tora_tora 18.05.07, 21:17 urrraa!! będzie lepiej, zlikwidują pewnie służbę zdrowia- kilku zamkną,a reszta ucieknie ze strachu na zachód i w końcu zacznie normalnie zarabiać. A nas będą leczyć prokuratorzy i szpicle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były chętny łowcy głów za 2800 brutto heheheheheh IP: *.wro.vectranet.pl 18.05.07, 22:51 Wymagania pewnie takie za te 2800: dobrze przed 30-tką 3 języki biegle (ale nie dwa w butach i jeden w gębie) po aplikacji sędziowskiej lub prokuratorskiej, przydałby sie drugi fakultet z ekonomii (ktoś te cyferki przydałoby się żeby czytał, no i zdrowie jak tur bo w służba "miętczaków" nie potrzeba - no ja tam służbom szczęścia życzę - ostatnio nawet bilbordy wywieszają "przyjmę do policji" może się poszczęści. Efekty pracy zmierzymy badając stosunek aresztowanych do skazanych prawomocnie w obszarze aktu oskarżenia nie licząc oczywiście kar zamienionych na odsiedziany już areszt (sąd w naszym kraju przecie musi jakoś prokuraturze pomóc wyjść z twarzą) - to ostatnie zdanie może nieco niejasne, ale skierowane jest do czytających ten post służbowo - no a oni to już będą wiedzieć o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczolitaryzm Przyznają sobie już medale im. F.Dzierżyńskiego IP: *.icm.edu.pl 20.05.07, 12:28 czy jeszcze za wcześnie na gloryfikację służb mundurowych? Kaczolitaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Wraca Stalinizm pod nowym kierownictwem! 20.05.07, 20:52 Coraz mniej różnic między polityką rządów stalinowskich i kaczolandu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: 2750 to mało? IP: *.as.kn.pl 25.05.07, 14:16 Funkcjonariusz nie płaci składek ZUSowskich. Weźmy więc taki przykład: gośc 30- letni po studiach pracował gdziekolwiek 5 lat. Przychodzi do służby - o pracy w niej nie ma zielonego pojęcia - trudno więc, żeby dostał 7000 zł do ręki jak eksperci. Policzmy ile zarobi: 2850 podstawy + 5 % premii za studia + 5 % premii za wysługe lat + załóżmy że dostanie na poczatek 10% premii. Razem: 3420 brutto, czyli 2770 do ręki + 13-ka + uznaniowe premie + uprawnienia emerytalne po 15 latach. 2770 na starcie dla gościa nie mającego pojęcia o pracy to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Wrocław to porządne miasto, zabierać stąd kaczki:) 18.05.07, 23:59 Mamy już i tak zbyt wielu nierobów na utrzymaniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaronsegal CBA otwiera oddział we Wrocławiu 19.05.07, 00:08 Jeżeli zechcą pracować, to mam już dla nich zajęcie - niech zaczną od wrocławskich skorumpowanych prokuratorów, o których pisał Urban i ... o których jeszcze nie miał okazji pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski bolek a którzy to ci skorumpowani o których pisał Urban IP: *.generacja.pl 19.05.07, 11:32 Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Re: a którzy to ci skorumpowani o których pisał U 20.05.07, 20:48 Wystarczy poczytać "NIE"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic ograniczyć władzę służb policyjnych IP: *.chello.pl 19.05.07, 07:57 nóż się w kieszeni otwiera, gdy człowiek sobie zda sprawę ile władzy w tym niby demokratycznym kraju ma prokuratura i tego typu służby dla niewyżytych facetów- moi znajomi prokuratorzy opowiadają sobie w formie dowcipów jak to się gnoi ludzi. Chłopaki od Kaczorków będą sie chciały szybko wykazać więc pewnie zrobią kilka pokazówek w mieście gnojąc ludzi, którzy z jakiś powodów będą DLA NICH podejrzani. Dziś w Rzepie można z kolei przeczytać jak to naprawdę było z "korupcją" u Blidy. Napisałbym, że to są żałosne zabawy, gdyby nie były tak tragiczne w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 CBA otwiera oddział we Wrocławiu 19.05.07, 08:42 No to będziecie mieć jeszcze jedną instytucję rozrywkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Kolejne święte krowy do wyżywienia !!! IP: *.dream.net.pl 19.05.07, 10:16 