greay 08.03.07, 13:32 Pedagogia w szkołach poszalała.Nasze dzieci i nie tylko noszą za ciężkie plecaki.A potem my rodzice się dziwimy,że mają krzywe plecy.To wszystko przez te książki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robek Re: SZKOŁA IP: *.chello.pl 08.03.07, 13:39 Masz rację.Mój syn ciągle stęka,że go plecy bolą przez te książki.Giertych musi coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqecwqeq Re: SZKOŁA IP: *.finemedia.pl 08.03.07, 13:57 Gość portalu: Robek napisał(a): > Masz rację.Mój syn ciągle stęka,że go plecy bolą przez te książki.Giertych musi > coś z tym zrobić. Taaak... Książki takie ciężkie? 20kg ważą? To może zajrzyj co synuś nosi jeszcze w tym plecaku? Zeszyty pewnie bruliony 100 kartkowe, strój na wf, trampki na zmiane, farbki, 2 litry coli, wielki atlas.... no i reszte. Czy to naprawde jest wszystko mu potrzebne? Zajrzyj co ma w tym plecaku... :\ Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: SZKOŁA 08.03.07, 14:08 Dzieci powinny mieć dwa komplety podręczników, tak aby jeden mogły pozostawić w szafce szkolnej. Kiedy moja córeczka wyruszy ochoczo ku niosącym kaganek oświaty, domagał sie bedę wyposażenia jej w stosowny mebel. Faktem jest jednak również postępująca degeneracja młodzieży. Kolejne pokolenia są coraz słabsze. Wszystko przez nienaturalną przeżywalność upośledzonych fizycznie niemowląt. Rozwój medycyny doprowadzi gatunek ludzko do samounicestwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka matylda Re: SZKOŁA IP: *.e-wro.net.pl 08.03.07, 16:22 W Sparcie zrzucano kalekie noworodki ze skały. Czy o takie rozwiązania Ci chodzi, szanowny przedmówco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZKOŁA IP: 156.17.201.* 09.03.07, 13:47 Pomysł dobry, tylko kto za te podręczniki (i szafki) będzie płacił? Komplet podręczników kosztuje teraz nawet ponad 200 zł! W szkole mojej córki pani na koniec roku zbierała używane podręczniki, żeby zostały na następny rok dla młodszych uczniów. To jest jakieś wyjście. A szafki? W szkole nr 76 rodzice raz szarpnęli się na nowe wyposażenie klasy: meble, dywan, malowanie, firanki. Chyba po trzech latach raj się skończył, bo klasie zmienił się gabinet, którym się opiekowali, a meble pozostały... Dla innych, za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedagog Nie dziwię się reakcji u kogoś kto nie zna języka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:29 PEDAGOGIA ma się do za ciężkich plecaków uczniów jak PEGAGOG do PEDOFILA (co zresztą rąbnął któryś z naszych wspaniałych polityków) Odpowiedz Link Zgłoś