Gość: natka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 19:08 Jak wejsć w osiadanie działki ogrodniczej?? Gdzie szukac czegos taniego, np zeby wynajac lub kupic za niewielka kwote?? A moze ktos chce sie pozbyc jakies wiekszej dzialeczki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik Ja wiem (jak zwykle :)) ) 29.07.03, 20:19 Pójdź do jakiegoś biura na ogródkach działkowych, a może dadzą ci działkę za darmo, bo coraz mniej ludzi się na nie decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Są wolne na Strachowicach. Biuro czynne w każdą so IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 29.07.03, 22:58 botę chyba od 10.00 do 13.00. Działki narożnikowe, tj. na skrzyżowaniu alejek mają powierzchnie nawet do ponad 500 metrów kwadratowych. Poza tym jestem przekonany, że w każdych ogrodach działkowych znajdują się wolne ogródki. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Są wolne na Strachowicach. Biuro czynne w każ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:15 Suuper! bardzo wam dziekuje. Taki ogrodek sie kupuje czy dzierżawi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Są wolne na Strachowicach. Biuro czynne w każ IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 30.07.03, 23:51 Wiesz nie ma zbytu na ogródki, więc zarządy oddają za darmochę w zasadzie- tylko roczna opłata od ilości metrów kwadratowych (za 500 m wychodzi ok.100zł). Natomiast jak kupujesz od właściciela, bo chce się pozbyć swojej zadabanej działeczki z altanką i innymi bajerkami, no to koszty mogą być wyższe. Rok temu sąsiadka kupiła wycackaną działeczkę z dużą altanką i oile pamiętam za jakieś 2000zł czy ciut mniej. Działka w zasadzie jest dzierżawiona i pozostaje w zarządzie Państwowych Ogrodów Działkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewas Re: działka - skąd? IP: *.lanet.wroc.pl 31.07.03, 01:40 najlepiej pochodzić już po konkretnej POD i pylać działkowiczów czy ktoś chce oddać działkę.Ja tak zrobiłam i od maja tego roku jestem działkowcem.znalazłam działkę zadbaną z altaną blisko domu ale moze miałam szczęście ,bo jak pójdziesz do zarządu to oni też będą chcieli skorzystaćna tym finansowo.Dużo działe wolnych jest na sołtysowicach od strony Widawy ,ale ty szukaj jak najbliżej domu bo to ma sens.J a do swojej działki mam 1500m.a szczejóły to trewa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś