Dodaj do ulubionych

poród rodznny przy cesarce Wrocław

15.03.07, 12:07
oczekuję bliżniąt poród nam wyznaczony na koniec lipca początek sierpnia ,
chciałabym rodzić ze swoim partnerem jednak większość ciąż mnogich kończy
sie cesarką , czy któraś z Was miała cesarkę z mężem? w którym szpitalu? z
góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • burda3 Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 15.03.07, 13:14
      Witaj!
      I ja mam ten sama termin co Ty- wprawdzie 1 dzieciatko noszę :-), bardzo
      chcielibysmy przezyc to na tyle wspólnie na ile się da.
      Niestety do tej pory niczego nie udało nam sie dowiedzieć :-(((, obawiam sie ze
      nigdzie we Wroclawiu nie jest mozliwe,zeby maz był przy nas i trzymał nas za
      rękę...mam nadziejeze sie mylę i ze zaraz dziweczyny zweryfikuja moje
      informacje.
      Moja przyjaciolka rodzila w prywatnej klinice w W-wie, tam to było mozliwe, ale
      kosztowało 5 tys.............
      pozdrawiam Cie ciepło
      asia
    • zuczka77 Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 15.03.07, 18:06
      podobno w wałbrzychu można rodzic przez cc z osobą towarzysząca, najlepiej
      bedzie zadzwonić :-) www.szpital.walbrzych.pl
    • joasiapa Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 16.03.07, 14:19
      Ja rodziłam na Brochowie, mąż nie mógł wejść na salę.
    • neuroluna Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 16.03.07, 21:01
      nie wygląda to zbyt optymistycznie , może odezwą się jeszcze mamy które
      miały taką możliwość... dziękuję za wszystkie wypowiedzi...
      • annaparzonka Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 17.03.07, 13:29
        Ja na Dyrekcyjnej miałam cesarke i nie mógł być mój mąż
        • joanon Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 23.03.07, 12:06
          Dziewczyny, cc to jest tak jak operacja, więc żaden szpital nie wyrazi na to
          zgody na wspólny poród. Miałam cc rok temu i ten zabieg trwa ok 10 min. a mąż
          czekał na mnie pod salą.
          • malina2005 Cesarka 10 minut????? 23.03.07, 22:13
            to chyba raczej niemożliwe????
            • lenajanek Re: Cesarka 10 minut????? 24.03.07, 11:04
              a miałaś cesarkę?
              u mnie od momentu zakończenia podawania znieczuleia, do wyjęcia dziecka minęło
              również mniej wiecej 10 minut i po takim czasie partner już mógł zobaczyć syna.
              mnie za to zobaczył ok.2 godzin później, trochę trwa szycie (macica, otrzewna,
              brzuch), "układanie" narządów wewn. na swoje miejsce, do tego jeszcze pobyt na
              wybudzeniówce.
              a co do głównego pytania, na kamieńskiego również partner nie mógł byż ze mną.
              • julia78 Re: Cesarka 10 minut????? 24.03.07, 14:54
                No cóż...cesarka faktycznie trwa krótko i można przetrzymać bez męża ;-)

W naszym przypadku zapytano męża czy chciałby być, ale ja się nie zgodziłam.
                Zaraz po wyciągnięciu malucha mąż asystował przy ważeniu, mierzeniu itd. Był
                przy nim kiedy mnie zszyli a potem razem ze mną i maleństwem na "wybudzeniówce".
                Potem pojechał ze mną na salę pooperacyjną ale tam był już ze mną tylko chwilkę.
                Myslę, że zależy dużo od warunków panujących akurat przy porodzie - w moim
                przypadku był to środek nocy i ja jako jedyna byłam na porodówce (miałam
                szczęście bo następnego dnia już nie przyjmowali pacjentek ze względu na
                przeciążenie)Mąż był także ze mną na porodówce-siedział i dodawał mi otuchy,
                liczył czas między skurczami, zabawiał mnie...Mimo, że cięcie było planowe to
                wzięto mnie na salę operacyjną dopiero jak skurcze były co 2 minuty więc
                spędziłam troszkę czasu razem z mężem na porodówce.

Wiem, że to od nikogo nie zależy ale poród nocą to super sprawa. Nie ma takiego
                ruchu, cisza, spokój - ja czułam się komfortowo, zwłaszcza, że na porodówce
                byłam sama i nie słyszałam żadnych odgłosów z sąsiednich boksów (co jak
                przypuszczam może być troszkę stresujące - zwłaszcza przy pierwszym porodzie)

Życzę Wam wszystkim dziewczyny takiego spokojnego porodu jak ja miałam :-)
          • julia78 Re: poród rodznny przy cesarce Wrocław 24.03.07, 14:55
            Mimo, że to operacja w róznych klinikach jest możliwy pobyt męża lub innej osoby
            towarzyszącej. We Wrocławiu oficjalnie nie ma jednak takiej możliwości!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka