Dodaj do ulubionych

Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI

29.05.03, 21:04
Czerwone, soczyste... aaaaach. Kiedy wreszcie przyjdzie na nie sezon?
Obserwuj wątek
    • Gość: maple Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 22:42
      Już są. Właśnie wczoraj i dziś zjedliśmy ze śmietanką.Poezja smaku.
      • k_a_j_o Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 22:45
        ja jadłem w zeszłym tygodniu... pychoooooootaaaaaa :)))))))))
        • diabelek2 Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 23:19
          taaaaaaa, truskawki pyszna rzecz, ja też już sezon otworzyłam... truskawki i
          poziomki są najlepsze,smacznego
          aga
          • isis! Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 29.05.03, 23:33
            Ja też jadłam już w zeszłym tygodniu, a w sobotę na pl. Grunwaldzkim kupiłam
            ostatni koszyk - 2 kg za jedyne 10 zł całość! Wielkie, soczyste, piękne,
            prawdziwe, miałam ucztę w sobotę i niedzielę. Ze śmietanką i cukrem... mniam!
            Dla mnie truskawki to owoc nr 1. Nic nie przebije ich smaku. Czekam cały rok na
            te kilkadziesiąt "truskawkowych dni"...
            • Gość: teresa Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 18:18
              zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :(
              • Gość: Działkowicz Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 18:20
                Gość portalu: teresa napisał(a):

> zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :(
                Wystarczy mieć działeczkę w centrum miasta. Można pojeść truskawek , a i
                zarobić przy okazji jakiejś inwestycji.
                • Gość: bmw Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 30.05.03, 20:53
                  Gość portalu: Działkowicz napisał(a):

> Gość portalu: teresa napisał(a):
                  >
                  > > zazdroszcze Wam, mnie jeszcze nie stać :(
                  > Wystarczy mieć działeczkę w centrum miasta. Można pojeść truskawek , a i
                  > zarobić przy okazji jakiejś inwestycji.
                  i przy okazji doladowac swoj organizm mikroelementami jak olow, pestycydow moze
                  i jakis kwach sie znajdzie .......
    • Gość: Ala Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.03, 19:16
      A ja sie nimi objadam przez okragly rok i nie musze czekac na sezon
      truskawkowy.
      • Gość: terkas Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 19:20
        jeszcze Ci sie nie znudziły?
        .. bo to jednak fajnie czekać tak przez cały rok na ten krótki sezon..
      • Gość: Polak Re: Alu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 17:18
        Sadzac po ID to ty wcale nie wiesz jak smakuja prawdziwe truskawski.Takie jakie
        tylko można zjesc w Polsce, nie te piekne bezsmakowe produkty farm produkcyjnych
        • Gość: hania Re: Alu IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 01.06.03, 13:49
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> tylko można zjesc w Polsce, nie te piekne bezsmakowe produkty farm
          produkcyjnyc
          tu slysze - co polskie to najlepsze! bardzo dobrze nareszcie mamy poczucie
          wartosci. polskie truskawki sa znane na caly swiat 90% polskich truskawek jest
          eksportownana - niestety sa to gatunki na dzemy! na swiecie mozna kupic
          naprawde dobre pachnace soczyste truskawki - ekologiczne - wcale nie
          te "dmuchane"
          • Gość: yonosoymarinero Haniu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 14:36
            W świecie ,to znaczy , gdzie? Bo troche jezdze , jedzenie kupuję i jakoś nie
            spotkałem . Jedyne co spotykam to piekne nadmuchane i bez smaku.Co do dżemu to
            dzięki unijnym normom podobny los czeka wszystkie nasze owoce.To dzieki temu ,
            że urzędnicy decydują o wielkości i kształcie , a nie natura.To dzieki tym
            urzednikom w naszych sadach rosna nowe genetycznie zmienione odmiany o różnych
            nazwach a jednakowym smaku.
            Ekologiczna truskawka, jest słodka,jest z piachem, nadgryziona przez ślimaki, a
            nie piekna .
            • Gość: hania Re: Haniu IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 02.06.03, 08:49
              Gość portalu: yonosoymarinero napisał(a):

> W świecie ,to znaczy , gdzie? Bo troche jezdze , jedzenie kupuję i jakoś nie
              > spotkałem . Jedyne co spotykam to piekne nadmuchane i bez smaku.Co do dżemu
              to
              > dzięki unijnym normom podobny los czeka wszystkie nasze owoce.To dzieki
              temu ,
              > że urzędnicy decydują o wielkości i kształcie , a nie natura.To dzieki tym
              > urzednikom w naszych sadach rosna nowe genetycznie zmienione odmiany o
              różnych
              > nazwach a jednakowym smaku.
              > Ekologiczna truskawka, jest słodka,jest z piachem, nadgryziona przez ślimaki,
              a
              >
              > nie piekna .
              jadam duzo truskawek skandynawskich i hiszpanskich sa wysmienite!trzeba po nie
              jechac do wytworcy czyli do rolnika na pole (czesto trzéba je trzeba zebrac
              samemu). wtedy te truskaweczki sa swieze pachnace mmmmmmmm co do slimakow -
              zalezy od ceny mniejsi producenci sciela pole sloma a slimaki zbieraja reka
              czysty luksus - bez piasku i slimakow
    • Gość: Ala Juz niedlugo ich sprobuje znowu.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.06.03, 17:33
      Truskawki rzeczywiscie lubie bardzo i wcale mi sie nie znudzily. Co do ich
      smaku to nie narzekam. Drogi Polaku co to znaczy co napisales: sadzac po ID to
      nie znasz smaku prawdziwych truskawek( jesli prawdziwy smak to tylko smak
      polskich truskawek)?? Alez znam jak najbardziej bo w Polsce sie wychowalam, no
      i wybieram sie do Polski w czerwcu, wiec sprobuje i tegorocznych, polskich
      truskawek. Pozdrawiam i juz w przyszlym tygodniu bede chodzila po ulicach
      mojego kochanego Wroclawia i kupowala te wspaniale ,polskie, gruntowe
      truskawki. Calusy dla wszystkich wroclawian.
      • Gość: Polak z Wrocka Re: Juz niedlugo ich sprobuje znowu.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 18:14
        No to się miniemy, bo ja własnie w czerwcu wyjeżdzam.Musze tylko zaglosowac i
        do roboty.:)).
        Pozdrowienia zza oceanu.
    • Gość: Kacper Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.telia.com 01.06.03, 17:39
      Napewno wielu z was ma znajomych, którzy zbierali truskawki w Szwecji.
      Popytajcie ich jak smakuja truskawki szwedzkie. To dopiero jest "niebo w
      gebie". Zanosi sie jednak, ze przy tej pogodzie, pierwsze szwedzkie truskawki
      pojawia sie najwczesniej w drugiej polowie czerwca.
      • Gość: yonosoymarinero Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 18:11
        Gość portalu: Kacper napisał(a):

> Napewno wielu z was ma znajomych, którzy zbierali truskawki w Szwecji.
        > Popytajcie ich jak smakuja truskawki szwedzkie. To dopiero jest "niebo w
        > gebie".

Wierze ci, ze smakowały bo był to jedyny posilek, ktory jadłeś by zaoszczedzić
        nieco dutków.
        Tylko polskie truskawki sa the best.
    • Gość: fragola Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI IP: *.local.pl / 192.168.1.* 01.06.03, 17:58
      a ja mam dosc
      (przejsciowo)
      • isis! Re: Ależ mam ochotę na TRUSKAWKI 02.06.03, 01:34
        Gość portalu: fragola napisał(a):

> a ja mam dosc
        > (przejsciowo)

Oj, a ja nigdy nie mam dość - le fragole son per me NUMERO UNO tra le frutta!

• Gość: fan Imiela zaczynal w Truskawkowym Studiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.03, 21:09
      a skonczyl obok truskawek w supermarkecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka