Dodaj do ulubionych

Firma z Mińskiej Kerbi?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 23:08
Czy ktoś może mi pomóc i coś wie na temat firmy, ktora prowadzi intensywną
rekrutację pod tytułem "amerykański koncern" tworzy kadry struktury itp. Bardzo
potrzebuje pracy ale mam wątpliwosci a prowadzacy rekrutację nie chce zdradzić
czym się zajmują? Czy to może jest sprzedaż obwozna na parkingach?
Obserwuj wątek
    • Gość: BreslY Re: Firma z Mińskiej Kerbi? IP: *.chem.ou.dk 12.12.01, 07:44
      W kazdym razie jakis szwindel. Zacznij drazyc
      pytaniami, jak zaczna wykazywac ochote zeby sie ciebie
      pozbyc - bedziesz miec potwierdzenie powyzszego.
      • Gość: basza Re: Firma z Mińskiej Kerbi? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 01:23
        Serdecznie dziekuję za pomoc i wyjasnienie z czym miałam do czynienia.
        Wiem juz co mam zrobić. Pozdrawiam i wesołych świąt życzę.
    • Gość: jab Re: Firma z Mińskiej Kerbi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 09:08
      Pracownik tej firmy dzwoni po ludziach i staje na głowie, aby umówić się u nich
      w domu na prezentację. Obecnie chcą uszczęśliwić ludzkość cudownym odkurzaczem,
      który robi wszystko, a kosztuje cośkoło 6 tys. zł. Wariactwo. Taki Zepter. W
      podziękowaniu za umożliwienie pokazu coś odkurzają, dywan, kanapę, zasłony,
      itd. System prawdopodobnie prowizyjny. Jeśli lubisz się prosić, to wal do mich
      śmiało, jeśli szukasz spokojnej pracy ze stałą pensyjką, to omijaj ich na
      bezpieczną odległość. Ludzie nie mają na chleb, to na pewno bedą kupować
      odkurzacze za 6 tysiączków. Pozdrawiam.
    • Gość: nell Re: Firma z Mińskiej Kerbi? IP: 213.77.49.* 12.12.01, 12:22
      To jest chyba KIRBY czy coś takiego. Zrobili mi prezentację odkurzacza i
      nachalnie domagali się podpisania umowy. Najpierw tylko miałam wyrazić swoją
      opinię, a potem pan 15 razy się pytał czy ma dzwonić po odkurzacz dla mnie. A
      kosztował nie 6 tylko 12 tysięcy.
      W sumie sytuacja była niezbyt ciekawa, ale się go jakoś pozbyłam.
      • ssaczek Re: Firma z Mińskiej Kerbi? 15.12.01, 21:18
        Kiedyś znajoma wciągała mnie w te odkurzacze, tu już powiedziano prawie
        wszystko na ten temat poza tym iż trzeba stać się szczęśliwym posiadaczem tego
        kombajnu, agregatu itp itd (na wyrażenie -odkurzacz strasznie się obruszają)aby
        za przyzwoleniem firmy organizować prezentacje i naciągać frajerów tłumacząc
        jak strasznie groźne są roztocza itp itd.
    • irmina Re: Firma z Mińskiej Kerbi? 15.12.01, 22:55
      Te prezentacje .... trudno póżniej grzecznie opróżnić chatę z takiego gośćia:-(
      Polowania urządzają właśnie na parkingach głównie przy upatrzonych autach,
      ciekawe, że nie wierzą iż pozory mylą a bryczka należy do banku... i niewiadomo
      kiedy zmieni kierowcę?
      Niewdzięczna praca:-I
      Pozdrowienia
      • Gość: MadDog Kirby IP: *.mw.mediaone.net 18.12.01, 23:09
        Moze kosztowac od $2500 a skonczyc sie na $600. Maja metody takie, ze rozsypia
        piasek na twoim dywanie, czy cos rozleja i potem to zbiora tym Kirby. Jak
        sprzedawce wypchniesz za drzwi to bedziesz jeszcze ten piasek dlugo zbierac ze
        swojego dywanu. Moze byc tak, ze zadzwoni do drzwi i zapyta czy masz odkurzacz.
        Odpowiesz 'tak' i zaproponuje ci nowy odkurzacz za ten stary oczywiscie za
        doplata. Moze byc tak, ze wrobia cie w jakis kontrakt na niewiadomo jaki
        procent i z jaka 'oplata'... Ten kontrakt potem moze byc sprzedany
        kilkakrotnie... Odkurzacz taki przechodzi z matki na corke i obie mowia o tym
        momencie z wielkim oczekiwaniem. O, Kirby... Uzywalem go raz i wygladal jak
        stary klamot.
        Ciekawy jest opis jego filtracji wyjsciowej. Mowia ze jest HEPA i ze filtruje
        99.7% (az do 0.3 mikrona), no ale te pozostale 0.3% to ok 100% tego co WISI w
        powietrzu. HEPA nie filtruje ponizej 0.3 mikrona ale Kirby twierdzi inaczej.
        Mowia, ze filtruja 99.5% az do 0.1 mikrona...A to przeciez wirusy. Krotko
        mowiac to musi byc jakis kit ze obiecuja filtracje az do 0.1 mikrona. I tu jest
        wlasnie problem ze wszystkimi odkurzaczami: nie filtruja ponizej 0.3 mikrona.
        Do tego potzeba elktro filtru. Sama HEPA (kolko graniaste facetow sprzedajacych
        urzadzenia filtracyjne- wielki kit) to za malo. A mowienie, ze ich worki
        filtruja do 0.1 mikrona niech to miedzy bajki wloze. I jeszcze jedno, jak widac
        te pylki w powietrzu o ruchach Browna, to jest to ok 20 mikronow. Najbardziej
        dramatyczne jest jak sie popatrzy na elektrofilter powietrza po kilku godzinach
        pracy w czystym pomieszczeniu. I nie jest cos skomplikowanego, zdolny amator
        moglby ten filter wykonac sam ale ktos musi kupowac te drogie filtry HEPA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka