Gość: 111 IP: 195.117.149.* 21.05.03, 08:41 Rodzice powinni być poinformowani o zagrożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zmartwiony Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 08:43 Moje dziecko zostało w domu, ja się czuję pewniej. Zastanawia mnie dlaczego wybrał ten czas, środa, kiedy do końca roku zostało ich już kilka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Zak Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 09:21 Moje dziecko poszlo do szkoły ponieważ nic nie wiedziałam .W wiadomościach lokalnych tv usłyszałam o pogróżkach"psychopaty"więc zaraz poszłam do szkoły dowiedzieć się więcej na temat. Szkoła mojego dziecka nr 76 została wymieniona w tych pogróżkach.Do szkoły nie zostałam wpuszczona.Strażniczka ze Straży Miejskiej poinformowała mnie tylko ,że lekcje sa prowadzone normalnie .Ale gdzie tu normalność jestem cała w strachu o moje dziecko.Czekam z niepokojem kiedy będe mogła odebrac dziecko ze szkoły całe i zdrowe po lekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Grozi dzieciom IP: *.slg.se 21.05.03, 14:15 Moj syn chodzi do ZS na ul.Grochowej(była SPnr5 i SPnr6).Dzisiaj rano nie wpuszczono mnie do szkoły i na moje pytanie :Co się stało?-pani portierka odpowiedziała:Cielę oknem wyleciało.Przecież to już jest beszczelność.Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem,nikt nic nie chce mi powiedziec i jeszcze jakaś sprzątaczka drwi sobie ze mnie i tak odpowiada.Jutro idę do dyrekcji.To jest oburzające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina67 Re: Grozi dzieciom IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 21.05.03, 17:12 i dobrze,że pani idzie do dyrekcji,bo w koncu pani jest matka dziecka i pani powinna byc poinformowana.Moje dzieci tez poszly do szkoly bo zapozno sie dowiedzialam o calej sytuacji,ale jutro juz ich nie puszcze bo jest ryzyko i obawiam sie o ich bezpieczenstwo.I powinni zamknac szkoly na pewien czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 19:28 Powinna Pani dopilnować, aby ukarano tę portierkę za takie odnoszenie się do rodziców. Pewnie ta kobieta jest pozbawiona uczuć, może nie ma dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Grozi dzieciom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 19:34 W szkołach jest teraz popłoch, moje gimnazjum nie zostało wymienione na liście szkół zagrożonych, ale na teren szkoły można wejść tylko za okazaniem legitymacji lub dowodu osobistego, mamy nadal lekcje, bardzo dobrze - właściwie gdyby nie instrukcje z kuratorium dla nauczycieli, wogóle nie odczuwa się zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Turajski Re: Grozi dzieciom IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 09:03 Moje dziecko jest uczniem szkoły podstawowej.Niepokoje , o których piszecie dotrły również do mnie.Staram się w sposób spokojny reagować na sytuację. Natomiast wypowiedzi rzecznika Prezydenta miasta niestety nie skłaniaja do zachowania spokoju.Nie udzielanie wypowiedzi , aby nie wywoływać paniki - jak powiedział na Waszych łamach rzecznik - w takiej sytuacji niepokoje wzmaga i do paniki może doprowadzić.Panie rzeczniku - najpierw pomyśleć , potem powiedzieć. Z powazaniem Zbyszek Turajski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Garcarz Re: Grozi dzieciom IP: *.um.wroc.pl 21.05.03, 20:56 Gość portalu: Zbyszek Turajski napisał(a): > Moje dziecko jest uczniem szkoły podstawowej.Niepokoje , o > których piszecie dotrły również do mnie.Staram się w sposób > spokojny reagować na sytuację. Natomiast wypowiedzi rzecznika > Prezydenta miasta niestety nie skłaniaja do zachowania > spokoju.Nie udzielanie wypowiedzi , aby nie wywoływać paniki - > jak powiedział na Waszych łamach rzecznik - w takiej sytuacji > niepokoje wzmaga i do paniki może doprowadzić.Panie rzeczniku - > najpierw pomyśleć , potem powiedzieć. > Z powazaniem Zbyszek Turajski Szanowny Panie! Chciałem przeprosić Pana oraz wszystkie osoby, które dotknęła niedokładność Gazety Wyborczej. Nigdy, podkreślam to z całą stanowczością, nigdy nie wypowiedziałem słów, które zostały mi przypisane. Wypowiedź moja, która nie została zamieszczona, brzmiała inaczej. Odtwarzając z pamięci - "sprawę tę traktujemy bardzo poważnie, dlatego wraz z Policją zabezpieczamy wrocławskie szkoły. Mamy jednak nadzieję, że jest to tylko skandaliczny żart". Łączę wyrazy szacunku Marcin Garcarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ normalny Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 09:44 teraz widać jak nasze słuzby przygotowane są na ataki terrorystyczne :) nie potrafia załatwic sprawy zwykłego listu z bezsensownymi pogróżkami a co dopiero można powiedzieć gdbyby wkroczyły na teren naszego kraju bojóki terrorystyczne. teraz wiecie na kogo głosować i komu mozna wierzyć, kolejne bezsensowne gadanie panów polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekhiel Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 13:03 > teraz widać jak nasze słuzby przygotowane są na ataki > terrorystyczne :) nie potrafia załatwic sprawy zwykłego listu z > bezsensownymi pogróżkami A wg. ciebie co powinni zrobic? Bardzo jestem ciekaw, jakie maja podjac srodki, zeby zlapac autora listu? >teraz > wiecie na kogo głosować i komu mozna wierzyć, kolejne > bezsensowne gadanie panów polityków No tak, mozna sie bylo spodziewac... Co maja do tego politycy? Tu ma sie wykazac policja. Ezekhiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaada Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 10:00 chodzimy do S.P 47, Jesteśmy zmartwione!!!! Zarazem przerażone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica :( Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 18:48 ja także się się boję. przeciez ten wariat moze wsunąc bombe jakiemus uczniowi, tak mimochodem.. ale uważam też, ze nie powinno byc lekcji w tym czasie, powinni dokladnie przezszukiwac szkoły codziennie i nie wpuszczac nikogo! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.k1 Re: Grozi dzieciom 21.05.03, 10:00 Moim zdaniem, to cel tego świra zostal osiągnięty. Wywołac panikę. Powoli mu sie to udaje. Jesteście tego przykładem. Wariatom własnie o to chodzi. Boicie sie, dzieci zostają w domu - mala psychoza. Dlatego media powinny byc ostrożniejsze i odpowiedzialniejsze piszac o takich rzeczach. Sami nakrecaja swoje "hity" tylko po co? Wierze, ze policja, wladze i inni juz podjeli wyzwanie i nie zbagatelizowali niebezpieczenstwa. Przeciez mogli nic nie robic i co wowczas nikt by o niczym nie wiedzial.Ja nie panikuje z powodu policji w szkolach, sprawdzania dowodów i zamykania szkol dla obcych - to dla bezpieczenstwa naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bald_head Re: Grozi dzieciom IP: 62.87.128.* 21.05.03, 10:29 Celne stwierdzenie jestem przeciwko uleganiu panice, nie jestem przekonany że służby zrobiły wszystko, nie mam nic przeciwko policji, straży miejskiej, ochroniażom w szkole na co dzień - byle było bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica podstawówki Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 10:08 Bardzo boję się tego psychopaty i boję się chodzić do szkoły, która jest zagrożona. Mam nadzieję, że ten psychopata tylko sobie żartuje i nic nam nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 10:13 a może ktoś wie które to podstawówki zostałe wymienione, moja córka chodzi do 78 i nic wczoraj się nie działo i dopiero dzisiaj się dowiedziałam co się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bald_head Re: Grozi dzieciom IP: 62.87.128.* 21.05.03, 10:23 Uważam, że zbyt szerokie i niewłaściwe informowanie podnosi panikę i stwarza zamęt. Potrzebna jest sprawna i zgrabna organizacja. Natomiast nie mogę zaakceptować sytuacji obecnej gdy nabiera się wody w usta i nic nie mówi. Raz Prezydent Miasta dwa Dyrekcje Szkoły - powinni udzielić wyczerpującej informacji. Stwierdzenie "zajęcia odbywają się normalnie" jest chyba lekkim nadużyciem w tej sytuacji. Uważam, że powinny zostać podjęte działania sprawdzające na szeroką skalę i natychmiast informacja o nich powinna być przekazana do publicznej informacji. PODOBNO TYLKO SZKOŁY Z NUMERAMI DWUCYFROWYMI SĄ NA LIŚCIE. Mam głeboką nadzieję, że to tylko żart. Natomiast jeśli "coś" istnieje to wolałbym żeby nie było to organizowane przez jakąkolwiek "Al Kaidę". Na takie ewentualności z pewnością nasze służby nie są przygotowane - pomimo, że jesteśmy 3 czy 4 mocarstwem na świecie (patrząc na układ stref okupacyjnych w Iraku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Grozi dzieciom IP: *.lanet.wroc.pl 21.05.03, 10:24 nie panmikować ! raczej przyzwyczajć się do nowej sytuacji... bowiem w związku z udziałem Polski w okupacji Iraku... pojawią sie w naszym kraju prawdziwe akty terrorystyczne... Juz widze jaki to będzie szok ! jak arabusy wystawia nam "rachunek" za popieranie polityki wojennej usa i izraela ! A tego rozhisteryzowanego gnoja zawiedzionego swoimi szokolnymi "sukcesami" złapią napewno bowiem sprzedadzą go jego koledzy... tak zawsze bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 10:27 skandaliczne jest zachowanie redaktorów gazety.Swoim artykułem, który w żaden sposób nie pomoże a wręcz zaszkodzi sieją panikę wśród dzieci i ich rodziców.Ale ich zdaniem najważniejsza jest sensacja,która zwiększy poczytność gazety. Gratuluję Panie Wolniak Odpowiedz Link Zgłoś
anna.flores Re: Grozi dzieciom 21.05.03, 11:09 Uwazam, ze gazeta bardzo dobrze postapila. Nalezy nam sie wyjasnienie. Dzwonilam wczoraj wieczorem do wychowawczyni mojego dziecka. Ta spanikowana twierdzila, z enic sie nie dzieje, a pozniej sie rozplakala i odlozyla sluchawke. I co wy na to? Jedyna sluszna decyzja to informowac, informowac i jeszcze raz informowac o zagrozeniu. A nie nabierac wody w usta. Pamietacie sprawe wampira z Gornego Slaska. Ile kobiet zginelo zanim milicja raczyla cos na ten temat powiedziec spoleczenstwu? A wystarczylo proste ostrzezenie, ktore wiele by zmienilo... A tak dziecko jesli zobaczy cos dziwnego w wc to nie bedzie tam zagladac tylko poinformuje nauczycielke!! Nie wolno przemilczac takich spraw!! Mamy prawo byc poinformowani, to nasze dzieci chodza do szkoly!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minut Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 17:06 Gratuluję Panu Wolniakowi ... braku wyobraźni i poziomu dziennikarskich umiejętności- proponuję aby Pan poszukał pracy w "SUPEREXPRESIE" lub "NIE". Zresztą to kolejny przejaw taktu i swoistej etyki dziennikarskiej pana Wolniaka- ostatnio nagabywał pan Wolniak młodzież po mszy w intencji tragicznie zmarłego ucznia IX LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjum nr 18:] Re: Grozi dzieciom IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 21.05.03, 10:28 hm... do mnie z rana zadzwonila mama mojej kolezanki i do mnie " Monisiu nie idz dzisiaj do szkoly" i zaczeła mi opowiadac.. a ja chociaz jestem słaba uczennica z Gimnazjum nr 18 Przy Kłodnickiej (3 gimnazjum) to i tak chcialam isc do szkoly:] he... no ale mnie tatus nie poscil.. ej to pewnie bujda.. jakis typ chce sie pewnie zemscic na szkole ktora go nie przepuscila czy cos i wysyla teraz do kazdej lisciki .. moja tez jest do wysadzenia.. yh.. najlepiej to niech odwołaja lekcje bo przeciez strach puszczac dzieciaka do szkoly.. a miedzy innymi gdy to dotyczy podtfofki.. u mnie cała podstawowa szkola jest zwolniona.. ale ja i tak bym chciala isc:P Ja akurat nie wierze e wysadzi kilka szkoł i tyle:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 10:43 Ja nie rozumiem- ten palant napisal list z pogróżkami ODRĘCZNIE? tzn ze zostawil na nim swoje odciski palców itp? To może szybko go złapią.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama pierwszoklasity Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 11:17 Mam podobne zdanie do moich niektórych poprzedników. Gazeta Wyborcza zdecydowanie przedstawiła sprawę zbyt drastycznie, strasząc rodziców, co nie pomogło nikomu (bo przecież bezpieczeństwo w szkole się nie zwiększyło). Ja wysłałam dzisiaj dziecko do szkoły nie wiedząc o niczym. Po przyjściu do pracy zajrzałam do gazety przypadkowo i okazało się że moje dziecko jest zagrożone (bo co by nie mówić o tym chorym ".......", to do końca nie będziemy wiedziec co tak na prawdę się zdarzy). Zdenerwowałam się bardzo do tego stopnia, że zaczełam się zastanawiać czy nie pojechać po dziecko do szkoły. Po ok. 3 godzinach ochłonełam, ale jestem zaniepokojona dalej. Uważam, że powinniśmy mieć prawo do decydowania, czy chcemy żeby nasze dziecko było w tym dniu w szkole. Wiem, że o to chodzi temu dziwakowi, ale jeśli zdarzyłoby się coś złego mojemu dziecku nie wybaczyłabym sobie tego że ją zaprowadziłam tam (życie, czy zdrowie mojego dziecka w zamian za to żeby nie zrobić satysfakcji psychopacie). Sami oceńcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 owszem POWINNI IP: *.eko.wroc.pl 21.05.03, 11:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=6118069&a=6120896 Od gadania dla prasy "dzieci są bezpieczne" nie wzrasta wcale bezpieczeńśtwo realne lecz jedynie medialnie sterowane "bezpieczeństwo wirtualne" Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyna Czy gdzieś jest treść tego listu?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 17:20 Byłoby bardzo miło wiedzieć coś więcej . Jakie szkoły itp. Chyba mamy prawo wiedzieć czy nasze rodzeństwo jest bezpieczne. Są tylko plotki często pewnie przekłamane i chyba wywołują więcej paniki niż gdyby podać oficjalne, PEŁNE INFORMACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze-tec Re: Grozi dzieciom IP: *.mofnet.gov.pl 21.05.03, 11:21 To wszystko w wyniku pobłażliwości dla młodych bandytów kradnących krzaki z klombów - mała szkodliwość, malujących grafiti na murach - mała szkodliwość, kradnących samochody i okradających samochody - mała szkodliwość, bijących za kilka złotych - mała szkodliwośc itd.itp. Przepisy prawa trzeba zmienić (ale kto to zrobi?) to i bezpieczniej będzie a takiemu co grozi dzieciom lekko 15 lat odsiadki za samą groźbę to i może na innych dobrze wpłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 11:28 Zgadzam się absolutnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Grozi dzieciom IP: *.wroc.pl / 192.168.0.