ruda1968 17.08.07, 10:20 Witam , chciałam sie zapytać czy pracownicy z Kruka maja uprawnienia do tego, aby wejść do mieszkania i zająć jakąś nierchomość? Czy muszę ich wogóle wpuszczać do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haha Re: Firma windykacyjna KRUK IP: *.tesco.pl 17.08.07, 10:39 hahahah, kto Ci takich glupot naopowiadal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firma windykacyjna KRUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:43 Oczywiście, że nie mają. Rozmawiaj z nimi (jeśli chcesz) na schodach, niech wiedzą, gdzie ich własciwe miejsce. Firma powinna się nazywać Sęp raczej. Mam z nimi pewne doswiadczenie. Kupują np. długi przeterminowane, świadomie windykując je (mimo, że prawo pozwala na uchylenie się od zapłaty z powodu przedawnienia) od osób nieznających prawa, nieświadomych i naiwnych. Wiedzą doskonale, że tylko na takich mogą zarobić, więc ich straszą, grożą im sądami, komornikami, detektywami i czym tam jeszcze. Miej ich w pogardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Firma windykacyjna KRUK IP: *.dint.wroc.pl 17.08.07, 11:33 Najlepiej w ogóle z nimi nie rozmawiaj. Trzaśnij drzwiami przed nosem i cześć. No chyba że chcesz uznać i spłacić dług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swd40 Przysłowiowy "Paweł Z." IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.07, 15:20 Niejaki "Paweł Z." napisał: > Najlepiej w ogóle z nimi nie rozmawiaj. Trzaśnij drzwiami przed > nosem i cześć. No chyba że chcesz uznać i spłacić dług. To właśnie takie podejście, nieuczciwość, arogancja brak szacunku dla innych prowadzi do tego, że Polacy są narodem kłótliwych typów, niepotrafiącym zawierać kompromisów. Niejaki Paweł Z. należy widocznie do osób, które zaciągają długi po to aby ich absolutnie nie spłacać. Taki polski cwaniaczek. Człowiek honoru reguluje swoje długi w terminie, a jeśli popada w kłopoty to dąży do renegocjacji warunków spłaty długu. Oczywiście działań poza-prawnych firm windykacyjnych również nie należy tolerować. Ale poniekąd są one skutkiem zachowań takich przysłowiowych "Pawłów Z." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezzadłużona Re: Przysłowiowy "Paweł Z." IP: 195.117.234.* 17.08.07, 15:28 Zgadzam się z przedmówcą są granice działań firm windykacyjnych ale taka ich praca bo drobne cwaniaczki mają gdzieś swoje długi. Trochę odpowiedzialności w życiu a nie tylko kombinować kogo tu oszukać,ktoś może dużo stracił ale co to kogo obchodzi grunt, że ja się mam dobrze. Na szczęście windykatorzy są skuteczni i dzięki temu nie mam problemu z dłużnikami, którzy biorą lekką ręka ale zapominają zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
hack_and_fuck Re: Przysłowiowy "Paweł Z." 17.08.07, 23:28 KRUK to pestka.najwieksze matoły to ULTIMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen Re: Firma windykacyjna KRUK IP: *.chello.pl 18.08.07, 09:04 poszczuj ich psem, szczurem czy rybkami- co tam w domu masz;) Do mieszkania, to może wejść ci policja, czy inne służby specjalne z nakazem rewizji, względnie gdy cie łapią na gorącym uczynku (słyszą przez ścianę, że właśnie kogoś mordujesz) Firma kruk słynie ze stosowania "niekonwencjonalnych metod" odzyskiwania długów (czy też wymuszania kasy). Te niekontencjonalne metody polegają bardzo często na działalności wręcz przestępczej. Nękanie jest na porządku dziennym. Sam mam taki przykład w rodzinie- kruk kupił od innej firmy "dług", który tamta uznała (i słusznie) za trefny (bo żadnego długu nie było) i zaczęła się jazda. Poskutkowało dopiero poszczucie kruka prokuratorem. Z nimi niestety trzeba z bardzo grubej rury. Inaczej cie zaszczują. W państwie prawa taka firma już dawno przestałaby działać, a jej właściciel nie wychodziłby z sądu. Odpowiedz Link Zgłoś