kamaleonka 12.11.07, 15:41 Pomóżcie proszę, jaką restauracje we Wrocławiu polecilibyście na urządzenie wesela? Ważne nam jest by kuchnia była dobra, domowe jedzenie, a nie współczesny styl gotowania: z torebki!!! Dzięki z góry za informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:32 Wybór zależy głównie od tego na ile osób to wesele...przy obecnym boomie niektórzy udostępniają salę jak masz powyżej 100 osób, a mniejsze wesela są "dyskryminowane", bo przecież znajdzie się ktoś kto wykupi tą samą salę na 20 osób więcej:/ , albo np. dopłaca się za "nieobecne" osoby do liczby 100 po np. 50 zł... polecam google, forum ślub i wesele gazetowe sekcja Wrocław :), a zwłaszcza przewodnik młodej pary (dużo opinii o lokalach we Wrocławiu) www.przewodnikmp.pl/ i tamtejsze forum www.przewodnikmp.pl/forum/ Jeśli chodzi o HOTELE to dobre jedzenie jest w hotelu Bielany pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Wesele we Wrocławiu? 12.11.07, 17:26 ja polecam rodziców panny młodej albowiem to na nich wedle tradycji spoczywa ten niemiły, acz kosztowny obowiązek (głupota ludzka nie zna granic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:34 Polecasz do czego? Do dokonania wyboru? Nie wiem jak było/będzie u Ciebie w rodzinie, ale ja jako osoba dorosła opłacam sobie wesele sama (oprócz sukienki - mama zagoziła obrażeniem się na wieki wieków), a rodziców zapraszam na ślub i wesele, które jest przyjemnym dodatkiem do śłubu, a nie strasznym obowiązkiem .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Wesele we Wrocławiu? 12.11.07, 17:37 gratuluję pełnej kasy na zorganizowanie wesela na 100 osób. Gratuluję bogactwa i drobnomieszczaństwa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:15 Nie wiem skąd Pan/-i wydedukowała, to że urządzam wesele na 100 osób, bo zapewniam że reprezentuję odłam zwolenników małych przyjęć weselnych. :) Nawet mogłabym to zrobić w gronie my+rodzice+świadkowie, ale życie wymaga pewnych kompromisów i branie zdania jeszcze nie męża pod uwagę, hehe Ale nawet połowy z tej przewidywanej przez Pana setki nie będzie.. Dziękuję, za życzenia bogactwa, ale przyjmę je, da Bóg, może za x lat, no chyba że w następnej kumulacji Dużego Lotka trafię ;-) Życzę więcej luzu, a mniej prób analizowania innych na podstawie 1 wypowiedzi w danym temacie (do tego jeszcze najwidoczniej źle odczytanej). Mam nadzieję, że przynajmniej Pańskie samopoczucie jest dzięki temu lepsze.. A jeszcze apropos organizowania wesela we własnym zakresie to 1 z plusów jest możliwość dopasowania listy gości do własnych możliwości finansowych i upodobań.. (znam przypadek, gdzie rodzice finansując wesele córki wyznawali zasadę: płacę to wymagam :/ i 1/3 gości ona praktycznie nie znała). Nie wiem też czemu Pan uważa dołożenie pieniędzy przez rodziców na wesele dziecka za jakiś bezsensowny obowiązek jeśli chcą/mogą (a przy tym układ jest jasny, a nie j.w.). Czy dając córce pieniądze na suknię, albo nawet dając działkę którą powiedzmy by Pan miał czyniłby to z poczuciem straty pieniędzy, z uczuciem bezsensu własnego działania? Jak tak to nie zazdroszczę, oj nie... Ale uświadamiam, że niektórym rodzicom NAPRAWDĘ sprawia radość wesele dziecka i to, że kupili suknię czy np. zapłącili za wódkę i żalu w sercu nie czują za swój tragiczny los ;-) Ale ad rem: jeśli chodzi o wesela do 80 os. to bardzo fajny i z klasą jest Hotel Bugatti, na forum przewodnikamp też czytałam pozytywne opinie. Pozdrawiam , Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 07:41 Hotel Bugatti też bardzo mi się podobał. Niestety to również jedno z droższych miejsc we Wrocławiu, zwłaszcza, kiedy planujesz wesele na mniej niż 100 osób. Cena za "talerzyk" jest wówczas wyższa znacznie niż przy większym weselu. Po sąsiedzku wesela robi Stara Garbarnia, ale tu też musisz mieć min. 100 gości, bo w przeciwnym razie nawet nie chcą rozmawiać. Chyba, że termin masz mało artakcyjny, wówczas jest szansa, że zrobisz wesele dopłacając im 50 zł do każdej sztuki brakującej do tej magicznej setki. Na małe wesele nadaje się Karczma Rzym, również szeroko chwalona, ale to już zupełnie inny klimat. Poza tym godny uwagi jest też Pałac AR w Pawłowicach. No i jeszcze Villa Caprice na Chopina. Zdanie oczywiście subiektywne, to miejsca, które ja brałam pod uwagę planując swoje wesele. Osobiście radzę jednak rozejrzeć się również poza Wrocławiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasnie Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:43 Zgadzam sie, Karczmę Rzym można bardzo polecić na małe (jakieś 60 osób) wesele. Bardzo dobre jedzenie, swojski klimat, byłem, jadłem i fajnie się wybawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.08, 16:01 Ja nie polecam pałacu w Pawłowicach. Pani otwarcie mi powedziała, że przy stole na 30 osób upchnie nawet 30 osób, a jak będzie za mało, to w salce obok wstawi stół na 4 osoby. Więc jesli chcesz zaplacic kupę kasy i mieś gosci porozsadzanych w trzech salach to owszem. No i jeśli macie tanczyc w korytarzu to też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 22:56 Witam, robiliśmy tam wesele w 2004 r. Skuszeni pięknym, romantycznym miejscem - jakim jest niewątpliwie ten hotel postanowilismy zorganizować tam nasze wesele. Niestety gorzko się rozczarowaliśmy. Do dziś pamiętam wodę Oazę z BIEDRONKI, podróbki kabanosów i tanie ogórki konserwowe serwowane przez hotel za wcale nie małą opłatę (coś około 140 zł za osobę w 2004!). Jednak nie to było najgorsze... właściciel hotelu był nieuprzejmy i źle wychowany, opryskliwie zwracał sie do gości i do nas (niestety cały czas był obecny podczas wesela i musieliśmy znosić jego osobę). W przedddzień wesela umówiłam się z żoną właściciela, że poukładamy wizytówki z imionami gości na stołach. Przyjechaliśmy zgodnie z umowa, jednak właściciel kazał się nam wynosić , bo miał na sali bardzo ważnych gości. Zrobił to w tak chamski i nieuprzejmy sposób, że się rozpłakałam.... Jego żona próbowała załagodzić sytuację po jego stwierdzeniu, że możemy się wynosić , bo takich jak my ma on na pęczki. Traktowano nas i naszych gości (ludzi na poziomie,spokojnie się bawiących) jak jakiś potencjalnych zadymiarzy chcących zdemolować ten hotelik. Podkreslam, iż traktowanie to było zupełnie bezzasadne. Moi znajomi to ludzie z wyższym wykształceniem, sama jestem prawnikiem :) i zabawa była naprawdę kulturalna. Radzę mocno przemyśleć organizację wesela w tamtym miejscu - chyba że "pan" właściciel zatrudnił profesjonalnego menadżera i oszczędza gosciom "przyjemności" obcowania z jego osobą. Do obsługi zatrudnionej w 2004 r. też mam duże zastrzeżenia: Naszym gościom usiłowano sprzedawać w cenie po 5 zł za szklankę kupiona przez nas coca - colę, zginęły kwiaty doniczkowe, które dostaliśmy w prezencie, zabrakło kotletów, mimo że osiem osób z naszych gości nie pojawilo się na weselu, i dopiero po interwencji w kuchni kotlety się"znalazły". Ale to są szczegóły , które zdarzają się pewnie wszędzie. Największe zastrzeżenia mamy do sposobu w jaki nas potraktował właściciel - i tego na pewno nigdy nie zapomnimy. Szkoda, że zepsuł nam ten jedyny dzień .... Byliśmy w tamtym roku na weselu znajomych w Dworze na końcu świata - serdecznie polecam ...wspaniała atmosfera mili gospodarze ... super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 22:58 Oczywiście chodzi o Bugatti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księżniczka Re: Wesele we Wrocławiu?Polecam Bugatti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:30 Troche nie mogę uwierzyc w rewelacje na temat Bugatti...Albo duzo się tam zminiło na lepsze.Byłam tam na weselu w 2007 roku i wszystko było bardzo dobrze.jedzenie dobrze i dużo:) jak lubię:) a obsługa bez zarzutu. w dodatku jest tam pięknie latem. A najważniejsze - teściowa nie narzekała:) Polecam gorąco!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:39 Jestem w szoku czytając opinie na temat Hotelu Bugatti..byłam tam wielokrotnie na weselach, sylwestrach i nie moge uwierzyć w te "brednie" na temat tego miejsca..bo podczas moich wizyt tam wszystko było perfekcyjne.Cudownie udekorowane stoły uginały sie od ilości pysznego jedzenia, które co chwile przynosiły nam przemiłe,młode kelnerki..dbały o nas naprawde profesjonalnie..Oczywiście oprocz pysznego jedzenia,miłej obsługi warto podkreslic piękno tego miejsca, wyjatkowe wnętrza i nowa duza sala balowa..otwarta jakieś pół roku temu..Mozna tam teraz zorganizowac wesele spokojnie na 120 osób...BAARDZO gorąco polecam-naprawde jest to magiczne miejsce idealne na twój ślub! (jedyny minus..to ceny, bo faktycznie troche drogo jak chce sie zorganizowac wesele na mniej niz 100 osob..no ale teraz juz chyba wszędzie są podobne ceny)A chyba lepiej dopłacic i zorganizować wesele w wartym zapamiętania miejscu.. Odpowiedz Link Zgłoś
t_uptus Re: 09.10.08, 11:28 A coz to za chora maniera doplacania do 100 miejsc? W zyciu nie skorzystalbym z miejca , ktore stawia takie zadania. To siawdectwo braku profesjonalizmu i naciagactwa. Precz z taka tandeta! TO KLIENT PLACI I WYMAGA NIE ODWROTNIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Wesele we Wrocławiu? Villa Caprice Chopina IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.08, 14:49 Nie polecam Villa Caprice, ze wzgledu na brak wywiazania sie z umowy. Mialam tam wesele w tym roku, menadzer obiecywal ze bedzie cudownie, duzo dobrego jedzenia, wspaniala osbluga... chyba tylko w jego marzeniach... bo nawet nie raczyl sie pojawic na przyjeciu. Takie mial zaufanie do pracownikow, ktorzy na nie nie zasluguja. Jedzenie serwowane na miniatorowych pomiskach, w ilosci takiej, ze nia kazdy mogl sprobowac kazda z potraw. Menu nie pokrywalo sie z menu, ktore mielismy w umowie, 8 potraw w ogole nie pojawilo sie na stolach. Kaczka nadziewana z zorawina, okazala sie zwyklym pasztetem, w ilosci takiej, ze pokazal sie tylko na jednym stole. Pstrag w galarecie ilosc jedna na stol 20 osobowy, tarar 4 kulki na stol 20 osobowy... takich przykladow mozna byc mnozyc. Obsluga opieszala, nie zbierala brudnych naczyn, nie donosila swiezych nakryc. STOJAK pieczonych mies, okazal sie zwyklym, przymalym polmiskiem z wedlinami. Uklad stolow oraz gosci przy nich ( winietki) zostal pomylony, mimo ze dwa dni przed weselem menadzer dostal dokladnie rozpiske, ktorta potwierdzil i zapewnial , ze dokladnie tak to bedzie wygladalo. Na nasza reklamacje zlozona w tydzien (meilem i listem poleconym do wlasciciela) po przyjeciu do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi. Sprawa zostala przekazana w rece adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
maja572 Re: Wesele we Wrocławiu? 27.08.09, 13:26 A ja polecam restaurację Alyki w podwrocławskim Smolcu. Klimatyczne wnetrze, sympatyczna sprawna obsługa, doskonałe jedzenie. Spokojnie można zorganizować przyjęcie dla 60 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Wesele we Wrocławiu? 13.11.07, 15:51 Pani Kasiu. Proszę o wybaczenie. Moje wypiski wzięły się stąd, że swoje wesele wspominam jak koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
vandene Re: Wesele we Wrocławiu? 13.11.07, 14:07 > gratuluję pełnej kasy na zorganizowanie wesela na 100 osób. Gratuluję bogactwa > i > drobnomieszczaństwa ..... heh dla mnie drobnomieszczaństwem jest właśnie robienie czegoś bo tak wypada - czyli organizacja weselicha na 100os i zwalanie wszystkiego na rodziców bo taki zwyczaj przecież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG drobnomieszczaństwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 08:36 Jakie zwalanie na rodziców? Będziesz wyprawiała wesele swoich dzieci , to moze wtedy zrozumiesz, że wesele dziecka jest równiez imprezą wyprawiana przez rodziców, którzy chcąc uhonorować to wydarzenie zapraszają najbliższą rodzinę. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale u mnie najbliższej rodziny jest 30 osób. Weź teraz drugą stronę , co daje 60 osób. Nie chcesz zaprosić swoich przyjaciół? Pewnie ,że chcesz. Czyli setka to normalka. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namod Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.e-wro.net.pl 12.11.07, 19:29 Najpierw policz ile będziesz mieć gości. Jeśli poniżej 80 - już jesteś mocno ograniczona w wyborze. Potem policz, ilu będzie gości przyjezdnych - jeśli większość, to rozejrzyj się za hotelem, bo tak będzie wygodniej. A potem już tylko dzwonienie po lokalach i może się okazać, że w 2008 roku to raczej tego wesela nie zrobisz ;-) I pamiętaj, że pod Wrocławiem są też super miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 11:52 jeśli wesele bez noclegu, to warto spojrzeć na studio bankietowe na wojciecha z brudzewa. Jedzenie było pyszne, obsługa fachowa... z zewnątrz trochę obskurnie, ale w sumie całosć imprezy na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: Wesele we Wrocławiu? 13.11.07, 13:04 my 6 lat temu ;) my robilismy przyjecie weselne , wyszło super i bardzo elegancko + smacznie + ciekawe potrawy - w Sankt Petersburg - restauracja obok rynku (rosyjska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:11 Jeżeli niewielkie i w miarę tanio to polecam stołówkę przy szkole na Słubickiej. Może sala niezbyt efektowna zato jedzonko i obsluga bardzo dobre. Oraz można załapać się na niezły termin (poza majem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 13.11.07, 13:24 Również polecam Karczmę Rzym na Jarnołtowskiej. Bardzo klimatyczne, "ciepłe" miejsce i naprawdę smaczne jedzenie. Tylko z tego co wiem, terminy są bardzo odległe, kuzynka czekała rok, ale brała ślub latem , a wtedy jest największe "obłożenie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.wroc.pl 13.11.07, 13:58 Ja robilam w Marii Magdalenie-polecam bardzo.Jedzenie bylo naprawde dobre, obsluga rowniez.Nie mialam zadnych zastrzezen.Sala jest max do 60-70 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
domin19761 Re: Wesele we Wrocławiu? 13.11.07, 16:05 ja polecam Akademie Sztuk Pieknych www.bosek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 13.11.07, 16:33 Hotel Jasek - do wyboru 3 osobne sale ( 80/130/250 osób ), bardzo ładny wystrój, fachowa obsługa (wie jak zabawić ludzi), dobre jedzenie. Generalnie bardzo miłe wrażenia i wspomnienia. Jeden minus to zainteresowanie tym miejscem - rezerwacje trzeba min rok wcześniej robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiu Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.08, 12:06 jeśli nie boicie sie miec wesela przy swiecach to bierzcie w "ciemno". Bylem w ostatnia sobote na weselu i zabrakło prądu. Znaczy sie wyłączyli. W Jasku były trzy wesela i ani jednego agregatu. Mozecie sobie wyobrazic co sie dzialo. A na dodatek wlasciciel byl na nartach :) Gdyby nie znajomy Pana mlodego, ktory pozyczyl agregat byłaby stypa. W prawdzie zanim pojawil sie agregat zespol dal rade "biegając" z gitara miedzy stolikami zabawiajac gosci i nie bylo nudno. Ale gdyby nie znajomy wesele do konca byloby przy swiecach. Prad wylaczyli o 20 a wlaczyli o 4.30. Nikt z obslugi nawet nie pofatygowal sie z propozycja pomocy :) Jak na trzy gwiazdki to niezly wypas :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamuz-pl Re: Wesele we Wrocławiu? 16.11.07, 09:29 ZESPÓŁ MUZYCZNY „NA SPRZEDAŻ” Poleca swoje usługi w zakresie oprawy muzycznej: balów sylwestrowych, wesel , zabaw , studniówek , festynów.Zadzwoń pod numer: 0 603 248 941 e-mail:adamuz@poczta.onet.eu • Repertuar dla każdego • Nowoczesna aparatura • Zabawy i konkursy • Własny transport • Program wykonują: solistka i trzech muzyków z dużym doświadczeniem „Uszy Cię nie rozbolą, bo w tym zespole nie rzępolą” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.comarch.com 16.11.07, 10:00 Ja polecam hotel Qubus (Maria Magdalena) - niedaleko rynku. Ceny trochę wyższe, ale kuchnia i klasa kelnerów - to inna liga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 16.11.07, 11:10 sala bankietowa dobre czasy , na forum przewodnika mozna przeczytac tylko i wylacznie pozytywne opinie, z calego serca polecam bo samam mialam tam wesele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djweselny JADKA IP: *.iitd.pan.wroc.pl 16.11.07, 15:21 tylko tam jadka na rzezniczej super jedzenie i miejsce kameralne fachowa obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: JADKA IP: 212.127.95.* 16.02.09, 10:29 14.02.2009 - Niekompetentna obsługa, ceny Z KOSMOSU, kaczka za prawie 90zł odgrzewana w mikrofalówce,inne dania też (byliśmy grupą kilkunastu osób) nie doprawione i niejadalne. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ SPELUNĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:38 Ja też urządzam w Qubusie, bardzo fajne miejsce w samym centrum jeśłi ktoś szuka sali na 0k.60 os (max70). Odpowiedz Link Zgłoś
portoero Re: Wesele we Wrocławiu? 28.01.08, 17:10 Jeśli chcesz miec dobre jedzenie to poleciłbym "Brajt", maja tez zaskakujaco niskie ceny. A wystrój jest na tyle neutralnyt,ze mozna z tej sali zrobic wszystko, ale restauracja nie jest duza. Jak by co to pytaj, znam dosc dobrze wrocławskie lokale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienka Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:53 A "La Trocha" na pl. Wolności? Klimatyczna salka, ale raczej na nieduże przyjęcie, pyszne jedzonko i bardzo sympatyczni i pomocni właściciele [zwłaszcza jak się pierwszy raz ślub bierze i nie za bardzo wiadomo co i jak;)]. Menu dostosowane do klientów i pyyszny smażony ser! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 16:36 nie polecam,słyszam nie najlepsze opinie o tej resturacji ale w sumie trzeba się tam przejść i samemu się przekonać.Nie jest ona duża w sam raz na małe wesela lub przyjęcia.Chciałam tam wyprawić 25lecie rodziców i trochę sie rozczarowałam.Poszłam tam któregoś poźnego wieczoru z mężem aby sprawdzić tą resturację (jakie menu itd) i się zszokowałam.To chyba nie jest resturacja tylko jakaś przykrywka do....Było bardzo głośno ale weszliśmy tylko na chwilę i zobaczyliśmy niecenzurowane sceny. Każdy z resztą mógłby to zobaczyć bo tam są duże okna.To jest centrum miasta i właściciel powinnien mieć to na uwadze,że dużo ludzi przechodzi koło tej resturacji a takie sceny psują jej reputacje.Już nigdy tam nie pójde i każdemu odradzam to miejsce.Lokal,w którym pojawiają się sceny rozbierane powinnien być ukryty a nie w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 16:02 dzięki basiu za informację-ale siara z tym co napisałaś i popieram twoje zdanie.Ja tam chciałam wyprawić chrzest mojej córeczce i tego juz nie zrobie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek35 Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.range86-167.btcentralplus.com 08.10.08, 13:20 ja też nie polecam tej restauracji nie tylko przez to co wyżej przeczytałem ale głównie przez osbługe. Poza tym restauracja ta nie świeci czystością. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agusia5002 Re: Wesele we Wrocławiu? 12.02.08, 12:20 Czy wiecie coś na temat wesela w Hotelu Tumskim , bo ja słyszałam , że super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Hotel Tumski -info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 18:16 witaj, moge napisać swoje wrażenia o Tumskim, bo szukając sali tez tam zawędrowałam ;-) Manager jest bardzo miły i pomocny, my oglądaliśmy "salę czarną" i odpadła, bo naprawdę jest ciemna, no i trzeba wejsc na 2 pietro na piechotkę (windy nie ma), toaleta na innym pietrze niz sala.. U nas odpadło, bo babcia nie weszłaby na 2 piętro, poza tym bałam się żeby ktoś nie zleciał z tych schodów (chociażby idąc do łazienki), a część schodów jest betonowa na początku Robią tam wesela do 60 os., nie pamiętam czy jest korkowe (?) Plusem jest lokalizacja, można cyknąć fajne foty na Ostrowie, oraz fakt, ze sa dosc tanie miejsca noclegowe w schronisku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Tumski -info IP: *.lanet.net.pl 13.04.08, 17:02 Ja miałam wesele właśnie w hotelu Tumskim w zeszłym roku w sali czarnej. Nie wiem o co chodzi z tą windą ponieważ winda jest, fakt toalety są na innym piętrze ale dla naszych gości nie było to problemem, poza tym jest też tam miejsce dla osób palących. Korkowe jest od wina i od mocniejszych alkoholi, od szampana na wejście nie ma. Obsługa bardzo miła, nie dopłaca się po 23 do niej jak to np. ma miejsce w hotelu Gem, my płaciliśmy 136 zł od osoby i 65 od dziecka, ja szczerze polecam. ps. Apartament dla nowożeńców + śniadanie w cenie, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
edusaa Re: Wesele we Wrocławiu? 16.04.08, 08:52 Ja też szukam, na razie wszystko zajęte :( Jedyne wolne terminy to 26 październik 2009. I jak tu wyjść za mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnw Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 10:32 Każpdemu odradtam wesele; lepiej pojechać gdzieś na 2 tygodnie. Ale jak już musicie to csg@csg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Polecam hotel Wodnik IP: *.mia.three.co.uk 30.04.08, 20:34 W Bugattim przez telefon mówią inną cenę, a jak przychodzi do podpisania umowy, wychodzi prawie dwa razy wyższa... Nie polecam! A ja właśnie dzisiaj zarezerwowałam salę na ten rok w hotelu "Wodnik" przy ul: Na Grobli... Szukałam bardzo długo i byłam już chyba wszędzie! Wodnik położony jest nad samą Odrą, dużo zieleni, taras nad wodą, można zobaczyć wystrój sali w sobotę... bogate menu, a co najważniejsze jeśli ślub bierzesz np: w Katedrze, możesz sobie spod katedry pod sam hotel podpłynąć statkiem :) Zwiedzanie Wrocławia to miła sprawa ze statku, no chyba że planujesz ślub zimą :P Strona Wodnika: www.wodnik-hotel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
solania123 Re: 25.05.08, 13:55 Ja osobiście polecam Hotel Sofitel. Organizowałam tam swoje wesele 1,5 roku temu i byłam bardzo zadowolona. Obawiałam się trochę poziomu Hotelu- tzn. część moich gości pochodzi ze wsi i nigdy w życiu nie byli w żadnym Hotelu a co dopiero w Hotelu *****, ale było na prawdę super. Fachowa obsługa, świetne jedzenie, bardzo pomocna Pani, która organizowała całość przyjęcia. Cena jest oczywiście pewnie trochę wyższa niż w innych miejscach, ale moim zdaniem na prawdę warto, bo płacąć ( wówczas 185,00 pln\os) nie musisz się już o nic martwić oprócz alkoholu i zespołu. Z tego co wiem w tym roku mają w pakiecie weselnym również kilka pokoi dla gości ( moja koleżanka robi tam wesele w sierpniu). Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananas Jak mozna cieszyc sie na weselu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 09:19 jak połowa polaków wyjechała z polski, a wasze dzieci beda pracowac dla chinczykow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 10:32 Proponuje restauracje Renesans w Żórawinie. Sama tam miałam wesele i byłam baaardzo zadowolona!!! Obsługa rewelacyjna, jedzonko przepyszne, piekne sale...i tylko 15 km od Wrocławia. Wiem że zwolniły im się 2 bardzo ciekawe terminy 30/08/2008 i 25/10/2008, więc warto się zainteresowac. oto ich stronka www.restauracjarenesans.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:00 strasznie słaba reklama, szczególnie z tym swietnym terminem pod koniec października to juz zdrowo wypaliłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graszka5 Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.as.kn.pl 17.09.08, 11:32 30 sierpnia 2008 moja córka miała wesele w Renesansie w Żórawinie z czystym sumieniem polecam.Właściciel p.Robert bardzo nam dużo rzeczy doradził,kuchnia (jedzeni smaczne i nie do przejedzenia polecam udziec indyczy rewelacja).Obsługa miła a przede wszystkim jak mróweczki krzątały się zabierały brudne naczynia i zaraz przynosiły czyste ciągle donosiły jedzenie.A sala rewelacja wszystkim gościa się podobała(130 osób).Ja jako mama panny młodej jestem zadowolona że trafiłam w tak dobre i ładne miejsce,Dziękuje P.Robertowi i całemu personelowi za miłą oprawę weselna w tak ważnym dniu dla MŁODEJ PARY(Kamila i Konrad). Odpowiedz Link Zgłoś
filcowe Re: Wesele we Wrocławiu? 11.06.08, 23:53 Polecam ''Na końcu świata '' w Żórawinie. zaznazam że nie mam ni wspólnego z właścicielami, jedynie byłam tam na weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 07:56 A ja polecam Zajazd AZYL w Kątach Wrocławskich. Smaczne jedzenie, świetna obsługa, elegancki wystrój. Odpowiedz Link Zgłoś
bogxs A gdzie w centrum miasta? 01.09.08, 08:52 Moze jakas restauracja? bo przeciez do hoteli to blisko i tak. Jakie restauracje np. w Rynku organizuja wesela na 100+ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Wesele we Wrocławiu? IP: 82.160.155.* 01.09.08, 13:31 Ja AZYL odradzam - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. Zrobili nas tam na szaro: dogadaliśmy się z właścicielami na termin, menu, cenę, wynajem pokoi, generalnie wszystko było uzgodnione, również to, że zaliczkę i podpisanie umowy mamy "później", dnia tego i tego - na ich prośbę, bo podobno nie było komu podpisać umowy czy coś. Umówionego dnia przyjeżdżamy z kasą i co: okazuje się, że sprzedali nasz termin komu innemu a nam oferują wesele... w piątek. Tłumaczyli się tym, że im się "pomyliło", ale potem kanałami nieoficjalnymi dowiedzieliśmy się, że poszło o to, że to drugie wesele było 1.większe 2.wybrało droższe menu. I sobie wyliczyli, że im bardziej opłaca sie wziąć to drugie, a przesunięcie naszego podpisania umowy było dlatego, że tamci drudzy chcieli mieć czas do namysłu. Sorry, ale to baaaardzo dużo świadczy o podejściu właścicieli. Tak więc nigdy więcej Azyl. Nawet na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 07:51 A my gdybyśmy mieli robić wesele jeszcze raz też wybralibyśmy Azyl. Wszystko bez zarzutu i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniam, o nic się nie martwisz, bo obsługa czuwa nad wszystkim. Po weselu jasne i klarowne rozliczenie. Jedyne co im nie wyszło na naszym weselu to krokiety:) Z drugiej strony niejednokrotnie mogliśmy odnieść wrażenie, że dobrze liczą swoje pieniądze i dbają o to by zarobić jak najwięcej. Cóż, biznes jest biznes. W każdym razie wywiązali się w 100% z umowy i zrealizowali wszystkie nasze życzenia i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka&marcin Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.media4.pl 04.09.08, 17:11 Polecam goraco hotel JASEK,z Wrocławia jedzie się koło byłego Marino,w kierunku na Psary! Trzy lata temu brałam tam ślub,i też długo szukałam,byłam w ok.dwudziestu restauracjach ale ta powaliła mnie na nogi! Właścicielem jest pan Jasek ,niesamowita osoba,osobiście angażuje sie w wesele dodatkowo organizując niesamowite rzeczy podczas zabawy,tak że goście są w szoku!I moja psiapsióła miała tam weselicho bo powiedziała że nie wyobraza sobie innego miejsca,i druga koleżanka!Proponuje się przejechać i sprawdzić!Jedzonko wyśmienite,domowe,palce lizać,klimacik czarodziejski!Obsługa wspaniała!para młoda traktowana jest po królewsku!właściciele organizują nawet małą niespodziankę dla nowozeńców,sama to przeżyłam i mam co wspominać!!!Wiem że zawsze są obawy że moze być coś nie tak ale nie w Jasku!I nie drogo,nie wiem jakie ceny są aktualnie ale myślę że dużo sie nie zmienily!Do tej pory rodzinka wspomina na imprezkach nasze weselicho u Jaska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.08, 11:16 Na wesele do 80 osób polecam "Orle Gniazdo" na ul. Przybyły (koło lotniska). Bardzo dobre jedzenie oraz miła i fachowa obsługa. Za świadczą również oryginalny wystrój, duży parking i miejsce na ewent. spacer lub plener foto. Tym właśnie sama się kierowałam przy wyborze miejsca na swoje wesele ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.europe.hp.net 19.06.09, 15:39 Polecam z czystym sercem Reastauracje Rodzinna ( tak naprawde to sala weselna) przy ul. Osobowickiej. Pieknie przygotowane stoly, mila atmosfera, zielen, woda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablita Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 12:27 Czy ktoś widział salę Balkon na Krakowskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko "Hekate"!!! Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 14:49 Tylko "Hekate" na ul. Osobowickiej! Świeżonki co prawda dla wszystkich nie starczyło ale wszystkie mięsiwa peklowane i wędzone pyszne!!! Do tego niepowtarzalna atmosfera (świece, dużo wieńców i kwiatów, głównie chryzantem.Niezapomniane wesele!Tanio, smacznie, nie za głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
giata Re: Wesele we Wrocławiu? 21.07.09, 12:40 Bardzo przyjemnym miejscem jest restauracja Wall Street na Podwalu. Można tam urządzić bardzo kameralne wesele (do 50 osób). Jedzenie wspaniałe, a uroku dodaje dziedziniec przed restauracją, gdzie znajdują się stylizowane na stary styl ławeczki i latarnie. Restauracja nie ma swojej strony internetowej, ale mogę wysłać zdjęcia z naszego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
maja572 Re: Wesele we Wrocławiu? 21.07.09, 15:53 na male wesela do 60 osob polecam restauracje Alyki w Smolcu pod Wroclawiem, www.alyki.pl, pyszne jedzenie, rozsadne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Re: Wesele we Wrocławiu? 22.07.09, 16:37 wprawdzie obok, ale blisko. zapraszam do nas www.winnagora.pl www.vabank-catering.pl pozdrawiam - Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dork Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.lanet.net.pl 28.08.09, 22:58 witam, ja z własnego doświadczenia polecam restauracje Galicje przy hotelu Polonia 1. nie biorą opłat za wynajem sali 2. bardzo smaczne jedzenie i jest go dużo 3. nie zabierają zaraz talerza z jedzeniem jak człowiek idzie na parkiet się bawić 4. całkiem w rozsądnej cenie menu do wyboru 5. małe opłaty za dzieci, jakoś chyba do 7 roku za darmo a między 7 a 12 rokiem życia za pół ceny 6. apartament dla nowożeńców w cenie 7. całkiem nie drogo za wynajem pokoi dla gości np z dziećmi 8. sala może nie wygląda jakoś rewelacyjnie, ale to kwestia dekoracji, poza tym dużo miejsca do tańczenia, scena tylko dla orkiestry 9 i parę jeszcze superlatywów jedynie to z parkingiem lekka kicha, ale jak goście w większości są z Wrocławia to łatwij się bez samochodu dostać powodzenia i wszytskiego dobrego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan młody Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetia.net.pl 09.10.13, 15:25 tylko nigdy w WALL STREET na Podwalu,speluna i oszukują na każdym kroku,okropne , nie polecam,miałem tam mieć wesele ale w pore znajomi mnie ostrzegli przed tym miejscem.W końcu wesele było w przytulnym i miłym hoteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.static.korbank.pl 09.10.13, 19:19 zgadzam sie z poprzednią opinią ,byłam w tej knajpie na Podwalu i od razu mi się nie spodobało,mało miejsca a bufetowa/ajentka/ nie przypadła mi do gustu,jakby się zerwała z innej branży,pozatym nie przyjemny zapach tam panował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wesele we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.13, 22:22 Witam wybierając salę braliśmy pod uwagę wasze wypowiedz w tym forum no i jednak nie ma się co sugerować trzeba pojechać i zobaczyć. Niestety kilka lokali nas rozczarowało, kilka mocno zaskoczyło pozytywnie: Finalnie pod uwagę braliśmy Stara Garbarnię, Karczmę Miłocin i Villę Caprice. Nasz wybór padł na Villa Caprice. Wiem zaraz napiszecie że to jedne z droższych lokali bl bla bla.... Miejsce super zdecydowało też miejsce naszego zamieszkania do Garbarni daleko, Miłocin podobnie. Villa to zdecydowanie mój klimat. Pisaliście że drogo a właściwie w cenie mam wszystko z wyjątkiem alkoholu na 2014 rok za talerzyk na 80 płacić będziemy 240 zł z napojami, ciastem, tortem, dekoracjami itp. alkohol własny. Morał mam jeden jak szukacie sali na wesele to trzeba zapakować się do auta i pojeździć. Na pewno coś sobie znajdziecie. Kilka miejsc opisanych tu jako super miejsce na wesele w moim odczuciu to porażka. Nazw nie podaje nie chce nikogo urazić. Wszystkim życzę żeby ten wyjątkowy dzień był wyjątkowy w którymkolwiek na swój sposób wyjątkowym miejscu. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
krz71 Wesele we Wrocławiu? W Hotelu Jasek 27.10.13, 01:13 Polecam organizację wesel w Hotelu Jasek przy ul. Sułowskiej (wyjazd z Wrocławia w kierunku Psar-Trzebnicy). Elegancki wystrój, miły personel. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Wesele we Wrocławiu? W Hotelu Jasek 27.10.13, 11:02 Ja również polecam Jaska. Moja córka miała tam wesele a całkiem niedawno robiliśmy tam chrzciny wnuka i jesteśmy b.zadowoleni. Niewątpliwym plusem przy organizacji wesela jest fakt,że jest tam hotel,gdzie można zakwaterować gości przyjezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś