Gość: histeryk IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 13.05.03, 11:22 www.teatr-muzyczny.pl/administracja.htm -jest konkurs,może coś fajnego z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (!) Re: Teatr Muzyczny. IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 29.09.03, 15:06 To już na dniach powinno się roztrzygnąć jak będzie wyglądał ten reprezentacyjny kawałek miasta,mam nadzieje że GW podrzuci jakieś wizualizacje projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Teatr Muzyczny. IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 06.10.03, 21:43 Pod koniec Października poznamy zwyciezce projektu.Plany sa imponujące, koszty też-UM oraz UE maja podobno wyłozyc 70 mln zł a beda sie starac o jakąś kase z ministerstwa kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: Teatr Muzyczny. IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.03, 15:07 gowno wyjdzie z konkursu. Sorry z slowko Konkurs nie jest organizowany przez SARP (Stow Arch Polskich) bo wynagrodzenie dla architekta jest po prostu za niskie. Ma wynosic okolo 200 tysiecy ZL (za caly projekt techniczny). Normalnie Architekt (czyli takze Ludzie od Instalacji przygotowania projektu technicznego itd.) dostaja razem okolo 10% kostow budynku. Czyli ten Budynek mialbybyc wybudowany za 2Mln??? no na pewno nie - bedzie kostowal 10 razy tyle... a to wgle jest smieszne. Bo po prostu budynki typo Operetka sa cholernie skomplikowane - nawet szukalem ludzi od Instlacji i od Techniki Teatralnej - oni juz tez byli poinformowani o tej durnocie konkursu - nikt nie jest za taka cene zrobic dobrego (jak juz wogle) projektu . A newt jak ktos tutaj bedzie mysla ze 10% z 20 millionow to bardzo duzo, no to niech podzieli sobie 2 lata pracy przez 5biur architektoniczno-instalacyjnych (no i przezc pracownikow) i bedzie wiedziaj ze wlasnie tyle musi wynosic premia - szczegolnie przy tak bardzo skomplikowanym budynku (no i przy takiej odpowiedzialnosci)... oprocz czasu na dobre dopracowanie detali na pewno takze nie bedzie czasu na ladny i interesujacy budynek. Ten kto wygra konkurs zobowiazuje sie do wykonania projektu w okreslonej cenie - z mojej perspektywy to albo oznacza bankrutctwo dobrego biura, albo przezycie biura i nie wyobrazalnie tandetny budynek... Nie wiem jak dokladnie teraz wygladaja warunki. Slyszalem ze byly skargi i listy protetstacyjne - mam nadzieje ze cos zostalo zmienione, bo to wszystko nie jest calkiem zgodne z prawem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Teatr Muzyczny. IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 18.10.03, 15:52 Gość portalu: wro2015 napisał(a): > gowno wyjdzie z konkursu. Sorry z slowko > > Konkurs nie jest organizowany przez SARP (Stow Arch Polskich) bo wynagrodzenie > dla architekta jest po prostu za niskie. Ma wynosic okolo 200 tysiecy ZL (za > caly projekt techniczny). Normalnie Architekt (czyli takze Ludzie od Instalacji > > przygotowania projektu technicznego itd.) dostaja razem okolo 10% kostow > budynku. Czyli ten Budynek mialbybyc wybudowany za 2Mln??? no na pewno nie - > bedzie kostowal 10 razy tyle... a to wgle jest smieszne. Bo po prostu budynki > typo Operetka sa cholernie skomplikowane - nawet szukalem ludzi od Instlacji i > od Techniki Teatralnej - oni juz tez byli poinformowani o tej durnocie > konkursu - nikt nie jest za taka cene zrobic dobrego (jak juz wogle) projektu . > > A newt jak ktos tutaj bedzie mysla ze 10% z 20 millionow to bardzo duzo, no to > niech podzieli sobie 2 lata pracy przez 5biur architektoniczno-instalacyjnych > (no i przezc pracownikow) i bedzie wiedziaj ze wlasnie tyle musi wynosic > premia - szczegolnie przy tak bardzo skomplikowanym budynku (no i przy takiej > odpowiedzialnosci)... oprocz czasu na dobre dopracowanie detali na pewno takze > nie bedzie czasu na ladny i interesujacy budynek. Ten kto wygra konkurs > zobowiazuje sie do wykonania projektu w okreslonej cenie - z mojej perspektywy > to albo oznacza bankrutctwo dobrego biura, albo przezycie biura i nie > wyobrazalnie tandetny budynek... > > Nie wiem jak dokladnie teraz wygladaja warunki. Slyszalem ze byly skargi i > listy protetstacyjne - mam nadzieje ze cos zostalo zmienione, bo to wszystko > nie jest calkiem zgodne z prawem... tylko, ż ebudowa tego budynku ma kosztowac ponad 100 milionów zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: Teatr Muzyczny. IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.03, 12:03 czytalem ostatnio, ze chyba 70mln, ale to tez jest obojetne... jak mowilem NA PEWNO NIE 2mln. No tak - ale to nie zmienia faktu, ze to co w warunkach zapisane to jekies nieporozumienie ... nie tylko ja tak uwarzam lecz takze SARP Odpowiedz Link Zgłoś