Dodaj do ulubionych

PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO

17.10.07, 17:09
Może by ktoś jajkami porzucał, byłoby śmiesznie chociaż.
Obserwuj wątek
    • Gość: prywatna incjatywa Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 17:13
      Głosuje na PO i tylko na PO .
      • Gość: filus Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 17:32
        ja + rodzina + kilkoro znajomych też tylko i wyłącznie: PO
        • Gość: kaczysta Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:04
          PO, honorarium by żyło sie lepiej!!
          • Gość: raus Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 17:39
            PO wyjazd do Opola my tu was nei chcemy Germanisci!!!
        • Gość: wroclawjacek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.e-wro.net.pl 18.10.07, 04:15
          > ja + rodzina + kilkoro znajomych też tylko i wyłącznie: PO
          To znaczy że będzie pół na pół bo ja moja rodzina i wszyscy moi znajomi głosują
          na PiS.
          Nie znam nikogo kto by powiedział że zagłosuje na PO.
          Gdybym znał to spytałbym go dlaczego chce to zrobić.
          Na szczęście jestem z pokolenia gdzie ludzie juz potrafią samodzielnie myslec
          oraz maja bagaż doświadczeń i obserwacji poprzednich rządów.
          Jesli PO przegra wybory to przez to zamieszanie Polska staci bo PiS
          niepotrzebnie traci czas na zbędne wybory.
          jeśli PO wygra wybory to będie dokładnie w sytuacji PiS u z poprzednich wyborów
          gdzie PiS i LiD nie pozwolą na przekręty liberałów.
          A więc głupota PO doprowadzi do pata.
          Biedni wyborcy PO którzy mysla ze dając swój głos na Po spowodują przyrost
          ilości dróg .
          Drogi się buduje za pieniądze.
          najłatwiej zabrać pieniądze biednym którzy nie mają samochodu oraz mądrym którzy
          zrezygnowali z niego aby nie stać w korkach i nie truc środowiska.
          Jak już zbuduje się drogi w parnerstwie publiczno-prywatnym to trzeba będzie
          bulić za jazdę autostradami kilka razy więcej niż na zachodzie bo Polaków nie
          stać jeździć autostradami skoro można równoległą darmowa drogą.
          Tymi autostradami będą jeździły zachodnie TIR-y do Rosji nie płacąc za tranzyt
          tak jak w Białorusi .
          Te TIR-y wjadą do Rosji a Polskich TIR-ów z mięsem tam Putin nie wpuści.
          Przy takim podejściu to polskie firmy będą się tam bały inwestować a polska
          cebule lub jabłka Holendrzy przechowają i odsprzedadzą nam i Rosji.
          Jeszcze więcej ludzi przesiądzie się na auta i mniej będzie jeździć pociągami co
          doprowadzi do likwidacji następnych linii.
          To z kolei spowoduje presję na kupowanie aut itd.

Tu trzeba metod PiS-u aby firmy poprawiły torowiska na Widok i Szewskiej oraz
          płaciły kary za przeciąganie budowy na pl.Grunwaldzkim.
          PO tylko więcej ulic rozkopie i coraz więcej niekompetentnych firm weźmie się za
          remonty.
          A liberałowie jak to oni ręką machną i powiedzą trzeba budować nowe zamiast
          poprawiać stare.
          Z czasem wszyscy się nauczą, że opłaca się odwalać fuszerkę.
          Zachód zmądrzał że nie warto poszerzać dróg bo to prowadzi do niepotrzebnego
          rozwoju komunikacji . Ale skoro nie wyburza sie kamienic na zachodzie na
          poszerzanie ulic to można ten sprzęt wykorzystać w Polsce zanim się zorientujemy
          że to ślepa uliczka.
          Kasa nie śmierdzi.
          Ciekawe dlaczego tylko tyle zachodnich firm bierze się za budowę dróg w Polsce.
          Jeszcze nie tak dawn9o to Polacy budowali drogi w Afryce.
          Najgorszy jest nadmierny rozwój bo nie ma czasu nabrać doświadczeń a po bumie
          przychodzi posucha i firmy upadają.
          Polacy będą pracować jako robotnicy przy wylewaniu asfaltu.
          Praca dorywcza , po roku lub 1,5 znów stu ludzi z okolicznych wiosek idzie na
          zielona trawkę.
          Cegły brakuje dlatego tak mieszkania zdrożały.
          Jak ktoś się odważy rozwinąć cegielnię to nie wie co będzie za 3-5 lat.
          Trzeba pozwolić na rozwój (powolny lecz stabilny) rodzinnych zakładów ale tu
          liberałowie nie pomogą.
          To przez ich politykę przedsięwzięcia rodzinne (np małe sklepiki) upadają.
          Trzysta ludzi ma pracę w hipermarkecie a ten market ssie kasę od 200 000
          okolicznych mieszkańców.
          I ma zwolnienia z podatku dochodowego .
          Tymczasem w Polsce kilka milionów ludzi korzysta z pomocy społecznej zamiast
          pracować.
          Małe polskie firmy się nie rozwijają.
          Widzę ile ubywa warsztatów rzemieślniczych.
          Po podniesieniu pensji w Polsce nie opłaci się rzemieślnikom pracować w kraju.
          Już dziś coraz więcej sprzętu trudno naprawić.
          Młodzi ludzie po studiach nic nie potrafią poza językiem więc nie dziwne że
          wyjeżdżają.
          Tusk obiecuje że policjanci będą dobrze zarabiać to będzie bezpiecznie.
          Że lekarze będą dobrze zarabiać to będziemy zdrowi.
          Ma nas za durniów?
          Rolnik będzie uprawiał ziemniaki cały rok aby je sprzedać po 30-40 gr ?
          Tylko politycy będą więcej zarabiać i udowadniać nam że od ich zarobków zależy
          nasza przyszłość.
          Mówią lekarzom i policjantom że za mało zarabiają.
          Powinni powiedzieć że to politycy za dużo zarabiają choć niewiele robią, tylko
          utrudniają rządzenie ekipie sprawującej władzę.
          Skoro PO odwołuje się do durniów bo pojął ze to nie jest elektorat PiS-u to
          będzie rządził dla durniów.
          Czy przez 3 lata wybudują więcej autostrad niż jest w planie ?
          Skąd wezmą pieniądze na te nowe drogi ?
          Autostrada A4 zbudowana i nie spełnia standardów.
          Tak się kończy pośpiech. Nie ma pasów awaryjnych , nie ma przepustów dla zwierząt.
          Codziennie są 4-ry wypadki ze zwierzętami.
          Po kiego mi taki drogi skoro ja nie mogę do wielu miasteczek dojechać pociągiem.
          Czy w tym kraju każdy musi mieć samochód ?
          Przecież we Wrocławiu nigdy metra nie będzie a jest za dużo blokowisk aby te
          auta się zmieściły pod domem.
          Co ten Tusk nam oferuje ?
          Po płatnych drogach będą płatne parkingi i likwidacja wszelkich trawników na
          osiedlach.
          Nie po to 150 lat temu budowano linie kolejowa do Wałbrzycha aby teraz pociągi
          jeździły tam 20km/h.
          Tak się kończy restrukturyzacja całych gałęzi (górnictwo) nikt nie robi rachunki
          ciągnionego ze będzie 35% bezrobocie.
          Co to liberała obchodzi ?
          Liberał odda co najlepsze a złe zostawi Polsce.
          Czym Wrocław słynie ?
          Czy stadiony które pozostaną po EURO dadzą pracę czy trzeba będzie je utrzymywać ?
          Tak się zachowuje paw.
          Kto wybuduje dużą fabrykę skoro LG nie może znaleźć pracowników ?
          Liberał to człowiek który wydaje społeczne pieniądze bo myśli że każda
          inwestycja to dobra inwestycja.
          Liberał to człowiek który wpuści obcy kapitał na najlepsze łączki a potem będzie
          się chwalił szybkim rozwojem.
          Jak na razie to do Polski wszedł handel a nie produkcja.
          Dziś w Polarze jest strajk bo ludzie zarabiają połowę tego co kiedyś a wyrobów
          Polaru jak na lekarstwo.
          Wiele firm jako tako egzystuje bo podpisały pakiet że przez 5 lat nie zwolnią
          pracowników.
          A gdy minie 5 lat to gasi się produkcję trzymając rynek.
          Żyję w państwie w którym nic się nie produkuje (coś tam montujż z zachodnich
          części) a dziś w TV mówili że ostatni wynalazek Polaków o dużym znaczeniu to
          lampa Łukasiewicza.
          Wczoraj podali że Andrychów padaczkę zaliczył bo odbiorca silników ich wykołował.
          Jak ja bym się czuł gdybym pracował u Niemca albo u Koreańca ?
          Chyba jak parobek.
          Brak pieniedzy , brak szacunku, dziękuje za takie przyspieszenie panie Tusk.
          Mogę dać panu listę rzeczy , których nie mogę kupić , naprawić , zlecić.
          Wie pan ilu ludzi nie płaci za mieszkanie?
          Wie pan ilu żyje z przekrętów ?
          Wie pan że ubywa pracowników a przybywa emerytów?
          Wie pan że ubywa pracowników ze sfery produkcyjnej a przybywa w sektorze
          bankowym przez co np .Polacy coraz bardziej się zadłużają ?
          Wie pan co zrobić z rolnikami których niedługo UE wykończy ?
          Wie pan że przybywa grafików, handlowców i innych zawodów pomagających
          sprzedawać zachodnie towary w Polsce?
          Wie pan że nie ma brukarzy i że nie potrafią położyć szyn tramwajowych ?
          Wie pan że jak pan namówi do powrotu z Irlandii to panu powiedzą w przyszłości
          że dla propagandy oszukał pan ich ?
          Szukaj pan pracy dla Polaków w kraju dla tych co nie znają języka i dla tych z
          małych miasteczek.
          Stawiaj pan ma małe polskie firmy a goń pan wielkie koncerny pijawki.
          Te molochy wybudują nowe hale w Rumuni , Afryce, Chinach i w rok wyprowadzą
          produkcję z Polski jeśli nie będzie pan ich ciągle zwalniał z podatków.
          Opodatkuj pan hipermarkety aby zyski inwestowały w Polsce a nie wywoziły za granicę.
          Jedź pan lepiej do Irlandii popracować zamiast żyć na koszt podatników.
          tak pan zobaczy jak się trzeba dogadywać ze związkami zawodowymi aby ludzie
          zgodzili sie zacisnąć pasa na kilka lat.
          Będzie to trudne w Polsce bo już raz liberałowie oszukali naród 16 lat temu.
          Zmuś pan zachodnie banki aby dały tanie kredy jak w Irlandii.
          Wprowadź pan wysoki próg nieopodatkowany aby biedakom nie odbierać podatków by
          dawać w zamian zasiłki przy okazji żywiąc masę urzędników.
          Na koniec naucz pan wszystkich Polaków języka angielskiego to może uda się panu
          powtorzyć sukces Irlandi.
          Tymczasem ni
          • Gość: xxx Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 07:45
            A ja nie znam nikogo kto chce głosowac na PiS , więc nie rób ludziom
            wody z mózgu.
          • Gość: grzessiu Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: 217.30.156.* 18.10.07, 15:29
            Ale żeś się rozpisał... I na co ta twórczość??? I tak większość zagłosuje na
            PO!!! A co do samodzielnego myślenia to lepiej idź do psychologa, bo jak widać
            paplanina PiS strasznie Ci mózg wyprała!!!
          • jasiek.pl Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO 18.10.07, 15:57
            tylko o 4 nad ranem, gdy człowiek jest wyspany i wypoczety może
            odpalić taką rakietę, chyba że nie płacąc za prawa autorskie
            dokonał "przedruku" tych wypocin. Mam rozumieć ze trenujesz przed
            jutrzejszym najazdem K i PISu na m.Wrocław, życzę powodzenia! Bo jak
            nie to tylko Radio Maryja ci zostało.
        • Gość: głosuję na PO Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.devs.futuro.pl 18.10.07, 08:16
          wynocha stąd !!!!
        • Gość: roxi771 Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:11
          Ja i moja rodzina i waszyscy moi znajomi (w sumie setki osob) tez!!!!
      • wroclawjacek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO 17.10.07, 18:49
        Gość portalu: prywatna incjatywa napisał(a):

> Głosuje na PO i tylko na PO .
        Wolno Ci .
        Pewnie mu wierzysz.
        Ja mu nie wierzę , uczciwsi od Tuska mnie oszukiwali.
        Ja wierzę pani Gilowskiej i panu Relidze.
        Gruszki na wierzbie ja sobie sam mogę namalować nie potrzebuję oszalałego z
        żadzy władzy Tuska aby mi malował świat szczęśliwości i dobrobytu.
        Ja głosuję na ludzi którzy nie obiecuja dupereli że ludzie zaczną z Anglii
        wracać bo się będzie opłacać tylko na tych co robią to czego nie robiły
        poprzednie rządy.

To przy okrągłym stole ustalono że komuna odda władzę ale nie będzie się ich
        ścigać i pozwoli się im robić dobre interesy.
        Prawica poszła na to bo nie chciała rozlewu krwi ale potem nie wiedziała jak się
        wycofać z tych knowań i gwarancji.
        Stało się co się stało, zlustrowano szeregowych policjantów i SB-ków .
        SB-cy dostali pozwolenie na handel alkoholem i bronią.
        Ci co poszli na emeryturę dziś pobierają kilka tysięcy i śmieją się z robotników
        biorących 650 emerytury.
        Donosiciele zablokowali lustrację w sądach, wyższych uczelniach, mediach itd.
        I ciul im w odbyt , tego betonu nie da się ruszyć.
        Ale nie pozwólmy aby przybywało nowych złodziei niby liberałów.
        Jak się robi interesy i promuje nowych przedsiębiorców pokazuje sprawa Sawickiej.
        Tak sie robiło interesy w Polsce zawsze i tak się je robi dalej tylko durny
        naród myśli że łapówki to biorą tylko lekarze.
        Wszyscy biorą . 95% urzędników od których zależy jakaś decyzja bierze.
        Bierze nawet kominiarz gdy ma wystawić opinię na komin .
        Jeszcze nie słyszałem aby któryś, z moich kolegów prowadzących działalność nie
        płacił za zlecenie pod stołem.
        Od wielu lat wiadomo ile procent od jakiego zlecenia się daje.
        Tylko młodzi niedoświadczeni ludzie lub ci co biorą może dać się zwieść
        liberałom z PO.
        Liberalna polityka doprowadziła do tego że dzis 85% baków jest w obcych rękach.
        Że we Wrocławiu wszystkie duże zakłady, Pafawag, Elwro, Dolmel. Polar, Fadroma
        itd każdy po parę tysięcy pracowników padły.
        Ze media poszły w obce ręce.
        Ze my nic nie produkujemy .
        Ze jak się pojedzie do dowolnego miasteczka to widać 30% bezrobocie i walące się
        zakłady górnicze, włókiennicze, huty szkła. Większości zakładów są skupy złomu
        . Nędza i brak perspektyw.
        LG woli tych nędzarzy wozić 100km niż dać uczciwą płacę.
        Ja nie potrzebuję liberałów aby mieć z Polski biedną Kenię z bogatą Nairobi.
        Tu każdy potrafi wpuścić Niemców aby oni bez wojny wzięli to co stracili w
        wyniku wojny.
        Tusk obraża moją inteligencję bełkocząc coś o raju.
        Kumpel mi mówił że jego koledzy bankowcy kończą odsiadywać wyroki ale już w
        kiciu zaplanowali nowe przekręty.
        Bo tak jest w tym pięknym kraju.
        Żeby ktoś się wzbogacił to muszą być frajerzy.
        To zwykła piramidka.

• Gość: pikus(na wygnaniu) Zauważ, że Kaczyńscy dogadywali się w Magdalence IP: 195.229.236.* 17.10.07, 19:56
          Kaczyńscy brali udział w obradach Okrągłego Stołu oraz dogadywali się w Magdalence z Kiszczakiem i komuchami, więc cały twój post jest gó...no warty! Byli również przy korycie. Kaczyńscy to pierwsi ludzie, którzy zawłaszczyli (uwałaszczyli się) majątek narodowy. Prawdopodobnie zgodnie ze stworzonym prawem ale jednak to oni szarpnęli pierwsi publiczny grosz, prezchwytując majątek RSW Prasa Książka Ruch.
          • Gość: CivitVratis Kiedy toto ma sie przyturlać.... jajkami go... IP: *.chello.pl 17.10.07, 21:47
            po co sie to tu plącze ?? Wrocław to miasto ludzi wykształconych i
            młodych i pis nie ma tu czego szukać, My tutaj czekamy na prawo i
            sprawiedliwosc nad Jackiewiczem !! Wypad z Miasta pisowcy, nigdy
            nie zdobedziecie Twierdzy Wrocław !!
            • Gość: Marco Zabójca szefem pisiorków? Rewelka! IP: *.magma-net.pl 17.10.07, 22:43
              Jak sie poczują wyborcy pisu, gdy sie dowiedzą, że reprezentuje ich zabójca?
              Ktoś kto osobiście zabił innego człowieka?
              Że jackiewicz tego nie czuje, że powinien przestać świecić swoją twarzą po mieście, to mogę zrozumieć. Ale jak to nie przeszkadza panu Ujazdowskiemu, to już nie rozumiem!
              • Gość: wyginaj sie zdeka Re: Zabójca szefem pisiorków? Rewelka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 17:48
                Sori jak by ci chcial ktos napasc zone kobiete cos jej zrobic i jej
                dziecku co bys nygusie zrobil chyba ze z ciebie taka lajfa ze sie z
                domu boi wychodzic.Wez sie do roboty chodz na silownie a nie przed
                kompem albo na mecze Slaska troszke odwagi!!!
                • Gość: ruben Re: Zabójca szefem pisiorków? Rewelka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 00:40
                  ale to co on zrobił to samosąd!!! niedopuszczalny przez prawo i
                  sprawiedliwość - czy nie widzisz że jego sprawa po prostu śmierdzi???
            • Gość: kaśka Re: Kiedy toto ma sie przyturlać.... jajkami go. IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:05
              Donek to cienias.We wrocku niestety full jest ale wykształciuchów
              • Gość: r Re: Kiedy toto ma sie przyturlać.... jajkami go. IP: 82.160.135.* 17.10.07, 23:33
                Powinien tak jak Jackiewicz. W ryj i na ziemię.
              • Gość: wrocławiak tusk to cienias IP: *.centertel.pl 18.10.07, 20:35
                Gość portalu: kaśka napisał(a):

> We wrocku niestety full jest ale wykształciuchów

Racja Kaśka. Niestety taka jest smutna prawda o naszym mieście.
            • Gość: PIS RZADZI Re: Kiedy toto ma sie przyturlać.... jajkami go. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 17:45
              Wyksztalcony nie bierze lapowek nie obrazaj PISU.Moze ty nie typowy
              Wroclawiak ze nie wiesz kto rozwalil koszykowke i o maly wlos Slaska
              Wroclaw pilka nozna.Z was to tacy wroclawiacy ze sami siebie
              oklamujecie.Schetyna niech idzie do samoobrony z Tuskiem moze ich
              tam przyjma bez ukladow cos normalnie prowadzic!!!

• Gość: bebe Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 19:58
          Drogi wrocjacku. Piszesz o okrągłym stole. Zatem troche historii:
          przy okrągłym stole był Jarosław Kaczyński (w Magdalence, przy
          układzie z komunistami, także). Donalda Tuska tam nie było... Ucz
          się historii drogi przyjacielu.
        • Gość: pikus(na wygnaniu) Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: 195.229.236.* 17.10.07, 20:03
          Kaczyńscy brali udział w obradach Okrągłego Stołu oraz dogadywali się w Magdalence z Kiszczakiem i komuchami, więc cały twój post jest gó...no warty! Byli również przy korycie. Kaczyńscy to pierwsi ludzie, którzy zawłaszczyli (uwałaszczyli się) majątek narodowy. Prawdopodobnie zgodnie ze stworzonym prawem ale jednak to oni szarpnęli pierwsi publiczny grosz, prezchwytując majątek RSW Prasa Książka Ruch.
        • Gość: pikus(na wygnaniu) Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: 195.229.236.* 17.10.07, 20:03
        • Gość: grzessiu Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: 217.30.156.* 18.10.07, 15:34
          I, że niby, zauważyłeś jak PiS coś z tym robi... ;))) Bo ja nie. I tak głosuję
          na PO. A jak Ci nie pasuje to powiem tak jak twój ukochany idol "Spieprzaj
          dziadu!!!!"
          • Gość: Tylko PO bogaty Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 17:52
            Dziadem to bedziesz ty jak bedziesz klepal biede za czasow PO szykuj
            karton kubelek moze szczurek na obiad smacznego!!!PO dla bogatych a
            nie dla szmaciarzy.Dziadu na co ty liczysz wszystko jest
            uzgodnione.Wiec baju baju bedziesz w raju!!!
      • Gość: Kasia WROCLOVE Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 10:13
        Przyjedzie i pewnie otworzy nie do końca skończoną Klecińską ;P
    • Gość: wic pewnie kogoś aresztują we wrocku w piątek IP: *.chello.pl 17.10.07, 17:33
      inaczej by nie przyjeżdzał przecież, bo wszyscy wiedzą że potrafi
      mówić tylko na jeden temat.
      a jeśli nie aresztują, to przynajmniej ujawnią następny fragment
      love story z udziałem tego babsztyla z jeleniej góry z jakimś nowym
      bohaterem - pewnie z dolnego śląska.
    • a_figa Oddam jak zawsze głos na PO 17.10.07, 17:36
      ze spokojem i konsekwencją zagłosuję na PO
      • Gość: nilek Re: Oddam jak zawsze głos na PO IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 17:46
        A ja jak i moi przyjaciele i rodzina na PiS
        • Gość: zbibi Przynajmniej będziesz mógł powiedzieć: IP: 217.98.20.* 17.10.07, 18:27
          • Gość: zbibi Dobrze mi tu - I dobrze mi tak! ;P IP: 217.98.20.* 17.10.07, 18:27
        • Gość: re Re: Oddam jak zawsze głos na PO IP: *.icpnet.pl 17.10.07, 21:29
          Nie bądż taka pewna
        • Gość: wolny człek Re: Oddam jak zawsze głos na PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 21:34
          Tylko PO wszyscy uwalimy tą paranoję z PIS- u
    • Gość: T PRECZ z Kaczorami. Może sobie przyjezdzac i tak .. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 17:43
      ..nie znajdzie tu zbyt wielu zwolennikow, niech jedzie lepiej do Rydzyka i tam
      sie wypłacze!!
    • Gość: wyborca PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 17:48
      Niech sobie jeszcze trochę pojeździ. Jako lider partii opozycyjnej po wyborach
      nie będzie miał takich okazji.
    • katrina_bush Przecież Jarek też przegra Warszawe. 17.10.07, 17:48
      Przecież Jarek też przegra Warszawe.

Jak ktoś taki ma innym pomóc ?!
    • gaax Chcieć to sobie może :) 17.10.07, 17:52
      Wrocławianie nie są na tyle naiwni, żeby głosować na PiS :)Ostatnio PO dostała w
      sondaży wrocławskim 64%, a będzie więcej! Kopnij kaczkę!
      • Gość: Pawian Re: Chcieć to sobie może :) IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:08
        Kopiem kaczke Donalda.Zawsze to fagas był i ćwok .Wolę Myszkę MIki i
        Pluto.
    • Gość: tomasz PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 17:52
      Może być tak ,że po wyjeździe Kaczyńskiego z Wrocławia przybędzie głosów dla
      PO.100% że popełni jakąś gafę,małe kłamstewko-do tego ma niesamowity talent.
      • Gość: CivitVratis Ziobro w drodze do Wrocka złamal rękę.... IP: *.chello.pl 17.10.07, 21:50
        to było pierwsze ostrzeżenie dla pis... od losu
    • Gość: wrocek Byłoby dobbrze kontrolować PO we Wrocławiu IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 18:04
      PO to jest jedno bagno. Tam się liczy tylko kasa i partyjniactwo .
      Wszystko be oprócz PO. I jeszcze jedno ostatnio głosowałem na PO "na
      szczęście" jestem w kontakcie z ludźmi z PO i oni otworzyli mi
      oczy
      • Gość: rex Re: Byłoby dobbrze kontrolować PO we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:35
        będziesz głosować na Jackiewicza? gratuluję :(
        • Gość: wrocek Re: Byłoby dobbrze kontrolować PO we Wrocławiu IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 20:03
          Na Ujazdowskiego wielu próbowało i nic mu nie można zarzucić a
          ponadto człowiek z klasą z resztą w PO za takiego uważam
          Zdrojewskiego niestety banda; Schetyna łoś Huskowski to goście z
          epoki koryta. Czasy się zmieniają i liczą się zwykli ludzie- zobacz
          pracownicy fizyczni, budżetówka.
          • Gość: atx Re: Byłoby dobbrze kontrolować PO we Wrocławiu IP: *.airbites.net 17.10.07, 21:25
            Piotr Baron tez jest be? ;)
      • Gość: patthecat To głosuj na mordercę :D IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 18:42
        Tak, wiem, wiem. Nieumyślnie tak mu się faceta jebł.o. Spróbuj tak 'nieumyślnie'
        kogoś załatwić i ciekawe, czy na wolności zostaniesz 10 minut. No chyba, że
        jesteś w kontakcie z pisowską prokuraturą - wtedy możesz kilować dalej... :D
        • Gość: Pawian Re: To głosuj na mordercę :D IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:06
          Bronił debilu swojej rodziny i miał rację.Lepiej przywal sie do Pani
          Sawickiej
          • Gość: Wroclawianin Re: To głosuj na mordercę :D IP: *.dyn.optonline.net 17.10.07, 23:22
            inwektyw uzywają PiSuary jak i Ty , dlatego won z Wroclawia....karle
            niemoralny
          • Gość: lazy49 Re: To głosuj na mordercę :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 23:57
            To nie była SAMOOBRONA. Miejsce ataku na Żonę i dziecko posła oraz miejsce
            śmierci poszkodowanego to różne miejsca, to samo jeśli chodzi o różnicę czasu.
            Śmierć nastąpiła koło autobusu którym odjechał domniemany sprawca ataku na
            rodzinę posła. Na dodatek nie wiadomo czy Żona posła mogła prawidłowo rozpoznać
            sprawće ataku.
          • Gość: liube Re: To głosuj na mordercę :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 00:30
            prawy i sprawiedliwy dokonał samosądu....
    • Gość: Misio Wybory to sport :-) IP: *.name 17.10.07, 18:09
      Ale sie podniecacie, jakby pomiedzy PO a PIS a LID byla jakas roznica :-)

Glosujcie, moze wam ulzy - ale na pewno nic sie nie zmieni...
    • Gość: matt PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.chello.pl 17.10.07, 18:13
      "... Kaczynski w ostatni dzien odwiedzi jeszcze kilka innych miast..."
      A ja sie pytam kto za to zaplaci?? Bo pewnie bedzie latal prywatnym samolotem,
      albo i rzadowym. Czy placi za to partia? Jesli tak, to za co? (przeciez to kupe
      kasy kosztuje). A jezeli to idzie z kasy podatnikow to ja sie na to nie zgadzam!!!
      • Gość: monster1972 możesz sie nie zgadzac.. poki kaczka rzadzi jestes IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:52
        zerem

Polak-ateista
      • Gość: T Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 21:07
        Ale spoko jak poleci samolotem rządowym to jest szansa na poważną
        awarię :P
    • Gość: mwee PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: 212.127.91.* 17.10.07, 18:16
      Niemcy i Ruscy liczą na porażkę Kaczorów. Komuchy też. A Wy jeszcze macie
      wątpliwości ??!!
      • Gość: monster1972 nie jestem komuchem, ruskim, niemcem a też licze IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:55
        na ich porażke

i co?

jakiś z tego wniosek wyciagniesz?

:)

Polak-ateista
        • Gość: T Re: nie jestem komuchem, ruskim, niemcem a też li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 21:10
          Ja też na to liczę i jeszcze będę startał się by Jarek zaliczył
          klęskę...
          Zresztą jak tak chciał rozwiązania sejmu to po cholerę się pcha do
          niego z powrotem
    • wroclawjacek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO 17.10.07, 18:25
      > Może by ktoś jajkami porzucał, byłoby śmiesznie chociaż.
      Śmieszne to może by i było dla cymbałów podobnych do ciebie.
      Potwierdza się, że wśród przeciwników PiS u spory procent to idioci którzy nie
      wiedzą czemu służą wybory.
      Tacy ludzie wola aby było śmiesznie niż poważnie i rozsądnie.
      Dlatego Tusk poszedł w kampanię negatywną, prześmiewczą bo wie że elektorat
      idiotów w ostatnich latach znacznie się rozrósł bo przybyło ludzi którzy nie
      pamiętają co to rządy komunistów , liberałów.
      Młodzi ludzie których jeszcze nikt nie oszukał dają się zwieść pustym obietnicom.
      "Jeszcze będzie bezpiecznie jeszcze będzie normalnie" .
      Pusty bełkot dla pustych ludzi , którzy nie mają potrzeby zapytać ale jak to
      osiagnąc.
      Pierwsza kampania w której się nie mówi co się będzie budowac tylko co się
      będzie niszczyć.
      Tusk i Zdrojewski buraki w spocie reklamowym sprzedają buraki.
      Rozumiem Tuska bo to szaleniec który już się widział w fotelu i już planował jak
      będzie rozdawał apanaże.
      Ale Zdrojewski robi z siebie durnia.
      Cóż muszą robić w grupie to czego w pojedynkę nigdy by nie zrobili.
      To jak gang przestępczy. Członek popełnia przestępstwo bo koledzy z gangu patrzą
      i nie chce być mięczakiem.
      Tylu mądrych ludzi z PO robi z gęby szmatę w tych wyborach.
      Jak PO przegra po raz drugi to Tuska odstrzelą ale wtedy ci z drugiego szeregu
      będą się wstydzić bo trzeba będzie dla dobra Polski koalicje z PiS utworzyć.
      Pluć na PiS można w kampanii wyborczej ale konstruktywna opozycja nie może
      bełkotać bez sensu przez lata bo z PO uciekną wszyscy ci co nie będą z siebie
      chcieli robić durnia.
      Dziś robią z siebie durniów bo wierzą że wygrają a ci co mają wątpliwości
      to robią bo tak im koledzy każą.
      Po tej kampanii negatywnej widać, że posłowie biorą pieniądze za nic. My tez
      możemy tak szumieć za 5 razy mniejsze wynagrodzenie.
      Gorzej niż we Włoszech.
      No ale tam mafia popiera zadymy w rządzie.
      Wycofałem się z biznesu bo musiałem ciągle dawać łapówki.
      Cała moja nadzieja w PiS abym znów podjął działalność gosp.
      Jak PiS przegra trzeba będzie uciekać do kraju gdzie nie ma takiej korupcji.
      A wystarczy znieś przepis że karze się tego co daje łapówkę i zaraz się okaże
      ile osób bierze.
      Dowody dostarczą ci co się wk'u'rwiali ale dawali bo musieli.
      Nie potrzeba dawać kasy na CBA.
      Liberalny równa się traktujący z pobłażaniem drobne przekręty .
      Ale one są drobne gdy widać tylko czubek góry lodowej.
      Jeszcze żaden złodziej i łapownik nie oddał w Polsce tego co nakradł.
      Najwyżej wyrzucono go ze stanowiska i z partii i miał jakies procesy.
      Wszyscy biorą i nikomu nie da się tego udowodnić no chyba żeby przez rok łazić
      za jedną osobą jak za Stawicką.
      Co tam Kaczyńscy w jedną kadencję mogą zrobić, co najwyżej tyle aby korupcja się
      nie rozszerzała.
      Korupcja jest od skarbówki po komendę wojewódzką policji.
      Przyszły poseł musi dać 50-100 000 na kampanię aby sobie potem mógł to odbić z
      nawiązka.
      Ustawa w sejmie kosztuje 3 mln zł.
      Trzeba być idiota aby wierzyć że Kaczyński może to zmienić .
      Ale to nie powód aby głosować na PO która rozwinie liberalny parasol nad
      przekrętami.
      W 91 roku Bielecki to samo obiecywał .
      Potem wmawiali ludziom że jak kupią świadectwa udziałowe za 20 zł to będą
      właścicielami majątku narodowego.
      Potem podzielili świadectwa na 15 NFI o wartości 2-3 zł za sztukę i trzeba było
      biuru maklerskiemu zapłacić 5 zł prowizji za sprzedaż jednego NFI o wartości 3 zł.
      TO złodziejstwo na anie przyspieszony rozwój.
      Jak liberałowie zaczną reformy to komuniści nakłonią do strajków i nici z
      rozwoju a korupcja i tak będzie.
      Gdyby nie cymbał Tusk chory na władzę to dziś rządziłby Polska POPiS i kraj by
      sie rozwijała.
      Przez wściekłość Tuska trzeba będzie wymienić pół PO aby doszło do koalicji z
      PiS-em.
      Mądry Rokita wie co robi.

• Gość: lenka Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:37
        o, sztab wyborczy PISu się odezwał... fajnego kandydata Jackiewicza
        macie... pozazdrościć tylko!
        • wroclawjacek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO 17.10.07, 19:16
          Gość portalu: lenka napisał(a):

> o, sztab wyborczy PIS-u się odezwał... fajnego kandydata Jackiewicza
          > macie... pozazdrościć tylko!
          Odbiło Ci ? Jaki sztab wyborczy PiS-u?
          W dupie mam Jackiewicza pewnie taki sam bubek pchający się do władzy jak ci z PO.
          To chyba ten co przywalił jakiemuś czepialskiemu.
          Co ja mogę o nim wiedzieć , będzie miał możliwości to sam będzie kradł.
          Ja jestem elektoratem PiS-u bo wiem jak się staje złodziejem.
          Złodziejem się nie rodzi. To okazja czyni złodzieja.
          Ja po prostu jestem starszy jak Ty i widziałem sporo złodziei.
          każdy z nich bogacił się kosztem innych i kradł w majestacie prawa.
          prywatyzując zakłady powodowano że cwaniacy sprzedawali maszyny a zakłady się
          waliły.
          Łatwo było policzyć ile można wziąć za maszyny jeśli się było dyrektorem
          podobnego zakładu.
          Widziałem jak za bezcen wykupiono cały park maszynowy w wiejskich POM-ach a
          potem latami powolutku z wielkim zyskiem odsprzedawano kombajny, traktory ,
          przyczepy.
          Gdzieś mam taki liberalizm.
          Nie dam się kilka razy na to samo nabrać .
          Znam zbyt wielu złodziei , którzy modlą się aby PO wygrało .
          Ludzie Sawicka wiedziała że jej CBA po pietach łazi a mimo to brała.
          Ci co czują się bezkarni to dopiero biorą.
          Co to jest 100 000 zł ?
          Tyle kary płaci się za dwa dni opóźnienia w oddaniu kawałka drogi.
          Jak się bierze kontrakt na 50 mln to trzeba zapłacić 5-10% czyli 2,5-5mln zł.
          Wszystkie ustawy o zamówieniach publicznych i przetargach są i tak omijane a
          zostały uchwalone bo nie było przetargu bez łapówki.
          Teraz może połowa jest bez łapówki ( w tej wysokości).
          Nienawidziłem Kaczyńskich przez laty ale skoro mam do wyboru miedzy takimi
          durniami jak Tusk, Lepper, Olejniczak, Szmajdziński,Lepper, Olejniczak,Giertych
          ,Miller, Sikorski, to wolę bliźniaków , patałachów Ziobrę i Gosiewskiego.
          Bo to przynajmniej swojskie chłopaki którym uczciwość z gęby patrzy.
          Jak sie do nich przyłączy Marcinkiewicz , Rokita, Gilowska, Religa, Płażyński,
          Olechowski i jeszcze parę osób z PO to może wezmą się do roboty.
          Jak wygra Tusk to będzie się żarł z LiD-em a PiS odpłaci mu za negatywną kampanię.
          Po co nam to było?
          Tusk dla władzy doprowadził do paraliżu władzy.
          Przed nami kilka lat przepychanek i strajków.
          Teraz Tusk boi się powiedzieć, że wejdzie w koalicję z Lidem aby nie stracić na
          wyborach.
          Potem wejście do tej koalicji bo odetnie sobie mosty do PiS-u.
          Potem zacznie lekceważyć LiD szantażując ich że jak wyjdą z koalicji to z PiS-em
          jej nie stworzą.
          Tusk rozrabiaka , Tusk wandal polityczny.
          Zdrojewski ostrzega przed burakami tzn przed sobą.
          Polityka to prostytucja.
          Dzięki Tuskowi teraz polityka wejdzie na nowe tory a obrady sejmu będą tak
          kompromitujące że zakaża ich transmisji.

• Gość: atx Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.airbites.net 17.10.07, 21:31
            "bo wiem jak się staje złodziejem"
            Z doswiadczenia moze? Najczesciej jest tak, ze im glosniej ktos krzyczy ze "wszyscy to zlodziele", tym chetniej sam by cos zwedzil. Mysl o zlodziejstwie siedzi w glowie, a najlatwiej ja wyrazic przez projekcje na innych...
        • Gość: Pawian Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:09
          Lepszy niź tchórz Schetyna co do Legnicy spieprzył i posłanka
          Sawicka,
      • Gość: zbibi Następny co piep.. jak nawalony Józio. IP: 217.98.20.* 17.10.07, 18:38
        Właśnie lechujarki rozpieprzają biznes, i trudno tego nie zauważyć.
        Ostatnio przegrałem kolejny przetarg, chociaż nasza oferta dostała
        najwyższą ocenę merytoryczną, a cenowo też nie była najgorsza. No
        ale mój partner "był nie z tej opcji co trzeba" i zarząd firmy
        (spółka skarbu państwa) zatrząsł tyłkiem i wybrał gorszą,
        ale "neutralną" ofertę. I tak zakończyła się nasza wieloletnia
        współpraca. Na odchodne powiedziano (nieoficjalnie, rzecz
        jasna): "Jesteście naprawdę świetni i byliśmy z was bardzo
        zadowoleni, no ale ... sami wiecie". I tak wygląda prowadzenie
        biznesu a'la lechujarki. To kacze g..wno powinno być uprzątnięte raz
        na zawsze, inaczej co bardziej przedsiębiorczy ludzie zaczną masowo
        wynosić się z kraju, w ślad za ludźmi poszukującymi pracy.
        • Gość: golas Re: Następny co piep.. jak nawalony Józio. IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:11
          Jasne PO to Partia Uczciwych Przetargów koń by sie uśmiał
      • Gość: ambasada Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.generacja.pl 17.10.07, 18:46
        Ja, pol mojej rodziny, wszyscy moi znajomi glosujemy na PO! Wbrew wysilkom
        pisowskich agitatorow wszystkie ich argumenty do nas nie trafiaja a raczej nas
        coraz bardzij odpychaja. W zasadzie jak na poczatku czyjegos postu widze
        demagogie PiS to reszty postu nie czytam, bo co sobie ryc banie. Mam swoj rozum,
        widze co sie dzieje i nie potrzebuje czytac bzdur.

Druga polowa mojej rodziny glosuje na LID, bo uwazaja ze PO jest zbyt miekkie w
        opozycji do PiS
        • Gość: wrocek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 20:14
          współczuje szczerze jak nie na " uczciwych" partyjniaków z PO to na
          byłych partyjniaków - komunistów. Wybór Z których sie ucieszy Rosja
          Białoruś "oświecona" Europa i może jescze alkaida i czerwoni żydzi
          oprócz samych Polaków. głosujcie na Tymińskiego!!:)
          • Gość: ambasada Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.generacja.pl 17.10.07, 20:51
            Poczytaj o cudach Kaczynskiego, kto komu bardziej powinien wspolczuc:)
            • Gość: wrocek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 21:11
              Faktycznie cud że Kaczyński rządzi gdyż byli czerwoni " dobrze
              uwłasczeni"
              nasi sąsiedzi oraz ich zwolennicy nie śpią
              • Gość: gnom Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:24
                jakaś obsesja z tymi kolorami? z jakiego pokolenia jesteś? to już
                praktycznie się nie liczy... a zagłosuję z przekonaniem na PO
                • Gość: wrocek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.telsat.wroc.pl 18.10.07, 00:33
                  Jestem z pokolenia które pamieta stan wojenny, okragły stół itd.
                  Wiem co ludzie z prawa i lewa mówili i obiecali. Obecny rząd robi
                  dobrą robotę dla przyszłoścci Polski. Już nie daje sie łapówek.
                  Hiszpania tak jak Poska obecnie miała jeszcze gorszą prase za
                  granicą jescze kilkanascie lat temu a jest najwiekszym beneficentem
                  Europy. Jest w interesie przeróznych grup aby Polska była słaba.
                  Polacy nie dajcie sie podzielić na PO i PIS Zbudujmy razem
      • Gość: monster1972 nie osmieszaj sie... bredzisz strasznie.... IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:57
      • Gość: Poznaniak Do wroclawiacek IP: *.icpnet.pl 17.10.07, 21:47
        Debilem to ty jesteś i tobie podobni.Nikt normalny na pis nie
        głosuje.No chyba,że ostatnią szkołą którą kończył była podstawówka,a
        co noc modli się do rydzyka.pis to bagno,wsteczniactwo i zabobony.Za
        4 lata gdyby rządził dalej pis miałbyś po dwa kościoły na każdym
        osiedlu,bo już teraz jest jeden.A zamiast EURO 2012 i stadionów
        byłyby rezydencje rydzyka i świątynie opatrzności w każdym mieście,a
        wszyscy którzy nie pójdą w niedzielę do kościołi i nie wrzucą co
        najmniej dychy będą karani zwolnieniem z pracy(jak ten z lotniska).A
        Polska na świecie będzie jak druga Białoruś,gdzie wszyscy będą
        przyjeżdżać do więzienia spotykać się z opozycją bo ich CBA pod
        jakimś pretekstem aresztowało.
        • Gość: Plazzek Ty debil jesteś, a nie Poznaniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 23:27
          Zabobonie jeden po sześciu klasach.
      • Gość: wrocławianka Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.srv.volvo.com 18.10.07, 08:27
        A Panu to płacą za wpis, czy za roboczo-godzinę, że taką propagandę
        PiS'owską Pan uprawia:-D
        Ostatnio na forach strasznie się PiS'owcy uaktywnili, gdzie jeszcze
        nie tak dawno ani widu ani słychu o Was tu nie było - czyżby nowy
        element kampanii wyborczej?? Niestety łatwo się można domyslić kto
        za tym stoi...już jedna taka akcja z wpisami była w sprawie jednej
        pani redaktor pro-PiSowej i jak sie potem okazało wszystkie te
        pienia i wychwalania z adresów pewnego ministerstwa pochodziły:-)
        Czyżby tym razem nowy sztab ludzi zatrudniono by również
        fora 'kontrolować'?
        PiS nie ma szans we Wrocławiu! Tylko PO:-)
        • Gość: wrocek Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.telsat.wroc.pl 18.10.07, 22:21
          Hm ;) wrocławianko odpowiadając moja roboczo-godzina jest
          prawdopodobnie zbyt dużo warta nawet dla PO. Ponadto forum nawet GW
          jest otwarte dla wszystkich opcji - na szczeście GW straciła opinie
          gazety opniotwórczej i nie może już kontrolować naszych umysłow.
          Radzę porozglądać sie dookoła, a nie iść za owczym pędem typu
          wszystko co PiS to be. Ponadto dalej uważam, że najlepsze
          rozwiazanie to POPIS . Wymiana poglądów jest zawsze dobrą lekcją
          demokracji. pozdrawiam;)
    • Gość: WW PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 18:40
      kaczka przyjeżdża do Wrocławia popływać w Odrze
    • Gość: Łukasz Si PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:56
      Torturami nikt mnie nie zmusi do oddania głosu na PiS. A na pewno nie przyjazd
      tego małego (nie piszę tak ze względu na wzrost- on jest malutki w środku)
      człowieka chorego na władzę. Pewnie jeszcze nam centrum jego BORowiki i Policja
      zablokują i trzeba będzie stać w korkach...
      • Gość: zaciekawiony Re: PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 19:21
        wroclawjacek ty nie powinieneś takiego nika uzywać, bo tylko
        wrocławianom wstyd przynosisz ! i nic nie zmienią twoje durne
        wynurzenia, bo i tak zagłosuje na PO. A ty się zastanów, czy jakiś z
        twoich kolegów nie zapisał się właśnie do CBA i za chwilę namówi cię
        do złych czynów (podglądanie fajnej młodej sąsiadki:), a potem wyda,
        oskarży o pedofilię i nagra... takie życie proponuje nam własnie PIS
        i na to zgody nie będzie ! Człowiek Człowiekowi wilkiem - to jest
        motto Kaczorów !!
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: głosuj na przedsiębiorczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:52
          POsłanka Przedsiębiorcza-Sawicka:

[Chcąc tylko pomóc] reprezentowałam ugrupowanie, które chce dawać
          szansę ludziom przedsiębiorczym.

• Gość: wroclove Cudowne życie Jarosława K. IP: *.magma-net.pl 17.10.07, 19:30
      Cud życia

*Życie (Jarka K.) cudem jest.]
      *
      1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera
      jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano,
      osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w
      najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund
      Kaczyński,żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy
      wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza
      zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
      wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej
      pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut,
      a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni
      brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
      małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców
      opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia,
      nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław K. jako jedyny działacz opozycji, z
      kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław K. odmawia (tak twierdzi) podpisania
      lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje
      zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław K. jako jedyny opozycjonista ma
      sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się
      powszechnej lustracji ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach
      prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
      Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą
      wczasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową
      bliźniaków i brakiem internowania Jarosława K. w stanie
      wojennym? Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej
      żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego
      żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu
      bolszewików?
      Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław K., że ten
      po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie
      nękał?
      Być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może
      po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w
      tyłek i obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie,
      rozumiecie towarzysze z PiS tak po starej partyjnej znajomości.

Pomożecie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Idą wybory. Nie
      da
      się tego ukryć. Trzeba uratować ten Kraj. Dlatego powstała akcja
      "Schowaj Babci dowód". Zapoczątkowana dziś przenosi się do świata
      "bardziej przyjaznego". Czyli na strony Internetowe i fora.
      • Gość: antypis Re: Cudowne życie Jarosława K. IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 19:17
        Napisz to na onecie albo na interii ,tam zagląda więcej osób ,tekst jest super
    • Gość: bzium Gdzie to spotkanie z premierem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:31
      Chetnie pojde i rzuce jajkiem tylko powiedzicie gdzie to bedzie
      • Gość: antyjarek Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.07, 19:53
        Wezmy przyklad z Łodzi i pozegnajmy premiera Jaroslawa slowami: "spieprzaj dziadu".
        • Gość: lawenda Re: Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:06
          wątpię, żeby on się gdzieś w miejscu publicznym pokazał... PIS
          będzie pewnie trzymał takie dane do ostatniej chwili w tajemnicy...
          ze strachu! a tak w ogóle to ja z rodziną i znajomymi głosujemy na
          PO!
        • Gość: wrocek Re: Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 20:29
          Łódź czerwone miasto zdziadowało właśnie przez czerwonych a potem
          przez szanowanego przeze mnie Balcerowicza. Głosuj na Millera. Z
          marazmu wyrwał miasto Kropiwnicki- prawicowiec.
          • Gość: rysiopysio Re: Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 01:18
            Gość portalu: wrocek napisał(a):

> Łódź czerwone miasto zdziadowało właśnie przez czerwonych a potem
            > przez szanowanego przeze mnie Balcerowicza. Głosuj na Millera. Z
            > marazmu wyrwał miasto Kropiwnicki- prawicowiec.

wrocek to brzmi dumnie. A ty "wrocek" taki jestes jak z koziej doopy trąba.
            Wiadro gwoździ ma większe IQ od ciebie.
        • Gość: Antydonek Re: Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.chello.pl 17.10.07, 23:12
          Spieprzaj Donek, spieprzaj
        • Gość: wroclawjacek Re: Wielka akcja "spieprzaj dziadu" IP: *.e-wro.net.pl 18.10.07, 09:12
          > Wezmy przyklad z Łodzi i pozegnajmy premiera Jaroslawa slowami: "spieprzaj dzia
          > du".
          Coś ty jeszcze się obrazi i będziemy skazani na Tuska.
          Tego oszołoma który obiecuje nam cud gospodarczy bo na to zasługujemy ale aby
          ten cud nam zagwarantować probuje się dostać do Radia Maryja aby prosić
          słuchaczy o modlitwy za cud.
          Gdybym wiedział że Tusk będzie odwoływał sie do elektoratu przygłupów z forum
          onetu to bym w poprzednich wyborach na niego nie głosował.
          Jest dużo głupków w Polsce i być może ta kampania skierowana do nich przysporzy
          wielu głosów Tuskowi ale on sie i tak przeliczy bo aż tylu głupich nie ma.
          Najwięcej naiwnych wśród młodych , starzy rzadko korzystają z netu więc oszołom
          Tusk myśli, że ma wielkie poparcie.
          Akcja zakrzykiwania Kaczyńskiego byłaby podyktowana strachem że jego wizyta
          przysporzy mu nowych wyborców.
          Tak właśnie tak akcja to nieuczciwe postępowanie ale wynikające z obłudy,
          kłamstw i oszczerstw szerzonych przez Tuska.
          Tusk to cham a chamowi nie uda sie stworzyć trwałej koalicji.
          Zdrojewski to burak obrażający jedna trzecią wrocławian głosujących na PiS.
          Kaczyński obraził jednego gościa który przeszkadzał mu przy wsiadaniu do auta.
          Tusk obraża inteligencję całego narodu opowiadając im że liberałowie dokonają
          cudu choć już raz rządzili i do dziś Polska leczy rany.
          Rozpieprzyli przemysł, banki, oddali media.
          CO jeszcze ma wartość w Polsce ?
          Ochrona Zdrowia, KGHM jak to rozkradną to liberałowie 3-ci raz po władzę nie
          staną bo nie będzie już czym frymarczyć i rozkradać.
          To będzie cud jak PO powołane przez prawicowych polityków będzie rządził rekami
          komuchów.
          Cóz dla władzy Tusk gotów jest się zaprzeć przeszłości.
          Tusk przebił Leppera i Tymińskiego.
          A tu propozycje Tuska
          www.gazetapodatnika.pl/artykuly/to_uczciwa_gra_w_kosci_nie_czynze_panie_cudow-a_5035.htm

• Gość: Tom PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 20:06
      Czasami warto trzymac jezyk za zebami
    • wielki_czarownik Kaczka przyleci do Wrocławia. Co za pech! 17.10.07, 20:22
      Znowu kaczka przyleci do naszego miasta. I po co to? Znowu będę miał weekend popsuty. Przyjedzie, pogada coś o układach, 3 milionach mieszkań i tylko pewnie miasto zakorkują, coby jego wspaniałość ochronić.
      Kaczor - odpuść sobie.
      • Gość: monster1972 nie martw sie, obrzucimy to ścierwo jajami:) IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:34
        Wrocław to dumne, liberalne miasto

nie da się doprowadzić do kaczyzmu

;)

POlak-ateista
    • Gość: wrocławianin Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:32
      nasze wspaniałe miasto nie da się skur_wielom i kłamcom z KC PISDY

nie ma takiej opcji

aparatczycy typu gosiewski, dudzinski czy brudziński nie mają tu
      czego szukać

my głosujemy na panów Zdorjewskiego i Huskowskiego

pisdzielcy, wypierd_dalac z Wroclawia!

Polak-ateista
      • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 20:45
        Kultura elegancja egalitaryzm tego brak w wypowiedzi stronników PO.
        Żenada i współczucie. Za czyje pieniądze Wy tak piszecie i oceniacie
        ludzi? Może Rosji
        • Gość: wrocławianin nie wiem za czyje ty, ja piszę za darmo:) IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:48
          a kaczynskiego nie znoszę

on nie zasługuje nawet nie splunięcie

jest to polityczna kur_wa (sojusz z lepperem dla paru głosów), ktora
          udaje dziewicę mimo, iż stała dlugo pod latarnią

na szacunek trzeba zasłużyc

kaczynski zasłuzył tylko na brak szacunku

POlak-ateista

• Gość: Maniek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.10.07, 21:07
          Mam 19 lat pracuje w Wrocławskiej firmie Koelner nie jestem opłacany przez
          ruskich... a głosuje na PO jak to sie stało ?!?! nie wiem może dlatego że jak
          będę chciał założyć firmę i to będę robił to za moimi plecami będą latać agenci
          ABW i będą przeglądali moje dokumenty 10000 razy by się upewnić że nie oszukuje,
          a ja zamiast rozkręcić biznes w tym czasie będę czekał aż mi dadzą zezwolenie ?!
          taka jest przyszłość dla przedsiębiorców jakby miał rządzić PiS więc ogólnie
          rzecz ujmując i patrząc na te 2 partie PO gdzie ludzie są przedsiębiorcami w
          większości choć i złodziej sie trafi
          ($chetyna) ale to i tak to nie przebija paranoicznego podejścia naszych Kaczek
          do kraju a pamiętajmy że mamy EURO do zorganizowania... a nie chciałbym by przez
          agentów ABW wszystko sie opóźniło i doszło do tego że byśmy się zbłaźnili na
          arenie między naRODOWEJ
          • Gość: Maniek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.10.07, 21:12
            Miałem na myśli CBA a nie ABW xD
          • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 21:22
            Maniek szanuje Twoje poglady lecz zauważ, że w wielu bardziej
            cywilizcyjnie rozwnietych krajach taka kontrola przepływu pieniedzy
            na styku państwo- biznes jest normalnoscią patrz Skandynawia Niemcy
            Wlk. Brytnia czy nawet USA. Tam reguły są jasne do tego stopnia ,że
            kązdy urzędnik jawnie podaje dane o swoich zarobkach ( skandynawia)
            zaś służby w/w państw dzaiałają od dawna na tych zasadach co
            wprowadzono u nas . PIS wprowadził normę która wielu sie nie podoba
            stąd tez ta nagonka.Polska błaźni sie bo jest skorumpowana , a nie
            dlatego że z tym walczy. To są wymysły mediów w wiekszości niezbyt
            przychylnym normalności pozdrawiam
            • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 17.10.07, 21:30
              Też jestem przedsiębiorcą i uwież jest lepiej, gdyż nastały czasy,że
              wresczie nie biora łapówek ludzie którzy nie mieli żadnych oporów.
              Zapytaj sie o to Panię Koelner lub jej syna. Z resztą znałem ojca
              Koelnera b. przyzwoici ludzie , z wieloma problemami który im
              zgotował poprzedni system. Myśle że Koelner wie jak zagłosować
              • Gość: Łoś_bimbacz Re: koniec snu pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 22:32
                W POmpatycznej reklamówce z POdkładem dźwiekowym PÓłTuska,
                nauczycielka po POdwyżkach, w czasie cudownych rządów PO, jedzie
                nową yariską ( 50 k pln) do nowej szeregówki ( 500 k pln). POsłanka
                Sawicka zaczęła realizowac nauczycielski dream nieco wcześniej:
                wzięła na yariske, a na dom juz nie POzwolili, kaczyści i
                bolszewicy. Jedyna szansa POprawy losu pedagogów to rządy PÓłTuska,
                kiedy każdy będzie miał prawo do yariski i szeregówki za uczciwie
                wziętą łaPÓwkę:)
            • Gość: sirYanek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 23:10

> Maniek szanuje Twoje poglady lecz zauważ, że w wielu bardziej
              > cywilizcyjnie rozwnietych krajach taka kontrola przepływu pieniedzy
              > na styku państwo- biznes jest normalnoscią patrz Skandynawia Niemcy
              > Wlk. Brytnia czy nawet USA.
              Ok kontrrola, ale nie prowokacje i tworzenie scenariuszy.

Tam reguły są jasne do tego stopnia ,że
              > kązdy urzędnik jawnie podaje dane o swoich zarobkach ( skandynawia)
              > zaś służby w/w państw dzaiałają od dawna na tych zasadach co
              > wprowadzono u nas .
              U nas przed powstaniem CBA była jawność finansowa u urzędników. Sam nie wierzysz
              w to co mówisz,czy myślisz ze wprowadzenie CBA doprowadzi do tego,ze znikną
              przekręty?

PIS wprowadził normę która wielu sie nie podoba
              > stąd tez ta nagonka.

norma w stylu "postawcie mi wroga to go powale i "dajcie mi człowieka a znajde
              na niego paragraf"
              • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 18.10.07, 00:11
                Prowokacja ( tworzenie scenariuszy )jest stosowana od prawie 100 lat
                w państwach anglo-saskich. Zakup czy sprzedaż kontrolowana w
                wiekszości krajów. Przekrety już znikają i to jest w duzej mierze
                dzieki CBA. Popatrz kto daje obecnie łapówki lekarzom prawnikom
                reszcie - nikt. Uwież wielu to derenwuje
                • Gość: sirYanek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 13:34

> Prowokacja ( tworzenie scenariuszy )jest stosowana od prawie 100 lat
                  > w państwach anglo-saskich. Zakup czy sprzedaż kontrolowana w
                  > wiekszości krajów. Przekrety już znikają i to jest w duzej mierze
                  > dzieki CBA. Popatrz kto daje obecnie łapówki lekarzom prawnikom
                  > reszcie - nikt. Uwież wielu to derenwuje

Nie odniosłeś się do mojego pytania, więc powtórzę je.czy myślisz ze
                  wprowadzenie CBA doprowadzi do tego,ze znikną
                  przekręty?

Nie twierdze,że prowokacje nie są stosowane w innych cywilizowanych krajach,
                  przykładem może być Kanada(gdzie przeszukiwanie śmietników i testy na cnotę są
                  stosowane i to dość często. Z tą jedną różnicą - robi się to gdy są podstawy do
                  tego, w momencie kiedy władza wie, że dany obywatel źle zrobił - ale nie ma na
                  to dowodów. Niby niuans ale jednak.
                  A co do dawania łapówek lekarzom - teraz nie dajesz w kopercie, nie modne już,
                  idziesz na prywatne konsultacje i tak płacisz za coś co masz w "bezpłatnej
                  służbie zdrowia", co do prawników nie mam zdania, gdyż nie posiadam z żadnym
                  kontaktu.

Pozdrawiam
                  • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 18.10.07, 21:12
                    Uważam, że żadna instytucja nie zniszczy korupcji także CBA. Lecz
                    może ją ograniczyć i to już się stało. Społeczeństwo się oczyszcza.
                    Ktoś musiał ten proces zacząć i zrobił to PIS. PiS znisczył też
                    Samoobrone to też fakt. Jestem zwolennikiem PIS i PO w różnych
                    dziedzinach sie uzupełniają dlatego przykro mi iż media (często dla
                    chwytliwych newsów) pokłuciły te dwa obozy. Również pozdrawiam
                    • Gość: SirYanek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 22:30

> Uważam, że żadna instytucja nie zniszczy korupcji także CBA. Lecz
                      > może ją ograniczyć i to już się stało. Społeczeństwo się oczyszcza.
                      Proszę nie używaj retoryki ministra Ziobro, bo ostatnio za dużo tego.
                      Tak jak ci napisałem we wcześniejszym poście, społeczeństwo, nie całe , nie
                      wszyscy szuka bardziej zawoalowanych form brania i dawania.Intencją powstania
                      CBA było rzeczywiście wyplenienie czy ograniczenie korupcji - jednak teraz
                      używane jest do walki politycznej. Co więcej sama produkuje korupcję, słyszałeś,
                      aby złapali kogoś - bo mieli informację od jakiegoś zwykłego szarego obywatela?

> Ktoś musiał ten proces zacząć i zrobił to PIS. PiS znisczył też
                      > Samoobrone to też fakt. Jestem zwolennikiem PIS i PO w różnych
                      > dziedzinach sie uzupełniają dlatego przykro mi iż media (często dla
                      > chwytliwych newsów) pokłuciły te dwa obozy.
                      Partie same sie pokłóciły i media ich nie musiały napuszczać. Poszło jak zwykle
                      o stołki.
                      • Gość: wrocek Re: Wrocław nigdy nie ulegnie PISdzie! IP: *.telsat.wroc.pl 18.10.07, 22:59
                        W sumie widzę, że mamy b. zblizone poglądy. Tylko ja zagłosuje na
                        PiS - mój wybór. Co do CBA każdy moment na upublikowanie korupcji
                        pani poseł jest zły owszem przed wyborami najgorszy dla niej. Ale
                        wszystkie partie wykorzystałyby ta sytuacje. Tak sie działo i dzieje
                        w innych panstwach przed wyborami. Ta pani sama pchała im sie w
                        recę. pozdrwaiam
    • Gość: wrocławianin Wrocław nigdy nie ulegnie Pisdzie! IP: 213.172.177.* 17.10.07, 20:38
      nie damy się kłamostwom i obłudzie kaczynskiego i jego lizusów

to nie jest miejsce dla takich szmaciarzy jak brudzinski, dudzinski,
      kurski, gosiewski czy karski

kłamstwo czy oszustwo i manipulacja to mogą dzialac w radyju co ma
      ryja, ale nie we Wrocławiu

POlak-ateista
    • w_wiener słyszałem, że będą rozdawali sprzęt elektroniczny 17.10.07, 20:48
      Kaczor przywiezie worek prezentów dla mieszkańców Wrocławia. A w tym
      worze: dyktafony, aparaty podsłuchowe, spreparowane telefony do
      podsłuchiwania żony (kolegi) oraz kukuruźniki do słuchania radia
      maryja i mediów publicznych.
      aby dostać prezent trzeba tylko przynieść jeden donos na dowolnego
      krytyka przewodniej siły.
      dla szczególnie uzdolnionych wyjazdy integracyjne z kapusiami z CBA,
      w tym ze słynnym już Tomaszem Piotrowskim uwodzicielem posłonek.
    • Gość: T PiS chce Kaczyńskim zdobyć bastion PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 20:50
      Trzeba się będzie zachowywać godnie i krzyczeć "Spieprzaj Dziadu"
      tak jak to nas wódz uczył

Mam nadzieję, że nie opuści lotniska bo we Wrocławiu będą korki a
      tak najwyżej parę samolotów nie wystaruje...

• Gość: MYciDUPEzloimy Wstepuj wstepu wstepuj prezesie mój...... IP: *.wro.vectranet.pl 17.10.07, 21:00
      odzdzialy gotowe do przyjecia wroga, mimo ze w ostatnim tygodniu jajka
      podrozaly z 9.20 na 12.50 za tacke...nie ma problema...my Cie przywitamy
      prezesie i pozegnamy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka