Dodaj do ulubionych

wroclaw a "rodzic po ludzku"

06.12.01, 11:29
Witam.
Moja zona niedlugo bedzie rodzic. Jestesmy pelni obaw jak to jest we Wroclawiu.
W jakim szpitalu jest najlepiej, czy mozna poprosic o znieczulenie ... wszystko
co zwiazane z tym tematem.
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie opinie na ten temat i z gory dziekuje

pzdr.
TH
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: wroclaw a IP: 217.67.196.* 06.12.01, 13:00
      polecam strony:
      www.edziecko.pl - forum regionalne
      www.bajbus.pl
      tam znajdziesz opinie dziewczyn, które rodziły w różnych szpitalach we Wrocławiu
      Ewa
      • Gość: MaryPe Re: wroclaw a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.01, 17:26
        rodzilam na Brochowie i nie narzekam, choc slyszalam rozne opinie na temat tego
        szpitala. Wszystko zalezy chyba od tego, na kogo sie trafi. Polozna, ktora sie
        mna zajmowala, Maria Derkacz, jest bardzo sympatyczna, ciepla i wie, co robi. W
        kazdym razie wedlug mnie.
        Sala porodowa jest dosc paskudna - mnostwo lozek, oddzielonych do siebie
        niewysokimi murkami, ale jest tez sala do porodow rodzinnych - jesli sie ma
        szczescie i jest wolna - mozna rodzic w niej. nic sie nie placi.
        znieczulenie jest odplatne - zdaje sie 800 albo 900 zl, wiec slono. Mozna tez
        wynajac polozna tylko dla siebbbie - 500 albo 600 zl. odbywa sie to zyupelnie
        legalnie - poprzez dzialajaca na terenie szpitala firme Bromed.
        • Gość: jaza Re: wroclaw a IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 09:30
          Ja tez rodziłam na Brochowie.
          Jeśli kiedyś jeszcze raz - to tylko tam. Gorąco polecam salę do porodów
          rodzinnych, małą i przytulną, oraz położną Henię Witkowską.

Słyszałam też od znajomych, że całkiem niezły jest szpital w Oławie. Można tam
          ponoć rodzić w wannie.
          • Gość: Monika Re: wroclaw a IP: 195.216.121.* 07.12.01, 13:52
            Gość portalu: jaza napisał(a):

> Ja tez rodziłam na Brochowie.
            > Jeśli kiedyś jeszcze raz - to tylko tam. Gorąco polecam salę do porodów
            > rodzinnych, małą i przytulną, oraz położną Henię Witkowską.
            >
            > Słyszałam też od znajomych, że całkiem niezły jest szpital w Oławie. Można tam
            > ponoć rodzić w wannie.
            Wszystko, tylko nie szpital w Oławie. Mają niestety, potwierdzoną przez trzy
            znajome porody, wyjątkowo kiepskie podejście do noworodków - w wyniku ich
            zaniedbania dwójka kolejnych dzieci jednej ze znajomych miała problemy z
            oczyszczeniem dróg oddechowych, u jednego zakonczylo sie to umiarkowanym
            porazeniem mozgowym (reanimacja, klinika Wroclaw, etc.). Tylko swojemu uporowi
            znajoma zawdziecza to, ze wymuszajac bardzo wszesne rozpoczecie rehabilitacji
            (ktora potem SYSTEMATYCZNIE prowadzila tez w domu)wyprowadzila swoje dzieci z
            tego. Naprawde.
            Polecam Brochow, chociaz, niestety, bardzo powszechnie i niemal wszyscy wyciagaja
            tam reke po prezenty - to sprawdzila moja bratowa i znajomi. Ale opieka jest OK i
            sala do porodow rodzinnych tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka