Dodaj do ulubionych

DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 23:29
Chcialbym poznac Wasze opinie nt. dostepu do Internetu
w wydaniu w/w firmy. Sam korzystam, ogolnie jestem
zadowolony, jednak spotkalem sie z krytycznymi uwagami
kilku innych uzytkownikow. Podejmiecie watek?
Obserwuj wątek
    • Gość: mr Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.01, 00:12
      Ja jestem zadowolony, chociaż czasem pojawiają się kłopoty z połączeniem - bardzo rzadko! Oferta
      Dialogu jest poza tym zdecydowanie tańsza od TPSA. Surfować 24/24 za 85 złotych miesięcznie?
      Rok, czy dwa temu nie do pomylyslenia! TPSA płaciłem i po 450 złotych.
      • Gość: nn Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.01, 18:49
        Moze byloby calkiem OK, gdyby o przerwach w dostepie Dialog
        informowal swoich uzytkownikow indywidualnie a nie tylko
        zamieszczal oglosznia na swojej stronie www. Budzisz sie,
        laczysz - i nic. Dopiero potem okazuje sie, ze to byla zapla-
        nowana przerwa.

A cena, fakt - jest przystepna. Przynajmniej na razie.
    • do_gory Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu 14.04.02, 12:41
      • Gość: ala Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.02, 13:17
        u mnie niestety b.często się zdarza, że łącza są tak zatkane, że otwarcie byle
        strony trwa kilka minut...
        • Gość: Janek Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.02, 18:58
          Nie wiem co im odbiło. Jakość bez zmian ale cenę abonamentu podnieśli o 20 %.
          Dlaczego aż o tyle.Inflacja?
    • Gość: Aga Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.02, 23:08
      Podziwiam wszystkich zadowolonych z usług Dialogu. ;)
      W domu używam od ponad roku i klnę na czym świat stoi.Nie dość,że jest
      przeraźliwie wolny (ściąganie małego pliku trwa godzinami nawet w nocy,strony
      otwierają się w żółwim tempie),to na dodatek połączenie rwie się nagminnie,są
      częste przerwy w świadczeniu usługi i cena oferty idzie w górę...
      Rewelacyjny Dialog posiada dwa serwery na cały Wrocław... więc nie ma się co
      dziwić,że jest tak jak jest... Czasami wolę przełączyć się na telekomunikację.
      Z niecierpliwością czekam na planowane obniżenie kosztów za Neostradę...
      nieoficjalnie - łącze o szybkości 512 kb/s ma kosztować 180 zł (teraz ponad 400
      zł miesięcznie).Modem z radością walnę w kubeł...
      • Gość: beatice Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 15:48
        Zazdroszczę tym, którzy są zadowoleni, bo u mnie jest tragicznie! Dzisiaj na
        przykład przez godzinę łączyłam się z internetem. Ciągle zrywało mi połączenie,
        a strony nie chciały się w ogóle otworzyć. Zaczyna mnie to już denerwować, bo
        siedzę czasem dwie godziny przed kompem i nic nie jestem w stanie zrobić. Nie
        wiem czym to tłumaczyć skoro są tacy, którzy nie narzekają na Dialog.
        Pozdrawiam.
    • Gość: daag nie ma już telefonii lokalnej s.a.!! IP: *.tlsa.pl 16.04.02, 14:59
      od ponad dwóch miesięcy spółka nazywa się telefonia dialog s.a.
      to tak w kwestii formalnej.
    • Gość: mick Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 16:52
      U mnie działa świetnie. Dosłownie chodzi jak burza. Aż jestem zdziwiony, bo
      jeszcze w marcu kilkakrotnie kontaktowałem się z biurem obsługi żeby coś
      zrobili. Skonfigurowałem też zgodnie z zaleceniem zamieszczonym na stronie
      dialogu swojego explorera:
      "W3Cache pozwala na buforowanie stron www i danych ftp.
      jest bezpłatny i dostępny jedynie dla użytkowników sieci DialNet pod adresem
      w3cache.dialog.net.pl port 8080.
      Aby móc z niego skorzystać należy odpowiednio skonfigurować swoje
      oprogramowanie (np. Internet Explorer) wpisując adres serwera W3Cache oraz
      port."
      • Gość: cyfer Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 17:11
        naleze do grona tych, ktorzy nie maja specjalnych powodow do narzekan. lacze sie zazwyczaj za pierwszym razem, pliki "schodza" szybko, strony otwieraja sie z przyzwoita szybkoscia... czasem tylko polaczenie jest zrywane, ale to zdarza sie bardzo rzadko. smiem twierdzic, ze w wiekszosci przypadkow "in minus" winna jest konfiguracja komutera...
    • Gość: bromden Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 17:56
      mam isdn, smiga az milo
      • yak-ona Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu 16.04.02, 20:18
        tez mam isdn i smiga az wszyscy zazdroszcza!!!
    • Gość: labeo Re: DIALOG (Telefonia Lokalna S.A.) - refleksje nt. jakosci Internetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 20:59
      Mam internet w Dialogu od kilku miesiecy. Na poczatku byly straszne problemy:
      bledy autoryzacji, zrywanie polaczen, wolne sciaganie plikow. W lutym kilka
      razy dzwonilem w tej sprawie do BOKa. Mniej wiecej od polowy marca wszystko sie
      zmienilo (zmienilem takze system z Win98 na 2000). Od tego czasu zadne zrywanie
      polaczen, blad autoryzacji sie nie zdarzyly. Gdy lacze sie ze stronami
      zagranicznymi to mam wrazenie ze szybciej laduja sie niz polskie. Jednym slowem
      jak na lacze isdn to dziala jak burza. Gdyby tylko nie podnosili ceny....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka