Dodaj do ulubionych

Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie

20.04.07, 21:50
I pewnie znowu wtopa: 1 poziom parkingów zamknięty- automatycznie korki na
Grunwaldzkim, niewykończone, brudne ściany? Czy warto stać w korku godzinę i
tak się upodlić? Żeby co zobaczyć? 1 nauczka dla Echa to mało? A dla nas też?
Niestety chyba tak, ale zobaczymy jutro! pozdro www.podajdalej.com.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: C.V. Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:45
      No to studenteria będzie miała uciechę...
      • Gość: es Maszkara architektoniczna IP: *.icm.edu.pl 22.04.07, 21:25
        Gdzie jest przestrzeń? Chyba w majtkach ta studentka widziała te fontanny.
        Własnie najbardziej zaskakujące są wąskie przejscia, aż strach pomyśleć jak wygladałaby ewent. ewakuacja budynku.
        Za to sklepów naupychane i bardzo duże - inwestor postawił na maksymalizacje przestrzeni do wynajęcia. Przydałaby sie jednak chocby jedna donica z kwiatami i jakiekolwiek elementy dekoracyjne do tego stalobetonu. Poki co maszkara.
        • Gość: Camparis Re: Maszkara architektoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:32
          To prawda. Przejścia są strasznie wąskie, często trzeba iść "gęsiego" aby móc
          się wyminąć z osobami idącymi w drugą stronę. Raziły niewykończone i dziurawe
          ściany i wszechobecny brud!

Ale najgorsze ze wszystkiego było "patio z zielenią". Sądziłam, że będzie tam
          prawdziwa zieleń, ale postawili tylko parę sztucznych drzewek ... TOTALNA
          PORAŻKA więcej tam nie pójdę :/
          • Gość: Ja Re: Maszkara architektoniczna IP: 195.205.44.* 23.04.07, 10:29
            Koszmarny wyjazd i wjazd z parkingu. Gorzej nie dalo sie tego rozwiazac. Jedna
            nitka do wjazdu jedna do wyjazdu, w dodatku przecinaja sie. Zaraz za wyjazdem
            swiatla - automatycznie korek w galerii. KOSZMAR. Mam nadzieje ze pan Czarnecki
            wykazal sie wiekszym sprytem i zdrowym rozsadkiem, zobaczymy w srode.
            • 1410_tenrok Byłem w czwartek w Wawie i w niedziele we Wrocku 23.04.07, 22:13
              Do krytykantów jedna rada - jezdzcie do Wawy i obejrzyjcie Złote Terasy. A
              pozniej pogadamy. Zobaczcie sobie tam ciągi komunikacyjne i schody ruchowe, a
              tamta galeria jest olbrzymia.
              Zgodzic sie mozna z widoczną gołym okiem fuszerą we Wrocku - byle jak
              poskrecane c-owniki, brudne szkło, niejednokrotnie poobijane, brudne panele,
              regipsy docinane przeze lekko nietrzeźwego pana józka.
              To wszystko prawda.
              Ale przestrzen - ładniejsza, rozwiązania wnętrza lepsze. Pomysł z mozliwością
              obejścia dookoła super, konstrukcje stalowe niezle rozwiąazane. Swiatło
              naturalne bez zarzutu.
              Dla krytykanta zawsze wszystko to poracha. A jaka jest prawda - sie okaże!!!
    • Gość: xxx-student Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 23:25
      Wcale mi sie nie pali wpadać tam, choćby z ciekawości. Takie drwiny sobie z nas
      zrobili, że specjalnie nie ma po co. Poza tym i tak nic nie kupuję więc szkoda
      na to czasu !
    • kroko71 Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 21.04.07, 01:27
      Czy ja dobrze zrozumiałem, że jutro będzie nieczynny parking??? Czy tu kogoś pogięło???
      • Gość: gosia7788 Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:39
        Zamknięta ma być tylko część parkingu:)
    • Gość: yoyo Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.181.219.81.magma-net.pl 21.04.07, 04:30
      jak czytam te wasze jęki i narzekania to mi sie rzygac chce. pozdrawiam :]
      • Gość: es Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.icm.edu.pl 22.04.07, 21:31
        Gość portalu: yoyo napisał(a):

> jak czytam te wasze jęki i narzekania to mi sie rzygac chce. pozdrawiam :]

rzygaj, niedziela
    • Gość: wrocławianka Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:54
      a na Leszka czarneckiego - czlowieka z klasa i stylewm mozna liczyc i Arkady
      beda otwarte cale i na czas wszystko bedzie wykonczone :0)pozdrawiam wszystkich
      wroclawian
      • Gość: lubudubu, lubudubu Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:35
        lubudubu, lubudubu, to spiewalam ja, wroclawianka, panie preesie!
      • Gość: 3 Szkoda, że też z obsuwą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:46
        /
      • tedepes Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 21.04.07, 23:50
        Gość portalu: wrocławianka napisał(a):

> a na Leszka czarneckiego - czlowieka z klasa i stylewm mozna liczyc i Arkady
        > beda otwarte cale i na czas wszystko bedzie wykonczone :0)pozdrawiam
        wszystkich
        >
        > wroclawian

Tylko szkoda, że tak tanio w środku wykończone. Rozumiem, ze budynek sporo
        kosztuje, ale sufit z kratownic i tanie lampy w holu nie robią wrażenia. No i
        miało być luksusowo, a najemcy to sklepy średniej półki, czym galeria nie wiele
        będzie różniła się od pasażu tesco. Pewnie akwarium nadrobi tanie wykończenie -
        ale nie o to chodziło. Cieszy, że to Wrocławski kapitał i dlatego więcej się od
        niego wymaga. Popatrzcie na osłony parkingu od strony PKS. Widać, co jest w
        środku. Popatrzcie od strony placu Kościuszki - kopuła multikina przedzielona
        jest awaryjną klatką schodową a na niej tanie lampy. Uważam, że na Placu Orląt
        Lwowskich architekci pracujący dla Pana Leszka Czarneckiego lepiej się
        popisali. Oczywiście do samego inwestora nic nie mam. Nie znam go i cieszę się
        tylko, że chce tu inwestować i zarabiać, dzięki czemu stymuluje do działania
        innych.
      • Gość: kasia Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.ar.wroc.pl 22.04.07, 16:50
        no muszę zmartwić bo nie można chyba liczyć - z tego co wiem to została potłuczona ogromna szyba przeznaczona do rekinarium, kolejna wpadka to wylanie zbyt wysokiej posadzki co daje trochę więcej pracy robotnikom (z resztą na własne życzenie) podobno wszystko bedzie otwarte na czas poza wymarzonym rekinarium a oczytwiste jest to że większość ludzi dla tej atrakcji chciała odwiedzić arkady.
    • Gość: nautyk Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.dialog.net.pl 21.04.07, 08:59
      a allegro jest zawsze otwarte :) <rotfl>

kto jeszcze jest tak naiwny ze kupuje w galeriach?
      • Gość: wesoly romek Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:39
        ale w normalnych sklepach daja gwarancje chociaz... allegro jest dobre dla
        kolekcjonerow i milosnikow secondhandow. ew. mozna sobie tam kupic fajna chinska
        lampke do roweru. bardzo tanio, tyle, ze od razu popekana. chyba fabrycznie.
        wiem, bo dwa razy taka dostalem. no ale fakt, pekniecie bylo gratis.
        • Gość: Jachu Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.e-wro.net.pl 21.04.07, 10:05
          Można tez kupić od pasera (a prokuratorzy nie są sympatyczni), można kupić
          cegłę, paczka może zostać okradziona przez pocztowców, można...
          • Gość: wesoly romek Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 10:09
            ja najbardziej lubie wysylanie maili typu "minely juz 3 tygodnie od wplaty, a
            wylicytowanego przedmiotu jak nie bylo, tak nie ma..."
      • Gość: przemiq Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 11:27
        a ubierasz się też na allegro? :)

Nie ma co ukrywać, w Pasażu widać, że bardzo się spieszyli, a gdzie człowiek się
        spieszy... Mi się podoba, choć wykończenie miejscami marne, no i nie zdążyli
        dokładnie posprzątać. Z resztą na niedzielny spacer z rodziną lepiej wybrać się
        do parku, więc na szczegóły nie trzeba zwracać uwagi. Pozdrawiam!
    • monster1972 ale i emeryci nie wyglądają na wycieńczonych.... 21.04.07, 09:08
      czy bedzie jak w skeczu Ani Mru Mru?

:-)

kiedys musze pojsc na takie otwarcie, bo w zyciu nie widzialem tylu psycholi w
      jednym momencie:-)

Wrocławianin
      • Gość: tAK tak Re: ale i emeryci nie wyglądają na wycieńczonych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:43
        Zostańcie wszyscy w domach bede tam sama heheh:)
        • monster1972 no ja wlasnie mowie, ze musze to kiedys zobaczyc:) 21.04.07, 10:09
          choc dzis nie dam rady...

i pooooszli
          najpierw poowooooli, rownym pędeeem, z przodu jakby szybciej młodzież...

:-)

• Gość: pozdrawiam porażka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:55
      hehe... cala ta sprawa z otwarciem moze konkurowac w plebiscycie typu "Porażka
      roku" albo czymś podobnym... ten cytat z "trzymaniem towarów w workach w
      sklepach" bije wszystko na głowę...
      • grisly Re: porażka... 21.04.07, 13:31
        ja się tam nie wybieram w ogóle, zwłaszcza ze wzgl. na ostatnie otwarcie..
        a do Arkad pójdę,może jakieś fajne promocje będą na początku, a jak nie to
        chociażby to 'największe' akwarium zobaczyć :)
      • Gość: heh Re: porażka... IP: *.akron.net.pl 21.04.07, 15:51
        już zaliczony pasaż :D jest super, mnóstwo ciuchów, bardzo sympatycznie. Oby
        tylko nie było więcej takich porażek :) a na pewno będę tam częstym gościem :)
      • Gość: Rafis Re: porażka... IP: *.wro.vectranet.pl 21.04.07, 23:24
        Gość portalu: pozdrawiam napisał(a):

> hehe... cala ta sprawa z otwarciem moze konkurowac w plebiscycie typu "Porażka
        > roku" albo czymś podobnym...

albo np w konkursie na najtanszą i jednocześnie najskuteczniejszą kampanię
        reklamową :)
    • Gość: ale ale A co z karą!!?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 13:08
      Ja bym się chciał dowiedzieć jaką kwota zostało ukarane echo investment za otwarcie bez pozwolenia i od razu zapytać czemu tak mało??
      • Gość: kleosia2 Re: A co z karą!!?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 14:38
        Ponoć 100tyś. Może jakby z 2mln dostali to by wreszcie ktoś zaczął myśleć.
        Mielibyśmy przynajmniej jako miasto na jakieś 'drobne' wydatki związane z
        nadchodzącym euro2012 ;)
        • olek_01 Re: A co z karą!!?? 21.04.07, 14:53
          Taa,ja też się nie wybieram do Pa***u Gru********go ,bo i po co - tak sobie
          zakpić z ludzi,którzy nie są debilami a chlebodawcami - kogoś mocno porypalo w
          tym Echo Investmęcie ( to nie błąd) więc jak narazie ja tam nie pójdę ,do Arkad
          mam bliżej, Panie Prezesie przez male "P" :P a karę powinni za narażanie
          bezpieczeństwa Wam dopier*** tak żebyście się nauczyli szacunku do ludzi!
          • defenestrator Co z wami wrocławianie?! 21.04.07, 15:34
            Dzisiaj przejeżdżałem o 12 rowerkiem koło pasażu i nie widziałem mdlejących
            tłumów, kilometrowych korków, ani stada ochroniarzy. Czyżby mieszkańcy naszego
            miasta wypięli się na pasaż grunwaldzki, tak jak pasaż wypiął się na nich?:D
            Może w końcu ludziska poszli po rozum do głowy (i na zakupy do Galerii :P)
            • Gość: bleee Re: Co z wami wrocławianie?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 14:12
              po prostu mieszkańcy naszego miasta nie wiedzieli, że Pasaż znowu jest otwarty
          • Gość: aśka saturn? IP: 88.199.44.* 21.04.07, 19:44
            a ktoś z was był może w saturnie? otwarty jest wogole??
    • Gość: Wroclawianin Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:00
      Ja dzisiaj odwiedzilem pasaz i jestem mile zaskoczony. niewidzialem nic
      brudnego, przynajmniej w oczy sie nie zucalo. Wrecz przeciwnie wszystko
      wydawalo sie byc dopiete na ostani guzik. Owszem jest zamknietych jeszcze pare
      lokali ale to mi nie przeszkodzilo zrobic zakupw. Szczeze juz teraz moge
      polecic ten piekny pasaz gosciom...;]
    • Gość: iav Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:20
      Pierwsze wrażenia jakby się chciało do czegoś przyczepić:

1.Beznadziejnie rozwiązana komunikacja z piętra na piętro,trzeba
      pokonać kawał drogi by dojść do następnych schodów "w górę" czy "w dół",
      a nie tak jak np.w Galerii D. gdzie schody są obok siebie
      2.Windy- znalazłem dwie- jest więcej ?,w każdym razie jakoś trudno trafić.
      3.Co za debil wymyślił tak wąskie wjazdy na parking wewnątrz-polecam właścicielom szerszych maszyn jak np. Fiat Multipla :)
      4.Jak się jesteś początkującą(cym) kierowcą i nie opanowałaś(łeś)
      dobrze jazdy pod (ostrą) górkę to dobra rada-zostaw autko pod galerią :)

• Gość: bury35 Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:25
        a jakie sklepy jeszcze sa nie otwarte-chodzi mi o nazwy?i czy sklep z odzieza
        dla dzieci ,,wójcik.,, jest juz czynny?
        • Gość: BTM Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: 80.48.71.* 21.04.07, 16:37
          kilka fotek z dzisiaj:
          picasaweb.google.com/m.bledowski/PG
          oczywiście panu ochroniarzowi się nie podobało że robię zdjęcia, ale jak zwykle
          w takich przypadkach nie potrafił powiedzieć dlaczego nie można :)
          • Gość: do BTM Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.ask.am.wroc.pl 21.04.07, 18:53
            brawo, świetne zdjęcia:)
      • Gość: tamburyn Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:12
        PIERWSZA ofiara wąskiego wjazdu to terenowe BMW-dwa elementy do
        malowania/klepania/wymiany -na szczęście < by były > a nie są- dzięki ochroniarzowi ,samochód przejechał :)) brawo, projektanci !
    • Gość: marcin Stary Browar jest lepszy! IP: *.icpnet.pl 21.04.07, 16:41
      ...co tu dużo mówić - przyjedziecie do Poznania, to zobaczycie!
      Poza tym otwarto go zgodnie z planem organizując super bicie rekordu w piciu
      piwa. A we Wrocławiu? - jak zwykle wtopa!
      HA HA HA!
      • monster1972 dlaczego "jak zwykle wtopa?" 21.04.07, 17:32
        cos tam nie wyszlo.. bywa:-)

ale wiele innych rzeczy wychodzi:-)

np. trwający kilka lat remont rynku...

a teraz jest jaki jest, widziales?

pozdr z wroclawia
      • Gość: lolek Re: Stary Browar jest lepszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:39
        trudno o glupsze porownanie. a w paryzu bardzo fajna jest galeria lafayette. no
        i co z tego? tak samo bede na co dzien jezdzil do paryza jak i do poznania. moim
        zdaniem ten pasaz jest jak najbardziej ok. i dobrze, ze jest. i ciesze sie, ze
        juz niedlugo beda nastepne galerie.
      • Gość: jan Re: Stary Browar jest przereklamowany!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:19
        byłem ,widziałem ,nie zachwycił mnie niczym,ciekawsza jest łódzka manufaktura,
      • Gość: Kamilchen [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 11:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: devi Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 21.04.07, 16:47
      do ktorej jest otwarta galeria?? a parking-jest platny??
      • Gość: bąąąąk Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:25
        z tego co wiem to parking free do godziny - pozniej 3 zlote za godzine ale moge sie mylic!
        • Gość: cr Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.lanet.net.pl 21.04.07, 19:24
          Są tam jakieś kafejki? Kawka jakaś, coś do zjedzienia?
          • Gość: Curz Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 20:45
            kafejek jest multum, na poziomie 2 jeszcze sie otworza kolejne bary z jedzeniem,
            niestety w zadnym z lokali gastronomicznych w pasazu nie mozna zapalic
            papierosa przy kawie.
            • Gość: leokadia Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:49
              A fakt. Z tym paleniem to lipa.
              • wiedzm_a Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 21.04.07, 21:05
                To chyba żart. Chociażby dobre wychowanie wskazuje, że przy jedzeniu się nie
                pali.
                • Gość: leokadia Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:45
                  Ja nie jadam przy kawie. Za to coffee&cigarettes to nie jest zle polaczenie.
                  • Gość: Gom Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.e-wro.net.pl 22.04.07, 12:47
                    Tak samo dobre jak jedzenie i pierdzenie.
              • Gość: Curz Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 23:09
                Gość portalu: leokadia napisał(a):

> A fakt. Z tym paleniem to lipa.

Teraz po przemysleniu sytuacji, wydaje mi sie, ze ten 'zakaz' palenia w
                kafejkach jest raczej tymczasowy, zapewne maja jakies problemy techniczne z
                klimatyzacja, albo cos moze jakies niedorobki przeciwpozarowe i kiedy to
                wszystko naprawia, w niektorych lokalach bedzie mozna sciasc wypic kawke,
                zapalic papierosa i popatrzec sobie na to co sie dzieje w pasazu ;]
                • Gość: Rafis pety to sobie możecie w domu jarać :) IP: *.wro.vectranet.pl 21.04.07, 23:13
                  ze sklepów won, ja nie mam zamiaru się truć ani śmierdzieć tylko dlatego że
                  chcecie sobie zapalic przy kawce. W każdym cywilizowanym kraju nie można palić w
                  miejscach publicznych :)
                  • Gość: Curz Re: pety to sobie możecie w domu jarać :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 23:17
                    We Francji jeszcze mozna, choc juz niedlugo.
                    Mozna zrobic jakies wydzielone kafejki, co by nie przeszkadzalo ludziom -
                    wszystko jest mozliwe :]
                    • Gość: Rafis Re: pety to sobie możecie w domu jarać :) IP: *.wro.vectranet.pl 21.04.07, 23:22
                      wydzielone kafejki mozna robic we własnym domu :)
                      proponuje zeby podniesc akcyze na pety i z tej kasy sfinansowac autostrady i
                      stadiony na EURO 2012 ;)
                      • Gość: pededro A kieliszek wina też tylko w domu? IP: *.akron.net.pl 23.04.07, 02:46
                        Pytam, bo następnym krokiem rozhisteryzowanych prozdrowotniaków i antyzapachowców będzie
                        zakazanie picia alkoholu w miejscach publicznych. W końcu alkohol też szkodzi i też nieładnie pachnie,
                        zwłaszcza przetrawiony. I te okropne zapachy z chińskiej kuchni, których nie cierpię. Ach, i spaliny!
                        Zakazać, zakazać, zakazać! Wszystkiego zakazać. Wszystko w domu sobie ludzie róbcie! Bo mi
                        przeszkadza!
                        Dobijają mnie tacy mądrale, nędzne kopie Kononowicza.
                        • Gość: Rafis Re: A kieliszek wina też tylko w domu? IP: *.wro.vectranet.pl 23.04.07, 11:39
                          Gość portalu: pededro napisał(a):

> Pytam, bo następnym krokiem rozhisteryzowanych prozdrowotniaków i antyzapachowc
                          > ów będzie
                          > zakazanie picia alkoholu w miejscach publicznych. W końcu alkohol też szkodzi i
                          > też nieładnie pachnie,
                          > zwłaszcza przetrawiony. I te okropne zapachy z chińskiej kuchni, których nie ci
                          > erpię. Ach, i spaliny!
                          > Zakazać, zakazać, zakazać! Wszystkiego zakazać. Wszystko w domu sobie ludzie ró
                          > bcie! Bo mi
                          > przeszkadza!
                          > Dobijają mnie tacy mądrale, nędzne kopie Kononowicza.

dym papierosowy zabija nie tylko tych którzy palą ale także tych wszystkich
                          naokoło którzy musza to wdychac.Więc ju znie pajacuj :)
                      • wroclawjacek Re: pety to sobie możecie w domu jarać :) 23.04.07, 10:21
                        > proponuje zeby podniesc akcyze na pety i z tej kasy sfinansowac autostrady i
                        > stadiony na EURO 2012 ;)

Nie żartuj, ta akcyza powinna zasilać fundusz ochrony zdrowia oraż iść na akcje
                        reklamowe "odgłupiające" przyszłych palaczy.
                        Zakłady zatrudniające palaczy powinny miec zwolnienie z płacenia na ZUS a całą
                        skłądkę powinien płacić pracownik.
                        Dodatkowo powinien płacić specjalne ubezpieczenie na wypadek utraty zdrowia i
                        renty.
                        Można też palaczy wyrzucić z systemu ubezpieczeń zdrowotnych choćby w zakresie
                        chorób płuc.
                        Na paczkach papierosów zlikwidować napisy o śmierci bo to nie działa.
                        Powinno się pisać : Idioto chcesz to pal, tylko nie żądaj od producenta
                        odszkodowania. To powinno byc skuteczniejsze :)
                • Gość: palacz Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: 212.2.100.* 22.04.07, 08:58
                  W Costa Coffee poziom 2 jest strefa dla palacych , i super kawa , wyglada
                  rewelacyjnie , swiatowa siec
                  • Gość: Curz Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 10:41
                    Gość portalu: palacz napisał(a):

> W Costa Coffee poziom 2 jest strefa dla palacych , i super kawa , wyglada
                    > rewelacyjnie , swiatowa siec

dzieki ;]
                • wroclawjacek Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 23.04.07, 10:12
                  > Teraz po przemysleniu sytuacji, wydaje mi sie, ze ten 'zakaz' palenia w
                  > kafejkach jest raczej tymczasowy, zapewne maja jakies problemy techniczne z
                  > klimatyzacja, albo cos moze jakies niedorobki przeciwpozarowe i kiedy to
                  > wszystko naprawia, w niektorych lokalach bedzie mozna sciasc wypic kawke,
                  > zapalic papierosa i popatrzec sobie na to co sie dzieje w pasazu ;]

Obyś sie mylił.
                  Ja rozumiem iśc tam jak piszesz wypić kawkę lub popatrzeć na pasaż, ale iść tam
                  aby wypalić sobie papierosa ? Może jeszcze popracować przy laptopie?
                  Co byś powiedział gdybym tam puszczał bąki, bo lubię to robić w miejscach
                  publicznych ?
            • wroclawjacek Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 23.04.07, 10:06
              > niestety w zadnym z lokali gastronomicznych w pasazu nie mozna zapalic
              > papierosa przy kawie.

To mnie przekonało. Będę tam kupował, choć nie lubię pana Sołochowa.
        • Gość: dant Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:13
          2 pln za godzinę parkingu, pierwsza free
    • Gość: bbf Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.as.kn.pl 21.04.07, 19:49
      Według mnie pasaż jest kiepski. Jedynym plusem jest jego wielkość, ale wykonanie fatalne. Widzieliście te dziury w sufitach przy krzywo położynych regipsach? Albo strasznie brudne, aż matowe szyby, czy konstrukcja popisana przez budowlańców. Pasaż wogóle nie wygląda na przestrzenny, jest klitkowaty i ciężko się po nim poruszać. Oby kino było porządniejsze.
      • Gość: leokadia Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:43
        Jak sie wazy 140 kilo to ciezko sie poruszac nawet po lodzie :))) Mnie tam sie
        podobalo. A sklepy naprawde full wypas.
    • Gość: gosc Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.e-wro.net.pl 21.04.07, 20:46
      w pasazu mile zaskoczenie- czytso, schludnie, naprawde malo ludzi /bylem o 11 w
      dominikanskiej i tam byly juz tlumy a w pasazu- az milo :)/, prawie wszystkie
      sklepy otwarte, pojedyncze lokale byly zamkniete ale to nie rzucalo sie w oczy.
      wystroj ok, poraza ilosc sklepow- polecam zarezerwowac conajmniej 3 godziny
      jesli chce sie je obskoczyc wszystkie. saturn tez otwarty i o dziwo bylo nawet
      sporo sprzetu, ktory byl reklamowany w kacji na wielkie otwarcie czyli po bardzo
      korzystnych cenach. ja kupilem monitor za 549 zl i jest super. polecam goraco
      chociaz tez jestem zniesmaczony ta porazka na samo otwarcie. i raza jeszcze te
      remonty przed sklepem ale calosc spelnia raczej oczekiwania klienta. na pewno
      ladniejszy od galerii dominikanskiej i bardziej przestrzenny. a malo ludzi bylo
      pewnie dlatego ze generalnie prawie nikt nie wiedzial o tym, ze pasaz bedzie
      otwarty, chyba tylko okoliczni mieszkancy i czytelnicy gazety.pl. pozdro!
      • Gość: Kamilchen Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 21:43
        Pasaż zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jest ogromny, mnóstwo sklepów i
        napradwę jest w czym wybierać. Same najlepsze markii ceny jak narazie
        przystępne. Dużo czasu minie zanim opanuje taktykę poruszania się :) Ogólnie
        schludnie ale nowocześnie. Natłok ludzi nie był aż tak widoczny ze względu na
        przestrzenność obiektu. Nie widziałem multikina ale z chęcią się wybiorę. Ponoć
        mają puszczać specjane seanse z Orange eskratligi i PLK, tak więc może być
        ciekawie. Generalnie Pasaż na plus, szkoda tylko, że tak wyszło 2 tyogdnie
        temu. Teraz zobaczymy co nam pokaże pan Czarnecki i jego rekinki... :)
      • Gość: Curz Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 23:12
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> w pasazu mile zaskoczenie- czytso, schludnie, naprawde malo ludzi /bylem o 11
        w
        > dominikanskiej i tam byly juz tlumy a w pasazu- az milo :)/

to chyba tylko na poczatku bylo, bo po 15 byly w srodku _TLUMY_, az sam
        zdziwiony bylem skad tylu ludzi i skad wiedzieli, ze otwarte - w koncu tym
        razem nie bylo zadnej akcji reklamowej. jedno spostrzezenie na mysl mi
        przychodzi - ludzie po prostu chca nowych centr handlowych, porazke z 4
        kwietnia zapomna bardzo szybko i pokochaja nowy pasaz, w koncu to wielka
        nowosc, przy ktorej GD obecnie wypada cienko, ot ;]
      • mariola-k Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 22.04.07, 22:38
        Czysto? Widziałam te panie, ze zmiotką i szufelką! Ludzie, nawet w Tesko,
        Biedronce czy Lidlu osoby sprzątające mają taki "kombajn" -
        mop,wiadro,froterki, czy co tam jeszcze zawiera ta konstrukcja. A
        w "Grunwaldzie"? - pańcie ze zmiotką wybierają to, co zmiotą.
        Brudne,klejące,czarne plamy pod nogami kientów - pewnie nie wiedzą,że niektóre
        nieczystości trzeba by może spróbować "na mokro"? Ale mają od tego super
        ważnych nadzorców, to pewnie w tym tkwi problem...Proszę Państwa Nadzorców Od
        Sprzątania w Galerii Grunwald - wybierzcie się do Galerii Dominikańskiej i
        zobaczcie jaki sprzęt mają sprzątający pracownicy!!!
        • Gość: buahahaha Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.ar.wroc.pl 23.04.07, 02:05
          co ma sprzęt do tego???
          zanim nie skończą ronda to w galerii nie będzie czyściutko!
    • Gość: anty ufo UFO straszy IP: *.dialog.net.pl 22.04.07, 11:14
      UFO to chyba jedyna budowa ostatnich czasów która
      po prezentacji projektu nagrodzona była społecznym
      protestem przeciwko budowaniu rudery
    • Gość: marcin nieścisłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:20
      "Przypomnijmy, dwa tygodnie temu klientów wpuszczono do Pasażu, by po niespełna
      godzinie wyprosić po interwencji nadzoru budowlanego" - Ja wiem, że "niespełna
      godzina" lepiej brzmi, ale proszę trzymać się faktów. Pasaż otworzono na
      niespełna trzy godziny.
      • Gość: masney A podbno pasaż miałbyć 24h na dobę IP: *.wro.vectranet.pl 22.04.07, 18:04
        Przynajmniej pewna część, włącznie z ogrodem, którego też zapewne nie ma, ale
        jak zwykle była to tylko inwestorska papka.
    • benelton Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie 22.04.07, 12:27
      A zauwazyliscie ze ruchome schody z poziomu 0 na +1 sa zrobione troche po
      angielsku?z lewej strony ida do gory,przez co tworzy sie ruch lewostronny,ale to
      chyba tylko w tym miejscu,reszta jest ok. Ogolnie pasaz bardzo mi sie
      spodobal,ale jak juz ktos wczesniej zauwazyl ciezko sie tam troche poruszac z
      pietra na pietro.
    • Gość: Marek Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:55
      Pani Redaktor, a w soboty od ktorej do ktorej pasaz jest otwarty?:)
    • Gość: WSoboteZamkniete:) Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 15:09
      A w sobotę to jest zamknięty? :):):)
      Ktoś czyta przed upublicznieniem te wszystkie artykuły? Wątpię.
    • Gość: kupujący Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:30
      jeszcze rok temu było tutaj targowisko.Wszystko było świeże i co najważniejsze
      tanie.Można było za 10-15 zł kupić takie jedzenie że się w żołądku od burżuazji
      przewracało.teraz jest głupi sklep w którym boje się kupować mięso i warzywa,
      owoce.
      Dziękujemy władzom miasta za tak świetną galerię i za wyrzucenie na bruk ok 200
      rodzin pracujących na swoje utrzymanie....
      • Gość: tenkjoo Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:08
        taaa, szkoda tego syfiastego brudnego miejsca, tych czerwonych
        rozpadających się plastikowych bud z hot-dogami, kiosków stylizowanych
        na lata 50-te, pań i panów sprzedających wprost z zakurzonego chodnika
        świeże i a jakże zdrowe warzywka i owocki
    • Gość: PLZ Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.akron.net.pl 22.04.07, 21:07
      TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!
      CIEKAWY JESTEM KIEDY INSPREKTOR NADZORY, BHP CZY SANEPID ZAMKNA TO BADZIEWIE!!!!!!
      WYKONANIE TAKIE ZE PRL BYL MISTRZOSTWEM,, NIEDLUGO BEDZIE TAM JAKAS TRAGEDIA
      BALUSTRADY POLAMIA SIE ZA MIESIAC.
      KOMUNIKACJA A RACZEJ JEJ BRAK DO WIND 2?!!!! (W GALERI 6 A JEST POLOWE MNIEJSZA) NIE SPOSOB WEJSC NORMALNIE CZEKASZ W KORYTARZU.
      OGOLNEI LEPIEJ ZEBY TO ZBURZYC.
      MYSLALEM ZE BADZIWIE JAKIM JEST Z ZEWNATRZ BEDZIE REKOMPENSOWALO WNETZE. ALE BYLOBY TO CHYBA ZBYT TRUDNE
      • Gość: rellim bzdury piszesz IP: *.lanet.net.pl 22.04.07, 21:18
        Nie wiem czy to konkurencja,czy inny czort.I czemu tak krzyczy:D Ale byłem tam
        dzisiaj (i to przypadkowo,zmuszony przez maraton, nie dało się jechac, to
        postanowiłem zrobić przerwę:). Szedłem tam z nie najlepszym nastawieniem, ale
        jest całkiem ok, przestronnie, fajne sklepy niektóre, których dotąd nie było we
        Wro. Sporo knajpek, faje lody. Podoba mi się. Serio.
        • Gość: statom Re: bzdury piszesz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 21:44
          strasznie bylo tam zakurzone powietrze i suche.
          troche niedorobek i wykonczen na szybko.
          Ale reszta ok.

teraz pan czarnecki i rekiny
      • Gość: buahahaha Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.ar.wroc.pl 23.04.07, 01:48
        jesteś pusty jak butelka po wywietrzałym spirytusie hahaha!!
    • Gość: buahahaha Re: Pasaż Grunwaldzki: w sobotę drugie otwarcie IP: *.ar.wroc.pl 23.04.07, 01:45
      ale ty burak jesteś hahahahahahaahahahahahahahaahah, masz 12 lat??
    • Gość: wroc To tylko sklep!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:17
      Czym sie tak podniecacie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka