wesoly_siewca_pesymizmu 15.06.07, 12:46 Grochówka? Do tego ciepłe piwo w plastikowych kubkach i kiełbacha z grilla, a w głównych rolach obsadzić aktorów z M jak Marskość. , Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wroclawzwyboru O operze w plenerze 15.06.07, 13:09 Wspaniałe widowisko! na próbie generalnej wyszło co prawda parę technicznych problemów, np. z telebimami i transmisją tv, ale po to są właśnie próby generalne... Polecam! i link do mojej krotkiej relacji z wczorajszego wieczoru: wroclawzwyboru.blox.pl/2007/06/Napoj-milosny-czyli-opera-na-wodzie.html ------------- wroclawzwyboru.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser to ilustruje poziom opery IP: 156.17.92.* 15.06.07, 16:01 Całkowicie się zgadzam. Pomysł jest genialny. Do takiej produkcji pseudooperowej najlepiej nadają się piwo i kiełbasa. A tak na poważnie to nie bardzo wiem po co organizowane sa takie masowe pseudo produkcje. Dla melomanów to obciach i fatalny dzwięk i wykonanie. To może dla gawiedzi zeby mogli powiedzieć znajomym że byli i widzieli? Dlatego popieram wersje plenerową z kełbasą z grilla i piwem. I proszę nagłośnienie nieco ciszej żeby nie przeszkadzało w towarzyskim raczeniu się kiełbasa z grilla. To w zasadzie byłaby niezła puenta i klamra historii opery. Kiedyś arystokracja w operze ucztowała w lożach na przedstawieniach. Teraz zaś aktualna arystokracja będzie mogła sobie poucztować w swoim stylu (grill, piwko) na operze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsax Re: to ilustruje poziom opery IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.07, 16:32 Nooo, to kwestia tylko i wyłącznie smaku, co kto i gdzie lubi wpie..ć. Proszę jednak sobie sprawdzić, ile miasto z podatków wydało na scenę i widownię do tego konkretnego przedstawienia... Dodam, że formalnie scena ta nie należy do opery tylko MOSiRu. Sceny, pomniki, witraże z papieżem, fontanny, festiwale. PR. A może w końcu czas na chleb, chleb zamiast igrzysk? Na autobus, chociaż 1 (słownie: jeden) autobus miejski z klimatyzacją, jadący po obwodnicy. Może w końcu czas spojrzeć prawdzie w jej wybałuszone gały? Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: O operze w plenerze 15.06.07, 16:21 olać właściwość niewłaściwość przedsięwzięcia, ale dlaczego ja od tygodni nie mogę sobie siąść na ławeczce przy pergoli (zamknęli dranie teren)! Odpowiedz Link Zgłoś