I mamy kolejną grupę na cieplutkich posadkach od tzw spraw zbędnych i zarazem kolejną grupę terroru i zamordyzmy w w tym debilnym państwie który miał być oszczędnościowym, najgorsze jest to że idzie to z moich podatków i będę musiał między innymi utrzymywać tych pasożytów i darmozjadów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adis rekrutacja IP: *.magma-net.pl 19.05.07, 10:19 Wszystkim, którzy chcą aplikować do CBa mogę doradzić tylko jedno: dajcie sobie na wstrzymanie. Przechodziłem ten przedziwny proces. Nie zniechęciły mnie twarde reguły i wymagania, bo tego się spodziewałem. Zniechęciło mnie tylko chamstwo i ignorancja ludzi mnie rekrutujących. Mam naprawdę niezłe kwalifikacje i spore doświadcznie w swojej branży a traktowano mnie jak śmiecia. W Warszawie miałem się stawiać na ich polecenie kilka razy z dnia na dzień i nie interesowały ich tłumaczenia, że mam pracę a nie każdy mi da urlop. Przesłuchiwał mnie sztab nawiedzonych ludzi. Jedna Pani miała spore problemy z własną osobowością bo była tak antypatyczna, że bardziej nie można. Oststecznie zaproponowano mi pracę za tak niskie pieniądze (własnie te 2800 brutto), że odmówiłem. Nie dajcie się nabrać bo obudzicie się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były chętny Re: rekrutacja IP: *.wro.vectranet.pl 19.05.07, 11:00 Och ta pani na pewno nie miała problemów o osobowością i antypatyczna wcale naprawdę nie była - to pewno jakiś wysokiej klasy head hunter, który chwilowo przybrał pozę "złego policjanta". Obecna władza szczyci się jakością swoich postępowań konkursowych, więc to był pracownik jakiejś zagranicznej firmy doradztwa personalnego i jego metody to szczyty zawodowstwa. Jakby kto nie załapał to była ironia, pani pewno była tak spięta, że skończy jako wypalony wrak. Co do kwalifikacji zawodowych, to one w takiej służbie są nieprzydatne, bo oni nie szukają np. analityków zdarzeń prawno - gospodarczych, tylko ludzi z czujnością rewolucyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki pewnie ma mało seksu i taka antypatyczna IP: *.generacja.pl 19.05.07, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 Re: pewnie ma mało seksu i taka antypatyczna 20.05.07, 20:59 To niech wstąpi do Samoobrony! Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 Dobierają tylko inteligentnych insprektorów 20.05.07, 20:58 Wzorcem są wysokiej klasy specjaliści w rządzie - Giertych, Lepper, Orzechowski i wybitni działacze - Hojarska, Wierzejski, Kuchciński, Beger i setki innych wybitnych w szeregach PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 12:43 Szkoda. Filia partii mściwości, zemsty i budowy konfliktów społecznych na wocławskich Pilczycach. Szkoda. Rada Miasta powinna zakazać lokowania i działania tego typu instytucji w administracyjnych granicach miasta. To jest miasto dla ludzi budujących przyszłość swoją i miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 19.05.07, 17:21 Wysłałem do nich pismo z prośbą o zajęcie się prawdopodobną korupcją osób związanych z zarządem miasta. Nie otrzymałem odpowiedzi. Urzędy, które nie odpowiadaja nawet na kierowane do nich pisma, należy likwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.bulldogdsl.com 01.06.07, 15:14 nareszcie we wroclawiu cos sie zmieni.przedewszystkim urzednicy powinni podlegac lustracji. Ich lekcewazenie obywatela i bezkarnosc jest przerazajaca. jedni na dole a drudzy na gorze robia swoje interesy kosztem obywatela i miasta wroclawia. moze CBA w koncu to ukruci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobucha CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 19.05.07, 17:38 ja rozumiem, że może to jest ważne ale wydaje mi się ważniejsze jest to, że polskie szpitale nie mają pieniędzy na normalne funcjonowanie i kupowanie sprzętu, dlatego też lepiej byłoby przekazać te pieniądze na coś ważniejszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 20.05.07, 21:02 Czy może być coś ważniejszego niż ochrona pozycji i stołków dygnitazry IV Ciemnogrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:50 Jednego doktorka już zamkli z wielkim szumem medialnym bo Kaczorki chcieli mieć sukces i wykazać przydatnośc tej super spec słuzby i wyszło wielkie gó... Tak działaja że z Policji sprawy zabierają i ich nawet dokończyć nie potrafią. A pozatym i tak mają nie ruszać pewnych osób z układu. To po co oni są? Zamkną kilku lekarzy i to płotki i tyle. Ale ten rząd jest chory jeszcze takiego syfu w tym kraju nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen dość sprawiedliwości w wykonaniu pisiorków IP: *.chello.pl 19.05.07, 22:16 zmieni się władza i kolesie z cba będą "czwórkami pod sąd szli" za przekroczenie uprawnień etc. Szokuje mnie z jaką łatwością obecna "władza" stawia ludziom najcięższe zarzuty, nachodzi ich w domu i niszczy życie, jednocześnie tolerując kryminalistów, zbirów i złodziei we własnej koalicji na pohybel im! Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Re: dość sprawiedliwości w wykonaniu pisiorków 20.05.07, 21:07 Gość portalu: amen napisał(a): > zmieni się władza i kolesie z cba będą "czwórkami pod sąd szli" za > przekroczenie uprawnień etc. Szokuje mnie z jaką łatwością obecna "władza" > stawia ludziom najcięższe zarzuty, nachodzi ich w domu i niszczy życie, > jednocześnie tolerując kryminalistów, zbirów i złodziei we własnej koalicji > na pohybel im! - Nie narzekaj! Ludzie ze stalinowskiego UB na początku tez popełniali błędy, ale potem doszli do pefekcji w eliminacji przeciwnuków politycznych. W CBA tez się nauczą likwidacji przeciwników bez wchodzenia do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrójNitroToluen CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 20.05.07, 00:21 No jasne, po co coś zmieniać. Wszystkim (zainteresowanym) pasuje cieplutki układzik wzajmenych powiązań i znajomości. Policyjne państwo Kaczyńskich? A co powiecie o państwie w którym każdy miał swoją teczkę, to było demokratyczne państwo prawa, tak? Ludzie, nikogo już nie interesuje demagoogia i populizm którym się nas karmi. Jedno wiem na pewno, po siedemnastu latach transformacji, Polska nie jest krajem autostrad, nie istnieje praktycznie infrastruktura lotnicza, a jeżeli chodzi o kolej to radzę przyjrzeć się mapce połączeń kolejowych, która znajduje się w większości wagonów PKP, widać gdzie był jaki zabór! Po siedemnastu latach robienia narodowi dobrze, tenże naród, niewdzięcznicy jedni uciekli do Anglii i ostatni gasi światło. I to Was boli, że motłoch wam ucieka i zostaniecie sami, wśród takich jak wy i będziecie po prostu... przeciętni, tacy sobie, nijacy. I pi(e)s Wam morde lizał ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 20.05.07, 16:53 no jasne, kolejna formacja która może poniewierać ludzi sprawi, że będzie to kraina mlekiem i miodem płynąca. O bogactwie USA, czy NIemiec nie zadecydowały raczej super restrykcyjne kodeksy karne i wielość służb ścigających ludzi. A póki co to obecna władza głównie w tym upatruje sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Do tych co do Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 03:54 www.youtube.com/watch?v=Nz33i6prkuQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek ...i do tych co w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 03:57 www.youtube.com/watch?v=qFmBi-FMbl4 Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Kolejne intratne posadki dla kolesi... 20.05.07, 20:46 Kaczoland stawia na swoich i we Wrocławiu przygotowuje intratne dla nich posadki. Zapewne głównym wymogiem będzie wiernopoddańczość i nienawiść do opozycji. Dzielni inspektorzy zapewne znajdą też wielkiego przestępcę, czyli jakiegoś lekarza, który przyjął wielką łapówkę - brendy kupione w Czechach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto hehehehe... IP: *.proxy.aol.com 20.05.07, 22:03 czy wy nie macie lekcji do odrobienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 16:37 Czy suwerenne,demokratyczne państwo prawa może istnieć bez specsłużb?Na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_wiener Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 25.05.07, 17:40 pewnie, że nie. Natomiast jeśli służby dominują życie publiczne, jeśli przeciętnego obywatela władza, która tymi służbami steruje, uważa za prawdopodobnego złodzieja, przewalacza etc, to jest to głęboko nienormalne. Rolą władzy jest tworzenie klimatu zaufania, życzliwości etc, bo to służy i spokojowi społecznemu i rozwojowi i jednoczesne eliminowanie patologii. Obecna władza wmawia i sobie i obywatelom, że patologie są wszechobecne i że musi mieć więcej władzy, aby jest zwalczać. A to twierdzenie jest po prostu absurdalne. Kto ma ochotę żyć w takim kraju, gdzie jeśli robi się cokolwiek na własny rachunek, przejawia inicjatywę jest się traktowanym jak kryminalista przez różne agendy państwa, które tylko czatują żeby zrobić kontrolę, dowalić upomnienie etc. Nic więc dziwnego, że ludzie aktywni zaczynają masowo wybierać inne kraje do życia, gdzie mają święty spokój z takim klimatem życia. a tu zostanie bierna szara masa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 19:56 Dramatyzujesz,dramatyzujesz,dramatyzujesz..... P.S. Ktoś musi posprzątać gó..o IIIRP Kwasistowskiej,żeby było ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abssurd Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.07, 20:10 Fakty, fakty, fakty P.S. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Sitwę komunistycznych cwaniaków zamieniliśmy na sitwę nazistów, kryminalistów, gwałcicieli i zakompleksionych nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 20:18 Wyjmij belkę ze swego oka ,nim dostrzeżesz drzazgę u bliżniego. Fakty,fakty,fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 20:43 Jeszcze jedno:podoba mi się ,że politycy,różni urzędnicy ścierają się.To zdrowy przejaw demokracji.Tylko zakompleksowane(czy zakompleksieni-jak jest poprawnie?) święte krowy,autorytety wychowane w autorytarnym ustroju unikają konfrontacji.Wymiana poglądów,zmiany w otoczeniu nie mieszczą się w ich małych móżdzkach,bo w komunie wszystko było niezmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
w_wiener Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu 25.05.07, 21:26 jakaś projekcja? masz problem z adekwatną oceną sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.chello.pl 25.05.07, 21:45 A Ty masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
w_wiener witamy gestapo we wrocławiu 31.05.07, 08:37 Mieliśmy dr Mengele, to teraz czekamy na błyskotliwą akcję o kryptonimie Adolf Hitler. Ciekawe kto będzie Adolfem: jakiś lekarz? może naukowiec? polityk opozycji? a może ty albo ja? Wszyscy funkcjonariusze tej służby powinni być w trybie pilnym skierowani na obserwację psychiatryczną. Mam nadzieję, że pierwsze co zrobi następny rząd, to rozwiąże tych faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: witamy gestapo we wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:34 To ciezko pracujacy ludzie ofiarnie wypelniajacy swe obowiazki.Wiesz ile razy doznaja wyrzutów sumienia w słuzbie ?Przeciez wsród represjonowanych moze byc ojciec lub matka czy przyrodni brat>Takiej formacji potrzebny jest dobry patron który umocni morale i sumienie w trudnej słuzbie.Kogo proponujecie...Moze WANIA MOROZOW na początek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: CBA otwiera oddział we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:28 Historyk Andrzej Friszke ocenił, że wydany wyrok uznający b. milicjantów za winnych strzelania do górników podczas pacyfikacji kopalń "Wujek" i "Manifest Lipcowy" na początku stanu wojennego, to "forma przestrogi dla każdej władzy, która nie przestrzega prawa Odpowiedz Link Zgłoś