Gość: sara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.01, 17:17 Uważam, że we Wrocławiu już od dawna powinna znajdować się ulica pod patronatem Papieża, jest to człowiek wielki i nalezy mu sie to nawet za życia! Proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irek Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.01, 17:21 Uważam, że taka zmiana powinna nastapić już dawno, proponuję przemianowanie ulicy Grabiszyńskiej lub Ślężnej dlaczego? bo są długimi i szerokimi arteriami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 MOST Jana Pawła II IP: *.vogel.pl 26.04.01, 17:43 Gość portalu: irek napisał(a): > Uważam, że taka zmiana powinna nastapić już dawno, > proponuję przemianowanie ulicy Grabiszyńskiej lub > Ślężnej dlaczego? bo są długimi i szerokimi arteriami > miasta. Jeśli chcesz kogoś naprawdę uczcić: ofiaruj co masz najlepszego: tylko Most Grunwaldzki jest coś wart... Ja osobiście skłonny jestem poświęcić wizję wyrzynających się "za wiarę" zakonników-rycerzy wraz z kwiatem rycerstwa polskiego... ...na rzecz wizji Papieża, który niczym Most spina ze sobą tak odległe brzegi jak tolarancja i fundamentalizm Wszystkie ulice Wrocławia to chucherka na tak poważną misję... (zważywszy stan nawierzchni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Re: MOST Jana Pawła II IP: *.arch.pwr.wroc.pl 27.04.01, 16:18 MOST JANA PAWŁA II ULICA JANA PAWŁA II ........................................................................ a może by tak bez takich kompromisów, proszę państwa... może od razu Jan-Pawel-Drugi-Stadt-Breslau, albo Janopawłogród Poważniej zaś mówiąc: jestem szczęśliwy, że Jan Paweł II nie podzielił losu Adolfa Hitlera, Hermana Goeringa i Józefa Stalina, którzy posiadali kiedyś (w różnym czasie) SWOJE ULICE ZA ŻYCIA (ob. ul. Mickiewicza, Sztabowa-Wieczysta, Jedności Narodowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: MOST Jana Pawła II IP: *.vogel.pl 27.04.01, 16:26 Gość portalu: gap napisał(a): > Poważniej zaś mówiąc: jestem szczęśliwy, że Jan Paweł II nie podzielił losu > Adolfa Hitlera, Hermana Goeringa i Józefa Stalina, którzy posiadali kiedyś > (w różnym czasie) SWOJE ULICE ZA ŻYCIA Jak to nie? A Jana Pawła II w Warszawie? Szczęście trwa krótko :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: MOST Jana Pawła II IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.04.01, 22:54 Niedawno, wracając z Elbląga przejeżdżałem przez Kwidzyń. Trzy ronda to dwóch kardynałów i papież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruella Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 28.04.01, 12:06 A moim zdaniem ulica Jana Pawła II nigdy nie powinna znaleźć się we Wrocławiu, bo poprzedzałoby to Jego odejście, a tego nie chcemy. Tradycja wrocławska nie zezwala bowiem, jak wiadomo, na takie honorowanie osób żyjących. Poza tym, Ojciec Święty jest osobą skromną i na pewno nie potrzebuje takich hołdów w najbliższym czasie. PS)Nie mogę się zdecydować, czy występować tu jako Cruella, czy jako Elefantyna Bubek. Niech ktoś mi poradzi! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.04.01, 13:12 Co, do Papieża, masz rację. Występuj jako Jadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruella Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 04.05.01, 10:20 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Co, do Papieża, masz rację. > Występuj jako Jadzia. Dzięki za wsparcie. Wolę jednak Cruellę. Ale ten Hrabia to też nie najgorszy pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Ul. Jana Pawła II IP: 195.116.104.* 01.06.01, 19:39 Gość portalu: cruella napisał(a): > A moim zdaniem ulica Jana Pawła II nigdy nie powinna znaleźć się we Wrocławiu, > bo poprzedzałoby to Jego odejście, a tego nie chcemy. Tradycja wrocławska nie > zezwala bowiem, jak wiadomo, na takie honorowanie osób żyjących. W zupełności się z Tobą zgadzam, ale zauważ, że nie bylibyśmy pierwsi - by wspomnieć choćby Al. Jana Pawła II w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 19:56 Czemu chcecie utytułować ulicę imieniem kogoś kto żyje to tak jakby juz sie kogoś skreśleło z listy żyjących - obrzydlistwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: Ul. Jana Pawła II IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 22:37 Ależ broń Boże! Wrocław by coś stracił! Pamiętacie? (Toż to jak wczoraj). Każda miejscowość odznaczona była Krzyżem Walecznych, lub czymś podobnym. Z całego natłoku zasług, wyróżniało jedynie brak odznaczeń. Obecnie każda dziura (a już w podkarpackim szczególnie) ma uliczkę, aleję, plac lub pomnik im. Jana Pawła II. Niech, choć jedno miasto w Polsce będzie oryginalne! Odpowiedz Link Zgłoś