maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 08:41 No nieźle się uśmiałem,takie narzekania na bandę z PO,tylko dlaczego Dutkiewicz dostał w wyborach 85% poparcia,a jako radni mają niczym nie zagrożoną większość-Wy Wrocławianie!!! Powtórze się jeszcze raz:Nawet jakby nie dali tej kasy na Śląsk,to i tak nie mielibyśmy tańszej komunikacji czy wody-wbijcie to sobie do tępych łbów. Szkoda,że nikt nie protestuje,że miasto wydaje kilkaset milionów złotych na sale koncertową na placu Wolności,czyżby wypowiadający się na tym forum to zwolennicy grubej Zdrojewskiej która twierdzi,że:"Bez sportu da się żyć,ale bez kultury już nie".I właśnie widać po niej,że sportu to ona żadnego nie lubi.Szkoda tylko,że ta sala zadowoli bardzo małą grupę Wrocławian,bo jakby nie patrzeć tłumy nie szturmują filharmonii czy oper. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 08:51 Stadionu też, duża część meczy odbywała się przy podobnej widowni co koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el dupa przedsiebiorstwa uzytecznosci publicznej IP: 87.192.238.* 07.08.07, 09:17 nie powinny sponsorowac komercyjnych przedsiewziec tylko utrzymywac ceny swoich islug na poziomie akceptowalnym przez mieszkancow!! a to zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: przedsiebiorstwa uzytecznosci publicznej IP: *.telsat.wroc.pl 07.08.07, 10:34 A jednak w Twoim ukochanym socjalizmie zdarzaja sie takie rzeczy. Przedsiebiorstwa uzytecznosci publicznej sa panstwowe, czyli niczyje, wiec decydentom latwo wydawac pieniadze podatnikow. Tak bedzie zawsze, dopoki sie tych "firm" nie sprywatyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Zapraszamy w niedziele na mecz Śląska IP: 212.160.104.* 07.08.07, 11:05 W niedziele gramy z GKS Katowice. Przejdźcie się na Oporowską na mecz Śląska. Przekonajcie się na co idą pieniądze. Weźcie tylko do dowody osobiste bo trzeba się wylegitymować przy wejściu. Świetna atmosfera i dobra zabawa GWARANTOWANE! Odpowiedz Link Zgłoś
macgoto Ludzie wiecej czytajcie........ 07.08.07, 11:33 Nasuwa sie pytanie czy lepiej finansowac klub miejski bezposrednio z budzetu gminy czy tez poprzez spolki komunalne ktore generuja zyski ze swoich uslug. Moim zdaniem przeznaczenie okolo 2mln z dwoch spolek nie nadszarpnie budzetu spolek. Czytajac wypowiedzi rece opadaja, ludzie ktorzy tu sie wypowiadaja powinni czytac, czytac, czytac i jeszcze raz czytac, bo nie beda mieli czasu na pisanie takich bzdur. Klub jest miejski czyli nasz wspolny jesli chcemy miec mocny klub miasto musi klasc pieniadze w 100% dopoki nie znajdzie sie sponsor generalny. Taka jest peunta tej wypowiedzi.Pozdrawiam jeszcze z UK a juz zatydzien moj ukochany Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pan50 Re: Ludzie wiecej czytajcie........ 07.08.07, 11:50 Spółki miejski,dostarczające wodę i wożące ludzi po mieście , które są z definicji monopolistami, nie powinny generować zysków . Powinny świadczyć swoje usługi jak najtaniej.Ich pozorna rynkowość sprowadza się do istnienia rad nadzorczych, w których zasiadają różne osoby i po to są potrzebne te zyski. Co dziwne ze strony MPK nie wynika kto jest w zarządzie , w radzie nadzorczej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Stek bzdur 07.08.07, 13:26 > poprzez spolki komunalne ktore generuja zyski I to właśnie jest zaprzeczenie samorządności i dowód na to, że obecna władza nie rozumie po co jest gmina. Spółki gminne nie tylko nie mają generować zysków ale wręcz ich idea polega na tym, że mają wychodzić "na zero". Ich zadaniem jest dostarczyć wodę, przewozić mieszkańców, itd. Nadwyżka operacyjna powinna być przekazywana na inwestycje poprawiające jakość usług. Jeśli tego typu spółka (monopolista) trwale przynosi zysk oznacza to, że należy obniżyć cenę wody/biletów bo gmina w ten sposób obdziera mieszkańców ze skóry. Warto byś poczytał o idei przedsiębiorstw komunalnych i dopiero potem wypisywał swoje mądrości. > Moim zdaniem przeznaczenie okolo 2mln z dwoch > spolek nie nadszarpnie budzetu spolek. Można jeszcze z ich budżetów przekazać 0,5 mln na moje osobiste potrzeby. Też ich to nie "nadszarpnie" a mnie taka dyspozycja kasą bardzo się spodoba. > Klub jest miejski czyli nasz wspolny jesli chcemy miec > mocny klub A chcemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: 212.127.94.* 07.08.07, 14:48 Galba rozśmieszasz mnie do łez , gula Ci staje że wreszczie miasto zaczęło dbać o Śląsk a Dudkiewicz miał w wyborach 90 % poparcia Ty tylko możesz klikać w tą klawiaturkę i płakać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.uwoj.wroc.pl 07.08.07, 15:13 chyba raczej Dutkiewicz a nie Dudkiewicz, tak jestes zainteresowany sprawami Miasta że nie znasz nazwiska Prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Większość wyznawców don Dutkiewicza... 07.08.07, 15:30 > chyba raczej Dutkiewicz a nie Dudkiewicz, tak jestes zainteresowany > sprawami Miasta że nie znasz nazwiska Prezydenta... ... nie wie jak się ich idol nazywa. Typowa wykształciuchowszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
galba ??? 07.08.07, 15:28 > Galba rozśmieszasz mnie do łez , gula Ci staje że wreszczie miasto > zaczęło dbać o Śląsk Mnie Śląsk ani grzeje ani ziębi. Piszę aroganckiemu dupkowi wypowiadającemu się o spółkach komunalnych i o tym, do czego one służą, i który odsyła innych do lektury gdzie pierdzieli bez sensu. Tylko tyle. Jeśli potrafisz wskazać gdzie się mylę to proszę bardzo. > a Dudkiewicz miał w wyborach 90 % poparcia W jakich wyborach miał 90%? Chyba do rady rodziców przedszkola nr 5. > Ty tylko możesz klikać w tą klawiaturkę i płakać Buuuuuuuu... Płaczę i klikam (myszką, bo jak się klika klawiaturą nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klosik Re: galba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:14 A mnie grzeje Zagłębie Lubin na którego środki wykłada państwowy KGHM. Nie słyszałem byś protestował w tej sprawie (nie mówiąc już, że nikt Ciebie ani mnie nie pyta !). Podobna sytuacja dotyczy Bełchatowa, Lechii Gdańsk, Wisły Płock ...... Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 15:31 Nie ma co się wkurzać i tak ci którzy marudzą,że to ich kasa idzie na Śląsk ma najmniej do gadania,i tak nic nie zmienicie,bo nie jesteście większością-wielu Wrocławian chce dobrze dla Śląska.Śląsk to część Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.lanet.net.pl 07.08.07, 16:30 "gdyby decydowały pieniądze, to mistrzem świata w piłce nożnej byłaby Arabia Saudyjska albo Kuwejt" - Kazimierz Górski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apkan MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:49 Uważam, że dobrze się stało, iż miasto przejęło piłkarski Śląsk. Jednakże myślę, że MPK zamiast sponsorować piłkarzy mogłoby zainwestować w siebie i poprawić swój wizerunek w oczach swoich pasażerów (do których się zaliczam). Natomiast nie wiem jaki cel marketingowy ma osiągnąć MPWiK. Przecież są monopolistami w swojej dziedzinie i zamiast wydawać pieniądze na Śląsk mogłoby zainwestować w swoją infrastrukturę. Co chwilę bowiem pękają "zabytkowe" rurociągi i pół miasta nie ma wody w kranach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.korbank.pl 07.08.07, 18:27 Tylko czy ten zespól ma jakies szanse na wyjście z II ligi??? Bo w moim mniemani to raczej NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lx Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.lanet.net.pl 07.08.07, 19:50 Oczywiście , że ma! Ma szansę na wyjście do III ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek z Puszki Po co komu ten klub? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:59 Po co komu ten Śląsk z jego "groźnymi" kibicami, którzy potrafią jedynie odróżnić smak samogonu od smaku wina marki Wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Po co komu ten klub? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 17:27 Dla ciebie biedny Jasiu wszystko wokół jest czarne albo białe. Masz smutne życie stary bo żyjesz stereotypami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:45 Na Dolnym Śląsku tylko ukochany klub wrocławian WKS ŚLĄSK!a kto Śląska nie sznuje nich Go w dupe pocałuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzi MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 13:45 I bardzo dobrze niech sponsorują a zwłaszcza MPK. Będziemy dalej jeżdzić padlinami smierdzącymi Ikarusami która powinne być poborowe bo większość ma od 16do 20 lat w eksploatacji.Szkoda że Insp.Transportu się tym nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś