Gość: jola j. Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: 78.8.76.* 01.01.10, 22:55 tez bys wywalil buntowników .. dziwisz sie ze ludzie sie buntują warunki pracy w lg są okropne pracuje tam prawie 3 lata i spotkalam sie w tym zakladzie z wieloma upokozeniami i wymuszaniem dodatkowych prac i godzin pracy ,,,,tam sie nikt nikogo nie pyta czy ktos chce zostac po godzinach tylko nie ma wyboru bo gdy ludzie sie boją odezwac to ewentualna mniejszosc która chciala by isc do domu to nie ma jak bo autobusy które nas dowozą paru osób nie odwiozą u mnie na lince czasem nie mozna wyjsc do toalety bo przeciez linka nie stanie ,, kolega przez to popuscił w gacie... brygadzisci jak esesmani ganiają i sie boczą na nas..terrror psychiczny to domena w L G ...a najlepsze z tego że na bokach kierownicy z brygadzistą krecą lody na boku wywoząc telewizory i akcesoria do nich po cichu z zakladu ..ostatnio usmialam sie jak wpadl tir który na lewo chcial wywieżc ładunek telewizorów ..nikt nie pomyslal kto za tym stoi ilu niby zetelnych pracownikow ..kierowników i brygadzistów ...smiech mnie bieze bo nawet u mnie w prochowicah mozna kupic telewizory na lewo wyjezdzajace z Lg...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardy Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 21:45 widac kolego ze byles lub jestes jednym z tych ktorzy nie maja szacunu dla pracownika!!! jezeli ty nalezysz do osob ktore daja soba pomiatac to ci bardzo wspulczuje,kazdy pracownik ma swoje prawa, dobrze ze nie jestes moim przelozonym bo w pierwszym tygodniu pracy bym ci strzelił.idz do psychiatry kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.10, 20:44 Witam Wszystkich Nie polecam pracy w Lg Electronics (na telewizorach): Ponieważ w momencie przyjęcia obiecują złote góry dla pracownika na jakim stanowisku będzie pracował, a tu po podpisaniu umowy zonk. Masz być np. pracownikiem magazynu do Twoich obowiązków ma należeć wysyłanie zamówień raportów, wprowadzanie do systemu komponentów. A po podpisaniu umowy dają Cię na przepak podobno to magazyn ale to fikcja. Przez 8 godzin składasz kartony do telewizorów praca na akord na zmianie musisz złożyć 4000 kartonów, czyli masz jakieś 5 sekund na jeden karton. Po 1000 sztuk masz już dość a tu jeszcze tylko 3000 trzeba złożyć. Większość osób tam w tym dziale to jacyś figuranci łażą z łapami w kieszeni przez całą zmianę i nic nie robią taki Maniek co do wozi kartony do składania największy nie rób w tej firmie, kompletnie nic koleś nie robi, jak tam ma być dobrze jak tacy pracownicy pracują w tej firmie. Jest tam dużo osób które super pracują ale dużo jest tam takich Mariuszków właśnie. Są osoby które przez całą zmianę siedzą na krzesełku i wrzucają na linkę po styropianku i to są właśnie osoby które mają najwięcej do powiedzenia. Robisz wolno to Cię straszą jakąś karą, robisz szybko to za szybko. Nadgodziny robisz co dziennie nie ma opcji żebyś chociaż 3 razy w tygodniu nie została/został jak tak zrobisz to już po umowie a nadgodziny to do 17 tej a najlepiej to do 23 czyli 16tki. Oni nie są dla Ciebie tylko Ty dla nich. I nie wolno się z sprzeciwiać pani Przełożonej z tego działu która będzie Wam obiecywać że załatwi Wam przeniesienie aż w końcu jesteście skazani na kartony Przepisy bhp z resztą jakie przepisy ubrań roboczych firma nie daje bo twierdzi że przy tej pracy jak i na produkcji nie trzeba mieć ubrań bo tam się nie da pobrudzić, środków ochrony indywidualnej też nie ma osoby które składają mają pocięte ręce ponieważ papier jest ostry, jak poprosiłem o ochronniki rąk to powiedzieli mi żebym sobie kupił. Jak będzie rozmowa w sprawie pracy to i tak zawsze będzie mówione że są tylko stanowiska na magazyn a w zupełności trafia się na kartoniki. Szkoda Waszej psychiki. Mi też ludzie odradzali żeby nie iść do tego obozu pracy ale ja byłem mądrzejszy i teraz tego bardzo żałuję, ale za błędy trzeba płacić niestety mobing, mobing i jeszcze raz mobing. Tak jak już mówiłem dużo jest nierobów takich jak ten MARIUSZ który myśli, że wszystkie rozumy pozjadał „cwaniaczek” że takich cwaniaków trzymają i to żeby nic nie robił to na to pozwala mu Pani E…… która jest brygadzistką. Jeszcze jedna dziewczyna która zarządza tam styropianem nawet nie wiem jak ma na imię "ALE TEŻ MYŚLI ZE JEST KRÓLOWA, A TAK NAPRAWDĘ JEST ZWYKŁYM NIE ROBEM" przejdzie raz ze styropianem a później rozstawia po kontach. Powinna z Mariuszkiem chodzić pod rękę bo oboje nic nie robią LIZUSY!!! Tragedia trzymajcie się od nich jak najdalej dobrze radze. Pozdrawiam i nie pchajcie się tam bo szkoda Was A propo tych kartonów jak nie złożysz na akord to się zatrzyma linka i będzie dym i szlak trafi Waszą premię :( Kaszana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda 23 Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: 62.87.160.* 24.05.11, 20:55 Zgadzam się z tobą w 100% . Tv to jest po prostu porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek3755@o2.pl Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: *.opera-mini.net 27.09.12, 21:09 jak przepracowałem 1,5 miesiąca i pani Kasia (brygadzistka)z CDMS u góry ,ta od klejenia kartonów(STARA KUR...A) z okularami nie miała się czego doj...bać żeby mnie zwolnić lub wkurzyć,to obmyśliła sprytny plan obgadywania każdej osobie dupy dla polewy.Mnie biorąc na ofiarę najpierw nagadała pracownikom że jestem z Biedaszybów,potem jak mieli mi przedłużyć unowę mówiła...uwaga:że śmierdę potem,pierwsze trzy dni nie zwracałem uwagi codziennie dbając o higienę skóry-brałem kąpiel po pracy nakładałem perfumy przed pracą,a ona po przyjściu do pracy widząc mnie w odległości 2m podchodzi do mnie,ptrzy się jak szpak w piz... i mówi panie Mariuszu od pana znów śmierdzi potem.Na boga co ja przed pracą jężdżę na rowerze dla zabawy czy w tych autobusach tak jebie?Bezczelna Suk...a nabuntowała pracownika który dłużej tam pracuje ode mnie i to samo mi powturzył.Nie wytrzymałem i doszło do szarpaniny...po 15 min zostałem zwolniony z pracy,bo niby na mnie są skargi.Dzisiaj składam skargę do Inspekci Pracy.Niech szmaciarze nauczą się doceniać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Zwolnienia w LG Electronics IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 22:14 Maniek, prawda jest taka, że łupało Ci spod pachy niemiłosiernie. Nawet skunks się porzygał. Odpowiedz Link Zgłoś