Dodaj do ulubionych

UWAGA na rondo Regana

04.04.07, 08:16
mam świeże informacje na temat jak sie ma otwarcie ronda do otwarcia galerii.
otoż wlasnie dostalem telefon od znajomych ktorzy o 7:10 wyjechali autem z
okolic petli na Biskupinie i o 7:55 sa dopiero przy blokach na ulicy
Kazimierskiej, czyli przejechali jakies 400 metrow, mimo ze to prosta droga,
ale dzieki pomyslowi otwozenia pasazu grunwaldzkiego w godzinach szczytu a
nie o 9:00 mamy jaja ja berety. pozdrowienia i wszystkiego najlepszego dla
wszystkich dzieki ktorym zaistniala ta sytuacja, niech Bóg ma was w swojej
opiece.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: UWAGA na rondo Regana IP: 195.20.110.* 04.04.07, 09:05
      tez tam stalam, potwierdzam, jedna wskazowka:

jak juz przejedziecie Zwierzyniecki MOZNA SKRECAC W WYBRZEZE WYSPIANSKIEGO. jak
      ja tam bylam, nikt prawie nie skrecal i wszyscy niepotrzebnie powiekszali korek
      pchajac sie na rondo.

kto wydal taka decyzje - godziny szczytu, srodek tygodnia.
      TO JEST KARYGODNE
      • el_chueco Re: UWAGA na rondo Regana 04.04.07, 09:42
        Też stałem - potwierdzam dlatego:
        Jadącym od końca biskupina polecam skręcić ze Spółdzielczej lub Monte Cassino w
        Dębowskiego, następnie w boczną uliczke na sępolno, nasepnie w lewo i dalej
        prosto przez przejazdy "awaryjne" koło garazy pomiędzy Krajewskiego, Nulla i
        Okrzei (mam nadzieje, że nie pomyliłem nazw ulic) i tak do samego końca,
        później na partyzantów w prawo, na następnej krzyżówce w lewo, później znów w
        lewo i znów w lewo - i wyjeżdzamy na Dembowskiego koło parkingu - później w
        park wedle uznania - ja wjechałem w Mickiewicza.
        Problem z Mostem Zwierzynieckim i Wyspiańskiego jest taki, że na tym moście
        jest znak z zakazem skrętu w lewo (ale ja wjechałem bo radio RAM mówiło, że
        można) - tak więc jazda z Baciarellego na Fabryczną (PaFaWaG) zajęła mi około
        1,5h
        Ahoj!
    • Gość: m Re: UWAGA na rondo Regana IP: 195.20.110.* 04.04.07, 09:05
      tez tam stalam, potwierdzam, jedna wskazowka:

jak juz przejedziecie Zwierzyniecki MOZNA SKRECAC W WYBRZEZE WYSPIANSKIEGO. jak
      ja tam bylam, nikt prawie nie skrecal i wszyscy niepotrzebnie powiekszali korek
      pchajac sie na rondo.

kto wydal taka decyzje - godziny szczytu, srodek tygodnia.
      TO JEST KARYGODNE
    • Gość: Pan Kierownik Re: UWAGA na rondo Regana IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 09:15
      Zapamiętajcie sobie raz na zawsze, że wy ciemny lud się w tym mieście nie
      liczycie (no może tylko raz na 4 lata przy urnie wyborczej) i macie cicho
      siedzieć a nie jakieś malkontenctwa tu wypisywać!
    • Gość: zdesperowana Re: UWAGA na rondo Regana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:53
      Dyrektor Zdiku do dymisji natychmiast!
      Dzisiejszy dzień przepełnił czarę goryczy, pal sześć codzienne kłopoty: złe
      oznakowanie, brudne i niechlujne znaki,manie w "d" kierowców. Dzisiaj po 1h 20
      min jazdy z pętli na Biskupinie do Stadionu Olimpijskiego (Mickiewicza)
      zawróciłam i przesiadłam się na rower. Nie wszyscy tak mogą. To jest SKANDAL!!!
      Winne nie jest otwarcie Pasażu, bo na Rondzie ruch jest płynny. Winne jest złe
      ustawienie świateł i totalne lekceważenie obowiązków przez ZDIK i Policję.
      • Gość: m Re: UWAGA na rondo Regana IP: 195.20.110.* 04.04.07, 10:21
        wlasnie widzialam, jak ierowcy usilowali wyjecac z podporzadkowanego WYbrzewa
        Wyspianskiego bez swiatel, a naprzeciwko policjanci, zamiast ruch regulowac,
        dreczyli jakiegos ciezarowca :)
    • Gość: Neo[EZN] Re: UWAGA na rondo Regana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:29
      Jadąc od pl.Dominikańskiego odradzam jazdę przez m.Grunwaldzi albo
      Sienkiewicza - na Sienkiewicza rano sajgon jak cholera, korek od Ogrodu
      Botanicznego do pl.Grunwaldzkiego. Jedźcie przez pl.Społeczny, Wyszyńskiego i
      Szczytnicką do jaja, dalej przez jajo można elegancko przejechać w każdym
      kierunku.

Jeśli komuś lepiej jechać Sienkiewicza to polecam jazdę przez Nowowiejską do
      samego końca do Sienkiewicza, dojechanie boczną uliczką do Grunwaldzkiej i
      skręt w lewo w zapchaną Piastowską ale stąd do jaja jest jakieś 200 metrów.
      • Gość: m Re: UWAGA na rondo Regana IP: 195.20.110.* 04.04.07, 11:50
        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4037195.html
      • jw1969 Nieaktualne oznakowanie! 04.04.07, 12:37
        Jechaliśmy dzisiaj z placu Społecznego przez Most Grunwaldzki. Wielu kierowców
        z przyzwyczajenia próbuje skręcać w prawo w Wybrzeże Wyspiańskiego z lewego
        pasa ruchu, co grozi zderzeniem z tymi, którzy chcą jechać prosto prawym pasem.
        Niestety, oznakowanie pionowe (a właściwie jego brak) oraz pozostawione żółte
        strzałki na moście nie poprawiają sytuacji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka