Dodaj do ulubionych

Brakuje miejsc w szpitalach

07.06.07, 20:38
Dlaczego Religa jest traktowany lepiej przez ten sam system opieki zdrowotnej?
Obserwuj wątek
    • cuffed Brakuje miejsc w szpitalach 07.06.07, 20:40
      Dlaczego Religa jest traktowany lepiej przez publiczny system opieki
      zdrowotnej?
      • tetlian Re: Brakuje miejsc w szpitalach 07.06.07, 21:53
        Coś trzeba z tym zrobić.
    • Gość: strajkująca brak miejsc ? IP: *.pr.radom.net 07.06.07, 21:05
      spokojnie, NFZ nigdy ! nie płaci za nadwykonania, dla mnie są to chorzy =
      pacjenci = LUDZIE, dla NFZ sa to jakieś nadwykonania.
      Spokojnie oni nigdy nie płacą, mnojemu szpitalowi ( tak jak wszystkim w kraju )
      NFZ nie płaci za nadwykonania z kilku ostatnich lat.
      My mamy długi i teksty o złym gospodarowaniu, a NFZ ma premie, nagrody i
      COROCZNE PODWYŻKI, BO MA TAKI UKłAD ZBIOROWY DLA PRACOWNIKóW I PODWYżKI W NFZ
      należą (? ) się CO ROKU. dobre, nieprawdaż, im się należą , lekarzom nie,
      najlepiej nigdy.
      Nie martwcie się niedługo będą szpitale, będą w nich miejsca, tylko tej
      kiepściutko opłacanej służby już nie będzie.
      Pozdrawiam, właśnie zdeponowałam w kasie związku wypowiedzenie z pracy, którą
      lubię, ja matka dwojga dzieci, chciałabym zarabiać tak by móc je wykształcić.

Ps. ludzie z Wrocławia nie martwcie się możecie jechać leczyć się w Niemczech,
      wówczas NFZ zapłaci za wasze leczenie, płaci bo obcym ma obowiązek. Swojej
      "służby" nie szanuje, bo nie musi, bo mu się nie chce.
      • Gość: squbel Re: brak miejsc ? IP: *.range86-151.btcentralplus.com 07.06.07, 21:58
        A ja sie pytam dlaczego szpital na Kamienskiego nie przylaczyl sie do strajku? Dlaczego kliniki nie strajkuja? Gdzie Wasza solidarnosc drodzy lekarze od Witkiewicza? Czekacie az inni wywalcza normalnosc? Brak jednomyslnosci to wlasnie przyczyna dzisiejszej zapasci polskiego szpitalnictwa. Taki strajk trzeba bylo przeprowadzic lata temu!

Przez ten brak solidarnosci przedluzacie tylko agonie obecnego systemu opieki zdrowotnej!
        • Gość: baca Re: brak miejsc ? IP: *.core.lanet.net.pl 07.06.07, 22:39
          A ja proponuje zeby sytuacja na kamienskiego zajela sie prokuratura i wyjasnila,
          czy oddzial ze stala obsada( pomijam to ze doswiadczeni chirurdzy po prostu
          stamtad uciekaja, a Witkiewicz polega coraz bardziej na rezydentach i
          stazystach, tudziz posilkuje sie niedoswiadczonymi studenciakami)jest w stanie
          leczyc 20 pacjentów wiecej bez zwiekszania narażenia dla ich zdrowia i zycia.
          • Gość: pielegniarz Do bacy IP: *.dialog.net.pl 07.06.07, 22:45
            a dlaczego niby od razu prokuratura ?
            Nie zainteresowało ciebie, dlaczego lekarze tego szpitala nie strajkują ?
            Od dawna szpital był rentowny i nie zadłużony. Inne wrocławskie placówki były
            oddłużane, a 40-lecia nie...
            • Gość: pp Re: do pielęgniarza IP: *.core.lanet.net.pl 07.06.07, 22:49
              ale jak będzie podwyzka to pierwszy wyciągniesz łapę po pieniądze,
              • Gość: pielęgniarz do pp IP: *.dialog.net.pl 07.06.07, 22:56
                skąd w tobie tyle jadu ?
                skąd wiesz, czy rzeczywiście wyciągnę (dlaczego "łapę" ?) rękę po pieniądze ?

nie bądź taki agresywny, bo twe serducho nie wytrzyma i będę musiał cię wozić po
                piętrach na kardiologię. a wtedy rzeczywiście wyciągnę "łapę" za pracę w
                szkodliwych warunkach
                • Gość: r niech strajkują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:35
                  ... a teoria ewolucji zrobi swoje... niech strajkują, nie leczą, niech potem w
                  geście buntu zamkną swoje szpitale, a miejsc w innych szpitalach zrobi się w sam
                  raz. i pieniędzy nagle też zrobi się w sam raz - dla tych, którzy umieją nimi
                  zarządzać, tak jak choćby szpital na kamieńskiego.
                  • Gość: Karate Kid ...buehehe,zarzadzac?Rozbawiles mnie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:40
                    Ze Witkiewicz robi praktycznie tylko rentowne zabiegi za ktore NFZ w miare
                    rozsadnie placi,czy "dogadanie" sie z pogotowiem /"przypadkowe" wozenie ciezkich
                    albo bezdomnych pacjentow,za ktorych nikt nie zaplaci do innych szpitali/ to
                    tylko dowod tego,ze facet potrafi sobie radzic w ciezkich warunkach.Zesr...by
                    sie finansowo,jakby na kamienskiego byla np.neurochirurgia:)
                    • Gość: Karate Kid Aha,zeby bylo jasne:bardzo szanuje tego czlowieka, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:41
                      a jego zachowanie jest tylko przykladem adaptacji-bez-zeszmacania-sie do
                      ciezkich warunkow/inaczej,kamienskiego dawno by padl/.Moj komentarz natomiast
                      tylko tlumaczy mechanizm tego dzialania.
        • Gość: wiem Re: brak miejsc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 03:14
          Kamienskiego nie przyłączył się do strajku bo nie ma tam praktycznie związków
          zawodowych... Może ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i je stworzy...
          Fakt, szpital jest dobrze zarządzany ale praca tam to nie taka miła rzecz.
          Lekarze muszą siedzieć do wieczora i rzeczywiście bardzo dużo młodych, którzy
          podskoczyć nie mogą a zapier.. muszą bez dyskusji...
          • kar.ion Re: brak miejsc ? 08.06.07, 12:33
            Gość portalu: wiem napisał(a):

> Fakt, szpital jest dobrze zarządzany ale praca tam to nie taka miła rzecz.
            > Lekarze muszą siedzieć do wieczora i rzeczywiście bardzo dużo młodych, którzy
            > podskoczyć nie mogą a zapier.. muszą bez dyskusji...

No patrzcie państwo, muszą pracować, no jacy biedni. Jak wszyscy inni ludzie. A
            nie jak to utarło się w szpitalach "jedenasta czas do miasta" i pana doktora
            przed południem w szpitalu juź nie zobaczysz.
            Nie, no to absolutnie się trzeba oprotestować, kto to widział - pracować, i
            to na dodatek do wieczora? przecież ludzie wieczorem nie chorują, nie?
          • Gość: pacjent Re: brak miejsc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:01
            Korzystałem z ostrego dyżuru. Neuralgia nerwu miedzyzebrowego.Pierwsze
            rozpoznanie to oczywiscie zawał.jak na pacjenta z zawałem to to długo czekałem
            na badanie,a do tego na koniec lekarka z ktora rozmawialem sprawiala wrazenie
            napitej..Ale była trzeźwa tylko absurdalnosć sytuacji zwiazanej z
            funkcjonowaniem tej całej pomocy lekarskiej tak ją bawiła ze niemal
            rechotała.Inna rzecz to fakt że chyba długo trwał jej dyżur a młyn był
            potezny.Natomiast do managerów opieki zdrowotnej zaadoptowanych do warunków
            gospodarki w polsce :Mengele tez był cynikiem i organizatorem
    • Gość: KK Brakuje miejsc w szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:59
      Trzymajcie sie lekarze, jestem z wami
      • Gość: zniesmaczony Re: Brakuje miejsc w szpitalach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.07, 12:20
        teraz to mają mozliwość dopiero podreperowania swoich finansów biorąc w łape za
        przyjęcia do szpitali
        • Gość: Wrocławianka Strajki-tylko może niech strajkują ci co pracują IP: 195.20.110.* 08.06.07, 13:23
          Nie wiem skąd u ludzi niby takie poparcie dla "biednych lekarzy". Czy wyście
          czasem nie zapomnieli jak długo sterczy się w kolejce do stetryczałego
          doktorka/lekarki, którzy nie traktują cię poważnie, nie badają dokładnie. A
          może szanowne Panie zapomniały jak to było na porodówce, gdzie lekarza przez 12
          godzin można zobaczyć jak za szybą telewizor ogląda? A może mili Państwo
          zapomnieli jak to jest, kiedy leżąc na oddziale lekarza widuje się "prawie
          nigdy i od święta", no chyba że właśnie wpadło się do dyżurki pielęgniarek,
          gdzie sobie przy kawce ciężko pracuje. Biedny ten nasz lekarz, oj biedny,
          jeździ Oplem, ma 2-3 fuchy płatne na raz w prywatnych przychodniach,
          najczęściej w żadnej go nie ma bo właśnie uczestniczy w szalenie męczącym
          szkoleniu na Hawajach. Biedny jest tak strasznie, że wyciąga od
          pacjentów "dary" skarżąc się jak mu słabo płacą. To nic, że córka/syn na
          prywatnych uczelniach parkują swoje podarki urodzinowe od tatusia czy mamusi.
          A może już wam mili Państwo wypadło z głowy ile razy diagnoza, skąd inąd zła
          spustoszyła wasze kieszenie - nie ma to jak leczyć się na coś, na co nie jest
          się chorym - wasze zdrowie - bo lekarz nie odpowiada za to co zrobi, a nawet
          jeśli formalnie powinien, to koledzy lekarze pomogą mu z tego wybrnąć.
          Nie podwyżki, tylko kary za oszustwa - to powinno czekać drogich naszych
          lekarzy, których ja, pacjentka pozdrawiam serdecznie.

Btw. Może i na Kamienskiego nie strajkują, na pewno Witkiewicz także dobrze
          zarządza, szkoda tylko że nikt nie zrobi na gorąco sądy wśród pacjentów, nawet
          tych przyjmowanych przez ostatnie lata na oddział ginekologiczny, patologii
          ciąży, pediatrię czy choćby pogotowie - może właśnie dlatego Witkiewicz
          chce "odmłodzić towarzystwo", aby wyprzeć postkomunistyczne pozostałości,
          zatruwające ten zawód.
          • Gość: zniesmaczony Re: Strajki-tylko może niech strajkują ci co prac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.07, 13:31
            w całej rozciągłości sie podpisuje pod tym, co jak co ale nie mają wcale tak
            zle, grafy ciągną skąd się da, bez żenady wyciągaja łapska po łapówy, są dobrzy
            lekarze nie przecze ale większość pozdawała na 3jach i eksperymentuje na
            ludziach
            • Gość: nie dla PiS Krytycy lekarzy ,czy PiS wam pomaga w ochronie IP: 139.48.149.* 08.06.07, 18:00
              zdrowia?
              Co pozytywnego PiS dokonal w publicznej ochronie zdrowia?
              Chcecie miec dobrych lekarzy ,to zmiencie obecny system na dobry.
              Gdzie jest wasza inicjatywa obywatelska?
              Arogancja waszych wypowiedzi nie zmieni systemu ochrony zdrowia.
              Minister Religa oszukal was leczac sie po znajomosci.
              Premier oszukal was leczac sie po znajomosci.
              Co wy zrobiliscie w celu zmiany obecnego systemu ochrony zdrowia na lepszy?
              Kto z was zadzwonil do posla i porozmawial w sprawie ochrony zdrowia?
          • Gość: spoko Re: Strajki-tylko może niech strajkują ci co prac IP: *.media4.pl 08.06.07, 17:57
            Nie ma sensu dyskutowac kto jak pracuje, z tego co wiem najcieżej pracują
            rolnicy i dlatego my dokładamy do KRUS-u, a co do strajku ja nie dyskutuje z
            pacjentami. Sami przyjdą jak będą chorzy a przyjdą na pewno.....Jak rząd nie
            zadba o pacjentów to przyjdą na moich warunkach. A tak obok tematu DLACZEGO CENY
            MATERIAłóW BUDOWLANYCH Są TAKIE WYSOKIE? A DLACZEGO TRZEBA PłACIC ZA JAZDę
            AUTOSTRADA? a DLACZEGO łOś NIE BUDUJE OBWODNICY WROCłAWIA? a DLACZEGO WINOGRONA
            SA TAKIE DROGIE? pACJENCI OBRAZCIE SIE NA TO!!!!!! IGADAJCIE...
          • Gość: ocalony Re: Strajki-tylko może niech strajkują ci co prac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 10:04
            A ja będę wszystkich lekarzy (i tych niefajnych też) do końca żywota
            po rękach całował. Za drobnostkę taką małą własciwie. Za to, że
            kilku z nich uratowało mi życie.
            I właściwie to by było na tyle.
    • Gość: Likurg Brakuje miejsc w szpitalach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.07, 18:14
      Proponuje złożyć podziękowanie tow Relidze i nadać mu tytuł"Zasłużony grabarz
      ochrony zdrowia w Polsce". Można być dobry chirurgiem ale skończonym durniem w
      sprawach organizacyjnych.Przez ponad dwa lata nic nic nie wymyślił. Student
      drugiego roku jest w stanie podać na kolokwium warunki jakie wymagane są dla
      ochrony zdrowia społeczeństwa.Po pierwsze zlikwidować centralne sterowanie
      ochroną zdrowia z Warszawy i oddać kompetencje przewidziane w Konstytucji do
      właściwości rzeczowej Samorządów.Zlikwidować NFZ i oddać pieniądze ze składek do
      dyspozycji Samorządom uzupełniając je o część podatków. Oddać budynki szpitalne
      we Wrocławiu w których urządzone zostały szkoły( Krucza,Jemiołowa,
      Tęczowa,Dawida,). Zarządzanie szpitali pozostawić Zarządowi kontrolowanego
      finansowo przez ekonomistę wyznaczonego z Rady Miejskiej.Czy Wyobrażacie sobie
      sterowanie ruchem pociągów przez centralną nastawnie z Warszawy ? Taką wizję ma
      Religa.
    • Gość: Eskulap Brakuje miejsc w szpitalach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.07, 18:30
      Powiedźcie kochani jaki jest pożytek z rzeczników prasowych a w szczególności
      NFZ? To przecież opinie trutniów o trutniach !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka