Dodaj do ulubionych

SP 17 na Wieczystej

IP: *.wroc.zigzag.pl 14.05.03, 16:46
Czy ktos może chodził do tej podstawówki ?:))))
Ja do tej pory mile wspominam tą szkołę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tt Re: SP 17 na Wieczystej IP: 195.20.110.* 15.05.03, 14:47
      Moja siostra chodziła do tego kurnika.
      A ja tam uczyłem sie pływać. :))
    • Gość: Bob Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.centrum.pl 15.05.03, 16:35
      Hej! Spędziłem tam kilka raczej beztroskich - zważając na zewnętrzne
      okoliczności... - latek :) 1978-1984. Pozdrawiam.
      • Gość: ktoś Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.wroc.zigzag.pl 17.05.03, 21:57
        Do tej pory mam przed oczami legendarnego P. Chabiera z geografii albo P.
        Wasilewska z fizyki :))) To są bezwątpienia żywe legendy tej szkoły.
        Nadal mile wspominam wszystkie wyjścia na zawody ( w maju co drugi dzien prawie
        mnie nie było :) ) I bitwy przed sklepikiem...duzo by tutaj wspominać, kto
        chodził do tej szkółki ma z pewnością co wspominać :) Pozdrawiam wszystkich
        absolwentów
        • Gość: IHA Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.dialin.kamp-dsl.de 03.08.03, 13:03
          Oj to byly czasy ..)))) Chabiera tez pamietam i wasilewska takze. Byli tacy
          ktorym odbijalo ale i tacy ktorych milo pamietam mimo pewnych szarpanin i
          problemow.. Kto pamieta slawnego janusza Laske? od Geografi? napewno nie
          jednemu z nas zaszczepil milosc do przyrody geografi i rzucaniu kluczami w
          lep .))) ale fajny byl a najfajniejsze i w tempie sprinterskim byly Lekce w
          terenie .)))))
          Panie Januszu pozdrawiam gdzie kolwiek pan jest (nadal Klodzko)?
          Agnieszka Macioszek (kiedys- teraz juz inaczej )
    • Gość: ma_JA Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.lanet.wroc.pl 07.09.03, 22:00
      och och co to byly za czasy :) a Wolski - to byl gosc ...
      • Gość: Anka Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.magma-net.pl 08.09.03, 14:54
        Ja rowniez mam wspaniale wspomnienia z lat spedzonych w SP17.Chabier-wspanialy
        facet,Wasielewskiej troche sie balam.ale i tak byla spoku,no i p.SEPOWICZ-
        przeszlam 4 lata liceum,obecnie studiuje na 3 roku i nigdzie nie udalo mi sie
        spotkac tak fantastycznego pedagoga i wielkiego czlowieka.
        • Gość: agata Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 15:50
          jeju!! aż się łza w oku zakreciła, jak to czytałam... najwspanialsza
          podstawówka jaka można sobie wymarzyć kochany Chabier - super gość, z którym
          zamiast o geografii gadalismy o problemach egzystencjalnych... Wolski - dzięki
          jego brawurowym doświadczeniom cała klasa lubiła (i rozumiała) fizyke,
          Hryniewiecka, u której miałam 5 z matmy... KOCHAM ICH!!! no i oczywiście
          szanowną panią zawadzką - wychowawczynię :]
        • elunia_kwiatunia Re: SP 17 na Wieczystej 11.01.04, 10:39
          a ja rok temu opuściłam tą podstawówke i znam tych wszystkich o których wy
          mówicie oczywiście nabardziej wspominam p. sepwicz od polskiego ona to wymagała
          ale była ok... teraz tak mówie bo wtedy to sie mówiło "al ta sepowicz jest
          ggłupia" hehe no a moją wychowawczynią była p. skuriat wy jej pewnie nie nacie
          bo ona jest młoda .... miło też wspominam p. od przyrody p. knapek :D nio a
          chabiera znałam tylko z widzenia i z opowieści koleżanek pozdrawiam wszystkich
          uczniów i byłych uczniów tej szkoły
          • Gość: Odaa Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neta-si.us 16.04.04, 17:42
            heyah, ja nadal jestem w sp nr 17 - serio, ta skzola jest najwspanialsza
            szkola !! z p.Chabierem nadal rozmawiamy o problemach egzystencjalnych i
            polityce, Wolski to chodzi w ciemnych okularach i udaje gangstera, p.Sepowicz -
            nadal taka jak kiedys, ja mam lekcje polskiego z p.Piotrowska ktora jest
            niesamowitym pedagogiem. Tomaszewska - yy, moja wych. Moze ktos pamieta
            p.Tabiszewska ? ona jest z matmy ... A zternel Orzech ?? mam z nia histe, a
            wcszeniej mialam ze Skrobot. Wszyscy pedagodzy w tej szkole, sa po prostu
            niesamowici. Ale nigdy nie sapomne p.Chabiera, jak jezdzil po politykach.
            uwielbiam ich i ta szkola !! glupie gimnazja !! Bye
            • Gość: agata Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:41
              jasne ze znam p skuriat!!! uczyla mnie anglika :D super babka!!!!! skrobot
              robila fajne spr-podawala pytania :P ale i tak NEVER nie zapomne Chabiera!!!!!!
              o ja cie....taki geograf... dzieci!doceniajcie czas spedzony w 17 !! :P zadne
              gimnazjum nie da wam tego co ta szkola :))))
    • Gość: Ola Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.lanet.net.pl 05.07.04, 15:57
      Ja również mile wspominam tę szkołę....Najbardziej pamiętam p. Sępowiecz i p.Wolskiego - naprawdę wspaniali pedagodzy. Natomiast p.Zawadzka (biologia) naprawdę wiele mnie nauczyła :-)
      • Gość: Agata Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:17
        znow to wracam :D skuriat mnie uczyla angola :) fajna :) a skrobot nie nosiła
        stanika ;) hihi
    • Gość: agatka Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:30
      Moze ktos, kto konczyl w `96? Z klasy "A"? Wych. Chadrysiak, potem Wawrzuta...
      Pozdrawiam goraco!
      • Gość: Ciapulek Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:30
        A czy uczy jeszcze p. Barbara Ankudewicz-Blukacz? Moja wychowawczyni? A moze
        ktos z Was byl tez jej wychowankiem 86-89.
        • Gość: Paweł 32 lata Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.hutmen.pl 15.07.05, 12:58
          Witam, miło wspominam tą szkołę, nawet bardzo, serdecznie pozdrawiam Panią
          Sępowicz, obecni uczniowie mogą te pozdrowienia przekazać. Może tu znajdzie się
          ktoś z moich lat. Paweł Puch.
          • magyster Re: SP 17 na Wieczystej 12.08.05, 07:47
            Pani Sępowicz - legenda tej szkoły. Była moją wychowawczynią. No i Pani
            Szternel od historii - do tej pory pamiętam jej opowieść o bitwie pod
            Grunwaldem - bardzo mądra babka - fajnie, że została dyrektorem 17-stki.

A pamięta ktoś gościa od matematyki - Otfina? - to była barwna postać.
            Ech, piękne czasy - naprawdę miło się wraca wspomnieniami do tamtych lat.

A Ty Paweł, nie miałeś czasem ksywki 'Puszek'? I nie chodziłeś do klasy z
            Włodziem Sz. ?

pozdrawiam
            • Gość: Paweł 32 lata Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.hutmen.pl 18.08.05, 11:36
              Hej, tak, Puszek to ja:-) i domyslam się o jakiego Włodka chodzi. No to może
              teraz więcej ludzi mnie skojarzy. Pozdrawiam!!
    • Gość: Kasia Pani Dernoga... ktoś pamieta ?? IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 31.08.05, 09:18
      Ja jestem rocznik urodzeniowy ;)1974 czy ktoś pamięta panią Dernoge dała mi
      solidnie w kość, pamiętam ze do klasy chodziłam z Elą R. i Asią, która była
      moją psiapsiólką, w 4 klasie sie przeprowadziłam ale pamietam szkole nr 17
    • Gość: absolwentka =P Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.08.05, 13:52
      Knapek odeszła w tamtym roku, Chabier, o zgrozo!! uczy teraz przyrody ale
      nadawał by się bardziej na jakiegoś kolesia od WOS'u =D jeździ po każdym i po
      wszystkim =D po uczniach, nauczycielach, politykach a nawet krokodylach =D a po
      mnie najbardziej=) hmm... p. Skrobot nadal uczy historii i chociaż uczyła mnie
      histerii przez 3 lata nigdy nie widziałam pod jej marynarkami i garsonkami
      stanika =P (wydało się=]) Wolski... uczy matmy, i się woził w czarnych kularach
      jak ktoś go obił =D głupi bo zawsze przychodził się pytać o wszystko mojej
      wychowawczyni która tesh jest matematyczką =P (serdecznie pozdrawiam panią
      Palińską!! wiele mnie nauczyła!! =*) Sępowicz... od 30 lat postrach tej
      szkoły... uczy do dziś =] p. Chadrysiak, moja była polonistka =/ nie znosiłam
      jej a ona mnie jeszcze bardziej =/ a od Będkowskiej nadal jedzie cynamonem!!
      kończe, papa jak ktoś chce coś wiedzieć o nauczycielach z tej podstawówki to
      plose do mnie ( pink92@buziaczek.pl ) bo mam najświerzsze wieści bo dopiero w
      tym roku skończyłam edukacja w 17-stce =)
      • Gość: StarszaAbsolwentka Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 10:50
        Widac za malo znasz pania Chadrysiak bo to jest WZORCOWY nauczyciel ... kiedys
        przyznasz mi racje :]
    • Gość: Magda M Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:24
      a kto pamięta panią Cieślińską od geografii? Pani Sępowicz nauczyła mnie
      DYPLOMACJI, może jeszcze mnie pamięta, przyniosłam jej kwiaty na przeprosiny.
    • kklement Re: SP 17 na Wieczystej 08.10.05, 11:26
      Uczęszczałem tam przez rok, w pierwszej klasie. Chodziłem do filii w budyneczku
      a la przedszkole za budynkiem głównym. Z klasy pamiętam Aleksa Sella, Monikę
      Szyszkę i Rafała Pawełczyka. Szkołę wspominam dość sympatycznie. Dużo czasu
      spędzałem w budynku głównym, przed swoimi lekcjami albo po nich, bo dojeżdżałem
      z mamą, uczącą w siedemnastce matematyki. Największe wrażenie robiły na mnie
      zaplecza gabinetów chemicznego i biologicznego :) Czasem zostawałem też w
      filii, w ramach tzw. półinternatu ( tak się to nazywało ? ), gdy puszczano z
      projektora ( !!!!! ) filmy, np. o psie Cywilu :)
      • Gość: hrabianka Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:42
        a ja pamietam czasy gdy Krauze uczył prac technicznych ,nie byl ządnym
        politykiem. i razem z jego klasa i Chabierem ( naszym wychowawcą) na wycieczki
        jezdzilismy.
        • mimima Re: SP 17 na Wieczystej 11.10.05, 17:37
          Rany, pamietam te czasy 90-98`. Sępowicz, tak niecierpiana, a teraz doceniana.
          Chabiera zawsze uwielbiałam, Steiner od biologi- o zgrozo do dziś nie cierpię
          !!! Moim wychowawcą był najpierw p. Społowicz, a potem p. Wojtuś. Uwielbiałam
          tez panią Wieczorek od basenu...Wasilewska i jej gadająca "delma"...to były
          czasy. No i jeszcze p.Korytko, która uczyła mnie od 1-3, a potem została
          zastępcą dyrektora. pozdrowienia dla Wszystkich nauczycieli, absolwentów jak i
          obecnych uczniów :-)
          • Gość: Paweł P. Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.hutmen.pl 10.01.06, 07:45
            No nie, nie wierze że nikt kto chodził do 17-stki z rocznika ur. 1973 nie
            wchodzi na to forum!!!
            • agaikuba Re: SP 17 na Wieczystej 26.02.06, 19:29
              Ja jestem rocznik 73 i chodziłam do tej szkółki.
        • Gość: Baska Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.orange.pl 10.01.06, 09:26
          I ja tez to pamietam. Z kariery politycznej Krauzego w 17-tce pamiętam jak nas
          wszystkich wyciagnęli z transparentami na wzgórze Andersa ( wtedy jeszcze
          Gomułki) i strajkowali, a my biedne żuczki nie mielismy pojęcia o co im chodzi:)
          ale twardo musielismy stać...cały dzień zamiast lekcji.
          Pamiętam wycieczki z Chabierem i moim wychowawcą Banasiakiem, oj było wesoło.
          pamiętam farmację White Bronx Huby!!!!!:))
          • Gość: xxx Re: SP 17 na Wieczystej IP: 212.120.136.* 20.01.06, 15:23
            Gumienny to ty??
            • Gość: Baska Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.orange.pl 24.01.06, 10:26
              NIE, A TY też z tej klasy?
              • Gość: Paweł P. Re: SP 17 na Wieczystej IP: 80.50.252.* 18.02.06, 08:38
                Ja chętnie znajdę jedno z klanu Gumennych:-) Chodzi o Małgosię:-)
                • Gość: nefretete Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:37
                  Do Pawła :) A ja wiem jak znaleźć Małgosię :)
                • nefretete Re: SP 17 na Wieczystej 10.04.06, 12:42
                  Teraz pojawił sie mój e-mail jak chcesz to dam Ci wskazówki ;) Bo rzucania na
                  forum nazwiskami i adresami nie lubię.
                  • Gość: Pawel P. Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.hutmen.pl 11.04.06, 10:09
                    Byłbym Ci bardzo wdzięczny za wskazówki:-), nie widzę Twojego adresu ale jesli
                    możesz napisz do mnie pepe206@o2.pl Atak wogóle to kim Ty jesteś:-)???
                    • nefretete Re: SP 17 na Wieczystej 12.04.06, 01:30
                      jestem dobrym człowiekiem, co zna was oboje :) Mój adres pojawi się jeśli
                      klikniesz na mój nick "nefretete"
                      • Gość: Paweł P. Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.hutmen.pl 12.04.06, 08:57
                        hej, napisałem do Ciebie i czekam na odpowiedź:-) Pozdrawiam
          • agaikuba Re: SP 17 na Wieczystej 26.02.06, 19:31
            Moim wychowawcą też był Banasiak.
            • Gość: yo76 Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:10
              A ja pamietam panią od fizyki nazywała się Helena Urszula Jóźwicka i wszyscy
              sie śmiali z jej rzadko wychodzących eksperymentów (kartka przykrywająca
              szklankę wody- oczywiście przewrócona szklanka i wylana woda) oraz inicjałów.
              Uczył mnie pan Krauze, p. Zawadzka- biologii, p. Szternel - historii, p.
              Wojtuś, matematyki pani Jolanta K....., nie pamietam, ale wszyscy chłopcy
              uwielbiali ją za przezroczyste bluzki- miała 2 córki w szkole, słynny Janusz
              Laska- geografii. Czy pamiętacie jak zorganizował sejmik szkolny i obrady, a
              jesienią był Rajd Spadającego Liścia? Do tej pory mam odznakę. Wychowawczyni-
              Pani Anita Pietrasiuk- muzyka (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska).
              Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Rocznik 76
              • Gość: utemperowana Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.devs.futuro.pl 12.04.06, 14:56
                Taaaa inicjały Pani Jóźwickiej wychaftowane na faruszku, hahahaha
                i zawsze mówiła "ja Was utemperuję"
                Pamiętam Pietrasiuk-chodziłam do niej na chór, brrrr

• Gość: Krzysiek 1976R Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.generacja.pl 02.06.07, 16:12
                A pan J.Wolniak i jego dżinsowa katana "Wranglera" (miałem z nim "kółko
                fotograficzne"),Pani Kołodzicz Ś.P.nasza wychowawczyni i jej "Adkrojcje cjepier
                knigi" i łyk zimnej kawy fusiary.J.Laska który cgyba komuś podpadł ze swoimi
                przewrotnymi pomysłami,jego rajdów "Marzanny" i "Spadającego Liścia" i reszty
                nie zapomnę do końca życia(referaty,punktacja zamiast ocen itd.)A ktoś pamięta
                wspaniałą panią Rólczyńską od bilogii z klasy nr 38???zawsze miała świtne
                oryginalne w wyglądzie zegarki...Pozdrawiam klasę F rocznik 76!!!
            • Gość: benia Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.devs.futuro.pl 12.04.06, 15:04
              a który rocznik jesteś, może razem uczęszczałyśmy do klasy:)
              • Gość: yo76 Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:22
                tak jak w poście - rocznik 76. Miałam tez w 17-tce starszego brata, stąd wiem,
                że rocznik 74 obfitował w bliźniaki. Były Grzebyki i Jeżyki :). Moja mama do
                tej pory nie chodzi do innej fryzjerki tylko do mamy tych drugich :)
                • Gość: yo76 Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:25
                  acha, i jeszcze pamiętam panią od rosyjskiego. Miała cudne okulary grubości
                  denka od staropolanki. Nazywała się chyba Kołodziej albo Kołodziejczyk czy
                  jakoś tak. Dzięki niem umiem zadeklamować uroczy wierszyk "djed maroz sjewodnia
                  chmuryj- u niewo tiempieratura" itd. Pozdrawiam wszystkich
                  • Gość: Busia Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.lanet.net.pl 25.01.07, 19:37
                    Ta Pani nazywała się Kołodzicz i ..... niestety juz nie ma Jej wśrod nas. Pokój
                    Jej duszy.
    • Gość: just76 Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:16
      Ja tez z rocznika 76:) Pamiętam Helene Urszule a babka od muzyki sie nazywała
      Pietraszuk a nie Pietrasiuk jak mi sie zdaje. Moja wychowawczynia byla p.
      Bednarczyk od matmy. pozdrawiam wszystkich 17-tkowiczów:)
    • mserv18 Re: SP 17 na Wieczystej 21.03.07, 01:01
      A CZY JEST KTOS UR 1977 ?? KLASA CHYBA F W SKłADZIE
      Gumienny,Zybała,Białek,itp?? Wychowawczyni Kołodzicz(ś.p.),geogr LASKA,biologia
      Knapek,fizyka Wasilewska,ZPT-Krauze,WF Rosiński i dalej juz nie pamietam....
    • Gość: Bagio Re: SP 17 na Wieczystej IP: *.chello.pl 02.06.07, 18:03
      Witam, ja też chodziłem do tej fantastycznej szkoły i niestety kojarzę tylko
      niektóre nazwiska z grona pedagogicznego. Być może dlatego, że jestem nieco
      starszym rocznikiem niż większość uczestników tego forum (ur. 1970r).
      "Siedemnastkę" kończyłem w roku '85. Nazwiska nauczycieli, którzy mnie uczyli
      to: Pustowaruk- matematyka, Liedke- polski, Szternel- historia, Smoter-
      geografia, Ziewiec- przyroda, Borowiec- chemia no i oczywiście słynny "Piotruś"
      czyli Piotr Sochański budzący grozę a jadnocześnie zabawny na swój sposób z- ca
      dyrektora szkoły, resztę nazwisk pominę bo zabrakłoby miejsca. Chodziłem do
      klasy oznaczonej literką "f" i pamiętam, że nasza klasa zawsze miała problemy
      wychowawcze a właściwie to nasi nauczyciele bo dla nas to nie były problemy.
      Dzisiaj z łezką w oku wspominam tamte czasy, kumpli i kumpelki- Bili, Seba,
      Jankes, Rura, Kiślu, Szwedzio, Gibon, Filara, Ela, Ewelina, Dorota i cała
      reszta, ODEZWIJCIE SIĘ JAK TO PRZECZYTACIE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka