Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie chce mi się pracować

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 17:16
    Ukończyłam liceum, studia. W obydwóch szkołach obijałam się totalnie. Bardzo się rozleniwiałam. Zakończyłam edukację, chciałam iść do pracy. 8 godzin w robocie wydawało mis ię mordęgą. Szukałam niby pracy, ale tak naprawdę tak by jej znaleźć. Obecnie siedzę 3 rok w domu i czuję, że do roboty już chyba nie pójdę. NIe chce mis ię totalnie nic. Im dłużej jestem w domu tym bardziej jestem leniwa. Niestety cała sytuację psuje dodatkowo fakt , że mam bardzo dobrą sytuacje finansową i tym samym nie mam głównego bodźca do ruszenia d***. Czy uda mi się wyrwać z tego marazmu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dd Re: Nie chce mi się pracować IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 17:54
        nie wiem ale pamietam ze miałem podobnie .tak sie rozleniwiłem na 5 letnich studiach ze nie mogłem sie przyzwyczaic do zadnej pracy efekt grubo ponad rok z przerwami w posredniaku
      • rabart Re: Nie chce mi się pracować 05.06.11, 18:21
        Nikt normalny nie odczuwa radości na perspektywę złagodzonej formy niewolnictwa.
        • nchyb Re: Nie chce mi się pracować 05.06.11, 18:46
          a jakby tak samemu firmę założyć? Niewolnictwa nie będzie, ale wielu lenistwo zostanie...
          • Gość: pambuk Re: Nie chce mi się pracować IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 18:55
            To zrozumiałe, że ci się nie chce, skoro masz dobrą sytuację finansową. Dziwie się tylko twojej mamusi i tatusiowi, że takiego nygusa jeszcze z domu nie wykopali. Ciekawe jak długo będą utrzymywać taką królewnę.
            • Gość: kkk Re: Nie chce mi się pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:30
              jestem mężatką:)
              • Gość: P. Re: Nie chce mi się pracować IP: *.pabianice.msk.pl 06.06.11, 19:48
                Jak ślubny wystarczającą ilość kasy przynosi to co się przejmujesz?
                • Gość: kkk Re: Nie chce mi się pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:25
                  Chodzi o to, że rodzina, znajomi nie potrafią tego zrozumieć(i słusznie), że ja nie pracuję. Coraz krytyczniej na mnie patrzą, robią pod moim adresem jakieś kąśliwe uwagi. Jest mi coraz bardziej głupio i łapię się na tym że unikam spotkań ze znajomymi bo głupio przyznać ze nie ma sie pracy i to z własnej winy.
                  • Gość: rampampam Re: Nie chce mi się pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 12:37
                    Jak masz już taką lukę w życiorysie, to do ambitniejszej pracy nikt Cię nie weźmie.
                    Pójdź na recepcjonistkę albo na sprzedawczynię do sklepu z odzieżą. Praca dość prosta. Nieraz widzę oferty na pół etatu, na zastępstwo itp.. Słabo płacą, ale przynajmniej wejdziesz w życie zawodowe i będziesz miała co wpisać w CV.
                    Inna kwestia: po co w ogóle były Ci te studia skoro nie zamierzałaś kontynuować swojej kariery w wyuczonym zawodzie?
        • annajustyna Re: Nie chce mi się pracować 05.06.11, 20:29
          Oj, Rabart, istnieja ludzie, ktorzy lubia pracowac. Tak samo jak istnieja tacy, tkorzy lubia sie edukowac.
        • Gość: . A jak ktoś jest kierowcą rajdowym i to kocha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 00:14
      • nchyb Re: Nie chce mi się pracować 05.06.11, 19:47
        > znaleźć. Obecnie siedzę 3 rok w domu i czuję, że do roboty już chyba nie pójdę.
        > NIe chce mis ię totalnie nic. Im dłużej jestem w domu tym bardziej jestem leni
        > wa. Niestety cała sytuację psuje dodatkowo fakt , że mam bardzo dobrą sytuacje
        > finansową i tym samym nie mam głównego bodźca do ruszenia d***.

Na cholerę ci praca? Znajdź se bogatego chłopa, weź się za rodzenie dzieci i rób za wzorową panią domu, a zawodowo w jakieść fundacji charytatywnej się wyżywaj... Tylko chłop musi być na tyle bogaty, by w razie rozwodu alimenrty wystarczyły na dobre życie, chyba, ze od razu w zanadrzu będziesz mieć jego nastepcę...
      • Gość: piotrek Re: Nie chce mi się pracować IP: 192.100.112.* 06.06.11, 14:31
        Jak się chcesz lenić to jedź do ciepłych krajów.
        Możesz też na studia kolejne iść.
        • Gość: prośba Re: Nie chce mi się pracować IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 19:34
          NIE NIE studiów już dość
          • Gość: piotrek Re: Nie chce mi się pracować IP: 192.100.112.* 08.06.11, 14:09
            Dlaczego dość? Co złego jest w studiowaniu?
            Jak umysł młody i chłonny to można się uczyć.
            Potem już się nie będzie nic chciało.

Ja tam mile ten czas wspominam.
            Im wyższy rok tym mniej zajęć, na 5-tym prawie wcale, więc można się bawić.
            2 rowery zajeździłem w wolnym czasie i dogłębnie linuksa poznałem. :)
      • Gość: ona Re: Nie chce mi się pracować IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 22:36
        ja mam to samo - też nie chce mi się pracować.
        Ale niestety nie mam męża więc muszę :P
      • Gość: Gienek Re: Nie chce mi się pracować IP: *.static.korbank.pl 09.05.13, 15:13
        Siemano jak masz sianko to po co pracować ja jak bym miał kase to bym dawno jeb.. to robotą.
        pozdro.
      • pomidorkoktajlowy Re: Nie chce mi się pracować 09.05.13, 15:28
        I co robisz całymi dniami? Uczysz się chociaż czegoś? Języków np? Rozwijasz się, czy kwitniesz w łóżku do południa, a potem zasiadasz przed telewizorem czy komputerem?
        Rzadko używam takich słów, ale moim zdaniem to żałosne. Fajnie, że masz bardzo dobrą sytuację finansową, ale zawsze można mieć jeszcze lepszą. Mieć jakiś wkład w gospodarstwo domowe, robić coś ciekawego. Nie rozumiem, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i współczuję Ci.
        • Gość: ja Re: Nie chce mi się pracować IP: *.ingbank.pl 09.05.13, 16:14
          pewnego dnia mąż wyjdzie z domu i nie wróci(śmierć, kochanka)...cóż życie płata różne figle.. a Ty zostaniesz z ręką w nocniku, być może z długami i bez doświadczenia zawodowego
      • Gość: nan Re: Nie chce mi się pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 11:17
        Po pierwsze, jak masz z czego, to odkładaj kasę. Co miesiąc na swoje prywatne konto.
        Po drugie nie musisz pracować, jeżeli nie chcesz, a innym kij do tego. Rozumiem, ze ci głupio, bo większość ludzi musi zapie...ć na chleb i opłaty i w glębi ducha ci zazdroszczą.
        Po trzecie rozejrzyj sie wokół, poszukaj jakiejść fundacji, ogniska dziecięcego, coś w tym guście i zapytaj się, czy możesz na kilka godzin w tygodniu pomagać w ramach wolontariatu.
        Swietna sprawa, mówię ci - czujesz się potrzebna, a wścibskim mówsz że owszem pracujesz na częś etatu/umowę o dzieło itp I zamykasz im usta.
        Jak masz kasę, to się zapisz na kurs języka, lub/i programowania.
        Ja jestem w innej sytuacji, wydałam oszczędności na podyplomówki i teraz intensywnie szukam pracy w nowym zawodzie, ale tu gdzie mieszkam jest czarna dupa z ofertami...
        Ogólnie jest bardzo ciężko, ciesz się tym co masz, ale rozwijaj się, nie pozwól sobie zgnuśnieć w domu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka