Dodaj do ulubionych

Wybrali najładniejsze budynki Wrocławia

21.06.07, 18:58
grodzka za brak przejsc dla pieszych i slupy oraz slupki na srodku chodnika?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Wybrali najładniejsze budynki Wrocławia IP: 62.233.177.* 21.06.07, 19:13
      Instytut Informatyki to raczej największa padlina architektoniczna ostatnich lat.
      • 1410_tenrok Hosanna na wysokości, za to, że dziewczynki 22.06.07, 21:25
        z towrzystwa wzajemnej adoracji nie przyznały jednak nagrody temu bezguściu i
        kolejnemu dowodowi na to, że wydz architektury PWr zamknięty winien być!
    • Gość: Peether grodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:52
      dodałbym do tego jeszcze cudowne podświetlenie chodnika od strony Odry
      wg mnie powinno jeszcze migać i puszczać melodyjki
      • Gość: ja605 Re: grodzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:18
        sam sobie dośpiewaj melodyjki:)
    • Gość: els Wybrali najładniejsze budynki Wrocławia IP: 87.105.182.* 22.06.07, 10:58
      Grand Prix naprawdę zasłużone. Tej bydynek już dawno dostał miejsce numer jeden
      na mojej prywatnej liście :-) Gratuluję!
      • Gość: posssst Re: Wybrali najładniejsze budynki Wrocławia IP: *.devs.futuro.pl 22.06.07, 16:58
        Dokładnie;)
        "Pod skrzydłami" to najpiekniejsze osiedle we Wrocławiu. Wszystko "pod ręką"
        mieszakańców - punkty usługowe, komunikacja etc. Poza tym - cisza i spokój;)
      • 1410_tenrok Tu sie przychylam 22.06.07, 21:27
        ten budynek jest ładny i dobrze zaprojektowany. Widocznie w tym mieści zachował
        się jeszcze jakiś architekt. Może przyjezdny???
        • Gość: PCK Re: Tu sie przychylam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:50
          Bryła jest ok, ale proponuję obejrzeć mieszkania- wielokąty zupełnie nie
          ustawne- przewaga formy nad nad treścią, może mieszkańcy wypowiedzą sie jak
          udało sie ustawić meble w mieszkaniach i do tego prawie same aneksy kuchenne-
          szczyt marzeń każdej rodziny ;)
          • Gość: ważka Re: Tu sie przychylam IP: *.as.kn.pl 24.06.07, 12:08
            Mieszkam na tym osiedlu i ogólnie jestem zadowolona, jednak zgodzę się, że
            mieszkania nie zostały zaplanowane przez myślącego logicznie architekta.
            • Gość: teddy Pod Skrzydłami IP: *.devs.futuro.pl 24.06.07, 12:24
              Mieszkam na tym osiedlu i nie zgodzę się z tym, że mieszkania
              są "niepraktyczne". Akurat ustawność to duży plus w tych mieszkaniach.

To prawda, że w każdym jest aneks kuchenny ale wolę to niż małą i ciasną
              kuchnię. W dodatku aneks znajduje się w salonie, który w moim mieszkaniu ma
              32m2 i spokojnie można go odgrodzić blatem. Świetne wrażenie.

pozdrawiam
              • Gość: ważka Re: Pod Skrzydłami IP: *.as.kn.pl 24.06.07, 13:06
                Akurat mi też się podobają aneksy kuchenne, więc nie w tym rzecz. Ale już
                podłużne, wąskie pokoje, bardzo wysokie progi balkonowe, małe okna i
                niezadaszone balkony uważam za wady.
                • agatal2 Re: Pod Skrzydłami 25.06.07, 13:10
                  Ja też mieszkam na tym osiedlu, tylko we wczesniejszym etapie niż ten pokazany
                  na zdjęciu. Nasze mieszkanie jest ustawne, mamy zamkniętą kuchnię, garderobę,
                  duże okna, zadaszony balkon (niestety z wysokim progiem :)
                  Generalnie jestesmy zadowoleni, a jedyne czego nam brakuje to winda (ciężko
                  wspinać się na trzecie piętro kilka razy dziennie z dzieckiem, rowerkiem i
                  zakupami). Ale to już byłaby rozpusta ;)
                • ewa_on Re: Pod Skrzydłami 25.06.07, 13:39
                  u mnie z kolei okien jest za dużo (w salonie),pokoje za male i wąskie,a kibel
                  za duży,ale osiedle z zewnatrz bardzo ładne,a to już coś...
              • Gość: kominiarz Re: Pod Skrzydłami IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.07, 17:16
                No widzisz, a ja mam "salon' o powierzchni 21 m i w tym jest już aneks. ;-/
                Chyba trudno mówić tu o ustawności mieszkania. W dodatku tenże salon jest dość
                wąski i długi. Na planie wyglądało to jeszcze OK, ale w rzeczywistości w ogóle
                mi się to nie podoba. Mam nadzieję, że w następnym mieszkaniu będzie lepiej.
                Jednak, co by tu nie mówić, z zewnątrz osiedle wygląda bardzo ładnie i to mnie
                bardzo cieszy, szczególnie jak przyjeżdżają znajomi, którzy spodziewają się
                zastać blokowiskowe slumsy. :-)
    • 1410_tenrok widziałem jak kładli chodniki wokół drzew 22.06.07, 21:23
      siekierą rąbali korzenie. Drzewa padną, ale kogo to obchodzi. Ma być w pytę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka