Dodaj do ulubionych

Ronal-- pracują w niedziele

26.08.07, 15:24
Co niedziele wyruszam na wycieczkę rowerową ,dzis byłem w Jelczu Laskowicach ,byłem zszokowany dużą ilością pojazdów cztero kołowych jak i jednośladów pod zakładem produkującym felgi samochodowe.Po wypytance ,,ochrony,,z impela okazało się ,że tam praca wre 24g na dobe siedem dni w tygodniu to szok dla mnie co wyprawiają firmy inwestujące w Polsce. Święty nie jestem ale niedziela to czas odpoczynku relaksu bycia z rodziną.
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.wr.energiapro.pl 26.08.07, 21:26
      wielkie mecyje, ja pracuję święta piątek sobota niedziela i żyję.
      Wielkanoc i wigilia, Nowy Rok i sylwestra różnie bywa rano popołudniu nocka -
      takie życie taka praca !!!!
      Weź rodznę na rowerek i wyluzuj człowieku !!!
      • Gość: Baszkirk Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.cmbg.cable.ntl.com 26.08.07, 22:08
        hehe... byt ksztaltuje swiadomosc czy siwadomosc ksztaltuje byt. Kiedys chyba
        W.I. Lenin odpowiedzial na to pytanie. Ja wole wziac rodzineke na rowerek w
        niedzile ;-)
        • Gość: bart Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.wr.energiapro.pl 26.08.07, 22:17
          ja bym też wziął ale czasami w życiu tak jest że ktoś pracuje w święta żeby
          rowerkiem jeździć mógł ktoś !
          • Gość: Baszkirk Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.08.07, 01:43
          • Gość: Baszkirk Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.08.07, 01:52
            ...czasami tak jest, ale byc nie musi. Tez pracowalem na 3 zmiany bez wzgledu na
            dzien tygodnia, ale powiedzialem stop, dlatego teraz potrafie docenic wolna
            sobote i niedziele.

pozdrawiam
    • tomek854 Re: Ronal-- pracują w niedziele 27.08.07, 06:49
      Ty nie chcesz pracować w niedzielę, to nie pracujesz. Baszkirk pracował, ale
      stwierdził że nie chce, powiedział dość i już nie pracuje. A tamci widać nie
      mają nic przeciwko, żeby pracować w niedzielę. Więc w czym problem? Ktoś kogoś
      zmusza do czegoś?
      • Gość: Baszkirk Re: Ronal-- pracują w niedziele IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.08.07, 12:50
        Masz racje ... praca i odpoczynek to indywidualne sprawy kazdego czlowieka.
        Kazdy przeciez jest inny, ktos woli pracowac w niedziele, a odpoczywac w
        poniedzialek. Problem pojawia sie dobiero wtedy jak sie spojrzy na sprawe
        ogolnie - jAK autor watku - czyli dlaczego ci biedni ludzie pracuja w
        niedziele...i proste wytlumaczenie...bo zachodnie koncerny robia w Polsce co
        chca. Nic bardziej blednego. Ludzie pracuja bo chca pracowac i po problemie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka