Dodaj do ulubionych

Rośliny do ogrodu.

13.04.07, 12:02
Proszę o poradę, gdzie w okolicy Wrocławia można znaleźć dobry i tani punkt
sprzedaży krzewów i roślin ogrodowych. Te z Wrocławia są cholernie drogie, a
na Obi, czy Castoramę szkoda w ogóle jakiejkolwiek kasy. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcel Re: Rośliny do ogrodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:56
      Zgadza sie. We Wrocku jest drogo. Ostatnio kupiłem kilka roślinek w Obi, sądząc,
      że trafiłem na ciekawe okazy. W oko wpadła mi też wspaniała wyrośnięta Magnolia,
      za 219 zł!!
      Jednak na nią już się nie zdecydowałem.
      A że mieszkam poza Wrocławiem to polecam szkółki w okolicach Trzebnicy. W samej
      Trzebnicy przy wjeździe jest niewielka szkółka, ale wybór raczej kiepski. Ceny
      jednak atrakcyjne. Kupiłem dziś dwie okazałe azalie japońskie za 15 zł/szt.
      W Ligocie Pięknej tuż przy trasie nr 5 jest jedna szkółka. Cen jednak nie znam,
      bo nie miałem okazji tam zawitać.
      Im dalej od Wrocławia na północ, tym ceny niższe.
      Pozdrawiam i życze owocnego sezonu ogrodniczego:)
      • Gość: marcel PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:32
        Przypomniało mi się:) Znam jeszcze jedną ciekawą szkółke we wsi Błonie. Trasa z
        Wrocławia w kierunku na Zieloną Górę. Zaopatrywałem się tam dwa razy w kilka
        drzewek. Rosną pięknie od 3 lat. Zdrowe, ładne i duże okazy:)
    • Gość: gość Re: Rośliny do ogrodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:02
      Witam.
      Ja kupuję głównie w przyzakładowym stoisku Siechnice. Nic jeszcze mi od nich
      nie padło. Moim zdaniem ceny umiarkowane.
    • dakusia a ja polecam Katy Wroclawskie 14.04.07, 07:52
      jestem z Lesnicy wiec mam blisko.

Ale bardzo duzy wybor sensowne ceny. Na ich stronce nie ma wszystkich cudow,
      ktore tam sa :-)

www.rosliny-ozdobne.sudety.it/
      a i gielda na karmelkowej ale trzeba wstac wczesnie i jak juz wpuszczaja
      detalicznych kupcow to sprzedawcy sie juz pakuja, ale tam tez jest taniej niz w
      miescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka