21.05.07, 22:23
Wysłałem poniższe do osób odpowiadających za organizację Expo w Tangerze i
Josu (wcześniej podobny list wysłałem do Biura Wystaw Światowych).
Skopiowałem też na kilka list dyskusyjnych. Proszę o poparcie. Trzeba bronić
się przed wariactwami Dutkiewicza i jego kamaryli.

Dear Sirs,
My name is Pawel Z. and I am a citizen of Wroclaw, Poland's
fourh largest city. My mother city's authorities pretend that they
represent the interest of the local community. It is not true.
Their whole activity aims to the relaxing travelling to diffrent
places on the Earth. Their main goal is not to fulfill the needs of
ordinary citizens of Wroclaw.
The results of their activities may be easily seen at the Wroclaw
airport and the bus terminal: the queues of young people who want
to go to Great Britain and Ireland for years and sometimes for ever
are very long. The returning planes and buses are rather emty apart
from the holiday periods when young Poles get back to Poland for a
short visit, to meet their families. When their parents die and
their own families have houses and flats in London or Dublin, they
will have no reason to visit their homeland, the land of peaople
with no hope.
Our mayor, Rafal Dutkiewicz, is certainly ambitious but it seems
that his main idea is to promote himself and to make an explanation
for some tourist visits to different cities of the world for him
and some of his friends.
Our mayor and his friends from the city government like to travel
all over the world. They have to promote Wroclaw in Malaysia, Korea
and China. Ironically, we, citizens of Wroclaw, should be very glad
that there are no human cities on Mars. If there were any, our
mayor would have to promote Wroclaw on Mars!
The newly constructed factory of LG, the huge Korean corporation,
needs workers very urgently. But they want to pay not more 130 GBP
per month. At present not many Poles want to work for such a little
salary. In Wroclaw the prices of flats are almost like in the
Western Europe. The prices of food and other FMCG are comparable to
the Western Europe.
You think that the factory's management thinks about rises? No way!
The management asked the Polish authorities to let to bring some
Chinese teens to the factory campus. They would work for salaries
that for Poles are not acceptable. They would live in barracs and
get food from the factory.
The first answer of authorites was negative. But it was just a
beginning. Maybe Chinese teens living in barracs will replace the
millions of people who decided to leave their country?
The city is more and more a place for nobody. The city
kindergartens which were built by communists have been closed.
Thera are only a few ones that still exist but Rafal Dutkiewicz's
government closes one after one. Hundreds of young Polish women who
want to have a baby must stay in home. The city does not give them
any help. The women have no money to employ the nanny.
The same is the case of primary schools. At present, still the
education in the primary school is mandatory. But the Polish
constitution does not state anything about the maximum number of
pupils in the class. 50 pupils in one class? No problem! Why not
one hundred?
We have the most expensive public transport in Poland. It is also
the most ineffective. The old rusted trams can easily become a
grave for many citizens. The status of roads is terrifying.
Please, take into account all these facts. I really think that
there are some richer cities that can host easily the world
exhibitions. If Wroclaw is chosen, our authorities will be "forced"
to close more kindergartens and schools!
Therefore, we beg you - organize the Expo exhibition and save our
poor city.

Best regards,

Pawel Z.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł_ale_normalny Re: O Expo IP: *.zlotniki.pl 21.05.07, 22:30
      No i mamy kolejnego wariata na forum...
      • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.as.kn.pl 21.05.07, 22:47
        A prócz wyzwisk masz coś do powiedzenia?
        • Gość: josip Re: O Expo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:55
          To wystarczy.
          • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.as.kn.pl 21.05.07, 23:03
            No cóż, gdy brakuje argumentów, niektórym wystarczają wyzwiska.
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: O Expo gminna tubo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:46
        gminnna tubo zamiast wyzywać, napisz list ( po angielsku) od prostego
        mieszkańca opiewający daynamizm, a inni też go wyślą jako kotrlist... możesz
        opisać np. środowy dzień, kiedy padły tramwaje a wysoka komisja BIE POleciała
        helikopterem z centrum na Żerniki, bo każdy naziemny przejazd tej trasy
        POzbawiłby nas szans na regionalne dożynki, a co dopiero na eksPO:)))
      • Gość: Heraldek Organize or Do not...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:04
        >> Therefore, we beg you - organize the Expo exhibition and save our
        poor city.
    • Gość: pozytywista, wro Re: O Expo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 02:22
      Chyba wyśmieją ten Twój list. To, co piszesz, to same domysły, ale nie ma tam
      żadnych argumentów na poparcie twoich tez i domniemań. W liście jest tylko twój
      podpis, więc nie możesz pisać, że wypowiadasz sie w imieniu pewnej grupy osób.
      Chyba, że załączyłeś listę z podpisami. Nie będę się kłócił o samą treść, bo już
      nie mam na to siły i już mnie to znudziło. Udowodniłeś tylko, że znasz angielski
      na średnim poziomie, ale nic poza tym. Ten list nie ma żadnej wartości.
      • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.as.kn.pl 22.05.07, 07:50
        Takie rzeczy, jak ceny komunikacji publicznej we Wrocławiu i jej stan, decyzje
        o zamykaniu przedszkoli, w wyniku których nie ma miejsc dla 1/4 dzieci, a
        ostatnio również decyzje o zamykaniu szkół podstawowych, a także problemy z
        inwestycjami koreańskimi w gminie Kobierzyce, to fakty, które można łatwo
        sprawdzić, a nie żadne "domysły". Jeśli nie masz sił na dyskusje i Ciebie to
        nudzi, to czemu znajdujesz siły, by wypisywać na forum nieprawdę?
        Chciałbym również zauważyć, że nie napisałem w liście, że wyrażam opinię
        jakiejś większej grupy ludzi, więc list z podpisami również załączać nie muszę.
        • Gość: pozytywista, wro Re: O Expo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:02
          > Chciałbym również zauważyć, że nie napisałem w liście, że wyrażam opinię
          > jakiejś większej grupy ludzi, więc list z podpisami również załączać nie muszę.
          Tu masz rację. Mój błąd. Zmyliło mnie, że napisałeś "our", ale jednak nie
          wyrażałeś opinii za wszystkich. Ale to tym gorzej dla ciebie, bo twój list ma
          mniejszą siłę przebicia, jeśli pisałeś tylko w swoim imieniu.

Takie rzeczy, jak ceny komunikacji publicznej we Wrocławiu i jej stan, decyzje
          > o zamykaniu przedszkoli, w wyniku których nie ma miejsc dla 1/4 dzieci, a
          > ostatnio również decyzje o zamykaniu szkół podstawowych, a także problemy z
          > inwestycjami koreańskimi w gminie Kobierzyce, to fakty, które można łatwo
          > sprawdzić, a nie żadne "domysły". Jeśli nie masz sił na dyskusje i Ciebie to
          > nudzi, to czemu znajdujesz siły, by wypisywać na forum nieprawdę?
          Nie możesz zwalać na adresatów obowiązku sprawdzenia tych bzdur, które
          napisałeś. To ty powinieneś udowodnić swoje tezy. Może takie ćwiczenie:
          Udowodnij chociaż 3 ze swoich licznych zarzutów zawartych w liście. Na razie
          zgodzę się, że niektóre kameralne szkoły podstawowe są likwidowane, a dokładniej
          łączone z innymi, żeby były tańsze w utrzymaniu. Ciekawe, czy uda ci się
          udowodnić coś poza tym?:)
          • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 14:11
            Nie mam zamiaru niczego Ci udowadniać. Skoro nie znasz przytoczonych przeze
            mnie faktów, to pewnie mieszkasz na Księżycu, a w każdym razie nie czytujesz
            prasy, internetu, nie masz dostępu do mediów. Nie wiesz o sporze wokół szkoły
            podstawowej nr 60, o braku miejsc w przedszkolach, o którym rozpisują się media
            (raczej ogólnopolskie, wrocławskie potulnie siedzą cicho), ani o braku chętnych
            do pracy w fabryce LG. Jeśli ponadto uważasz za właściwe likwidowanie
            podstawówek, bo jak się je połączy, będzie taniej, to znaczy, że podzielasz
            styl myślenia Rafała Dutkiewicza i jego kumpli, który ja uważam za skrajnie
            szkodliwy dla miasta. Jeszcze większe oszczędności można uzyskać, likwidując
            połowę podstawówek, wszystkie przedszkola i szpitale, ale po coś to miasto
            chyba jest, prawda? Wydaje mi się, że nie tylko po to, by urządzać fajne
            imprezki na rynku i fundować podróże po świecie urzędasom.
            • Gość: pozytywista, wro Re: O Expo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:00
              >Nie mam zamiaru niczego Ci udowadniać.
              Nie, to nie. Ale wiedz, że leży to w twoim interesie, a nie moim. Jeśli coś
              twierdzisz to powinieneś umieć poprzeć to dowodami. Jeśli nie umiesz, to
              dlaczego powinniśmy przyjmować to za prawdę? Równie dobrze mogę napisać, że
              grawitacja nie istnieje, a wszystkie przedmioty są popychane przez niewykrywalne
              dla ludzi duszki. I nie mam zamiaru tego udowadniać, ale wszyscy powinni przyjąć
              to za oczywisty fakt. Już łapiesz, o co chodzi?

>Nie wiesz o sporze wokół szkoły
              > podstawowej nr 60, o braku miejsc w przedszkolach, o którym rozpisują się media
              >
              > (raczej ogólnopolskie, wrocławskie potulnie siedzą cicho), ani o braku chętnych
              >
              > do pracy w fabryce LG.
              O wszystkich tych problemach dobze wiem, ale to nie ma nic do rzeczy.

>Jeśli ponadto uważasz za właściwe likwidowanie
              > podstawówek,...
              nigdzie nie pisałem, że uważam to za właściwe

>...bo jak się je połączy, będzie taniej, to znaczy, że podzielasz
              > styl myślenia Rafała Dutkiewicza i jego kumpli, który ja uważam za skrajnie
              > szkodliwy dla miasta. Jeszcze większe oszczędności można uzyskać, likwidując
              > połowę podstawówek, wszystkie przedszkola i szpitale, ale po coś to miasto
              > chyba jest, prawda? Wydaje mi się, że nie tylko po to, by urządzać fajne
              > imprezki na rynku i fundować podróże po świecie urzędasom.
              Moje poglądy akurat w tym temacie nie są istotne.
        • Gość: W Re: O Expo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 18:11
          Gość portalu: Paweł Z. napisał(a):

> Takie rzeczy, jak ceny komunikacji publicznej we Wrocławiu i jej stan,
          decyzje
          > o zamykaniu przedszkoli, w wyniku których nie ma miejsc dla 1/4 dzieci, a
          > ostatnio również decyzje o zamykaniu szkół podstawowych, a także problemy z
          > inwestycjami koreańskimi w gminie Kobierzyce, to fakty, które można łatwo
          > sprawdzić, a nie żadne "domysły". Jeśli nie masz sił na dyskusje i Ciebie to
          > nudzi, to czemu znajdujesz siły, by wypisywać na forum nieprawdę?
          > Chciałbym również zauważyć, że nie napisałem w liście, że wyrażam opinię
          > jakiejś większej grupy ludzi, więc list z podpisami również załączać nie
          muszę.

Pawełku pewnie ci ciężko z twoją chorobą. Udaj się do lekarzy, może nie jest
          jeszcze za póżno. Tylko idż do swoich komuszych kolegów lekarzy, bo normalni
          lekarze nie będą leczyć twojej choroby nawet za grube pieniądze.
    • membrum_virile Re: O Expo 22.05.07, 07:21
      Przyznam szczerze, że doczytałem do Marsa, pośmiałem się trochęnawet, ale potem
      znudzony zakończyłem lekturę.
      Nie sraj, kochanieńki, we własne gniazdo. Jeśli paru urzędników sobie pozwiedza
      świat, uciech przeróżnych dozna, a przy okazji załatwi coś, co dorzuci cegiełkę
      do rozwoju naszego miasta, to przecież nic strasznego sie ie stanie.
      Ja Dutkiewicza też nie lubię (córka moja nie otrzymała miejsca w
      przedszkolu...), ale nie będę przecież pluł mu w twarz.
    • sothink Re: O Expo 22.05.07, 07:59
      Jak można nie rozumieć tak prostych mechanizmów ekonomicznych. Jest mi wstyd za
      pawla_zet. Mam nadzieje, iż poziom edukacji w Polsce podniesie się na tyle, iż
      nie będziemy musieli się wstydzić za takich ludzi. Żenujące:(

ps. Ty byś chciał od razu zarabiać tyle co w UK??? A wiesz to co jest PKB? I
      jakie są korelacje pomiędzy zarobkami a PKB?? A umiesz mi wymienić choćby jeden
      koncern polski o zasięgu globalnym??Czy ktoś Ci każe pracować w LG???
      Zrozum idioto, że zarabiać będziemy dopiero wtedy dobrze, jak nasze polskie
      firmy będą miały markę globalną. Inaczej zyski będą wypompowywane za granicę i
      zawsze będziemy gorzej zarabiać niż na zachodzie.

Oficjalnie napiszę do Biura Wystaw iż właśnie dlatego potrzebujemy EXPO, aby z
      zarobionych pieniędzy inwestować w naukę, aby takie przypadki jak pawel_z już
      więcej nie miały miejsca.
    • Gość: Heraldek Organize or Do not.....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:07
      ....practice your English, my boy.........
      • Gość: Heraldek Re: Organize or Do not.....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:08
        >> Therefore, we beg you - organize the Expo exhibition and save our
        poor city.
    • map4 Re: O Expo 22.05.07, 08:29
      "Therefore, we beg you - organize the Expo exhibition and save our
      poor city."

W tym zdaniu jak na mój gust zabrakło słówka "elsewhere".

A brzmieć powinno to chyba tak:

"Therefore, we beg you - organize the Expo exhibition ELSEWHERE and save our
      poor city".

Z resztą ocen i argumentów trudno się nie zgodzić.
      • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 09:11
        Moja znajomość angielskiego nie jest najpewniej idealna, ale radzę pamiętać, że
        te listy zostały wysłane do władz Tangeru i Josu, a zatem ja zwracam się do
        nich z apelem, by one zorganizowały to nieszczęsne Expo. Elsewhere jest więc
        zupełnie zbędne, a "do not" - jak proponuje przedmówca - byłoby wyraźnie bez
        sensu.
        • map4 Re: O Expo 22.05.07, 10:04

> Moja znajomość angielskiego nie jest najpewniej idealna, ale radzę pamiętać,
          > że te listy zostały wysłane do władz Tangeru i Josu, a zatem ja zwracam się
          > do nich z apelem, by one zorganizowały to nieszczęsne Expo. Elsewhere jest
          > więc zupełnie zbędne, a "do not" - jak proponuje przedmówca - byłoby wyraźnie
          > bez sensu.

Dzięki za wyjaśnienie, to zmienia postać rzeczy. Tak sobie myślę, że ten list
          wysłany do konkurentów Wrocławia w wyścigu do Expo sensu nie ma: to nie oni
          decydują. List umęczonego ciągłymi igrzyskami mieszkańca Wrocławia powininen
          trafić do odpowiedzialnych za przyznanie praw do organizacji wystawy.

Ja też chyba się skuszę. Podrzuć mi proszę adres mailowy BWA do korespondencji,
          żebym mógł i swoją opinię o kandydaturze Wrocławia wyrazić.
          • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 10:14
            List do BIE już napisałem:
            info@bie-paris.org
            Treść miał mniej więcej podobną, zresztą wrzuciłem już go kiedyś na forum, ale
            wywołał jakby mniejszy rezonans. ;-)
            Jeśli chodzi o władze Josu i Tangeru, to pomyślałem sobie, że list do BIE może
            utonąć w stosie makulatury, ale władze Josu i Tangeru mogą zrobić z niego
            lepszy użytek, np. podsuwając członkom komisji (tj. ambasadorom).
            • Gość: W Re: O Expo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 18:24

> List do BIE już napisałem:
              > info@bie-paris.org
              > Treść miał mniej więcej podobną, zresztą wrzuciłem już go kiedyś na forum,
              ale
              > wywołał jakby mniejszy rezonans. ;-)
              > Jeśli chodzi o władze Josu i Tangeru, to pomyślałem sobie, że list do BIE
              może
              > utonąć w stosie makulatury, ale władze Josu i Tangeru mogą zrobić z niego
              > lepszy użytek, np. podsuwając członkom komisji (tj. ambasadorom)

Czy ty jesteś taki głupi i naiwny pryszczaty chłopaku, czy tylko udajesz?
        • Gość: W Re: O Expo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 18:22

> Moja znajomość angielskiego nie jest najpewniej idealna, ale radzę pamiętać,
          że
          >
          > te listy zostały wysłane do władz Tangeru i Josu, a zatem ja zwracam się do
          > nich z apelem, by one zorganizowały to nieszczęsne Expo. Elsewhere jest więc
          > zupełnie zbędne, a "do not" - jak proponuje przedmówca - byłoby wyraźnie bez
          > sensu.

Chłopaczku z pryszczami na twarzy, trzymający wiecznie rękę w rozpiętym
          rozporku, na początek naucz się języka, a póżniej pisz listy. Błażnisz się
          chłopcze, na szczęście nie masz nic wspólnego z naszym miastem.
    • Gość: bloger Re: O Expo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 11:04
      wiesz co... nie wiem czy twn twój list jest śmieszny czy raczej żałosny. skoro
      nawet rząd najjaśniejszej RP uznał że o expo starać się należy to twój donosik
      może zostać zinterpretowany jako zdrada stanu. wcale nie ździwiłbym się, gdyby
      panowie z odpowiednich służb już przyglądali się z uwagą twojemu IP
      • Gość: Paweł Z. Re: O Expo IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 12:05
        Nawet "rząd Najjaśniejszej", czyli rząd radiomaryjny? Też sobie znalazłeś
        autorytet.
    • Gość: leszek ech... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 11:08
      ot, głos frustrata co by sobie też po świecie pojeździł...
      just pathetic
      • Gość: Paweł Z. Re: ech... IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 12:04
        Jeżdżę dużo po świecie, ale za swoje pieniądze. Nie rozumiem, dlaczego jakieś
        urzędasy mają robić to samo za moje pieniądze.
        • Gość: leszek Re: ech... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 12:06
          no właśnie, nie rozumiesz, w tym sęk
          a jak nie rozumiesz to się nie wypowiadaj
          • Gość: Paweł Z. Re: ech... IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 12:17
            Dlaczego mam się nie wypowiadać? Szukam pomocy takich mądrych osób jak np. Ty,
            którzy chętnie dzielą się swoją orgromną i godną podziwu wiedzą. Wytłumacz mi,
            bardzo Cię proszę, dlaczego powinienem godzić się na sponsorowanie wycieczek
            kulturalno-krajoznawczych dla urzędasów z Urzędu Miejskiego.
            • Gość: W Re: ech... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 18:35

> Dlaczego mam się nie wypowiadać? Szukam pomocy takich mądrych osób jak np.
              Ty,
              > którzy chętnie dzielą się swoją orgromną i godną podziwu wiedzą. Wytłumacz
              mi,
              > bardzo Cię proszę, dlaczego powinienem godzić się na sponsorowanie wycieczek
              > kulturalno-krajoznawczych dla urzędasów z Urzędu Miejskiego.

A dlaczego mieszkańcy Wrocławia mają się dokładać do mniejszego czynszu w DINT
              dla takich chorych osób jak ty? Dlaczego mamy sponsorować tobie mniejszy
              czynsz chłopaczku?
        • Gość: W Re: ech... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 18:29

> Jeżdżę dużo po świecie, ale za swoje pieniądze. Nie rozumiem, dlaczego jakieś
          > urzędasy mają robić to samo za moje pieniądze.

Palcem po mapie sobie jeżdzisz, albo ręką w rozporku.
    • Gość: Heraldek Jeszcze wam EXPO i EURO tylkiem wyjdzie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:58
      Jeszcze nie zaczeli robic planow na te imprezy a juz
      cement jest po 15 PLN za worek a 25 kg..........
      Miesiec temu byl jeszcze ponizej 10 PLN....
      Cementownie juz rezerwuja cement dla duzych odbiorcow....malych
      maja gdzies....Rok temu cement byl po 6 PLN za worek i produkcja byla oplacalna
      dlaczego wiec dzis po 15 PLN....bo po co produkowac jak mozna spekulowac...
      Co maja zrobic ludzie co zaczeli budowac na ograniczonym budzecie....
      EXPO i EURO to raj dla wszelkiego rodzaju spekulantow....
      Przy tych cenach to nawet jezeli podwoicie zarobki to i tak ludzie
      wyjade na Zachod....na stale....
    • Gość: Fiona Re: O Expo IP: *.118-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.05.07, 14:41
      No i bardzo dobrze ze to napisales:))
      Niestety,wydaje mi sie ze taki jeden glosik(nawet szczerze opisujacy
      sytuację)nic nie zdziala;))
      Może zorganizujmy jakąś kampanie przeciw Expo?
      Pozdrawiam
      • Gość: Łoś_bimbacz ExPO w Josou, przedszkola we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:59
        >Może zorganizujmy jakąś kampanie przeciw Expo?

może być takie hasło?, gratulacje dla Paweł.Z!, dawno tylu gminnych bluzgatorów
        się nie zleciało, cios musi być celny:)
    • squat_kromera No cóż, należy pospieszyć z przeprosinami 22.05.07, 16:42
      za Pawła Z., od współmieszkańców. Inaczej nasi konkurenci pomyślą, że wszyscy
      obywatele miasta pozbawieni są klasy.

Swoją drogą, pisać na kolanach donos do Koreańczyków, skamląc w tym samym
      liście że ich firma nas wyzyskuje... Tramwaj uciął ci jaja jak odsypiałeś
      juwenalia?
      • Gość: W Re: No cóż, należy pospieszyć z przeprosinami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 17:50
        Paweł Z vel kilka innych nicków pod którymi wcześniej pisałeś chłopcze na tym
        forum - na początek naucz się angielskiego, a póżniej zabierz się za pisanie
        listów.
        • Gość: W SPAM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 17:52
          Pawełku, chłopczyku to ty nie wiesz, że BIE nie odbiera takiego spamu, to
          znaczy twojego niby listu. Co więcej, mają obowiązek zgłosić twój przypadek do
          szpitala psychiatrycznego.
          • Gość: Paweł Z. Re: SPAM IP: *.as.kn.pl 22.05.07, 18:54
            Widzę, że mama kultury osobistej nie nauczyła, a szkoła może i próbowała ten
            brak nadrobić, ale chyba się nie udało. Pozwól zatem, że udzielę Ci kilku rad.
            1.) Nie wolno obrażać ludzi, obrzucać wyzwiskami, oszczerstwami i pomówieniami.
            Człowiek, który tak czyni, w oczach osób mających pewną ogładę wychodzi na
            prostaka. Abstrahuję od odpowiedzialności karnej, bo na ogół ludziom nie chce
            się łazić po sądach.
            2.) Jeśli trwa dyskusja, należy podawać jasne i rzeczowe argumenty. Człowiek,
            który czyni inaczej co prawda może zyskać poklasku u podobnych sobie, ale
            generalnie nie tylko wychodzi na prostaka, ale jeszcze do tego uchodzi za
            człowieka, który nie ma żadnych argumentów. Gdyby je miał, to by je podał,
            prawda?
            Mam nadzieję, że weźmiesz sobie te życzliwe rady do serca.
    • ludendorf Re: O Expo 22.05.07, 22:19
      A jaki mają status wrocławskie drogi? No i po co podlizałeś się Koreańczykom
      chwaląc się że ich firma wykorzystuje Polaków. Zresztą nikt tego tam nie
      przeczyta więc nie ma sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka