Dodaj do ulubionych

Obława na nielegalne taksówki

06.03.07, 22:37
nielegalną działalność przerwałoby po pierwsze obniżenie cen taksówek we
Wrocławiu które są wyższe od warszawskich...i po drugie jakaś zdrowa
konkurencja między korporacjami, której w zasadzie brak. Prawa rynku są takie,
że półki nielegalne przejazdy będą o połowę tańsze będzie na nie popyt, prosta
sprawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrr a na legalne kiedy obława? IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 06.03.07, 23:00
      większość czy też wszyscy mają kasy fiskalne ale połowa ich nie używa!!! i to
      ma być legalna taryfa??? bez podatków? a co ze stanem technicznym części
      taksówek (na szczęście graty wypadają z rynku)? i jeszcze jedno co z
      naciąganiem klientów przez taksówkarzy szczególnie przez tych spod dworca?
      • Gość: langutssa Re: a na legalne kiedy obława? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 07:42
        stary Ty chyba nie wiesz o czym piszesz - nie wiem jak do końca jest we Wro, ale
        tam gdzie taksówkarzem jest mój ojciec kasy używa się tylko wtedy, gdy ktoś chce
        rachunek, jak nie chce jadą na tzw. "dogadanie" czyli taniej niż na kasę, a
        podatki też płaci
        jakby tak nie robił to właśnie ci nielegalni by go zjedli bo po pierwsze nie
        musieli sobie kupować kasy fiskalnej, nie muszą posiadać taksometru, nie muszą
        co jakiś czas robić legalizacji tego i tego badziewia, nie muszę robić jakiś
        bzdurnych szkoleń czy testów - a za wszystko trzeba płącić i to słono
        więc nielegalni taksówkarze mogą sobie pozwolić na znaczne obniżenie kosztów
        przejazdu, a legalni troszkę w mniejszym stopniu ...
        • Gość: Honiu :-) Langutssa IP: *.e-wro.net.pl 20.03.07, 18:52
          imbecylu! I do wszystkich niezorientowanych...
          Te koszty ponosi tatulek tylko raz, za co połowę zwrócił mu urząd skarbowy ... raptem wydał ... hmmm... może (???) 1500 zł, wiec o czym ty moowisz??
          Poza tym .... wytłumacz mi jak staruszek sie rozlicza z tych " umoow na gębę" bo tego nie jestem w stanie pojąć, a na mój rozum to właśnie jest delegalizowanie samego siebie: - Jadąc na gębę i nie płacić podatku , więc sam nad sobą się zastanów, bo jeszcze jakis Urzędnik Państwowy namierzy cie po IP i Tatulek szanowny będzie miał po doopie
    • Gość: michalis Obława na nielegalne taksówki IP: *.generacja.pl 06.03.07, 23:03
      Taksówki we Wrocławiu są nietylko droższe od warszawskich, ale także od
      jeżdżących po Atenach...Ciekawe prawda:)
    • Gość: AB Obława na nielegalne taksówki IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 06.03.07, 23:33
      skoro Wroclaw aspiruje do miana metropolii o znaczeniu europejskim moze by tak
      wziasc sie za te taksowki i oprocz wylapania nielegalnych, usunac z dachow te
      szkaradne plastikowe reklamy i pomalowac taka sama farba samochody legalnych,
      tak jak to w Europie robia
      • Gość: alguem Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.e-wro.net.pl 07.03.07, 09:53
        Wroclawskie taksowki sa rowniez drozsze od tych jezdzacych w Lizbonie :) Baaardzo ciekawe...
        • Gość: pikus(na wygnaniu) Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.emirates.net.ae 09.03.07, 22:18
          I około czterokrotnie droższe od tych co jeżdżą w Dubaiu :))
          • Gość: mohamed reza Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 195.116.81.* 31.07.07, 16:37
            i w bangladeszu skandal
      • Gość: Honiu :-) Promocja miasta :) IP: *.e-wro.net.pl 08.03.07, 10:11
        Ciąg dalszy i weselszy wątek.

Co do promocji Miasta Wrocław:

promujemy Nasze Miasto w różny sposób, a to, tramwajami zabytkowymi, które będą jeżdzić latem po Wrocławiu,
        tramwajami niskopodłogowymi, które ruszą juz lada dzień,
        a to imprezami odbywającymi sie w ciągu roku w Naszym Mieście,
        ale takiej promocji na skalę kraju jeszcze nie było: "nielegalne taksówki", które przyciągają uwagę tak młodych,
        jaki i troszkę :) straszych mieszkańców oraz rezydentów
        Naszego Pięknego Miasta Wrocławia dzięki rozgłosowi w mediach:
        Radio Wa-Wa, gazeta "Dziennik", "Gazeta Wyborcza", TVP 3 ...
        Mam nieraz wrażenie, że nie jest to-popularnie zwanym-problemem lecz swoistą promocją Mojego Ukochanego i Jedynego w swoim rodzaju Miasta Wrocławia
        • tk123 Re: Promocja miasta :) 09.03.07, 21:39
          O co chodzi z tymi zabytkowymi tramwajami w lecie? Przecież zabytkowe tramwaje
          jeżdżą po Wrocławiu codziennie!
    • Gość: q Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.media4.pl 07.03.07, 00:03
      mafia wykańcza konkurencję
    • Gość: pasażer i kierowca Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 193.59.72.* 07.03.07, 00:12
      dokładnie... na początku niech zaczną z tymi cwaniaczkami "legalnymi", którzy
      prócz przekrętów i kasowania leszczyków - pasażerów są zwykłymi chamami na
      drodze, w dodatku bardzo agresywnymi*
      *oczywiście opinia nie dotyczy wszystkich taksiarzy a jedynie ich zdecydowanej
      większości
    • Gość: polo disco Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.eu 07.03.07, 01:01
      a kiedy inspekcja złodziejami złotówami z dworca i lotniska sie zajmie?
      tak trudno ich znalezc?

ale rozumiem, ze sa bezpieczni, oplaceni
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Obława na nielegalne taksówki 07.03.07, 07:51
      Czyli jednak można? A ze złodziejami spod dworca, hoteli czy lotniska już nie
      można się zająć bo mają koguty?
      BTW. Jeszcze nigdy nie dostałem paragonu w TAXI
      • pan.marcin Re: Obława na nielegalne taksówki 07.03.07, 08:31
        No coz... Bardzo prosze szanownych inspektorow o bardzo prosta akcje. Prosze
        wyjsc np. z Dworca Glownego PKP i wejsc do taksowki pod nim. Prosze udawac
        zagraniczniaka i zamowic kurs na ulice np. Kotlarska. Normalnie taki kurs
        kosztuje okolo 10 zl. Z taksowka spod dworca - nawet 30. To samo sie tyczy
        lotniska i ulicy Ruskiej.

Prosze tez wziac pod lupe taryfy stojace w nocy na przystankach autobusowych.
        Mozna tez sprobowac podzwonic na numery telefonow umieszczonych na kogutach. Ja
        tak zrobilem. Kilka razy uslyszalem ,,nie ma takiego numeru".

W tych wszystkich taksowkach niech sprawdza kasy fiskalne, taryfy na ktorych
        jada...

Kiedy szanowni kontrolerzy zajma sie oznakowanymi oszustami, to wtedy moga
        tropic ,,lewizne".
        • Gość: xxx Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 14:25
          zgadzam się z panem.marcinem. lewe taksówki to także te z fikcyjnymi numerami
          na kogutach
        • Gość: rocławianin Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:10
          Jeżeli chodzi o Ruską czy szewską tam chyba wsiadają tylko osoby które muszą.A
          koszt jest nabijany nie tyle przez nieuczciwych taryfiarzy co bardzo długie
          objazdy,czasem naprawdę cięko jest się połapać jak jechać,a znaki kierują
          naokoło rynku.
          A co do tych z Dworca-ktoś powinien sie za nich wziąść.
          • Gość: babs Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.08, 00:23
            a doopa... ja czasem śpieszę się z sądu do domu albo do pracy i
            zamawiam taksówkę właśnie z Ruskiej, i gdyby nie to, że taksówkarze
            już mnie znają i nie zdzierają ze mnie :) to dalej płaciłabym
            horrendalne stawki "tak na taksometr" plus trzaśnięcie drzwiami,
            które czasem wynosi 3 zł, a czasem 10 :S
      • Gość: .Sean Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neurosoft.pl 07.03.07, 10:28
        Poproś o niego. Kierowca musi ci go dać.
        Walkę z oszustwami najlepiej zacząć od siebie.
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Obława na nielegalne taksówki 07.03.07, 10:46
          Niestety z taksówek korzystam jedynie w stanie... Wtedy ciężko rozmawia się o
          przepisach skarbowych, vatach itp. Jak poprosiłem o paragon to koleś zazwyczaj
          zaczyna coś bełkotać.
          • Gość: Honiu :-) Promocja miasta :-) IP: *.e-wro.net.pl 08.03.07, 09:37
            Sam nie wiem, od czego mam zacząć. Czy od skrytykowania autora tego artykułu (co do treści), czy od wyjaśnienia, czym jest taksówka i to nielegalna??? ...
            Zawrę to może w jednym:
            - nielegalna taksówka (wg mnie) to taka, która ma "koguta" z napisem TAXI, jakiś taksometr z demobilu, "kasę fiskalną", jakiś tam numer boczny, a o licencji (jakiejkolwiek)słyszał w mediach...
            Jeździ sobie po Wrocławiu, nikt nie wie kim jest kierowca, nie jest zrzeszony, "tajniaczy" się w różnych miejscach i tylko czeka na jakiegoś "leszczyka - misia", którego niejednokrotnie oskubie z ostatnich groszy.
            Autorze tego artykułu (!!!) czas zastanowić się nad znaczeniem i genezą własnych słów w języku polskim, jeśli to takie trudne, odsyłam po radę do Pana prof Miodka.
            Dla mnie, coś, co jest nielegalne, oznacza podszywanie pod legalnie działające podmioty, używając ich oznaczeń, logo, itp itd.
            Co do reszty...
            - proponuję Policji i ITD, wyjść pomiędzy Dw. Główny, a Dworzec PKS, " z tajniaka" wsiąść do takiej TAXI , która tam stoi (przy takim małym barze z kilkoma automatami do gry - przy wyjściu z PKP), i przejechać się nią:):):):) później sprawdzić stan techniczny, dojdziecie do troszkę innych wniosków na temat "legalności" TAXI oznakowanych !!!(proszę - weźcie ze sobą duuuuużo kasy) i doskonałości ich autek pod względem chnicznym
            - co do sprzedaży breloczków i innych "jajcarskich gadżetów" - mam świadomość, że większość klienteli, na zakup tego typu towaru, robi to tylko (!!!) po to, aby za darmola jakis przedstawiciel, gdzies ich podwiózł, no... ale... każdemu wolno kochać...
            - i jeszcze jedno..: jaki "legalny" taksówkarz będzie omijał dla spieszącego się na lotnisko klienta, korki komunikacyjne drogą, którą zna, a której nie ma na planie Wrocławia ??? ŻADEN!!! No.. chyba , że za dodatkową opłatą...
            Życzę wszystkim powodzenia:
            - Policji i ITD- sukcesu w likwidacji nielegalnych TAXI ( w moim rozumieniu tego tego słowa), takich TAXI na legalu, z których lakier obłazi płatami, a po blacharce zostało tylko wspomnienie, legalnych oszustów - którzy za krótki kurs biorą opłatę, niejednokrotnie równą kursowi z Wrocławia do Trzebnicy...
            - Przedstawicielom Handlowym- spokoju w wykonywanej pracy i wielu klientów;
            - Klientom Szachownicy- jeszcze bardziej wypieszczonych kosmetycznie auteczek Przedstawicieli Handlowych - bo bardzo miło jest wsiąść do takiego...

A Wszystkim nam - opisanym w tej chwili - zrozumienia, konsensusu, i totalnego braku nienawiści względem siebie nawzajem...
            Na koniec zacytuję slogan z plakatu:
            "...Spieszmy się kochać ludzi,
            tak szybko odchodzą..."
            • Gość: przedstawiciel Re: Promocja miasta :-) IP: 84.40.217.* 08.03.07, 11:27
              dziękuję za życzenia w imieniu swoim i kolegów!
              pozdrawiam!
            • langutssa Re: Promocja miasta :-) 18.03.07, 07:54
              ooo koleś taki wykształcony, każesz komuś się zwracać do Miodka, wypowiadzasz
              się tak pięknie i kwieciście ... a na koniec taki klops !
              slogan z plakatu ?? weź Ty się może za czytanie książek, bo czytając tylko
              napisy z plakatów do niczego nie dojdziesz, nawet jak będziesz oglądał "Ojczyznę
              Polszczyznę"
              a na koniec ja też sloganem z plakatu:
              "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"
            • Gość: P... Re: Promocja miasta :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:30
              Co Ty człowieku piszesz?? jakies bzdury!!! sprzedaja breloczki i oni sa
              przedstawicielami??? to kim sa Ci którzy naprawde biegaja ,robia zamówienia i
              próbuja zarobić uczciwie pieniadze na utrzymanie rodzin..??A może niech Ci
              taksówkarze widmo zrobią kursy ,kupia kasy fiskale i zobaczymy czy im sie
              bedzie opłacało wozić 50% taniej od legalnych taksówek!!!! Nie sądze bo
              przecież lepiej iść na łatwizne!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pio Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 212.127.95.* 09.03.07, 16:13
        to widocznie wsiadasz w takie taksówki ja jestem taksówkarzem i zawsze daje paragon
        • Gość: zenon bombalina Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 62.233.249.* 18.03.07, 02:22
          ten sam????
      • langutssa Re: Obława na nielegalne taksówki 18.03.07, 07:45
        jak wsiadasz do taksówki od razu musisz powiedzieć, że chcesz paragon i
        dostaniesz - chyba, że trafisz na nielegala - to Cię pewnie wygoni z taksówki
        pod byle pretekstem
        • Gość: T. Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.elektrosat.pl 31.07.07, 21:13
          O ile się nie mylę, to ja nie mam obowiązku prosić o paragon, natomiast
          taksówkarz ma obowiązek mi go dać.
    • robak_wroc Re: Obława na nielegalne taksówki 07.03.07, 09:36
      we wrocku tez zawsze wolalem nielegalne taxi, bo stanowczo taniej. z hallera do
      kredki o 23 zaplacilem 12.5 a nie jakies kosmiczne kwoty u 'legalezow'. za takie
      kwoty to ja moge jezdzic, bo wychodzi wtedy ze za 50 zeta to sie niekiepsko
      pobawie w knajpie i jeszcze wroce na jakis spoczynek, a nie ze wybije bronka a
      reszta na taxi.
      • tomek854 Re: Obława na nielegalne taksówki 12.03.07, 10:51
        Pewnie, a jakbys zwinal po prostu jakiegos maluszka z ulicy odpalil go na krotko
        i pojechal, to by Ci jeszcze wiecej kasy na szalenstwa w knajpie zostalo ;-)
        • robak_wroc Re: Obława na nielegalne taksówki 19.03.07, 01:07
          po alkoholu nie jezdze. zreszta mowa o tym powrocie "nielegalezem" to od Ciebie
          wlasnie, wiec sam wiesz ze nie rozroznilbym wtedy malucha od przystanku
          autobusowego :D
      • ckodwro Re: Obława na nielegalne taksówki 22.03.07, 11:44
        no robak niezla filozofia zyciowa, gratuluje popisu moralnosci: zrobie cos na
        wpol/nielegalnie to mi wtedy starczy na alkohol i hulake:) niezle, naprawde
        niezle

kto to sa wg ciebie "legalezy" bo nie kumam?

i ostatnie zdanie do Ciebie, jak jestes biedny goły i wesoły to pijesz browar
        na lawce w parku a bawisz sie cała noc, no powiedzmy w jakiejs prohibicji lub
        podobnej knajpie. To samo tyczy sie taksowek, jak cie nie stac to zapierda...
        nocnym, i koniec kropka.
    • Gość: peace Bojkot taxowek we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:12
      Ja generalnie bojkotuje taxowki we Wroc. jedne z najdrozszych w kraju w duzych
      miastach...
      • Gość: dres Re: Bojkot taxowek we Wroclawiu IP: *.as.kn.pl 07.03.07, 11:14
        Zdecydowanie jestem za tanimi taksowkami.Cwaniaczki i chamy z legalnych niech
        ida sie poskarzyc policjantom i Bog wie komu jeszcze a ja i tak bede korzystał
        z usług taksowek nielegalnych.
    • Gość: Sophie Obława na nielegalne taksówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:36
      Policjanci i inspektorzy transportu drogowego - też korzystają z usług
      "nielegalnych taksówek" i wszystko było ok dopóki taksiarze nie zapłacili więcej...
      problem polega na tym, że klienci tanich taksówek - nie przesiądą się po ich
      zlikwidowaniu do "legalnych" - jedyne co się zmieni - to będzie większe
      obłożenie nocnych autobusów...
      walka, która nie zmieni zbyt wiele - ale trzeba pokazać, ze się coś dzieje w
      mieście ze inspekcja działa. spektakularna akcja - brawa, kwiaty, a po tygodniu
      wszystko wróci.
    • Gość: Leszek A moze zawod taksowkarza uznac za WOLNY IP: *.t.pppool.de 07.03.07, 13:55
      i jesli ktos chce sie zrzeszac niech sie zrzesza. Licencje, organizacje - nie
      ma lepszej drogi do zabijania konkurencyjnosci.
    • Gość: ;] ZIELONY [...] IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.03.07, 14:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kudłaty Obława na nielegalne taksówki IP: *.core.lanet.net.pl 07.03.07, 16:06
      ZGADZAM SIĘ W 100 % nielegalnym jest proceder wożenia pasażerów za pieniądze i
      należy to zwalczać A L E SWOBODA PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ
      gwarantuje możliwość sprzedaży np BRELOCZKÓW i innych "jajcarskich gadżetów" I
      NIKT NIE ZABRONI MI GRATIS KOGOŚ GDZIEŚ PODRZUCIĆ - mój czas, moje auto, moje
      paliwo. ZATRUDNIAMY PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH na podstawie umowy o pracę, z
      opłaconym podatkiem i składkami zus , podatki są odprowadzane od każdego
      sprzedanego gadżetu. ( CZEMU Z UPOREM MANIAKÓW WSZYSCY MÓWIĄ NA TO TAXI ???
      TO NIE SĄ TAKSÓWKI - może napisy na samochodach są zbyt małe !!!)

KUDŁATY (szukasz pracy? 880 - 913 -150)
      • Gość: Honiu :-) Napędzanie klientów IP: *.e-wro.net.pl 14.03.07, 04:24
        A teraz z innej beczki.
        Zasłyszane u Przedstawiciela:
        Odbiera telefon:
        - Szachownica słucham...
        - (przypuszczalnie)- chciałbym zamówić taksówkę...
        - proszę Pana u nas nie ma taksówek...
        - (przypuszczalnie)- to co to za numer...
        - Szachownicy, 605 182 772...
        - (przypuszczalnie)- to gdzie mam dzwonić?...
        - proszę zadzwonić na 919, tam zamówi Pan taksówkę,
        sa dobrze rozstawieni w miescie, przyjadą bardzo szybko...
        - (przypuszczalnie)- dziękuję...
        - Prosze bardzo.
        To za co źli są taksówkarze na Szachownicę?? Za to, że napędza im klientów???
        Za to, że bez cienia złości, odbierający telefon Szachownicy podaje numer 919, w dodatki Ich reklamując...
        Godne zastanowienia...
        • Gość: kinder Re: Napędzanie klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.08, 19:25
          bo sie boja kontroli zamow sobie bryloczek
      • Gość: P... Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:58
        Tak ..Twój czas ,Twoje auto i Twoje paliwo , A CZYJA WINA jak sie stanie cos
        pasażerowi??? a dla mnie to nie jest przedstawiciel hadlowy tylko oszust i
        może tak powinniście im wpisywać w umowę bo niektóre kursy nortmalne korporacje
        maja tańsze a u Was jest róznie !!!! Myslę ,że to kwestia czasu ,żeby i za te
        breloczki sie wzieli więć zacznijcie juz myslec nad czymś nowym albo wreszcie
        zacznijcie UCZCIWIE zarabiać
    • Gość: zs Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:38
      Legalni od nielegalnych różnią się tylko ceną - po co przepłacać? Dlaczego mamy wspierać urzędy skarbowe? Czy ktoś wie co się dzieje z naszymi podatkami? Patrząc na całokształt widać wyraźnie, że nie ma sensu płacić podatków i wspierać chory system taksówkarzy "na legalu", bo te wyrwane nam pieniądze w 80% gdzieś po prostu znikają.
    • Gość: ZainteresowanY Adrian Gierczak czy to starszy brat tego sławnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:34
      młodszego G.?????????? Dodam brat równie sławny (w pewnych kręgach).
      • szoppracz1 Re: Adrian Gierczak czy to starszy brat tego sław 09.03.07, 19:54
        W jakich kręgach sławny???
    • dustblow Obława na nielegalne taksówki 08.03.07, 12:07
      Zgadzam się z przedmówcami - kiedyś za "legalną","uczciwą" taxóweczkę z Dworca
      PKP na Stabełki zapłaciłem 80PLN (tak - osiemdziesiąt złotych!!) - to jest
      rozbój w biały dzień. Po kilkunastogodzinnej podróży nie miałem już siły się
      wykłócać i zapłaciłem.

Pozdro dla Szachownicy:)
      • Gość: taxi driver Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.magma-net.pl 23.04.08, 09:57
        kilkunasto godzinnej co ty pieprzysz idioto
    • Gość: focus Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 84.40.217.* 08.03.07, 12:41
      minister zlecił (swoją drogą ciekawe skąd u ministra nagłe zainteresowanie tym
      tematem? może by tak autor artykułu spróbował dociec?! a nuż to jakby się
      okazało, że np. ktoś tam z mswia się wybiera na wakacje sponsorowane przez
      którąś z wrocławskich korporacji taksówkowych, temat jak się patrzy!), wojewoda
      powołał specgrupę, a bohaterscy inspektorzy po cywilu zatrzymali!

Cóż za spektakularny sukces!!!!
      na miarę skromnych możliwości (intelektualnych) rządzących...
      brawo!
      gratulacje!
      i pozdrawiam!
      • Gość: pasenger Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.lanet.net.pl 12.03.07, 09:02
        nieprawda jest ze szachownica jest tansza od korporacyjnych taksówek! juz
        kilkakrtotnie dostawalem od szachownicy cene duzo wyzsza.
        • tomek854 Re: Obława na nielegalne taksówki 12.03.07, 10:54
          To prawda. Ja dwa razy korzystalem z szachownicy i za kazdym razem cene mialem
          taka sama, jak zwykle place w City Radio Taxi z karta stalego klienta. To
          stwierdzilem, ze nie chce, zeby na mnie bezpodstawnie zarabiali (bo w
          odroznieniu od City nie ponosza wiekszych kosztow, a kasuja mnie na tyle samo).
          • Gość: ja kupiłem brelok Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.core.lanet.net.pl 12.03.07, 11:54
            bo na krótkich kursach sie nie opyla, ja kupiłem breloczek za 30 zł i z rynku
            zostałem gratis podwieziony na osiedle kielczowskie - jestem bardzo zadowolony
            a tak na marginesie dostajesz za każdym razem paragon fiskalny? jeśli nie to to
            taksiarz popełnił wykroczenie skarbowe !!!
            • Gość: P... Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:40
              Jestes głupi fr... jak kupujesz tak drogo taki wstętny brelok który ich
              kosztował podejrzewam 1 zł. skoro gratis podwożą to po co daja kartki do
              podpisu? trzęsa dupami????? hehe
          • Gość: Honiu :-) Różnice (???) IP: *.e-wro.net.pl 14.03.07, 04:07
            Tomku ... co znaczy "bezpodstawnie zarabiali", o kim mówisz??
            Wieziesz swoje szanowne cztery litery i powiedz mi, czy w City masz w jakis sposób coś "dodatkowo świadczonego" :)???
            • Gość: pasengr Re: Różnice (???) IP: *.lanet.net.pl 15.03.07, 09:36
              jest jeszcze jedna istotna kwestia. istnieje dość spora różnica pomiedzy
              ponoszoną odpowiedzialnoscia przez szoferów w momencie gdy dojdzie do wypadku
              na drodze i bedziemy mieli pretensja do kierowcy.
              • Gość: Kudłaty Re: Różnice (???) IP: *.core.lanet.net.pl 15.03.07, 14:29
                no nie wiem czym różni się ubezpieczenie NW taksówek od ubezpieczenia NW np
                przedstawicieli sprzedających breloczki
              • Gość: P... Re: Różnice (???) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:45
                I tu racja !! kto poniesie odpowiedzialnosc za pasażera w razie wypadku?? do
                kogo będzie pasażer miał pretensje ? a uwieżcie mi ,że Ci niby pseudo "
                przedstawiciele "jeżdżą( żeby zrobic dużo kursów i zarobić ) po 120 i 140km/h.
                Jestem tego świadkiem!!!
    • Gość: P... Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:19
      nielegalne taksówki mają oznakowanie " To nie jest taxi" i może są tańsi od
      normalnych korporacji ale to zbyt łatwy pieniądz dla nich.Wymyślili breloczki
      czy jakieś śmieszne linijki oraz podpisy i myślą ,że są bezkarni???A czy oni
      nie powinni mieć świadectwa kwalifikacji do przewożenia ludzi????Jeżdzą
      pijani , naćpani i bez prawa jazdy!!!!Myślę,że pasażerowie też powinni zapłacić
      karę to by więcej nie wsiedli bo by sie bali!!!!! Czy nie można z nimi cos
      zrobić???Dziewczyny wsiadają i nie wiedzą do kogo!!!!a w normalnej korporacji
      można sprawdzic z kim się na dany kurs jechało.Wiele tu można pisać ale chyba
      lepiej może Policja powinna działać!!!
      • Gość: wrrrr.......... Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.media4.pl 22.03.07, 01:03
        szanowny Panie P... nie mam pojecia co to za chlopak zostal zatrzymany, ale przypuszczam ze jest to chlopak jezdzacy na wlasna reke. Moje przypuszczenie sie wzielo z tad ze czesto korzystam z uslug swiadczaczych przez przedstawicieli i nie spotkalem sie nigdy z sytuacja opisana - czyli piciem, cpaniem czy innymi wykroczeniami. Co do posiadania prawa jazdy nie moge sie wypowiedziec gdyz niejestem osoba upowazniona do sprawdzania takich dokumentow.
        Jednak ich umiejetnosci i doswiadczenie niejednokrotnie przewyzszaja wielu (moze nawet wszystkich Wroclawskich) taksowkarzy. Jestem swiadomy tego co pisze poniewarz wczesniej bardzo duzo jezdzilem z roznymi korporacjami taksowkarskimi i ciesze sie bardzo, ze nie musze z ich uslug juz korzystac (z roznych powodow).
        Chcialem tylko spytac sie w ilu przypadkach w korporacji w ktorej Pan pracuje klient ktory zgubil portfel, telefon i ine wartosciowe przedmioty wrocily do wlasciciela - bo do mnie nie wrocily ani razu. Na zapytanie telefoniczne kiedy zostawilem telefon na tylnej kanapie passata uslyszalem NIE KIEROWCA NIC NIE ZGLOSIL!!! Podobnie bylo z aparatem cyfrowym. Natomiast w SZACHOWNICY gdy zdazyla sie bardzo podobna sytuacja spytali sie jakim samochodem jechalem i poprosili zebym zadzwonil za godzinke bo teraz nie sa w stanie udzielic mi zadnej odpowiedzi. Po godzinie zadzwonilem i uslyszalem TAK TELEFON JEST, BYL NA TYLNYM SIEDZENIU. KIEROWCA MOZE BYC U PANA ZA 30 MINUT.
        Innym razem mialem pilny wyjazd do Warszawy. Zadwonilem po SZACHOWNICE i poprosilem o odwiezienie dziewczyny do domu bo bylo pozno, a ja nie mialem czasu. Przedstawiciel zawiozl ja pod wskazany adres i czekal, az wejdzie do domu. Dlatego moje doswiadczenie z firma SZACHOWNICA zdecydowanie wyklucza panskie tezy absurdale.

Zycze powodzenia firmie SZACHOWNICA i DZIEKUJE za to ze jestescie.

Pozdrawiam ;-) Pana P... i zycze szybkich zmian podejscia do klientow oraz cen - Robert.
        • Gość: antek wiśniewski Obława na nielegalne taksówki nieskuteczna IP: 88.191.51.* 22.03.07, 01:16
          naloty nic nie dadzą, bede dalej jezdzila szachownicą
          • Gość: hehehe Re: Obława na nielegalne taksówki nieskuteczna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.07, 15:24
            ...a my nadal będziemy tam pracować!!!
            duuużo ludzi nas popiera i to nam wystarczy!
            a buraki - tj. inspektorzy, (hehehe są naprawdę żałośni!)
            i co poniektórzy taryfiarze niewiele tu wskurają!

pozdrawiam!
        • Gość: P... Do Pana Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:15
          Podejrzewam ,że gdyby Pan uczył się lepiej to stać by Pana było na lepszą pracę
          i lepszą pensję a także na przejazdy z normalną korporacją .Poprostu PAŁA za
          błędy ortograficzne !!!!!!!!! A kierowcy w Szachownicy niestety nie wszyscy są
          uczciwi!!!!! Ale o tym już nie warto pisać na forum :( .
          A kto wogóle wymyślił linijki , które sprzedają?? To miało być śmieszne??
          • Gość: ################## ################################# ################ IP: *.magma-net.pl 14.04.07, 17:01
            Polskie prawo daje pole do popisu , studiuje prawo i wiem ile jeszcze unikow
            nie zostalo wpowadzonych w zycie , ale to kwiestia czasu. POzdrowienia dla
            Kudlatego
          • Gość: Wrrrrrrrr..... Re: Do Pana Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:29
            Nie o bledy chodzi w tej wypowiedzi tylko o tresc, a co do mojego wynagrodzenia
            za prace to nie powinna sie Pani wypowiadac poniewarz nie zna minie Pani i nie
            ma pojecia ile ja zarabiam - i niech tak juz zostanie!!!
            A z tego co Pani pisze wnioskuje, ze korzysta Pani z uslug tej samej firmy i
            nie posiada umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, czy to znaczy ze powinna sie
            Pani zapisac do szkoly bo kiepsko Pani zarabia???!!!

Sama Pani odpowie sobie na to pytanie.

Pozdrawiam - Robert.
    • jozi1978 Re: Obława na nielegalne taksówki 18.04.07, 15:26
      Jestem stałą klientką szachownicy i jestem baardzo zadowolona. Bojkotuje ceny
      wrocławskich taksówek. I dopóki nic się nie zmieni w tej kwestii napewno nie
      będę ich klientką.
      Pozdrawiam miłego Pana z szachownicy, na którego ciągle trafiam :)
      Hehehe.
      • Gość: Trener Re: do jozi IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 18:59
        a sprzet elektroniczny i inne rzeczy tez kupujesz od milych złodziei, bo są
        mili i tańsi?
        • www.szarlatan.pl Re: do jozi 31.07.07, 16:46
          Zamiast karać i łapać - czego nigdy się nie zrobi w 10% skutecznie, należy
          dążyć do likwidacji szarej strefy przez wprowadzanie na rynku wolności i
          prostych zasad. Jeżeli ktoś jeździ popołudniami lub wieczorami - to nie stać go
          na rejestrację działalności, płacenie nie tylko podatku, ale i drugiego zusu,
          pensji ksiegowej itd.
          • Gość: g625 Re: do jozi IP: *.tesco.pl 31.07.07, 17:40
            dopoki taxi we wro za trzasniecie drzwiami maja 2 razy tyle co w innych
            miastach, bedzie popyt na nielegalne. nawet nad morzem jest taniej!
      • Gość: stasieg Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:00
        To może jeszcze zamiast w sklepie robić zakupy u złodziei. Np. telewizor za pół
        ceny. Sprzedający też będzie miły.
    • Gość: gosi46 Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.lanet.net.pl 31.07.07, 22:23
      a mnie się marzą wszystkie jednakowe we Wrocławiu taksówki - jedna marka
      samochodu i jeden kolor :))
      • tomek854 Re: Obława na nielegalne taksówki 31.07.07, 23:07
        Tak to już nawet w Londynie nie mają ;-)
    • Gość: czytelnik Re: Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:27
      No własnie! W Warszawie - od 1,6 zl za kilometr do 2 zl za kilometr. Ja mam
      zapisany numer korporacji (9663)która bierze 1,6 zl i tylko do nich dzwonię.
      Zresztą podjeżdżają tez pod Dworzec Centralny. I ten taksówkarz twierdzi, że
      mu sie OPŁACA przyjechac kawał drogi aby miec kurs. Dlaczego we Wrocławiu jest
      inaczej????
      • Gość: g625 Re: Obława na nielegalne taksówki IP: 212.127.94.* 01.08.07, 02:46
        bo tu zamiast 3-4 na wstepie mamy od 6 pln.
    • Gość: test Obława na nielegalne taksówki IP: *.as.kn.pl 06.01.08, 21:15
      www.oko.pl
    • Gość: woit2 To wszystko jakies chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:16
      Nikt nie powiedział rzeczy najważniejszej.W polsce (celowo z małej
      litery)taksówka stała sie alternatywą dla emeryta (wojskowego albo
      policyjnego),albo dla człowieka co pracuje na etacie a poołudniami
      dorabia.Jakby ktoś rzetelnie policzył koszty legalnej działalności
      toby wiedział ile musi kosztować kurs taxi.Zamiast tego robi sie
      pseudo akcje które niczemu nie służa a na pewno nie rozwojowi branży
      czy dobru klienta.Kolejne działanie w stylu Ziobry czyli PiSDzieki
      wpływom z kar nasz dochód narodowy znowu wzrośnie (ale do czasu
      bedziecie sobie sami robić przeszczepy ,leczyć i łapać
      okazje.POWODZENIA MATOŁKI
      • Gość: beniu Re: To wszystko jakies chore IP: *.telsat.wroc.pl 07.01.08, 15:44
        A mi się zdarzyło kiedyś jechac z mości panem taksówkarzem na rauszu, fajnie, co?

Ktoś ich kontroluje pod tym względem??
    • Gość: wojtas Obława na nielegalne taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:22
      jak zwykle lapanka na ludzi chcacych troche zarobic chyba logiczne ze wole
      jechac taniej i z kierowca o wiele sympatyczniejszym od nadetego zlotowy
      szkoda gadac mam nadzieje ze ktos dokopie tym inspektorka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka