Gość: cojones IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 17:34 poparcie narodu czeskiego dla uni jest dla nas dobrym sygnałem , czechy jako piękny i ciekawy kraj będą ważnym / także dla polski / członkiem unii europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabelek2 Re: czesi ! gratulujemy 14.06.03, 18:09 i ja też gratuluje!!! za dobrą frekwencje i wynik!!! fajnie że z tak miłym narodem będziemy wchodzić do UE!! pozdrawiam aag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: czesi ! gratulujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 22:58 diabelek2 napisała: > fajnie że z tak miłym narodem będziemy wchodzić do UE!! > pozdrawiam > aag miły - jak cholera !ale chyba nie dla nas do nas mają stosunek "mam cie w d... polaczku nierobie" chcesz sprawdzić ? jedź np.do pragi i marudź w sklepie po polsku ,zeby ci pancia cos podawała zobaczysz jak cie oleje i popros kogos zeby za chwile w tym samym sklepie robił to samo tyle ze po niemiecku sprawdzone !!! cbdo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
akm Re: czesi ! gratulujemy 14.06.03, 23:33 A ja mam zupełnie inne doświadczenia. Myślę, ze i wśród Czechów są tacy, którzy nie wspominaja miło spotkań z Polakami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alison i Xavier Re: czesi ! gratulujemy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.03, 23:37 Gość portalu: lw napisał(a): > miły - jak cholera !ale chyba nie dla nas > do nas mają stosunek "mam cie w d... polaczku nierobie" > chcesz sprawdzić ? > jedź np.do pragi i marudź w sklepie po polsku ,zeby ci pancia cos podawała > zobaczysz jak cie oleje > i popros kogos zeby za chwile w tym samym sklepie robił > to samo tyle ze po niemiecku > > sprawdzone !!! cbdo :-( Bzdura!!! W Kutnej Horze posługiwaliśmy się w sumie trzema językami: angielskim, czeskim i polskim... I nijak nie występowała różnica w jakości obsługi... Więc przestan demonizować stosunek czechów do polaków. Mamy tam wielu przyjaciól , którzy nie zwracają uwagi na to że akurat pochodzimy zza ich północnej granicy. Wszystko zalezy od jednostki - jeśli mówisz po polsku agresywnie, z założeniem ze pani zza lady MUSI cię zrozumieć to trudno się dziwić.... Pozdrawiamy Alison & Xavier Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: czesi ! gratulujemy 14.06.03, 23:47 Gość portalu: lw napisał(a): > diabelek2 napisała: > > > fajnie że z tak miłym narodem będziemy wchodzić do UE!! > > pozdrawiam > > aag > > miły - jak cholera !ale chyba nie dla nas > do nas mają stosunek "mam cie w d... polaczku nierobie" > chcesz sprawdzić ? > jedź np.do pragi i marudź w sklepie po polsku ,zeby ci pancia cos podawała > zobaczysz jak cie oleje > i popros kogos zeby za chwile w tym samym sklepie robił > to samo tyle ze po niemiecku > > sprawdzone !!! cbdo :-( przesadzasz, zdecydowanie przesadzasz!!! ja akurat byam w Pradze i w jeszcze kilu maistach Czech, spędziłam tam trochę czasu, i poznałam trochę ludzi i nie spotkałam się z niemiły zachowaniem w stosunku do mnie!!! widocznie miałam szczęście,.albo poprostu podchodzę do ludzi z uśmiechem i życzliwością, wiesz , to pomaga, jak się uśmiechniesz do Pani ze sklepu w Padze to ona też się uśmiechnie...a jak wpadasz tam i masz agresywną minę to się nie dziw ze Pani jest niemiała, ... buziaki aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: czesi ! gratulujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 07:24 może rzeczywiście przesadzam,wszędzie sa ludzie i ludziska ale sprawa z obsługą w sklepie Pradze to autentyk ; znajomych znam b.długo - to mili , sympatyczni ludzie, z tą czeską serdecznoscią do nas byłbym ostrożny vide - polska strefa w Iraku : różne państwa chcą być tam pod naszą komendą czesi od razu powiedzieli zdecydowane "nie" mimo iż wysłali jakieś wojsko (chemicy,szpital ?) do wojny w zatoce ; znam ich trochę , bo pracuję w polskim oddziale czeskiej firmy i prawie na codzień widzę ich stosunek do nas :-( i to przez pryzmat wielu osób ale czesi jeszcze nie wiedzą do końca , co ich czeka po zniknięciu granic otóż nasze firmy działając od kilku lat w warunkach kryzysowych i ostrej walki cenowej są teraz na tyle silne ,że już powoli wchodzą na ich rynek,gdzie jest w danej branży niewielka konkurencja i stosunkowo wysokie ceny ; u nich takiego kryzysu nie ma (jeszcze)i bezrobocia również a to tylko z tego powodu , że od 1945 ich ubyło , a nas przybyło prawie dwukrotnie ! gdyby nie czynnik demograficzny - u nas mielibyśmy cały czas rozkwit gospodarki i klasy sredniej dużo wiekszy niz u sąsiadów, a tak nasz rząd chyba sie modli , coby nagle "wytruło" emerytów i rencistów :-( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szymeck Re: czesi ! gratulujemy 15.06.03, 10:21 Z czasem będzie lepiej. Vide niż demograficzny, który spowodował zamykanie przedszkoli, łączenie klas w szkołach podstawowych. Czechom gratuluję. A je to kamarady! Plzen najlepsi ceske pivo w Evropie :-). Odpowiedz Link Zgłoś