* 21.05.03, 11:32 Drodzy Państwo, sprawa jest poważna, miałam okazję czytać go, to co tam jest napisane nie tylko przeża, ale także daje dużo do myślenia. To nie jakiś Irakijczyk, jak ktoś z Państwa pisał, to jest wykształcony człowiek, który został nazwany "wyrzutkiem" i dlatego chce zemst. List jest napisany z poprawnością ortograficzną i dość stylistycznie, ale istnieją błędy stylistyczne. Takich gróźb trzeba siębać, a to, że wszyscy nabrali wody w usta, to tylko dla bezpieczeństwa dzieci, i oszczędzenia Państwu okrutnych doznań. Ale dobrą sprawą jest to, że media zajęły się tym, ten świr chce rozgłosu i zainteresowania się jego osobą, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_coyote Re: Grozi dzieciom IP: *.bris.ac.uk 21.05.03, 12:40 > List jest napisany z poprawnością ortograficzną Oj, bez przesady, widać fragment tego listu na zdjęciu przy artykule, "prezęcik" raczej nie pisze sie przez "ę" ;-) Czyli może rzeczywiście jakiś uczeń, który nie lubił polskiego i informatyki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mercy Brown Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.03, 01:44 Na tym swiecie jest masa wyrzutkow, wiec lepiej uwazajcie... Kto wie, moze to tylko chory plod jakiegos skrzywionego umyslu? Poza tym ta sroda pasowala mu chyba tylko do rymu... Moze uderzyc kiedykolwiek, bomba w srode, bomba w sobote... W maju, czerwcu... Na wszelki wypadek nie posylalabym dzieci do szkoly, gdybym takowe posiadala Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Policja i szkoły złamały nasze prawa (przepisy). 21.05.03, 12:03 Obywatele mają prawo do informacji. Złamano nasze prawa i ktoś powinien za to odpowiedzieć. Artykuł 54.1 Konstytucji: Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz POZYSKIWANIA i rozpowszechniania informacji. Artykuł 61.1 Konstytucji: Obywatel ma prawo do uzyskiwania informacji o działalności organów władzy publicznej oraz osób pełniących funkcje publiczne. Aktów prawa miedzynarodowego wymieniać już nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Policja i szkoły złamały nasze prawa (przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 13:59 Czyli uważasz, że masz prawo wglądu w np. akta toczących się śledztw, arkusze ocen w szkołach, bazy danych w biurach meldunkowych etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Myśl trochę!! 21.05.03, 15:06 Gość portalu: Roman napisał(a): > Czyli uważasz, że masz prawo wglądu w np. akta toczących się śledztw, arkusze > ocen w szkołach, bazy danych w biurach meldunkowych etc.? To są dane osobowe - chronione osobnymi przepisami! Przeczytaj całą Konstytucję dokładnie! Natomiast informacje dotyczące bezpośredniego zagrożenia obywateli powinny być ujawniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Grozi dzieciom IP: 80.51.53.* 21.05.03, 12:04 U mnie w SP65 lekcje odwołane... i dobrze. Nie wiem czy szkoła była na liście, ale to jest zespół szkół, więc może być barziej zagrożony. Mam nadzieje, że nic sie nie stanie nikomu... Ale pustą szkołę z moimi ocenami może :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.k1 Re: Grozi dzieciom 21.05.03, 12:42 Wszystko zalezy od formy podania - Wyborcza nie spisala sie. Mozna to zrobic w inny sposob - wywolywac panike i strach to sie nie godzi i jest bez sensu. Przeczytajcie jak to zrobila wroclawska. Inna forma, bardziej odpowiedzialnie - i dodam, ze nie lubie tej gazety. Dziennikarze powinni pamietac, ze czasami to oni ksztaltuja rzeczywistosc a jest to niewatpliwie odpowiedzialne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killa Re: Grozi dzieciom IP: *.pl.abb.com 21.05.03, 13:05 zgadzam się z Tobą. Mam wrażenie, że GW cieszy się z tego że wreszcie "prowincjalny" Wrocław ma jakiegoś fajnego medialnego świra, którym można pochwalić się reszcie Polski. Są specjaliści którzy z treści listu, charakteru pisma, używanych sformułowań, nagłówków, itp. potrafią określić profil psychologiczny autora oraz czy faktycznie jest niebezpieczny i zdeterminowany. W takim przypadku sprawę powinno się potraktować z całą powagą, lecz bez nakręcania paniki. Inaczej może nastąpić plaga podobnych wystąpień innych frustratów, zachęconych przez medialne zainteresowanie przypisywane ich chorym fantazjom Odpowiedz Link Zgłoś
anna.flores Re: Grozi dzieciom 21.05.03, 16:37 aneta.k1 napisała: > Wszystko zalezy od formy podania - Wyborcza nie spisala sie. Mozna to zrobic w > inny sposob - wywolywac panike i strach to sie nie godzi i jest bez sensu. > Przeczytajcie jak to zrobila wroclawska. Inna forma, bardziej odpowiedzialnie - > > i dodam, ze nie lubie tej gazety. Dziennikarze powinni pamietac, ze czasami to > oni ksztaltuja rzeczywistosc a jest to niewatpliwie odpowiedzialne zadanie. Chyba nie masz dzieci skoro tak piszesz. We wroclawskiej nic nie bylo - jakis belkot policji i zero informacji. Lepiej informowac a nie przemilczac!! Ale skoro od samego czytania wpadlas w panike, to powinnas sie wybrac do psychologa a na noc pic melise!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_coyote TRESC!!! IP: *.bris.ac.uk 21.05.03, 12:35 Bardzo interesuje mnie (i chyba nie tylko mnie) dokladna tresc tego listu, czy jest szansa na przeczytanie go w Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: TRESC!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 19:14 Wiesz mi, że niechcesz go przeczytać... Ja go słyszałem (tylko kawałek) i aż nogi mi się ugięły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEWAŻNE Re: TRESC!!! IP: *.kom / 10.104.36.* 21.05.03, 19:38 BŁAGAM POWIEDZ CO SLYSZAŁEŚ BO DOSTANĘ ZAWAŁU. PROSZE BŁAGAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Grozi dzieciom IP: *.tvk-gaj.pl 21.05.03, 12:37 Ja chodzę do jedenj z tych podstawówek. Niechcący poszłam godzinę wcześniej do szkoły i zauważyłam, że nikt oprócz dzieci nie jest wpuszczany ne teren szkoły. Po powrocie do domu mama do mnie zadzwoniła i poinformowała mnie o wszystkim. Nie poszłam dzis do szkoły. Mama bała się mnie puścić. To głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLOQ DLACZEGO DOWIEDZIAŁAM SIĘ O "CZARNEJ SRODZIE" OD INNYC IP: 80.55.196.* 21.05.03, 12:49 SZKOŁA POWINNA O TYM INFORMOWAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Grozi dzieciom IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.03, 13:01 To naprawde ostatnio bardzo modne grozenie wszystkim. Dawniej nie bylo takich problemow bo poprostu mlodziez znala swoje prawa i obowiazki. Mam 53 lata i majac 16-18 lat nie pomyslalem nawet aby wrocic po 22 Godz. a obecnie nikomu to nie przeszkadza a co najgorsze, absolutnie nie interesuje rodzicow danego"delikwenta". Najgorsze jest tlumaczenie sie ze:"inni robia to samo a nawet gozej". Taka postawa osob odpowiedzialnych za wychowanie mlodziezy doprowadza do tego rodzaju sytuacji. Napewno za kilka lat bedzie jeszcze gorzej, jezeli wychowanie nie ulegnie radykalnej zmianie.(bardzo ciezko bedzie cos zmienic) Poprostu pojecie o swiadomej mlodziezy zostalo gdzies po drodze wypaczone. Po zatrzymaniu takiego osobnika nalezaloby go przykladnie i odstraszajaco dla innych ukarac. Z powazaniem: Andreas Majstrenko Deutschland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_coyote Re: Grozi dzieciom IP: *.bris.ac.uk 21.05.03, 15:07 Andreas - a jeżeli ten list napisał pięćdziesięciotrzylatek???? Z poważaniem: Piotr Fryźlewicz Polen Gość portalu: Andreas napisał(a): > To naprawde ostatnio bardzo modne grozenie wszystkim. Dawniej > nie bylo takich problemow bo poprostu mlodziez znala swoje > prawa i obowiazki. > Mam 53 lata i majac 16-18 lat nie pomyslalem nawet aby wrocic > po 22 Godz. a obecnie nikomu to nie przeszkadza a co > najgorsze, absolutnie nie interesuje rodzicow > danego"delikwenta". > Najgorsze jest tlumaczenie sie ze:"inni robia to samo a nawet > gozej". Taka postawa osob odpowiedzialnych za wychowanie > mlodziezy doprowadza do tego rodzaju sytuacji. Napewno za > kilka lat bedzie jeszcze gorzej, jezeli wychowanie nie ulegnie > radykalnej zmianie.(bardzo ciezko bedzie cos zmienic) > Poprostu pojecie o swiadomej mlodziezy zostalo gdzies po > drodze wypaczone. > Po zatrzymaniu takiego osobnika nalezaloby go przykladnie i > odstraszajaco dla innych ukarac. > > Z powazaniem: > > Andreas Majstrenko > Deutschland Odpowiedz Link Zgłoś
thelynx Re: Grozi dzieciom 21.05.03, 13:16 Podobno zagrożenie dotyczy wszystkich szkół. Od dziś miała być zwiększona liczba patroli niebieskich wokół szkół. Od rana żadnego nie widziałem, a mijałem dziś 4 szkoły. Jeżeli ta osoba zostanie złapana, to pewnie wypuszczą ją tak jak kwasiarza, z powodu zaburzeń psychicznych. Ja proponuję go wykastrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Grozi dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 13:37 Poinformowano dyrekcje wszystkich szkół - tak podstawówek, jak i liceów. A to, że nie widac patroli jeszcze o niczym nie świadczy. U nas policja była, ale w cywilu. A szkoła jest chroniona w znacznie większym stopniu, niż zwykle, tyle że dyskretnie. Poza tym zgadzam się, że artykuł robi więcej szkody niż pożytku. Jakoś tak brukowcowo zaczyna się kojarzyć gw. Zresztą współautorka artykułu jest dobrze znana we wrocławskim srodowisku oświatowym jako osoba, która o szkolnictwie pojęcie ma nikłe, a i z rzetelnością różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Grozi dzieciom IP: *.wroc.gazeta.pl 27.05.03, 12:46 Pierwszy raz slysze! Tajemnicza Pani Urszulo, zapewne jest Pani rozczarowana nauczycielka, dyrektorka...???? wspolautorka tekstu, ktory wywolal tyle szumu. Pocieszam sie takim powiedzeniem - dobrze, ze o nas mowia, nie jest wazne jak, byleby z nazwiska! Szkoda tylko, ze krytykujacy nigdy nie maja odwagi sie podpisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Grozi dzieciom IP: *.nat.visnet.pl 21.05.03, 13:28 uważam , że rodzice dzieci powinni byc poinformowani o tym co się dzieje w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń uczeń szkoły 71sp IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 13:28 ja też się tu uczę kupiłem gazetę wyborczą i zobaczyłem ten tekst. dyrektorka była zdenerwowana i straż miejska chodziła cągle do szkoły także rodziców nie wpuszczają. nikt nic nie widział poważnego Odpowiedz Link Zgłoś