pshemas83 13.06.07, 22:13 Zastanawiam się czy warto podjąć tę pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leoncio Re: Ile zarabiają urzędnicy we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:23 Niestety nie tyle, by pozwolić sobie na kupno mieszkania za 400 tysięcy. Młodzi poza tym marnie zarabiają. 1000-1200 netto. Gorzej nic pomocnik murarza:] Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A masz znajomości? 13.06.07, 23:56 W urzędzie pracę dostają najpierw "oni" potem reszta. No i zbyt dobrzy tam nie trafiają, bo stara kadra boi się, że młodzi zdolni ich wykurzą. Jak jesteś przeciętniakiem albo znasz kogoś, to jest to praca dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Ile zarabiają urzędnicy we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 14.06.07, 00:13 Zależy od urzędu. Są takie, gdzie dostaje się na początku 800-900 na rękę, a 1000 złotych po pięciu latach pracy. Z drugiej strony są takie, gdzie 2000 to norma. A np. tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=64058555 pani Jaroń (szefowa Wydziału Edukacji UM) przechwala się, że pracuje mało i ma kupę pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiD Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.06.07, 01:52 a pomiędzy twymi dynamicznie rosnącymi roszczeniami słowa wdzięczności się nie dopatrzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolityk Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 08:31 Zwolenniku brodacza mediewisty i powolnego żółwia, będących teraz kwiatkami u kożucha przy socjalistach z żonami biznesmenkami ! Jak masz takie podejście do jakichkolwiek urzędników, to najpierw weź pod uwage, że ani mediewista ktory teraz spiewa "Chwalmy Olka", ani żółw, ani tramwajarz Władysław F. nic nie zrobili ku temu, by np. otworzyc zawody prawnicze (Zbysio Z. tez tylko szumnie zapowiada, nie badzmy naiwni) . Stąd prawnik, który sie zle urodzil, czesto - nawet np. po aplikacji sądowej - pracuje w administracji. Co do jęczącego brodacza mediewisty itp. - mogli w 1993 czy 1997 robic na partnerskich zasadach koalicje z SLD (ktore by im premiera bylo gotowe dac), to teraz sa kwiatkiem u kożucha tychze ludzi. Socjalistycznych biznesmenów, choc nie tylko oni sa paradoksem naszej sceny politycznej, bo są nimi np. ultrakatoliccy rozwodnicy. Albo pan adwokat - minister ed.nar., ktory nie wie, ze w benzynie jest VAT, bo myslal, ze tylko akcyza. Wiec ja mam juz wszystkie partie w czterech literach. Jesli uwazasz ze urzednik bierze pieniadze za nic, to wez pod uwage ze walczy np. z wyłudzeniami VAT-u na grube miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
pshemas83 Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, 14.06.07, 08:36 Odbiegacie od tematu Panowie. w takim razie gdzie może pracować młody zdolny ;) aPsolwent administracji... po stażu w UM.. ale nie wrocławskim.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolityk Powrót do tematu IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 08:46 Mimo wszystko można by pomyśleć o pracy w urzedach dotyczacej jakichs funduszy unijnych, nauczyc sie czegos, a potem przejsc do jakiejs firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.dint.wroc.pl 14.06.07, 09:26 Hę? To do mnie? Coś Ci się pozajączkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 zarobki urzędników 14.06.07, 10:09 Rozdzielanie dotacji unijnych, chyba przy Urzędzie Marszałkowskim: na okresie próbnym 1200netto (bez żadnego doświadczenia zawodowego), kierownik działu 3500netto. Urząd Wojewódzki: kontrola wydatków w domach dziecka: 3000 netto (ok. 10 lat pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. urzędnik Re: zarobki urzędników IP: 195.175.37.* 14.06.07, 21:35 pracowałem w umwd jako samodzielny referent, na początku miałem 1600 brutto, jak po 1,5 roku chcieli mi przedłużyć na stałe zaoferowali... 1600 brutto olałem ich i to województwo teraz zarabiam w innej walucie, GODNIE! Odpowiedz Link Zgłoś