svarte_sjel 09.11.07, 21:27 A czego oczekiwać w kraju, którego _premier_ nie wie nawet jak kraj ów się nazywa, o znajomości hymnu nawet nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ko Bo Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.magma-net.pl 09.11.07, 22:21 oczekiwać, że będzie inaczej. Ale nie biernie - samemu cos trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Ten Pan bardzo ładnie się komponuje z obrazem w tl 11.11.07, 16:46 e:) Ja rozumiem, że dla niego Polska to tylko jej historia. A ja nie wiem, jak wygląda szabla, a o "ojcu Basi" z hymnu wiem tyle, że był ojcem "jakiejś" Basii. A może to miał być taki Kowalski? Nie wiem i gó.. mnie to obchodzi. Ważne jest, że kocham ten kraj i naród. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir O patriotyźmie innych narodów. 11.11.07, 17:09 Siedzimy sobie kiedyś w pracy (Dania) z Francuzem i on mówi "dobra nie będziemy słuchać duńskiego radia włączymy sobie jakieś nasze radio przez neta". Posłuchaliśmy trochę jakiejś rozgłośni francuskiej, potem przyszedł czas na rozgłośnię polską (RMF). Po 5 piosenkach spytał się czy my mówimy w Polsce innym językiem niż angielski. We francuskim radiu wszystko jest po francusku.A w polskich rozgłośniach mają język polski w du.ie. To jest właśnie to, Polacy nie umieją być patriotami w prosty sposób. U nas patriotyzm to szabelki i koniki, a we Francji czy w Danii wspieranie tego co francuskie, bądź duńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: O patriotyźmie innych narodów. 11.11.07, 19:24 kosmiczny_swir napisał: > Siedzimy sobie kiedyś w pracy (Dania) z Francuzem i on mówi "dobra nie będziemy > słuchać duńskiego radia włączymy sobie jakieś nasze radio przez neta". > Posłuchaliśmy trochę jakiejś rozgłośni francuskiej, potem przyszedł czas na > rozgłośnię polską (RMF). Po 5 piosenkach spytał się czy my mówimy w Polsce inny > m > językiem niż angielski. We francuskim radiu wszystko jest po francusku.A w > polskich rozgłośniach mają język polski w du.ie. To jest właśnie to, Polacy nie > umieją być patriotami w prosty sposób. U nas patriotyzm to szabelki i koniki, > a > we Francji czy w Danii wspieranie tego co francuskie, bądź duńskie. Trzebaby zrobic liste polskich rzeczy do wspierania moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corvus flaga,husaria IP: *.range86-136.btcentralplus.com 10.11.07, 02:57 niestety,przykładów jest więcej,choć nieumiejętne wywieszanie flagi to podstawa.jeśli wisi pionowo: pas biały po lewej stronie (od strony patrzącego). do tego dochodzi brak wiedzy np o husarii...ile razy ludzie mylą ją z huzarami! ale to wina nauczycieli historii i troche systemu nauczania historii.troszke mniej dat,a więcej o symbolach,ważnych bitwach,rodzajach uzbrojenia,ważnych ludziach.choć wiem ze i sami nauczyciele czasem nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student historii Re: flaga,husaria IP: *.SLOWIANKA.ds.uni.wroc.pl 10.11.07, 09:06 Taa.. Najlatwiej zwalic na nauczycieli historii. A rodzice do czego sa? Przeciez to rodzice wychowuja dzieci, a nie nauczyciele.. Wracajac do systemu szkolnictwa. Nie jest zle. Mimo glupiej wedlug mnie reformy i tego, ze 3 razy uczniowie ucza sie tego samego i w zasadzie za kazdym razem konczy sie to na drugiej wojnie swiatowej, to nauczyciele staraja sie. Nawet nie oni sami. Organizowane sa przeciez apele, akademie podczas ktorych spiewa sie hymn narodowy. Mimo wszystko wracam do poczatkowego watku - Rodzice, rodzice, rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corvus Re: flaga,husaria IP: *.range86-136.btcentralplus.com 11.11.07, 12:54 tak,tylko ze dzieci wywodzą się z różnych kręgów,np typowo ignoranckich,dla których symbole narodowe czy w ogóle pojęcie patriotyzmu jest lekceważone i wyśmiewane.dlatego jeśli nauczyciel historii nie opowie o husarii,jedyną wiedzą dziecka jest beznadziejne "ogniem i mieczem" (film oczywiście) gdzie husaria i w ogóle Polacy przdsawieni są jak totalni nieudacznicy i pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: flaga,husaria 11.11.07, 13:37 To prawda, że pod względem wiedzy o historii wojska film był zjechany. W scenerii bitwy pod Żółtymi Wodami (obserwowanej przez uwięzionego Skrzetuskiego) pokazano szturm husarii w błotnistym gruncie na umocniony husarski obóz. Takie głupoty to mógł wyczyniać sowiecki marszał Żukow ale nie siedemnastowieczny polski dowódca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: flaga,husaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 09:40 Tak, wiecej o szabelkach i konikach, bedziemy od tego lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corvus Re: flaga,husaria IP: *.range86-136.btcentralplus.com 11.11.07, 12:59 oczywiście ze będziemy lepsi.każdy naród w którym szacunek dla tradycji i własnej historii jest duży radzi sobie bardzo dobrze.patrz wszyscy brytyjczycy,Irlandczycy czy choćby amerykanie,gdzie tej tradycji mają bardzo mało i każdą z nich eksploatują niesłychanie (choćby szacunek dla flagi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: flaga,husaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:12 Tradycja, kultura, nauka - jak najbardziej jestem dumny. Wojny, narzedzia do zabijania i konflikty wydaja mi sie jakos mniej wzniosle i piekne, ale musisz zrozumiec pacyfiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Duńczycy są dumni z Wikingów 11.11.07, 17:03 Duńczycy są niesamowicie dumni z Wikingów i swojej historii. Do tego wszechobecność duńskiej flagi. Urodziny - flaga, impreza na uczelni - flaga, Julefrokost - flaga. Duńskie flagi są wszędzie i każdym domu. Małe, maleńkie, średnie, duże i wielkie jak spadochron. Absolutnie wszechobecne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: flaga,husaria 11.11.07, 13:40 Zobacz, jak wyglądają np. francuskie ceremonie wojskowe. Królują czerwono-niebieskie mundury, które przysporzyły francuskiej armii tyle krwawych strat. Ale jednak pozostają symbolami ciągłości państwa i jego wojskowych tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: flaga,husaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:19 Dla mnie osobiscie sa to jedynie symbole krwawych i nie potrzebnych walk ktore toczy nasza cywilizacja... sama ze soba. Rozumiem, ze niektorzy sie takimi rzeczami interesuja i ich to kreci, ale jednak wiekszosc wojen toczy sie glownie po to aby pewna waska grupa bankierow i innych szych mogla sie nachapac. Zwykli ludzie dostaja sa natomiast karmieni propagandowa papka religijno - patriotyczna, chwytaja za karabin i biegna rozwalac drugiemu czlowiekowi leb w imie wznioslych idei. Nie wiem co w tym fajnego. Rozumiem jeszcze tych ktorych kreci strategia, techniczne aspekty militariów, ale zeby cieszyc sie np. z powodu zabicia ilus tam tysiecy czy milionow ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terencjusz Re: flaga,husaria IP: *.elb.vectranet.pl 11.11.07, 23:46 www.youtube.com/watch?v=FoNmNmXExZ8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: flaga,husaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 00:06 Piekna animacja, dzieki za przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obza Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 16:10 Ale sobie gościu wybrał kandydata do chwalenia się zbiorami. Ten jełop od durnego wierszyka na szabli to przecież największe polskie przekleństwo - półgłówek, który nie chce się uczyć, tylko woli "walczyć o polskość" i w efekcie wszystko przepieprza. Odpowiedz Link Zgłoś
frankol O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 08:17 Wiedza p. Zarawskiego (podobnie jek cytowanych przez niego urzednikow) tez jest niepelna. Mianowicie flaga miedzynarodowego kodu sygnalowego "H" wywieszona na statku nie oznacza "jednostki pilotujacej (?!)" , lecz: " Mam pilota na pokladzie". Poza tym zdecydowanie rozni sie od bandery polskiej = pasy bialo - czerwone sa pionowe , a nie poziome. Klania sie XVII w. i Sebastian Klonowic : "Moze nie wiedziec Polak , co to morze,gdy pilnie orze !".Tylko , ze od szefa muzeum mozna i nalezy wymagac przekazu wlasciwych informacji - nb. dostepnych w kazdej encyklopedii , nawet jesli morze i sprawy zeglugowe nie sa w kregu jego zainteresowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.grz Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.ghnet.pl 11.11.07, 10:50 Moze w wywiadzie pan kierownik zszedlby z piedestalu swojej wiedzy o militariach i zrozumiale opisal wyglad polskiej szabli. Glowica, kablak, migdal, to okreslenia nic mi nie mowiace i w dalszym ciagu nie wiem jak mniej wiecej wyglada polska szabla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwrz Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.magma-net.pl 11.11.07, 13:41 w tej notce było, że o szcegółach będzie mowa w Arsenale w sobotę o 12. Jak ktoś chce widzieć wszystko tylko z gazety (tej, czy innej) to będzie wiedział tylko o powierzchownych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 13:42 Głowicę znaleźć można w rakiecie. Szabla ma głownię. A historyk powiniem mieć głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchi Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.magma-net.pl 11.11.07, 14:20 rękojeśc szbli ma głowicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:48 Nie wiem jak szabla, ale miecz posiada i "glownie" i "glowice". To pierwsze to dolna czesc ostrza ktora sie paruje ciosy, a drugie jest dolna czescia rekojesci dzieki ktorej miecz jest wywazony. Jesli ktos ma inne informacje niech sprostuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ten facet o flagach nie dosyc pojecia!!! 12.11.07, 00:57 miedzynarodowy kod sygnałowy posiada flagę białoczerwoną, to fakt! Ale niestetyż, jest to flaga o wertykalnym ułożeniu kolorów. Polska flaga, podobnie jak flagi Monaco oraz Indonezji mają ułożenie horyzontalne (różnice w pozycji kolorów czerwieni oraz bieli). A herb panstwowy na fladze wynika z dawnej tradycji. A tak właśnie ustalono po odzyskaniu niepodległości z banderami wojennymi, flagą prezydenta RP czy też z flagami rodzajów broni czy generalicji. Ale kogo to obchodzi......... Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 09:24 "Nauka to jest wymysł dyabli" - kwintesencja prymitywnej polskości, dopóki dominuje, dopóty Polska będzie zacofanym zaściankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 13:45 Nie. To jest kwintesencja polityki PiS i przystawek w ciągu ostatnich 2 lat, przejawiającej się promowaniem buractwa, dyspozycyjności i klientyzmu z pogardą dla ludzi pracujących i uczących się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: O polskich symbolach narodowych IP: 81.26.4.* 11.11.07, 19:21 Wie Pan co? Tu o szabli a Pan o polityce! Ale jeżli już to ja pracuję na uczelni, gdzie niestety są w pogardzie i nauka, i praca naukowa i sprawiedliwośc wogóle. I nie czynią tego ludzie PiSu tylko tacy co to od dziesięcioleci "rozwijają" Polskę! Ale im to chyba wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo O polskich symbolach narodowych IP: *.anonymous.proxy.quex.org 11.11.07, 10:15 symbolem czerwonej polski jest to sierp i mlot, a przywodcami tacy mordercy i zlodzieje, jak jaruzelski, kwasniewski, miller, i cala reszta czerwonej bandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izza Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:29 A symbolem IV kaczej RP jest kot Alik, "jaszczomb" i "Wolska" Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Ja mysle, ze bardziej 11.11.07, 11:00 bose stopy i ostrogi pasuja do tego bardziej. Chlubic by sie mozna z rozumu i pracowitosci, ale tego to nawet nie jak na lekarstwo... Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Ja mysle, ze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:24 Jesli chodzi o "rozum" to Polacy wypadaja w statystykach bardzo dobrze na tle innych krajow, sprawdz sam. Pracowitosc? Tam gdzie godnie placa, takze wypadamy niezle, a ze Polak nie lubi jak Chinczyk pracowac za miske ryzu... chyba dobrze ze nie jestesmy frajerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parano Re: Ja mysle, ze bardziej IP: *.bugaj.pabianice.pl 11.11.07, 14:37 Och. Miłujący patriota wywyższa się i śmieje z Chińczyków. Pracują bo muszą. Historia pokazuje, że Polacy też musieli pracować za pół-darmo żeby utrzymać rodzinę. Czy wtedy byli oni frajerami? Pamiętaj o tym, zanim napiszesz kolejną opinię tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Ja mysle, ze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:41 Pelna zgoda, zle to ujalem. Zreszta czesto w innych postach chwalilem pracowitosc Chinczykow i ich milosc do ojczyzny, wiec... Chodzi o to ze "cenienie sie" tez moze byc zaleta oprocz ciezkiej pracy za niskie wynagrodzenie. A jesli chodzi o prace z apol darmo to w sumie sam tak pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczep. O polskich symbolach narodowych IP: 212.87.241.* 11.11.07, 11:13 Polskim symbolem narodowym powinna być łyżka z wodą.Dlaczego?bo w czasie gdy Polska na krótko jest wolnym krajem,polak z wrodzonej zawiści do drugiego polaka utopi go w łyżce wody i powie należało mu się.Gdy przychodzi tragedia narodowa wtedy zaczyna się szanować ale tylko do odzyskania wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 13:49 Można w tym miejscu wymienić też teczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 11:36 Flagi i hymny to w Europie juz przezytek. Moze jeszcze uzywane przez Kosciol i faszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwkajo Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.chello.pl 11.11.07, 12:45 to co mówisz jest bzduą zobacz jak np. Anglicy czczą i obdażają wielkim szacunkiem swoją Królową, suwerenność Parlamentu, swe tradycje. Jakim pietyzmem otaczają pełnienie służby cywilenej czv np wykonywanie zawodów prawniczych. Mam nadzieję że w Polsce też tak będzie. kochająca Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: O polskich symbolach narodowych IP: 81.26.4.* 11.11.07, 19:34 To określenie Pana jest wstrętne! Hymn to tożsamośc narodowa! Naród bez tożsamości ginie! Czy o to Panu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nivol Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:50 Patriotyzm jest smieszny,nio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo nowoczesne niewolnictwo bez ojczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:49 bez kajdan, zasieków, zakazów... mały niewolnik pieniądza sam wskakuje w kierat, narzeka i ciągnie... ot, takie perpetum mobile. A po co mu ojczyzna? flaga? hymn? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Głupia gazeta, redaktorzy idioci to i artykuł zły 11.11.07, 12:16 Jeśli uważa się że patryjotyzm jest jak faszyzm o czy niedawno piała wyborcza, świadczy to jak blade i błędne mają towarzysze redaktorzy pojęcie o miłości do ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parano Re: Głupia gazeta, redaktorzy idioci to i artykuł IP: *.bugaj.pabianice.pl 11.11.07, 14:24 Ja nie czuję się dumny z historii kraju, w którym gloryfikuje się zacofany sarmacki styl życia, kraju gdzie niestety głupota i źle pojmowana duma i zwyciężała nad rozumem i umiejętnościami. To jest mój kraj, tu się urodziłem, tu się wychowałem i tu mam znajomych i przyjaciół, ale nie czuję tej dumy z bycia Polakiem. Cieszę się, że żyje w wolnym kraju i pamiętam o ludziach, którzy tę wolność wywalczyli. Mój pra pra pra dziadek przywędrował tutaj z wojskami Napoleona zostawiając rodzinną Francję i osiedlając się tutaj...co go tutaj zatrzymało nie wiem, ale może to samo mnie zatrzyma tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Głupia gazeta, redaktorzy idioci to i artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:36 Zgadzam sie, ze artykul byl srednio udany, ale chodzilo o pewne wspolne elementy. Patriotyzm w skrajnej formie zamienia sie w nacjonalizm, a temu z kolei moze byc blisko do faszyzmu. Moim zdaniem trzeba we wszystkim znac umiar, takze w tej "milosci do ojczyzny", aby byla ona racjonalna, sensowna i szczera, a nie fanatyczna, slepa i wbijana do glowy przez propagande. Nic na sile. To ze na takie artykuly reagujesz zloscia tez jest nie potrzebne, czasem potrzeba tez pewnej autorefleksji aby potem bylo lepiej. Socjalizm strasznie popsul mentalnosc Polakow, ale wydaje mi sie ze z roku na rok jest coraz lepiej. Wyzbywamy sie tez kompleksow, ktore bez watpienia sa obecne w narodzie. To czego najbardziej nam brakuje to DYSTANSU do swiata, zgody wsrod ludzi, otwartosci na drugiego czlowieka, nawet jesli ma diametralnie rozne poglady. Innych wiekszych "mankamentow" nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:56 "Niech w księgach wiedzy szpera rabin / Nauka to jest wymysł dyabli / Mądrością moją jest karabin / I klinga ukochanej szabli" Cudne! I ten rabin! Taka właśnie jest nasza mentalność i tym się różnimy od krajów Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:51 A co to wina Polakow ze zydzi sa mocno zwiazani z Polska i stanowia duzy odsetek obywateli? Skoro bylo i jest ich tu duzo, to sa tez obecni w kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: O polskich symbolach narodowych IP: 144.92.199.* 11.11.07, 18:13 Ale tutaj 'rabin' uzyty jest prawie jak wyzwisko, w dodatku w polaczeniu z nauka. Zyd=nauka=strata czasu, prawdziwy Polak woli machanie szabelka! To tak jakby jakis Niemiec napisal wierszyk zaczynajacy sie od slow 'Niech samochody kradnie Polak...'. Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: O polskich symbolach narodowych 12.11.07, 03:00 Wszystkim krytykantom proponuję wizytę w muzeum i przeczytanie pozostałych zwrotek wiersza wyrytych na klindze tej szabli, a jest ich, o ile pamiętam, kilkanaście.Cytowany fragment, wyrwany z kontekstu, brzmi faktycznie niezbyt ładnie. PS.A jakie pole do popisu panowie krytykanci mielibyście przy "żurawiejkach"!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: O polskich symbolach narodowych IP: 144.92.199.* 12.11.07, 05:02 Coz, wiem tylko tyle ile podano w gazecie. A co do zurawiejek... 'Hej, dziewczyny, w gore kiecki! Jedzie ulan jazlowiecki!'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: O polskich symbolach narodowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 19:33 Gość portalu: zen napisał(a): > A co to wina Polakow ze zydzi sa mocno zwiazani z Polska i stanowia duzy odsetek obywateli? Skoro bylo i jest ich tu duzo, to sa tez obecni w kulturze. Ale ten rabin występuje tu w towarzystwie dyabelskim. Judaizm, a zwłaszcza chasydyzm kojarzono często z czarną magią. Weź pod uwagę choćby znaczenie słowa "kabała". Czyli wiedza = coś obcego kulturowo i bezbożnego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 15:03 PO-bolszewickie wladze Wroclawia zezwolily na funkcjonowanie gieldy na Świebodzkim w dniu Swięta Narodowego; wszystkie muzea zamkniete; zadnych oficjalnych obchodow swieta-nie liczac mszy w kosciele garnizonowym i parady, dzieciecej, w rynku; a to swieto narodowe-gdzie wojewoda, prezydent - miasta starajacego sie o promocje w swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowski Sonda ONETu IP: *.magma-net.pl 11.11.07, 15:08 Sonda ONETu: czy wywiesiłeś flagę 11 listopada? Tak - 24% 76% - nie. Szacując to co widzę przez okno (na Gądowie) jest gorzej. A dziś na placu koło kościoła garnizonowego iluś facetów nie zdjęło czapki z głowy podczas grania naszego hymnu. Więc może racja: po co (może raczej: dla kogo) zawracać sobie głowę symbolami narodowymi. Ale, na moje pocieszenie. Byłem w Irlandii 3 maja. Ilu jest tam Polaków zorientowałem się po ilosci wywieszonych polskich flag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Sonda ONETu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:35 Gość portalu: tarnowski napisał(a): > Sonda ONETu: czy wywiesiłeś flagę 11 listopada? Tak - 24% 76% - nie. No, prawo każe wywieszać flagę w świeto PAŃSTWOWE. W Polsce takim świetem jest WYŁĄCZNIE 1 maja. Pozostałe to świeta narodowe, a ich ustawa nie obejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Re: Sonda ONETu IP: *.magma-net.pl 12.11.07, 17:49 2 maja jest świętem flagi państwowej. I nic prawo nie każe, bo za to nie ma kar Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Dziadkowe mądrości... 11.11.07, 15:24 "Niech w księgach wiedzy szpera rabin / Nauka to jest wymysł dyabli / Mądrością moją jest karabin / I klinga ukochanej szabli". głupota niejedno ma imię, nic dziwnego, że PiSiory mają elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Re: Dziadkowe mądrości... 11.11.07, 15:37 mlodosc ma to do siebie, ze wierzy w mrzonki i obietnice bez pokrycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: a psia kupa na chodniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 15:56 Na chodniku to pikus, w piaskownicy to jest dopiero hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: a psia kupa na chodniku? IP: 81.26.4.* 11.11.07, 19:59 Tak młodośc myśli, że przeszłośc jest nieważna, że liczy się tylko przyszłośc! Jednak życie w większości przypadków przynosi refleksję, że nie da się budowa przyszłości w oderwaniu od przeszłości bo chociaż nie wiem jak byśmy chcieli nie uciekniemy od niej! Co do tej psiej kupy to ją tżeba sprzątnąc! To oczywiste! W naszej Ojczyźnie jest wiele takich psich kup do sprzątnięcia! Więc do dzieła młody kolego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz flaszka, chamstwo i wąchy IP: 213.199.198.* 11.11.07, 20:04 to nasze symbole Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok O polskich symbolach narodowych 11.11.07, 21:16 Pjyrwy Gorny Slonsk. Potym dugodugo niszt. A potym jakies tam polskie fany, szable i butelki. Naszo flaga jes moze nawet i starszo. Ale pewnikiem bardziyj szwarno: zloty orzol na blekitnym tle = Gorny Slask :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tępienia godne Chodzi ci o głup_Tuska i jego dziedzictwoWehrmacht IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 23:59 Zaiste! Nie znał, albo udawał że nie zna historii swojego rodu:))) Taki z niego historyk:))) Odpowiedz Link Zgłoś