haja987 18.05.07, 09:30 Proszę o info. Wiem że na ul. Chałubińskiego 4. Podobno jakieś prywatne laboratorium.Może ktoś ma do tego lab. tel.? Gdzie jeszcze we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foczka2002 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 18.05.07, 11:44 wymaz na chlamydie mozna też zrobić w przychodni LUX-MED przy ul.LEGNICKIEJ, z tego co pamietam kosztuje taniej niz na klinikach, bo ok. 25 zł ;-), pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 11:52 i jakie dalsze leczenie,u kogo i gdzie,jesli jest obecnosc tej bakterii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia__ Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.magma-net.pl 20.03.08, 14:08 Właśnie dzwoniłam do LUX-MEDu. Cena wymazu z gardła w kier. chlamydii to 70 zl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Laboratorium Diagnostyki Molekularnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:01 ul. Ulanowskiego 18-20 tel. 0512-86-33-22 metodą genetyczną PCR. Test obejmuje Chlamydia trachomatis,Ureaplasma urealiticum i Neisseria gonorrhoeae. Koszt 85 zł. Jest tam położna, która może również pobrać wymaz za 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.wro.vectranet.pl 18.05.07, 13:04 wydaje mi sie ze wymaz mozna zrobic w prywatnej przychodni na ul wojrowickiej.nr tel do zdobycia przez tp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:00 kliniki.chalubinkiego 4 Odpowiedz Link Zgłoś
haja987 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 18.05.07, 14:35 Wymaz chcę zrobić synowi. Po antybiotykoterapii jaką przeszedł jakieś 3 tyg temu cały czas ma wieczorno - poranny suchy kaszel. Byłam u laryngologa stwierdził że jest wszystko o.k. Powiedział że może to być kaszel alergiczny i zalecił branie Zyrtex-u. Ale mnie jest po prostu szkoda dziecka jak kaszle cały wieczór... i po tym leku chodzi jakiś senny a poprawy nie ma. Syn ma 6 lat. Poradzcie coś..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babsee Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.ac.pwr.wroc.pl 21.05.07, 12:16 ALAB na Chalbinskiego.Wiem ze przeniesli punkt pobrań zChałbińskiego na Nauczucielską ale telefonu nie znam wrzuc w wyszukiwarke-maja strone.Luxmed odradzam z calego serca.Sciema nie laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.am.wroc.pl 31.08.10, 08:58 ludzie, co Wy wygadujecie za głupoty. Na Chałubińskiego 4 jest laboratorium, które nie ma nic wspólnego z Nauczycielską. MICROFAM na Chałubińskiego 4 to bardzo profesjonalne laboratorium. Nie ma lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.218.38.84.otvk.pl 28.10.10, 17:17 hehehehe która z was tam pracujących zachwala swoje laboratorium? Każda sroczka swój ogonek chwali ale czy warto oszukiwac pacjentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewunia ALAB, ul. Nauczycielska 2 IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 22.05.07, 13:18 Na pewno ALAB, wrocław, ul. Nauczycielska 2 tel. 0-71 321 03 72 Odpowiedz Link Zgłoś
aaadddaaa83 Re: ALAB, ul. Nauczycielska 2 14.10.09, 17:24 Czy ktoś może wie, od której godziny można zrobić wymaz na Nauczycielskiej lub Chałubińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m nmnm Re: ALAB, ul. Nauczycielska 2 IP: *.internetia.net.pl 28.07.11, 22:53 Tylko nie ALAB,,, 100% wyników u nich ma chlamydie,,,, a w Diagnostyce na Weigla 3 razy wykluczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.as.kn.pl 16.06.07, 15:35 Przychodnia na ulicy Ziemowita, robia i z krwi i z wymazu. Ok. 40 zl. tel do laboratorium: 071 784 90 94, w Dolmedzie tez mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Layla Laboratorium Akademii Medycznej IP: *.wro.vectranet.pl 16.06.07, 17:04 ul. Borowska. Robią na pewno, ale nie pamiętam ile to kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Laboratorium Akademii Medycznej IP: *.218.38.84.otvk.pl 17.06.07, 20:55 Na Borowskiej chlamydia trachomatis kosztuje 50 zł. Ch. pneumoniae 45 zł.Jak jest skierowanie od lekarza to badanie jest wykonywane za darmo.Lekarz ma napisać na skierowaniu ,że badanie ma być wykonane na Borowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADA Re: Laboratorium Akademii Medycznej IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.07, 11:55 A NUMER KTOŚ PAMIĘTA NA BOROWSKĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Laboratorium Akademii Medycznej IP: *.218.38.84.otvk.pl 10.11.07, 21:09 7331720-rejestracja analityka 7331752- mikrobiologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwkala Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 08:51 Najlepiej na Weigla na przeciwko szpitala jest PAN - instytut immunologii. Robią metodą genetyczną i ponoc to jest najlepsza metoda, ale droga - zapłaciłam ok. 130 zł. Na Chałubińskiego wszystkim wychodzi, że mają chlamydię. www.iitd.pan.wroc.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 17.06.07, 22:58 Nie wszystkim na Chałbińskiego wychodzą chlamydie :~ Robiliśmy badania całej rodzinie (5 osób), bo moja córka miał właśnie nocny kaszel. Ona i babcia mają chlamydie pneumonia, a reszta jest negatywna. Obie biorą antybiotyki, moja córka ma przepisaną 2-etapową kurację Summamed forte. Odpowiedz Link Zgłoś
evaski Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 20.06.07, 12:13 Centrum Medyczne PRACTIMED Wrocław, ul. Pabianicka 25, tel: (0-71) 798-36-79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 13:16 Wiem ze robią u dr Jarosza w Mediconcept na ul. Krzyckiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzomininka Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 12.02.10, 15:56 Mi też na Chałubińskiego 4 wyszedł wynik ujemny! Mi ujemny i mojemu chłopakowi też ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:34 to juz druga opinia na necie, ze w Alabie wszystkim wychodzi chlamydia... troche mnie to zastanawia, ale z drugiej strony nie widze logicznych przeslanek, zeby w to uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
adriana-p Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 20.06.07, 21:24 na pewno w Centrum medyczne LIM na Szewskiej. tel. 377-26-26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomina Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.as.kn.pl 10.08.07, 20:18 Tylko nie ALAB. W ALAB-ie wszystkim wychodzi pozytywna (poczytaj forum chlamydii w necie). Poza tym tam bardzo boleśnie pobierane są wymazy (przez opryskliwe pielęgniarki/laborantki?). Najlepie REX i badanie metodą genetyczną, pcr-em. Wprawdzie jest droższe od tradycyjnej (elisa), ale daje praktycznie 100% pewności, bo szuka się DNA drobnoustroju w Twoim DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomina Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.as.kn.pl 10.08.07, 20:19 Cena 100 zł (ja robiłam via Corfamed, wymaz pobierał dr Bielicki - bardzo delikatnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 11:49 Zgadzam się, tylko nie w ALABie. Mi również test wyszedł pozytywnie. Polecam MicroFam przy Całubińskiego 4 (Katedra Mikrobiologii AM) Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 13.08.07, 00:05 A mnie nie wyszedl pozytywnie.Hmm..Laba polecilam bo calą reszt robili super.nie mialam pojecia ze sa zle opinie.jak mi wychodzi cokolwiek pozytywnego (albo dziecku)to zawsze powtarzam wlasnie na Weigla. Odpowiedz Link Zgłoś
milena2006 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 15.11.07, 07:26 Nauczycielska 2, ALAB. Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 26.11.07, 12:46 No to gdzie w końcu-i wymaz czy lepiej z krwi?? Potrzebuję szybkiej rady, bo jutro-najpóźniej pojutrze muszę zrobić to badanie mojemu synkowi...byłam zdecydowana na Alab, ale po tych wypowiedziach to już sama nie wiem...Rok temu w Alabie wyszło, że jest chlamydia, przeleczyliśmy, a w tym roku wszystko zaczęło się od początku (chorowanie), więc muszę to sprawdzić...a do głowy mi nie przyszło, żeby pozytywny wynik jeszcze potwierdzać w innym labie.To może od razu zrobić wymaz na Weigla?? Oj mam mętlik w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.218.38.84.otvk.pl 26.11.07, 19:49 Jeśli dobrze pamiętam to Diagnostyka z Weigla wymazy wysyła na Borowską. Od tygodnia Borowska nie robi, bo nie ma odczynników do chlamydia pneumoniae. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimera6 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 14.12.07, 17:03 już można robić testy na weigla. wynik odebrałam w zeszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara_ Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.218.38.84.otvk.pl 16.12.07, 13:51 Ile kosztują ChP i ChT na Weigla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.media4.pl 28.12.07, 11:01 gdzie mozna pobrac na miejscu i zrobic bad na chlamydia trah z cewki moczowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:06 Zrób badanie z krwi. Wymaz z gardła był ujemny a wynik z krwi wykazał chlamydie dużo powyżej normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.am.wroc.pl 03.04.08, 08:11 Polecam ALAB na ul. Nauczycielskiej 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scypion Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 20:59 Na ul Ulanowskiego w przychodni z wymazu z cewki lub szyjki m. robią metodą PCR - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma ur.i Gonorhoea tzn 3 bakterie w jednym wymazie cena 85 zł lub z wymazu z gardła -Chl. pneumoniae i Chl. trachomatis i C.Pistaci cena 85 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.08, 10:20 A do kogo trzeba się tam zgłosić na Ulanowskiego na pobranie materiału? Do laboratorium, gabinetu zabiegowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:54 Laboratorium Diagnostyki Molekularnej ul. Ulanowskiego 18-20 tel. 0512-86-33-22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssowa Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.e-wro.net.pl 23.11.08, 19:53 Gdzie lepiej we Wrocławiu zrobic badanie przeciwciał na chlmaydie pneumoniae i chlamydie trachomatis, w ALABIE na Nauczycielskiej, czy w Diagnostyce np na Weigla? Ktore labalotarium polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota1 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 01:35 Najlepiej w istytucie immunologii,przy ul.Weigla.Mam porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssowa Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.e-wro.net.pl 24.11.08, 09:54 Dziekuje bardzo za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzomininka Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 12.02.10, 15:51 Ja ok 4 dni temu czyli 8.02.2010 robiłam w MIKRO FAM na Chałubińskiego 4 (Akademia Medyczna) (Specjalistyczna Pracowania Mikrobiologiczna) ponieważ mam odwieczny problem z zapaleniem pęcherza zrobiłam sobie badania na chlamydie (wymaz z cewki + z szyjki macicy) i do tego jeszcze badanie mikrobiologiczne. Plus oczywiście zaciągnęłam partnera i też robił na chlamydie bo poddając się temu badaniu samej byłoby bez sensu, musi się też zbadać partner. Troszkę mnie te 4 badania kosztowały ale warto, bo przynajmniej wiem na czym stoję. Polecam ten zakład. Szybko robią, bezboleśnie i nawet chłopak nie narzekał. Wynik wyszedł ujemny. Mogę śmiało polecić ten zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.bnet.pl 02.04.11, 19:30 Moja dziewczyna chce zrobić sobie wymaz z cewki na chlamydie ( i coś tam jeszcze ). Najgorsze, że mnie też przymusza do zrobienia wymazu z cewki. Ona zrobi to u swojego ginekologa a ja muszę znaleźć jakieś laboratorium Tylko trochę się wstydzę bo z tego co piszesz to wymaz jest pobierany w laboratorium. Czy mogła byś mi napisać jak to było u Twojego partnera. kto pobierał materiał do badania (kobieta, mężczyzna) ile to trwa i czy badanie jest bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzany typ Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.14, 15:52 Na Chalbinskiego pobierała kobieta. Ale czy to ma znaczenie? To tak jak lekarz, jestes dla niej pacjentem. Samo badanie nie jest bolesne, chociaz nieprzyjemne i po nim przez 2-3 mozesz odczuwac dyskomfort podczas oddawania moczu. Sam nie mialem pojecia jak to wyglada i mialem stracha, wiec moze dla uspokojenia napisze, jak to wyglada. Dostajesz jednorazowe rekawiczki, idziesz za parawanik, wyciagasz penisa i sam rozszerzasz palcami ujscie cewki, wtedy podchodzi laborantka i nie dotykajac Cie w ogole pobiera probke czyms w rodzaju patyczka do czyszczenia ucha (tylko troche ciensze) wkladajac to na ok centymetr do cewki, trwa to moze 5-10 sekund. I po wszystkim. Nie ma sie co bac, w koncu chodzi o zdrowie Twoje i partnerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel o co chodzi z tym Alabem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:38 zrobilem wymaz z gardla na chlamydie w Alabie na Nauczycielskiej, wyszedl pozytywny, poczytalem troche o tym, i nagle widze prawie ze dziesiatki osob twierdzacych, ze w Alabie wydaja czesto wyniki falszywie dodatnie... chcac byc pewny na 100% pojechalem na Weigla i zrobilem testy z krwi (wyniki w nastepntym tygodniu) ale ciekawi mnie, jak to mozliwe, ze w Alabie moga wychodzic wyniki falszywie dadatnie z wymazu, i do tego tak czesto? a moze to czarny PR konkurencycjnych laboratoriow? PS aha jeszcze jedno pytanie, do tych co mieli chlamydie pneumoniae... jakim antybiotykiem ja zwalczyliscie i ile trwala kuracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel sam sobie odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:05 wymazy z gardla podobno sa gorsze, niz badanie krwi mi w Alabie wyszedl wymaz z gardla (odczyn immunofluorescencji posredniej) dodatni zrobilem wiec badania krwi na obie chlamydie - przeciwciala IGG i IGM i wyszlo wszystko ujemnie. Lekarz przychyala sie do opinii, ze wymaz moze byc czesto falszywie dodatni, i lepszym badaniem jest badanie krwi. suma sumarum, gdybyl opieral sie tylko na wymazie z Alabu, to musialbym teraz brac antybiotyki 3 tygodnie, ciesze sie wiec, ze zrobilem dodatkowo testy krwi na Weigla. Odpowiedz Link Zgłoś
dzomininka Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? 12.02.10, 15:54 (71) 784-12-90 lub 784-00-73 serdecznie polecam Chałubińskiego 4. To jest na klinikach - Akademia Medyczna. Szukaj czerwonego budynku z czerwoną tabliczką z napisem "MIKRO FAM specjalistyczna Pracownia Mikrobiologiczna" Robią bezpoleśnie, kolejek nie ma, wyniki sa szybko. Nie każdemu wychodzi dodatni wynik, mi i mojemu chłopakowi wyszedł ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytająca Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: 77.255.87.* 20.02.10, 13:48 Jaka cena jest wymazu na chlamydię?Podaj cene obu badań dla niej i dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 12:32 Jestem spoza Wrocławia i twoja informacja bardzo mi pomogła. Już do nich dzwoniłam. Koszt mojego badania to 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:38 Też mogę polecić Micro-Fam. Bez kolejek, bezboleśnie i bardzo miłe panie, które pomogą, doradzą i wyjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.am.wroc.pl 31.08.10, 09:25 Laboratorium MICROFAM 717841290, 717840073. Najlepsze laboratorium. Chałubińskiego 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takise Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.10, 13:29 Skorzystałem z opinii i wybrałem MicroFAM ul.Chałubińskiego 4; 50-368 Wrocław. , sprawnie, bezboleśnie. Wynik na szczęscie (-) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 12:26 Unikajcie laboratorium na Chałubińskiego, tam każdemu nawet zdrowemu wyjdzie że ma chlamydie !!!!! 4 razy miałem tam wynik dodatki, jak zmieniłem laboratoria na inne wyszło że nie mam i nigdy nie miałem chlamydii, we krwii nie było wogóle przeciwciał!!! To oszuści, naciągają na powtórne badania sprawdzające, a apteki zarabiają na antybiotykach które do tanich nie należą !!! Granda, ktoś powinien to nagłośnić w TV !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Odradzam Mikrofam przy Chałubińskiego 4! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.14, 17:05 Pierwsze badanie pod kątem Chlamydii Pneumoniae zrobiłem w kwietniu- wynik dodatni. Leczyłem się antybiotykiem, na który beznadziejnie reagowałem, więc dwa tygodnie chodziłem jak żywy trup. Po miesiącu od zakończenia przyjmowania antybiotyku przebadałem się ponownie- wynik dodatni. Tym razem postanowiłem pójść do lekarza ds. chorób zakaźnych prywatnie. Doradził mi, abym zrobił badania metodą PCR, ponieważ nie chce leczyć urojonej chlamydii. Po wykonaniu tegoż badania okazało się, że nigdy jej nie miałem! Przyjmowałem antybiotyk i trułem się na darmo! Metoda badań na Chałubińskiego (immunofluorescencji) według mojego lekarza jest mylna w 70% !!! Lepiej dopłacić i zrobić badania genetyczne. Za takowe badania na Robotniczej 32 (Rex) zapłaciłem 107 zł i przynajmniej przestałem żyć w ciągłym stresie. OMIJAJCIE CHAŁUBIŃSKIEGO 4! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusbar Re: Odradzam Mikrofam przy Chałubińskiego 4! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.16, 13:06 No więc ja tez poszedłem na badanie chlamydii + mycoplazme na Robotniczą (REX), zaplacilem 190zl, ale Pani robila mi wymaz, więc to chyba nie jest ta nieomylna metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.16, 11:27 Na ul. Glinianej 40a jest loboratorium Bio-Genetik. Wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej robi ginekolog za 20zł. Z tego wymazu można zrobić nie tylko chlamydie ale także mykoplazmy i ureaplazmy, wirusy HPV i HSV oraz grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.16, 11:30 Na chlamydie wymaz z gardła robią codziennie na Glinianej 40a w Laboratorium Diagnostyki Molekularnej metodą genetyczną. Wymaz jest bezpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Gdzie we Wrocławiu wymaz na chlamydie? IP: *.dynamic-ra-08.vectranet.pl 02.01.17, 20:38 jak to bezpłatny? w cenniku zamieszczonym na stronie badanie kosztuje 110zł! Odpowiedz Link Zgłoś