Gość: empeka IP: *.eranet.pl 13.03.07, 20:52 MPK kradnie kwiatki z grobów! Motorniczowie biją żony! Nadzór ruchu MPK wyjadał w zeszłym roku pisklęta ptasząt z gniazd na Mazurach! A wy co zauważyliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: empeka Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.eranet.pl 13.03.07, 20:56 MPK kradnie kwiatki z grobów. Kierowcy autobusów biją żony. Nadzór ruchu MPK wyżera pisklęta ptasząt z gniazd na Mazurach. A wy co zauważyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberjuri Zaczarowane dorożki... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 20:58 Mam wrażenie,że chodzi o to aby na Szewską wróciły (zaczarowane) dorożki...Pewnie któryś z prezesów mieszka obok i nie lubi jak go o 11.00 tramwaj budzi i się chłop postarał żeby "fachowcy" zrobili swoje.A wrocławskie pasikoniki będziemy mogli podziwiać na pocztówkach i na stronie skody.A odnosnie problemu z zasilaniem to od kiedy ruszyły tramwaje na Szewskiej,3 razy zabrakło zasilania przy Hali Targowej.Ostatni raz dzisiaj chyba około 15.30 więc dodatkowy kabelek może okazać się potrzebny...Ja obstawiam że do wakacji Szewska będzie znowu rozkopana..."I JESZCZE JEDEN (remont)I JESZCZE RAZ"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalosnysztukmiszcz Re: Zaczarowane dorożki... IP: *.eranet.pl 13.03.07, 21:03 a niedawno widziałam, jak do tramwaju wsiadał motorniczy a wyłaziła zielona megadżdżownica nażarta pasażerami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberjuri Re: Zaczarowane dorożki... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 21:10 Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi z pasikonikiem...Pozdrawiam Forum Polskich Wieżowców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Dupkiewicz, ty pajacu... IP: *.server4you.de 14.03.07, 18:31 ...za co ci płacę? weź się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: Zaczarowane dorożki... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.07, 21:13 Taaa, naprawde niezly klops, chlopaki bigosem sie obrzarly i niedlugo z nerwow sami zebami szyny sprofiluja. I po co to euro expo w glowach sie panoszy, do roboty nieroby i nieudacznicy urzedniczej kliki z Dupkiewiczem na czele! Ps.: mam niezly ubaw jak takie info czytam: ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: Zaczarowane dorożki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:13 Popieram Dupkiewicz i jego ludzie są załośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statom Re: Zaczarowane dorożki... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 21:11 w koszalinie tez nie bylo pradu Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_michalak Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską 13.03.07, 21:07 Gość portalu: empeka napisał(a): > MPK kradnie kwiatki z grobów! > Motorniczowie biją żony! > Nadzór ruchu MPK wyjadał w zeszłym roku pisklęta ptasząt z gniazd na Mazurach! > > A wy co zauważyliście? Brudne śmierdzące tramwaje jeżdżące jak chcą. Na odcinku pomiędzy dwoma przystankami potrafiące się spóźnić 10 minut przy braku korków. Motorniczych i kierowców palących śmierdzące papierosy w wozach. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ja pierdzielę 13.03.07, 21:19 Tutaj to już prokurator powienien wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Ja pierdzielę IP: *.icpnet.pl 14.03.07, 02:21 Podaj proszę podstawę prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 b.proszę: 14.03.07, 07:50 (34) Rzekł Pan: Dokonaj pomsty na tym urzędniku, na jego podwładnych, na wiarołomnym wykonawcy i na tych, co od niego wzięli. Niech zginą od ognia a potomstwo ich przepadnie! Pamiętaj o ich bluźnierstwach i nie pozwól im już marnotrawić publicznych pieniędzy! (1 Ks. Inwestycji (w) 7:34, Biblia Tysiąclecia) -a Koran ujmuje rzecz nieco dosadniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Proszę 14.03.07, 13:30 Prokuratura powinna sprawdzić, czy czasami nie doszło do szeroko pojętych nieprawidłowości związanych z tym przetargiem i remontem. Nie może być tak, że miasto płaci grubą kasę za bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
biletzapsa Re: Ja pierdzielę 14.03.07, 16:13 to jest chamstwo! tramwaj po szewskiej nie jeździ bo znowu spieprzyli torowisko, nawet szyn nie umieją normalnie zainstalować! ale mi mandat za brak biletu to każą zapłacić! a co! dla pasażerów nic! dla nich wszystko! hura! niech zyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Wrocław nie przejmuje się takimi pierdołami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:22 Wrocław nie przejmuje się takimi błahostkami i przyziemnymi sprawami, jak wyskakujący nowy tramwaj ze zbyt nowego torowiska. Wrocław walczy o EXPO, Europejski Instytut Technologiczny i mistrzostwa w piłce nożnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Wrocław nie przejmuje się takimi pierdołami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:16 Hehehe dobre ubawiłem się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pededro Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.akron.net.pl 13.03.07, 21:49 Ja kiedyś biegłem do tramwaju i już z daleka czułem pot. Myślałem, że to mój, ale nie, motorniczy też się nie mył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l tramwaje fajnie wpadają w tlum na deptaku IP: *.e-wro.net.pl 13.03.07, 22:07 czytałem niedawno że mają jeździć z małą szybkością ( 5-8 km/h ) a to co widzę to chyba ciut więcej. Dziś obserwowałem ale żadna ręka ani noga nie poleciała na boki, nie było bryzgów krwi ani rzężenia konających pieszych ;((( słyszałem też kilka opinii na temat szybkości tych brzęczących i iskrzących potworów dzisiaj : kiedy dojdzie do tragedii.. nie rozumiem stwierdzenia że torowisko jest zbyt nowe, czy to coś jak noc poślubna z dziewicą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: tramwaje fajne IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.07, 22:16 Rozumie ciecie wiecie towarzysze... baletnicy to i rabek u spodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: tramwaje fajnie wpadają w tlum na deptaku 13.03.07, 22:22 "Torowisko jest zbyt nowe, by mogły po nim jeździć niskopodłogowe tramwaje. Na razie wypuściliśmy stare, żeby się ustabilizowało pod obciążeniem - tłumaczy prezes Turzański." Tak, to rzeczywiście jest arcyciekawy argument...;) Przypominają mi się słynne na cały UK tłumaczenia dyrekcji kolei brytyjskich, np. dlaczego jednego roku jesienią pociągi nagminnie spóźniały się: - Bo na torach leżały liście. - Ależ rok temu i wcześniej o tej porze też leżały liściem a pociągi nie spóźniały się?! - Bo wtedy to był zupełnie inny rodzaj liści... Anglicy to i mogą śmiać się z takich historyjek, ale ja już nie chcę słyszeć idiotycznych tłumaczeń, że "torowisko jest za świeże". Zaraz usłyszę, że szyny są zbyt gładkie, albo koła w skodach zbyt okrągłe. A tu po prostu ktoś spieprzył "zagadnienie", i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l żądam Baby Jagi i Jasia i Małgosi na tej linii IP: *.e-wro.net.pl 13.03.07, 22:39 stareńkie wozy pamiętające Breslau i jakoś ciągle na chodzie. Ktoś cos spieprzył i należało by go w nagrodę na tych torach powlec za tramwajem. Pasikonie czasem pojawiają sie na innych liniach i nie powiem bo jazda nimi jest przyjemna. Żeby tylko nie było z nimi tak jak z Tatrami i Helmutami w Poznaniu że więcej stały z powodu awarii niż jeździły Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: żądam Baby Jagi i Jasia i Małgosi na tej lini 14.03.07, 07:44 Gość portalu: r0b0l napisał(a): > Pasikonie czasem pojawiają sie na innych liniach i nie powiem bo jazda nimi Nie pojawiają się. > t przyjemna. Żeby tylko nie było z nimi tak jak z Tatrami i Helmutami w Poznani > u że więcej stały z powodu awarii niż jeździły Helmuty na awariach ni stały. Tatry owszem. Takoż glizda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1944 Re: tramwaje fajnie wpadają w tlum na deptaku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 17:28 Może wreszcie Dudkiewicz i wojewoda, specjalista od ZOO wreszcie wypowiedzą się kto zawinił i jakie będą konsekwencje. Ja w każdym razie już nigdy nie oddam głosu na tych speców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido to poco oni kupowali te tramwaje jak wciaz stoją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 22:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charfa Re: to poco oni kupowali te tramwaje jak wciaz st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:38 Nie stoją, widziałem je już kilka razy na liniach 11., 14. i 20. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Skody nie jeżdżą 14.03.07, 14:09 > Nie stoją, widziałem je już kilka razy na liniach 11., 14. i 20. To co widziałeś to wrocławskie "Protramy" a nie Skody. Znacznie tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 22:18 torowisko jest fatalne, jechałem dzis przez szewska normalnym tramwajem, zmodernizowanym 21, łomot we wnętrzu okropny, dudni jakby koła biły o tory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.akron.net.pl 13.03.07, 22:41 "torowisko jest zbyt nowe" - leżę po prostu :D:D:D:D:D:D:D jak już było wspomniane - zapraszam skody na Biskupin :D tu są stare tory i kultura, więc nikt ich nie obciapie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: 82.160.135.* 14.03.07, 18:13 Ja też jakos jechałem i nic nie śmierdziało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: 82.160.135.* 14.03.07, 18:14 Ja też jakos jechałem i nic nie dudniło i było bardzo przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król skoda gadać... IP: 80.54.200.* 13.03.07, 22:55 :(, a motorniczy w kapeluszu? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary_tramwaj Re: skoda gadać... IP: *.dedibox.fr 14.03.07, 06:34 Może trzeba jeszcze poczekać, aż nowe tramwaje się trochę zestarzeją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój lekarz [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 23:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc-men Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 14.03.07, 00:29 Mnie to zawsze wkurza jak tramwajem wyprzedzają na trzeciego ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.dedibox.fr 14.03.07, 06:29 Flagowe inwestycje wrocławia, eLdżi i Szewska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Nowe tramwaje POJADĄ Szewską w piątek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 06:48 Dosyć rżenia i krytyki!Na 100 % podano że Skody wyjadą w piątek.Do tego dnia tory muszą być "docierane" przez 102-ki i 105-ki lub WR ASy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler komunikat NBP IP: *.akron.net.pl 14.03.07, 07:23 > Dosyć rżenia i krytyki!Na 100 % podano że Skody wyjadą w piątek. Wg Tabeli Kursów z godz 6.00 dn. 14.03.2007 aktualna wartość 100% wynosi 18%. Prosimy o jej stosowanie przy ewaluacji komunikatów. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: komunikat NBP 14.03.07, 08:35 Gość portalu: makler napisał(a): > > Wg Tabeli Kursów z godz 6.00 dn. 14.03.2007 > aktualna wartość 100% wynosi 18%. > > Prosimy o jej stosowanie przy ewaluacji komunikatów. Tekst roku jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.wro.vectranet.pl 14.03.07, 07:29 A ja widziałam jak tramwaj przejechał z prędkością 80 km/h bez żadnego zawahania, brnął jak książę na białym rumaku, wpadł w zakręt koło opery i popędził w nieznane... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską 14.03.07, 08:03 Magda Nogaj, Marek Szempliński, drodzy Państwo, czy nie czujecie że zostaliście spławieni przez tych darmozjadów? W zasadzie nikt nie odpowiedział na Wasze pytania, a jestem pewien, że spora część osób mających nieszczęście płacić podatki we Wrocławiu jest zainteresowana informacją na co idą ich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot kolejny cyrk z udziałem ZDiK IP: *.eranet.pl 14.03.07, 08:41 Czy ta szkodliwa społecznie instytucja może zrobić cokolwiek w normalny sposób? Przeciez to juz dawno przestało być smieszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Cyrk? Raczej burdel na kołach (tramwajowych) IP: *.icm.edu.pl 14.03.07, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jórek Skrywaną tajemnicą jest to, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 10:03 ...pracownicy ZDiK zostali wprowadzeni w błąd przez wiadomoe siły i utwierdzeni w przekonaniu, że nowe Škody są autobusami. Oczywiście zwrócili uwagę, że te pojazdy mają pantografy ale doszli do wniosku, że są to autobusy hybrydowe. Znaczy, kiedy jadą Szewską - włączają silniki elektryczne (plus z pantografu; minus taką smyczką z szyn). Trochę zastanawiały ich żelazne koła, to prawda. Uznali, że producent wie co robi. Skoro nie dał gum, widocznie tak ma być. Škoda nie od wczoraj robi autobusy! Stacji zasilajacej nie ma, bo przecież taki autobus hybrydowy jak mu prądu zabraknie, to diesla odpali i pojedzie dalej. A w razie co to i na pych pasażerów pojedzie. I o co ten cały zgiełk i głupie komentarze? W końcu jak ktoś zarządza drogami i komunikacją nie znaczy od razu, że musi sie znać na tramwajach i pomylić się może. Wykonawca miał położyć tory równo i o określonym prześwicie między szynami żeby autobusy mogły sie swobodnie minąć. Przecież wszystko zrobili zgodnie z projektem. No, może nie całkiem, bo wlepiono mu karę za splątywanie smyczek autobusowych na zakręcie koło budynku opery. Ale przecież to nic takiego. Ludzie! Tylko byście narzekali. O co chodzi? Tramwaje nowe mamy? Mamy. Szewską po remoncie mamy? Mamy. Tory tam są? Są. I żeby nikt nie mówił, że mądry Polak po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 Re: "made in MAGO" na Szewskiej 14.03.07, 12:21 Szanowny Panie profesorze-"idzie MARZEC" Jego Magnificencja prof. Tadzik LUTY. Doprawdy, ledwie pismacy WYBORCZEJ zeszli z misia MAGO, pojawił się inżyniersko- tramwajowy problem na ul. Szewskiej. No i wyzwanie dla MAGISTRATU pp Rafała DUDKIEWICZA + Maryja ZDROJEWSKA na temat komunikacji wirtualnej. Bo po cóż wrocławianie mają w realu kołysać się w SKODACH made in PAFAWAG=BOMBARDIER, jeżeli mogliby w internecie załatwiać swoje przyziemne interesiki. A zakupy i tak na BIELANACH WROCŁAWSKICH robią- pocztą pneunmatyczną. A może tak POLITECHNIKA z WYBRZEŻA opracuje uniwersalny projekt forsowania ul. Szewskiej, z pomocą poduszkowców??? PAtrz wybitnie ciekawa dyskusja = miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,78999,3954038.html- MACIEJ Nowaczyk, o pawim OGONKU pp. RAfała Dudkiewicza. W KONKLUZJI::: SZANOWNY RAfale DUDKIEWICZ, nadal pozostaję do/w dyspozycji , za co najwyżej 10 000zł, jak sobie dobierzemy do współpracy pana wojewodę dolnośląskiego Krzysztofa GRZELCZYKA, bez urazy szanownych PANÓW. Mój ADRES::: TADEUSZ PIECZONKA<RUCH040404@WP.PL> / 075 649 30 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjf Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 10:27 Kiedy wreszcie urzędnicy magistraccy zaczną myśleć i zlecać wykonywanie robót nie matołowatym kolesiom tylko fachowcom. Wpierw jednak trzeba m urzędzie zatrudnić fachowców a nie partyjnych towarzyszy. Dość juz marnotrawienia naszych pieniędzy. Od kilkunastu lat we Wrocławiu nie potrafią zrobić nic porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.wro.vectranet.pl 14.03.07, 10:38 > Kiedy wreszcie urzędnicy magistraccy zaczną myśleć i zlecać wykonywanie robót > nie matołowatym kolesiom tylko fachowcom. masz do przeprowadzonego przetargu jakieś zastrzeżenia? to do prokuratury proszę. > Wpierw jednak trzeba m urzędzie zatrudnić fachowców a nie partyjnych towarzyszy. najpierw fachowcy muszą się chcieć w urzędzie zatrudnić ;))) a jeśli wiesz coś na temat partyjnego nepotyzmu i protekcji w um to proszę - zgłoś do prokuratury. możesz być pewien, że podwładni ministra ziobro skrzętnie skorzystają z okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzelo1950 Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.devs.futuro.pl 14.03.07, 10:48 I szybko nie pojadą.To że rozjazdy są sknocone i są do wymiany wiedziałem już miesiąc temu.Na co liczyli pracownicy ZDiK na kolejny cud? Swoją drogą zaprosiłbym wszystkich decydentów zakupu Skody i chciałbym żeby porozmawiali z mieszkańcami.Przecież miał byc to cud techniki co nawet jeżdzi w USA .Balanga trwa nadal.Myślę że do ewentualnego EXPO ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.pct.pl 14.03.07, 11:23 Panie Turzański.Pozatym jest o.k..Żeby nowe nie było nowe należy poczekać- to rada na tyle inteligentna jak i Pana wypowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Wezmisz czarno kure... 14.03.07, 11:42 Mowie Wam, to wszystko przez tego Jakuba Wedrowycza. Ciekawe, kto mu tak zalazl za skore. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vroccek Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.03.07, 11:43 diabli by wzieli wszystkich. chyba tylko w polsce mozna dac taka plame jak z szewska. jak sie ktos nie potrafi za to zabrac porzadnie to tak wychodzi. zalosne, doprawdy zalosne. a skoro tramwaje juz sa to niech jezdza inna trasa. ale po co. w sumie lepiej niech stoja i rdzewieja w oczekiwaniu na szewski cud a po wroclawiu niech sie tocze stare wraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurex Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.devs.futuro.pl 14.03.07, 11:48 wy durnie z Wyborczej powinniście się cieszyć że te tramwaje stoją w zajezdni, przynajmniej nikt ich nie porysuje i nie pomaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:55 Czytam wypowiedź eksperta od torów i oczom nie wierzę: tory są zbyt nowe i nowy tramwaj nie może po nich jeździć. Ludzie trzymajcie mnie ! Toż to "inżynierskie" myślenie. Za takie opisanie "faktów" autor winien dostać Nobla. Wg tej teorii każde NOWE nie powinno się poruszać, tylko czekać i starzeć się: auta winny zestarzeć się, samoloty winny nie latać, itd,itd. Ja bym tego "znawcę" 5 minut nie trzymał u siebie w firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: *.dint.wroc.pl 15.03.07, 09:31 Nikt by go nie trzymał. Dlatego nie pracuje w prywatnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Tramwaje, kobiety i wino - im starsze, tym lepsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 12:09 Rozumiem, że teraz po każdym remoncie torowiska i wymianie szyn na nowe trzeba bedzie odczekać, aż się ono zestarzeje zanim będą mogły mknąć nowe tramwaje. Może trzeba układać tory z uzywanych juz szyn? Czy przez "nowe" nalezy rozumieć wszystkie nowe bez wyjątku, nowe niskopodłowgowe czy też ograniczenie to ma zastosowanie wyłącznie w odniesieniu do nowych niskopodlowogowych firmy Skoda? A już na przykład nowe zwykłe Skody będą mogły jeździć od razu? Może trzeba zamawiać używane wagony albo poddawać nowe procesowi starzenia? Czy tu działa podobne prawo jak w przypadku kobiet i wina? Im starsze tym lepsze? Jestem blondynką, farbowaną ale jednak blondynką. Proszę wszystkich panów, żeby mnie objaśnili jeśli wyciągam nieprawidłowe wnioski z cytowanej wypowiedzi eksperta od torów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Starsze na dodatek nie podskakują ;-) IP: *.icm.edu.pl 14.03.07, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Re: Tramwaje, kobiety i wino - im starsze, tym le IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 20:27 jesteś blondynką ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: 156.17.201.* 14.03.07, 13:04 Byłem na Szewskiej. DNO. kolejny dowód na pozorną prace konserwatora zabytków i władz Wrocławia. Po co remontować gotyckie katedry kiedy MPK ustawi las ordynarnych rur do podtrzymywania sieci trakcyjnej. Zobaczcie ile tych rur i słupów stoi na Szewskiej i w innych miejscach. Zobaczcie jak niemcy rozwiązywali sposób podwieszenia kabli i jak robią to inni. To całe żelastwo na Szewskiej to porażka całego programu odbudowy. I nie piszcie że te urządzenie muszą być i właśnie takie - bo to nie prawda. Na południowej elewacji ratusza pozostawiono żeliwne ozdobne rozety do naciągu sieci. Pozostawiono i bardzo dobrze - pomimo że są z XIX wieku. Po naszej robotniczo-chłopskiej cywilizacji pozostana zaś rury fi 1500. Piekny Wrocław - tygrys wschodu itd. itp. Szkoda ale cala nadzieja w złomiarzach - może pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Nowe tramwaje wciąż nie jeżdżą Szewską IP: 195.116.103.* 14.03.07, 13:18 czyli jak zwykle zonk - a winnych nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sługa Króla D Winny jest Dutkiewicz IP: *.dorm.ncu.edu.tw 14.03.07, 19:26 Skoro nikt z podwładnych nie odchodzi, to winny jest Dutkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś