moj-chlopiec-pilke-kopie 29.05.03, 21:04 Czerwone, soczyste... aaaaach. Kiedy wreszcie przyjdzie na nie sezon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maple Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 22:42 Już są. Właśnie wczoraj i dziś zjedliśmy ze śmietanką.Poezja smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_j_o Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 22:45 ja jadłem w zeszłym tygodniu... pychoooooootaaaaaa :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 23:19 taaaaaaa, truskawki pyszna rzecz, ja też już sezon otworzyłam... truskawki i poziomki są najlepsze,smacznego aga Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 23:33 Ja też jadłam już w zeszłym tygodniu, a w sobotę na pl. Grunwaldzkim kupiłam ostatni koszyk - 2 kg za jedyne 10 zł całość! Wielkie, soczyste, piękne, prawdziwe, miałam ucztę w sobotę i niedzielę. Ze śmietanką i cukrem... mniam! Dla mnie truskawki to owoc nr 1. Nic nie przebije ich smaku. Czekam cały rok na te kilkadziesiąt "truskawkowych dni"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 18:18 zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działkowicz Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 18:20 Gość portalu: teresa napisał(a): > zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :( Wystarczy mieć działeczkę w centrum miasta. Można pojeść truskawek , a i zarobić przy okazji jakiejś inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 30.05.03, 20:53 Gość portalu: Działkowicz napisał(a): > Gość portalu: teresa napisał(a): > > > zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :( > Wystarczy mieć działeczkę w centrum miasta. Można pojeść truskawek , a i > zarobić przy okazji jakiejś inwestycji. i przy okazji doladowac swoj organizm mikroelementami jak olow, pestycydow moze i jakis kwach sie znajdzie ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.03, 19:16 A ja sie nimi objadam przez okragly rok i nie musze czekac na sezon truskawkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terkas Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 19:20 jeszcze Ci sie nie znudziły? .. bo to jednak fajnie czekać tak przez cały rok na ten krótki sezon.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Alu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 17:18 Sadzac po ID to ty wcale nie wiesz jak smakuja prawdziwe truskawski.Takie jakie tylko można zjesc w Polsce, nie te piekne bezsmakowe produkty farm produkcyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Alu IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 01.06.03, 13:49 Gość portalu: Polak napisał(a): > tylko można zjesc w Polsce, nie te piekne bezsmakowe produkty farm produkcyjnyc tu slysze - co polskie to najlepsze! bardzo dobrze nareszcie mamy poczucie wartosci. polskie truskawki sa znane na caly swiat 90% polskich truskawek jest eksportownana - niestety sa to gatunki na dzemy! na swiecie mozna kupic naprawde dobre pachnace soczyste truskawki - ekologiczne - wcale nie te "dmuchane" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yonosoymarinero Haniu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 14:36 W świecie ,to znaczy , gdzie? Bo troche jezdze , jedzenie kupuję i jakoś nie spotkałem . Jedyne co spotykam to piekne nadmuchane i bez smaku.Co do dżemu to dzięki unijnym normom podobny los czeka wszystkie nasze owoce.To dzieki temu , że urzędnicy decydują o wielkości i kształcie , a nie natura.To dzieki tym urzednikom w naszych sadach rosna nowe genetycznie zmienione odmiany o różnych nazwach a jednakowym smaku. Ekologiczna truskawka, jest słodka,jest z piachem, nadgryziona przez ślimaki, a nie piekna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Haniu IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 02.06.03, 08:49 Gość portalu: yonosoymarinero napisał(a): > W świecie ,to znaczy , gdzie? Bo troche jezdze , jedzenie kupuję i jakoś nie > spotkałem . Jedyne co spotykam to piekne nadmuchane i bez smaku.Co do dżemu to > dzięki unijnym normom podobny los czeka wszystkie nasze owoce.To dzieki temu , > że urzędnicy decydują o wielkości i kształcie , a nie natura.To dzieki tym > urzednikom w naszych sadach rosna nowe genetycznie zmienione odmiany o różnych > nazwach a jednakowym smaku. > Ekologiczna truskawka, jest słodka,jest z piachem, nadgryziona przez ślimaki, a > > nie piekna . jadam duzo truskawek skandynawskich i hiszpanskich sa wysmienite!trzeba po nie jechac do wytworcy czyli do rolnika na pole (czesto trzéba je trzeba zebrac samemu). wtedy te truskaweczki sa swieze pachnace mmmmmmmm co do slimakow - zalezy od ceny mniejsi producenci sciela pole sloma a slimaki zbieraja reka czysty luksus - bez piasku i slimakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Juz niedlugo ich sprobuje znowu.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.06.03, 17:33 Truskawki rzeczywiscie lubie bardzo i wcale mi sie nie znudzily. Co do ich smaku to nie narzekam. Drogi Polaku co to znaczy co napisales: sadzac po ID to nie znasz smaku prawdziwych truskawek( jesli prawdziwy smak to tylko smak polskich truskawek)?? Alez znam jak najbardziej bo w Polsce sie wychowalam, no i wybieram sie do Polski w czerwcu, wiec sprobuje i tegorocznych, polskich truskawek. Pozdrawiam i juz w przyszlym tygodniu bede chodzila po ulicach mojego kochanego Wroclawia i kupowala te wspaniale ,polskie, gruntowe truskawki. Calusy dla wszystkich wroclawian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Wrocka Re: Juz niedlugo ich sprobuje znowu.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 18:14 No to się miniemy, bo ja własnie w czerwcu wyjeżdzam.Musze tylko zaglosowac i do roboty.:)). Pozdrowienia zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.telia.com 01.06.03, 17:39 Napewno wielu z was ma znajomych, którzy zbierali truskawki w Szwecji. Popytajcie ich jak smakuja truskawki szwedzkie. To dopiero jest "niebo w gebie". Zanosi sie jednak, ze przy tej pogodzie, pierwsze szwedzkie truskawki pojawia sie najwczesniej w drugiej polowie czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yonosoymarinero Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 18:11 Gość portalu: Kacper napisał(a): > Napewno wielu z was ma znajomych, którzy zbierali truskawki w Szwecji. > Popytajcie ich jak smakuja truskawki szwedzkie. To dopiero jest "niebo w > gebie". Wierze ci, ze smakowały bo był to jedyny posilek, ktory jadłeś by zaoszczedzić nieco dutków. Tylko polskie truskawki sa the best. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragola Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.local.pl / 192.168.1.* 01.06.03, 17:58 a ja mam dosc (przejsciowo) Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 02.06.03, 01:34 Gość portalu: fragola napisał(a): > a ja mam dosc > (przejsciowo) Oj, a ja nigdy nie mam dość - le fragole son per me NUMERO UNO tra le frutta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Imiela zaczynal w Truskawkowym Studiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.03, 21:09 a skonczyl obok truskawek w supermarkecie Odpowiedz Link Zgłoś