Dodaj do ulubionych

Ile zarabiają urzędnicy we Wrocławiu?

13.06.07, 22:13
Zastanawiam się czy warto podjąć tę pracę?
Obserwuj wątek
    • Gość: leoncio Re: Ile zarabiają urzędnicy we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:23
      Niestety nie tyle, by pozwolić sobie na kupno mieszkania za 400 tysięcy.
      Młodzi poza tym marnie zarabiają. 1000-1200 netto. Gorzej nic pomocnik murarza:]
    • wielki_czarownik A masz znajomości? 13.06.07, 23:56
      W urzędzie pracę dostają najpierw "oni" potem reszta. No i zbyt dobrzy tam nie trafiają, bo stara kadra boi się, że młodzi zdolni ich wykurzą.
      Jak jesteś przeciętniakiem albo znasz kogoś, to jest to praca dla Ciebie.
    • Gość: Paweł Z. Re: Ile zarabiają urzędnicy we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 14.06.07, 00:13
      Zależy od urzędu. Są takie, gdzie dostaje się na początku 800-900 na rękę, a
      1000 złotych po pięciu latach pracy. Z drugiej strony są takie, gdzie 2000 to
      norma. A np. tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=64058555
      pani Jaroń (szefowa Wydziału Edukacji UM) przechwala się, że pracuje mało i ma
      kupę pieniędzy.
      • Gość: LiD Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.06.07, 01:52
        a pomiędzy twymi dynamicznie rosnącymi roszczeniami słowa wdzięczności się nie
        dopatrzyłem.
        • Gość: antypolityk Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 08:31
          Zwolenniku brodacza mediewisty i powolnego żółwia, będących teraz kwiatkami u
          kożucha przy socjalistach z żonami biznesmenkami ! Jak masz takie podejście do
          jakichkolwiek urzędników, to najpierw weź pod uwage, że ani mediewista ktory
          teraz spiewa "Chwalmy Olka", ani żółw, ani tramwajarz Władysław F. nic nie
          zrobili ku temu, by np. otworzyc zawody prawnicze (Zbysio Z. tez tylko szumnie
          zapowiada, nie badzmy naiwni) . Stąd prawnik, który sie zle urodzil, czesto -
          nawet np. po aplikacji sądowej - pracuje w administracji.
          Co do jęczącego brodacza mediewisty itp. - mogli w 1993 czy 1997 robic na
          partnerskich zasadach koalicje z SLD (ktore by im premiera bylo gotowe dac), to
          teraz sa kwiatkiem u kożucha tychze ludzi. Socjalistycznych biznesmenów, choc
          nie tylko oni sa paradoksem naszej sceny politycznej, bo są nimi np.
          ultrakatoliccy rozwodnicy. Albo pan adwokat - minister ed.nar., ktory nie wie,
          ze w benzynie jest VAT, bo myslal, ze tylko akcyza.
          Wiec ja mam juz wszystkie partie w czterech literach.
          Jesli uwazasz ze urzednik bierze pieniadze za nic, to wez pod uwage ze walczy
          np. z wyłudzeniami VAT-u na grube miliony.
          • pshemas83 Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, 14.06.07, 08:36
            Odbiegacie od tematu Panowie. w takim razie gdzie może pracować młody zdolny ;)
            aPsolwent administracji... po stażu w UM.. ale nie wrocławskim..
            • Gość: antypolityk Powrót do tematu IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 08:46
              Mimo wszystko można by pomyśleć o pracy w urzedach dotyczacej jakichs funduszy
              unijnych, nauczyc sie czegos, a potem przejsc do jakiejs firmy.
        • Gość: Paweł Z. Re: Ty bierzesz szmal ode mnie za nic, IP: *.dint.wroc.pl 14.06.07, 09:26
          Hę? To do mnie? Coś Ci się pozajączkowało.
          • joko5 zarobki urzędników 14.06.07, 10:09
            Rozdzielanie dotacji unijnych, chyba przy Urzędzie Marszałkowskim: na okresie
            próbnym 1200netto (bez żadnego doświadczenia zawodowego), kierownik działu
            3500netto. Urząd Wojewódzki: kontrola wydatków w domach dziecka: 3000 netto
            (ok. 10 lat pracy)
            • Gość: p Re: zarobki urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:48
              up
              • Gość: B. urzędnik Re: zarobki urzędników IP: 195.175.37.* 14.06.07, 21:35
                pracowałem w umwd jako samodzielny referent, na początku miałem 1600 brutto, jak
                po 1,5 roku chcieli mi przedłużyć na stałe zaoferowali... 1600 brutto

olałem ich i to województwo

teraz zarabiam w innej walucie, GODNIE!
                • Gość: p Re: zarobki urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:48
                  up
                • Gość: o_0 Re: zarobki urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:26
                  up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka