Dodaj do ulubionych

CBA otwiera oddział we Wrocławiu

18.05.07, 21:17
urrraa!!
będzie lepiej, zlikwidują pewnie służbę zdrowia- kilku zamkną,a reszta
ucieknie ze strachu na zachód i w końcu zacznie normalnie zarabiać. A nas
będą leczyć prokuratorzy i szpicle.
Obserwuj wątek
    • Gość: były chętny łowcy głów za 2800 brutto heheheheheh IP: *.wro.vectranet.pl 18.05.07, 22:51
      Wymagania pewnie takie za te 2800: dobrze przed 30-tką 3 języki biegle (ale nie
      dwa w butach i jeden w gębie) po aplikacji sędziowskiej lub prokuratorskiej,
      przydałby sie drugi fakultet z ekonomii (ktoś te cyferki przydałoby się żeby
      czytał, no i zdrowie jak tur bo w służba "miętczaków" nie potrzeba - no ja tam
      służbom szczęścia życzę - ostatnio nawet bilbordy wywieszają "przyjmę do
      policji" może się poszczęści. Efekty pracy zmierzymy badając stosunek
      aresztowanych do skazanych prawomocnie w obszarze aktu oskarżenia nie licząc
      oczywiście kar zamienionych na odsiedziany już areszt (sąd w naszym kraju
      przecie musi jakoś prokuraturze pomóc wyjść z twarzą) - to ostatnie zdanie może
      nieco niejasne, ale skierowane jest do czytających ten post służbowo - no a oni
      to już będą wiedzieć o co chodzi.
      • Gość: kaczolitaryzm Przyznają sobie już medale im. F.Dzierżyńskiego IP: *.icm.edu.pl 20.05.07, 12:28
        czy jeszcze za wcześnie na gloryfikację służb mundurowych? Kaczolitaryzm
        • michal04 Wraca Stalinizm pod nowym kierownictwem! 20.05.07, 20:52
          Coraz mniej różnic między polityką rządów stalinowskich i kaczolandu!
      • Gość: Trener Re: 2750 to mało? IP: *.as.kn.pl 25.05.07, 14:16
        Funkcjonariusz nie płaci składek ZUSowskich. Weźmy więc taki przykład: gośc 30-
        letni po studiach pracował gdziekolwiek 5 lat. Przychodzi do służby - o pracy w
        niej nie ma zielonego pojęcia - trudno więc, żeby dostał 7000 zł do ręki jak
        eksperci. Policzmy ile zarobi: 2850 podstawy + 5 % premii za studia + 5 %
        premii za wysługe lat + załóżmy że dostanie na poczatek 10% premii. Razem: 3420
        brutto, czyli 2770 do ręki + 13-ka + uznaniowe premie + uprawnienia emerytalne
        po 15 latach. 2770 na starcie dla gościa nie mającego pojęcia o pracy to mało?
    • jiddu Wrocław to porządne miasto, zabierać stąd kaczki:) 18.05.07, 23:59
      Mamy już i tak zbyt wielu nierobów na utrzymaniu:))
    • aaronsegal CBA otwiera oddział we Wrocławiu 19.05.07, 00:08
      Jeżeli zechcą pracować, to mam już dla nich zajęcie - niech zaczną od
      wrocławskich skorumpowanych prokuratorów, o których pisał Urban i ... o których
      jeszcze nie miał okazji pisać.
      • Gość: ciekawski bolek a którzy to ci skorumpowani o których pisał Urban IP: *.generacja.pl 19.05.07, 11:32
        • niewir Re: a którzy to ci skorumpowani o których pisał U 20.05.07, 20:48
          Wystarczy poczytać "NIE"!
    • Gość: wic ograniczyć władzę służb policyjnych IP: *.chello.pl 19.05.07, 07:57
      nóż się w kieszeni otwiera, gdy człowiek sobie zda sprawę ile władzy w tym niby
      demokratycznym kraju ma prokuratura i tego typu służby dla niewyżytych facetów-
      moi znajomi prokuratorzy opowiadają sobie w formie dowcipów jak to się gnoi
      ludzi. Chłopaki od Kaczorków będą sie chciały szybko wykazać więc pewnie zrobią
      kilka pokazówek w mieście gnojąc ludzi, którzy z jakiś powodów będą DLA NICH
      podejrzani. Dziś w Rzepie można z kolei przeczytać jak to naprawdę było
      z "korupcją" u Blidy. Napisałbym, że to są żałosne zabawy, gdyby nie były tak
      tragiczne w skutkach.
    • sceptyk31 CBA otwiera oddział we Wrocławiu 19.05.07, 08:42
      No to będziecie mieć jeszcze jedną instytucję rozrywkową.
    • Gość: Max Kolejne święte krowy do wyżywienia !!! IP: *.dream.net.pl 19.05.07, 10:16
      I mamy kolejną grupę na cieplutkich posadkach od tzw spraw zbędnych i zarazem
      kolejną grupę terroru i zamordyzmy w w tym debilnym państwie który miał być
      oszczędnościowym, najgorsze jest to że idzie to z moich podatków i będę musiał
      między innymi utrzymywać tych pasożytów i darmozjadów...
    • Gość: adis rekrutacja IP: *.magma-net.pl 19.05.07, 10:19
      Wszystkim, którzy chcą aplikować do CBa mogę doradzić tylko jedno: dajcie sobie
      na wstrzymanie. Przechodziłem ten przedziwny proces. Nie zniechęciły mnie
      twarde reguły i wymagania, bo tego się spodziewałem. Zniechęciło mnie tylko
      chamstwo i ignorancja ludzi mnie rekrutujących. Mam naprawdę niezłe
      kwalifikacje i spore doświadcznie w swojej branży a traktowano mnie jak
      śmiecia. W Warszawie miałem się stawiać na ich polecenie kilka razy z dnia na
      dzień i nie interesowały ich tłumaczenia, że mam pracę a nie każdy mi da urlop.
      Przesłuchiwał mnie sztab nawiedzonych ludzi. Jedna Pani miała spore problemy z
      własną osobowością bo była tak antypatyczna, że bardziej nie można. Oststecznie
      zaproponowano mi pracę za tak niskie pieniądze (własnie te 2800 brutto), że
      odmówiłem. Nie dajcie się nabrać bo obudzicie się z ręką w nocniku.
      • Gość: były chętny Re: rekrutacja IP: *.wro.vectranet.pl 19.05.07, 11:00
        Och ta pani na pewno nie miała problemów o osobowością i antypatyczna wcale
        naprawdę nie była - to pewno jakiś wysokiej klasy head hunter, który chwilowo
        przybrał pozę "złego policjanta". Obecna władza szczyci się jakością swoich
        postępowań konkursowych, więc to był pracownik jakiejś zagranicznej firmy
        doradztwa personalnego i jego metody to szczyty zawodowstwa. Jakby kto nie
        załapał to była ironia, pani pewno była tak spięta, że skończy jako wypalony
        wrak. Co do kwalifikacji zawodowych, to one w takiej służbie są nieprzydatne, bo
        oni nie szukają np. analityków zdarzeń prawno - gospodarczych, tylko ludzi z
        czujnością rewolucyjną
        • Gość: oki pewnie ma mało seksu i taka antypatyczna IP: *.generacja.pl 19.05.07, 11:35
          • merkury2 Re: pewnie ma mało seksu i taka antypatyczna 20.05.07, 20:59
            To niech wstąpi do Samoobrony!
        • merkury2 Dobierają tylko inteligentnych insprektorów 20.05.07, 20:58
          Wzorcem są wysokiej klasy specjaliści w rządzie - Giertych, Lepper, Orzechowski
          i wybitni działacze - Hojarska, Wierzejski, Kuchciński, Beger i setki innych
          wybitnych w szeregach PiS.
    • Gość: wrocławianin CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 12:43
      Szkoda. Filia partii mściwości, zemsty i budowy konfliktów społecznych na
      wocławskich Pilczycach. Szkoda. Rada Miasta powinna zakazać lokowania i
      działania tego typu instytucji w administracyjnych granicach miasta. To jest
      miasto dla ludzi budujących przyszłość swoją i miasta.
    • Gość: Paweł Z. Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 19.05.07, 17:21
      Wysłałem do nich pismo z prośbą o zajęcie się prawdopodobną korupcją osób
      związanych z zarządem miasta. Nie otrzymałem odpowiedzi. Urzędy, które nie
      odpowiadaja nawet na kierowane do nich pisma, należy likwidować.
      • Gość: gosc Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.bulldogdsl.com 01.06.07, 15:14
        nareszcie we wroclawiu cos sie zmieni.przedewszystkim urzednicy powinni
        podlegac lustracji. Ich lekcewazenie obywatela i bezkarnosc jest przerazajaca.
        jedni na dole a drudzy na gorze robia swoje interesy kosztem obywatela i miasta
        wroclawia.
        moze CBA w koncu to ukruci!
    • Gość: kobucha CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 19.05.07, 17:38
      ja rozumiem, że może to jest ważne ale wydaje mi się ważniejsze jest to, że
      polskie szpitale nie mają pieniędzy na normalne funcjonowanie i kupowanie
      sprzętu, dlatego też lepiej byłoby przekazać te pieniądze na coś ważniejszego!!
      • wroclawianka2 Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 20.05.07, 21:02
        Czy może być coś ważniejszego niż ochrona pozycji i stołków dygnitazry IV
        Ciemnogrodu?
    • Gość: robi CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:50
      Jednego doktorka już zamkli z wielkim szumem medialnym bo Kaczorki chcieli mieć
      sukces i wykazać przydatnośc tej super spec słuzby i wyszło wielkie gó... Tak
      działaja że z Policji sprawy zabierają i ich nawet dokończyć nie potrafią. A
      pozatym i tak mają nie ruszać pewnych osób z układu. To po co oni są? Zamkną
      kilku lekarzy i to płotki i tyle. Ale ten rząd jest chory jeszcze takiego syfu
      w tym kraju nie było.
    • Gość: amen dość sprawiedliwości w wykonaniu pisiorków IP: *.chello.pl 19.05.07, 22:16
      zmieni się władza i kolesie z cba będą "czwórkami pod sąd szli" za
      przekroczenie uprawnień etc. Szokuje mnie z jaką łatwością obecna "władza"
      stawia ludziom najcięższe zarzuty, nachodzi ich w domu i niszczy życie,
      jednocześnie tolerując kryminalistów, zbirów i złodziei we własnej koalicji
      na pohybel im!
      • walbrzych Re: dość sprawiedliwości w wykonaniu pisiorków 20.05.07, 21:07
        Gość portalu: amen napisał(a):

> zmieni się władza i kolesie z cba będą "czwórkami pod sąd szli" za
        > przekroczenie uprawnień etc. Szokuje mnie z jaką łatwością obecna "władza"
        > stawia ludziom najcięższe zarzuty, nachodzi ich w domu i niszczy życie,
        > jednocześnie tolerując kryminalistów, zbirów i złodziei we własnej koalicji
        > na pohybel im!

-
        Nie narzekaj! Ludzie ze stalinowskiego UB na początku tez popełniali błędy, ale
        potem doszli do pefekcji w eliminacji przeciwnuków politycznych. W CBA tez się
        nauczą likwidacji przeciwników bez wchodzenia do domów.
    • Gość: TrójNitroToluen CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 20.05.07, 00:21
      No jasne, po co coś zmieniać. Wszystkim (zainteresowanym) pasuje cieplutki
      układzik wzajmenych powiązań i znajomości. Policyjne państwo Kaczyńskich? A co
      powiecie o państwie w którym każdy miał swoją teczkę, to było demokratyczne
      państwo prawa, tak? Ludzie, nikogo już nie interesuje demagoogia i populizm
      którym się nas karmi. Jedno wiem na pewno, po siedemnastu latach transformacji,
      Polska nie jest krajem autostrad, nie istnieje praktycznie infrastruktura
      lotnicza, a jeżeli chodzi o kolej to radzę przyjrzeć się mapce połączeń
      kolejowych, która znajduje się w większości wagonów PKP, widać gdzie był jaki
      zabór! Po siedemnastu latach robienia narodowi dobrze, tenże naród,
      niewdzięcznicy jedni uciekli do Anglii i ostatni gasi światło. I to Was boli,
      że motłoch wam ucieka i zostaniecie sami, wśród takich jak wy i będziecie po
      prostu... przeciętni, tacy sobie, nijacy. I pi(e)s Wam morde lizał ! :)
      • Gość: wic Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 20.05.07, 16:53
        no jasne, kolejna formacja która może poniewierać ludzi sprawi, że będzie to
        kraina mlekiem i miodem płynąca. O bogactwie USA, czy NIemiec nie zadecydowały
        raczej super restrykcyjne kodeksy karne i wielość służb ścigających ludzi. A
        póki co to obecna władza głównie w tym upatruje sukces.
    • Gość: Marti Do tych co do Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 03:54
      www.youtube.com/watch?v=Nz33i6prkuQ
    • Gość: marcinek ...i do tych co w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 03:57
      www.youtube.com/watch?v=qFmBi-FMbl4
    • niewir Kolejne intratne posadki dla kolesi... 20.05.07, 20:46
      Kaczoland stawia na swoich i we Wrocławiu przygotowuje intratne dla nich
      posadki. Zapewne głównym wymogiem będzie wiernopoddańczość i nienawiść do
      opozycji. Dzielni inspektorzy zapewne znajdą też wielkiego przestępcę, czyli
      jakiegoś lekarza, który przyjął wielką łapówkę - brendy kupione w Czechach!
      • Gość: Toto hehehehe... IP: *.proxy.aol.com 20.05.07, 22:03
        czy wy nie macie lekcji do odrobienia?
    • Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 16:37
      Czy suwerenne,demokratyczne państwo prawa może istnieć bez specsłużb?Na pewno nie.
      • w_wiener Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 25.05.07, 17:40
        pewnie, że nie. Natomiast jeśli służby dominują życie publiczne, jeśli
        przeciętnego obywatela władza, która tymi służbami steruje, uważa za
        prawdopodobnego złodzieja, przewalacza etc, to jest to głęboko nienormalne.
        Rolą władzy jest tworzenie klimatu zaufania, życzliwości etc, bo to służy i
        spokojowi społecznemu i rozwojowi i jednoczesne eliminowanie patologii. Obecna
        władza wmawia i sobie i obywatelom, że patologie są wszechobecne i że musi mieć
        więcej władzy, aby jest zwalczać. A to twierdzenie jest po prostu absurdalne.
        Kto ma ochotę żyć w takim kraju, gdzie jeśli robi się cokolwiek na własny
        rachunek, przejawia inicjatywę jest się traktowanym jak kryminalista przez
        różne agendy państwa, które tylko czatują żeby zrobić kontrolę, dowalić
        upomnienie etc. Nic więc dziwnego, że ludzie aktywni zaczynają masowo wybierać
        inne kraje do życia, gdzie mają święty spokój z takim klimatem życia.
        a tu zostanie bierna szara masa
        • Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 19:56
          Dramatyzujesz,dramatyzujesz,dramatyzujesz.....

P.S. Ktoś musi posprzątać gó..o IIIRP Kwasistowskiej,żeby było ładniej.
          • Gość: abssurd Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.07, 20:10
            Fakty, fakty, fakty

P.S. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Sitwę komunistycznych cwaniaków zamieniliśmy na sitwę nazistów, kryminalistów, gwałcicieli i zakompleksionych nierobów.
            • Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 20:18
              Wyjmij belkę ze swego oka ,nim dostrzeżesz drzazgę u bliżniego.

Fakty,fakty,fakty...
              • Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 20:43
                Jeszcze jedno:podoba mi się ,że politycy,różni urzędnicy ścierają się.To zdrowy
                przejaw demokracji.Tylko zakompleksowane(czy zakompleksieni-jak jest poprawnie?)
                święte krowy,autorytety wychowane w autorytarnym ustroju unikają
                konfrontacji.Wymiana poglądów,zmiany w otoczeniu nie mieszczą się w ich małych
                móżdzkach,bo w komunie wszystko było niezmienne.
              • w_wiener Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 25.05.07, 21:26
                jakaś projekcja? masz problem z adekwatną oceną sytuacji?
                • Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 21:45
                  A Ty masz problem?
    • w_wiener witamy gestapo we wrocławiu 31.05.07, 08:37
      Mieliśmy dr Mengele, to teraz czekamy na błyskotliwą akcję o kryptonimie Adolf
      Hitler. Ciekawe kto będzie Adolfem: jakiś lekarz? może naukowiec? polityk
      opozycji? a może ty albo ja?
      Wszyscy funkcjonariusze tej służby powinni być w trybie pilnym skierowani na
      obserwację psychiatryczną.
      Mam nadzieję, że pierwsze co zrobi następny rząd, to rozwiąże tych faszystów.
      • Gość: gosc Re: witamy gestapo we wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:34
        To ciezko pracujacy ludzie ofiarnie wypelniajacy swe obowiazki.Wiesz ile razy
        doznaja wyrzutów sumienia w słuzbie ?Przeciez wsród represjonowanych moze byc
        ojciec lub matka czy przyrodni brat>Takiej formacji potrzebny jest dobry patron
        który umocni morale i sumienie w trudnej słuzbie.Kogo proponujecie...Moze WANIA
        MOROZOW na początek?
    • Gość: k Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:28
      Historyk Andrzej Friszke ocenił, że wydany wyrok uznający b. milicjantów za
      winnych strzelania do górników podczas pacyfikacji kopalń "Wujek" i "Manifest
      Lipcowy" na początku stanu wojennego, to "forma przestrogi dla każdej władzy,
      która nie przestrzega prawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka