Dodaj do ulubionych

EXPO a sprawa dróg wrocławskich

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.07, 13:34
Witam,

nie rozumiem dlaczego na tym forum wiele osób narzeka na stan infrastruktury
drogowej oraz komunikacji miejskiej we Wrocławiu.
Przecież panujący Rafał Dutkiewicz obiecał zorganizowanie EXPO w bliżej nie
sprecyzowanej przyszłości, więc czemu narzekacie ? Wszak ten prezydent miasta
wygrywa tu wybory na to stanowisko w cuglach, więc o co Wam chodzi ?
Popieracie go a tak narzekacie na to wszystko co Wam gospodarz oferuje ? To
jest jakaś sprzeczność, skoro nie zgadzacie się z jego sposobem zarządzania
miastem to mieliście wybory, a Wy co ? Tu tylko żale wylewać umiecie...

Pozdrowienia dla prezydenta

W.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrocławianin Re: EXPO a sprawa dróg wrocławskich IP: *.korbank.pl 19.11.07, 21:28
      Nie przesadzaj z tym sarkazmem
      tu po prostu nie ma na kogo głosowac, jak popatrzysz na liste kandydatów to
      wszystko (co tylko moze) opada
      dlatego ja, podobnie jak wielu moich kolegów w ogóle nie uczestnicze w tych
      wyborach, bo co to za wybór jak nie ma nikogo sensownego, a tylko wciąż wracają
      ci sami kandydaci (w różnycyh, często odmiennych konfiguracjach - taki
      regionalny klub wzajemnej adoracji)
      może gdyby pojawił się ktoś sensowny, np. taki Czarnecki (ale nie mylić z tym z
      Samoobrony)_to warto by było głosowac.
      Ale prawdziwi myslący ludzie w większości wypadków zajęli się biznesem i nie
      mają czasu na takie zajęcia , a ci co niezbyt im to wychodziło (w większości,
      bez obrazy nielicznych inteligentnych jednostek)rozwinęli skrzydła w polityce.
      • Gość: WK EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 21.11.07, 09:28
        To, że nie ma we Wrocławiu na kogo głosować to dalekosiężny skutek
        lokalnej polityki Komitetu Obywatelskiego z 1990r. Gdy w innych
        miastach w wyborach wystartowały wtedy słabe bo ledwie raczkujące
        partie polityczne i dzięki temu zaczęło powstawać lokalne życie
        polityczne, we Wrocławiu pod przewodnictwem Dutkiewicza
        namaszczonego przez Juzwenkę wybory wygrał walec Komitetu
        Obywatelskiego. Od tego czasu osoby spoza ekipy Ratusza były albo
        kaptowane do rządzącego składu (np. grupa Ujazdowskiego) albo
        totalnie marginalizowane (np. Lipiński, Przystawa, Morawiecki) m.in.
        przy pomocy lokalnych mediów skutecznie opanowanych przez działaczy
        z Komitetu Obywatelskiego Juzwenki z 1989r. Jedynego niesterowalnego
        człowieka mediów - Leszka Budrewicza - też wyautowano.
        Teraz mamy skutek: Wrocław to bodaj jedyne wielkie miasto w Polsce,
        w którym nie ma ani debaty politycznej ani nawet publicznej debaty o
        przyszłości miasta a środowisko Ratusza nie widzi w braku opozycji
        żadnego zagrożenia dla lokalnej demokracji.
        • Gość: artek Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 09:38
          a nie prościej przyznać że ta durna opozycja sama się wyautowała?
          ale nie, lepiej widzieć układ, po i mordercę ks. popiełuszki ... a durny
          wrocławski motłoch kupi wszystko co mu kochana władziuchna na talerzyku podstawi ...
          naprawdę masz współwrocławian za takich kretynów?
          • Gość: WK Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 21.11.07, 14:59
            No i po co te epitety: "motłoch", "durna opozycja", "kretyni"? Piszę
            o mechanizmie, który zadziałał we Wrocławiu. W 1990r Dutkiewicz i
            grupa organizacyjna lokalnego Komitetu Obywatelskiego obawiali się
            wygranej postkomunistów i uznali, że lepiej zjednoczyć siły
            solidarnościowej opozycji. W rzeczywistości KO wygrał pierwsze
            samorządowe wybory z ogromną przewagą i po wygranej "rozdał karty" w
            mieście. Pozostała część solidarnościowej opozycji, która była
            przeciwko temu pospolitemu ruszeniu została na wstępie wyautowana
            m.in. z dostępu do mediów (podobnie w skali kraju rynek prywatnego
            radia został na wstępie zdominowany przez środowisko Gazety
            Wyborczej - Radiozet i RMF FM), miejskich posad i związanych z tym
            wpływów. Przykładowo: majątek Schetyny (2,4 mln zł) to efekt
            jego "współpracy" z lokalnym WKS "Śląsk", która byłaby niemożliwa
            bez politycznych wpływów np. Dutkiewicza. W takiej sytuacji wielu
            czynnych przed 1989r polityków (np.Morawiecki, Wójcik) wycofało się
            praktycznie z życia publicznego nie mając środków na uczestniczenie
            w nim.
            A wrocławianie mają taki wybór jaki im został. Będę się upierać, że
            ponad 80% wyborcze poparcie dla urzędującego prezydenta przy kilku
            jego ewidentnych wpadkach np. inwestycyjnych, niedotrzymaniu
            większości obietnic przedwyborczych z 2002 świadczy tylko o braku
            alternatywy.
            • Gość: tiktak Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.07, 00:24
              To nie brak alternatywy,tylko głupota mieszkańców.
              Sami są sobie winni jak głosowali na ekipę która rządzi 16 lat to
              mają skutki jakie mają.
              A głupota rzadzących zemsci sie na nich bo jaki inwestor bedzie
              chciał wchodzić do miasta które już jest kompletnie zakorkowane ,aco
              będzie dalej.
              Cieszę się że stoicie godzinami w korkach,JA NIGDY NIE TOLEROWAŁEM
              TEJ EKIPY.
              Cieszę się ze całe kwartały ulic z ich kamienicami to jedna ruina
              Ciesze sie ze w tym mieście niebedzie EXPO bo ekipa nim rzadząca
              niezasługuje na to zeby przyznano tę wystawę
              Cieszę się ze Prezydent tego miasta w oficjalnych wywiadach nie
              uznaje sprawy budowy dróg za jedne z najpilniejszych.
              Ciesze sie że bedzie nowa sala koncertowa do której bedą chyba
              pływać kajakami
              Cieszę się ze wybierzecie znowu kogoś namaszczonego przez tę ekipę
              Cieszę się ze spadnie śnieg zrobi sie ślizgawica i bedziecie jechać
              wtedy do domu.............
              Cieszę się.
            • isia333 Re: EXPO a sprawa Wrocławia 22.11.07, 09:41
              Tylko widzisz WK, do Wrocławian jakoś nic nie dociera. Żadne
              argumenty, dowody. Oni są ślepo zapatrzeni we władzę i jakoś nie
              dostrzegają wielu błędów, błędnie podjętych i wciąż podejmowanych
              decyzji w tym mieście. Ile obietnic w trakcie swojej prezydentury
              składał jaśnie nam panujący (np. akwapark, stok narciarski itp)i co
              mamy? Nieprawidłowości przy wyborze wykonawcy, zapchane -
              dokumentnie zakorkowane ulice, pięknie odnawiane fasady domów - gdy
              w tym czasie lepiej nie zaglądać na podwórka, brak placów zabaw dla
              dzieci (same muszą wywalczyć i znaleźć sponsorów), urągajace warunki
              w jakich funkcjonuje PUP przy ul. Powstańców Śląskich - przypomnę,
              że podlega Prezydentowi)i wiele innych, innych rzeczy.
              I spójrz WK, wątek nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ile mamy
              wpisow? Kilka. I tak to z nami Wroclawianami jest. Ja myślę, ze
              alternatywa jest, ale niestety - wileu posiada braki... rozumu i
              mądrości.
              • isia333 Re: EXPO a sprawa Wrocławia 22.11.07, 09:43
                Acha i zapomniałam jeszcze dodać. Mam nadzieję, że tego EXPO nie
                będzie we Wrocławiu.Ja go nie potrzebuję, a potrzebuję raczej ładu i
                porządku w tym mieście. I wreszcie normalnych rządów.A nie rządzenia
                na pokaz.
              • Gość: artek Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 10:49
                > Tylko widzisz WK, do Wrocławian jakoś nic nie dociera. Żadne
                > argumenty, dowody. Oni są ślepo zapatrzeni we władzę i jakoś nie
                > dostrzegają wielu błędów, błędnie podjętych i wciąż podejmowanych
                > decyzji w tym mieście.

czyli jednak traktujesz wrocławian jak debili. żenujące. uświadom sobie los
                pewnego zadufanego w sobie kaczorka. do dziś nie może wyjść z powyborczej traumy ...

> I spójrz WK, wątek nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ile mamy
                > wpisow? Kilka. I tak to z nami Wroclawianami jest. Ja myślę, ze
                > alternatywa jest, ale niestety - wileu posiada braki... rozumu i
                > mądrości.

sugerujesz więc że ta wasza znikoma paroosobowa mniejszość ma monopol na jedynie
                słuszną prawdę? g.. prawda.

bo wyjaśnienie może być znacznie prostsze niż odwoływanie się do rzekomej tępoty
                inaczej myślących współobywateli - widać dla większości wyborców plusy dodatnie
                przeważają nad plusami ujemnymi i w ogólnym rozrachunku mimo wszystko żyje im
                się lepiej. ewentualnie uważają, że to właśnie obecne władze potrafią
                przebudować wrocław dla dobra jego mieszkańców. bo co by nie powiedzieć, efekty
                widać gołym okiem, na codzień. bo nawet rozbabrane remontami i budowami miasto
                świadczy o tym, że dzieje się coś pozytywnego. a te plusy ujemne? cóż, wypadek
                przy pracy, jak drzewo rąbią, to wióry lecą.

a te parę niezadowolonych wywrzaskujących gąb, wycierających sobie pośladki
                brakami .. rozumu współmieszkańców - dowartościowujący własne niezadowolone z
                życiorysu ego, kosztem swych własnych sąsiadów czy kolegów z pracy, nawet
                członków rodziny - cóż, zawsze się znajdzie niezadowolony i niedowartościowany
                outsider widzący wyłącznie szklankę do połowy pustą!
                • isia333 Re: EXPO a sprawa Wrocławia 22.11.07, 12:16
                  To Ty nazwałeś Wrocławian debilami - w mojej wypowiedzi nic takiego
                  się nie znalazlo. To Twój styl jest obraźliwy. To Ty jesteś wrogo
                  nastawiony do innych. Aż kipi z Ciebie nienawiść.
                  No i takich właśnie mamy Obywateli naszego ukochanego miasta.
                  A tak a'propos kaczorka - zmień płytę, bo tego już się nie da
                  słuchać...
                  • Gość: artek Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:13
                    > To Ty nazwałeś Wrocławian debilami -

dokładnie rzecz biorąc napisałem o tym jak ty traktujesz moim zdaniem
                    wrocławian, odpowiedni cytat:
                    "czyli jednak traktujesz wrocławian jak debili."

> w mojej wypowiedzi nic takiego się nie znalazlo.

bez znaczenia jest czy piszesz że mają "braki .. rozumu", czy też bezpośrednio
                    nazywasz ich głupkami czy debilami. to tylko kwestia formy i być może
                    politycznej poprawności. treść wypowiedzi, jej sedno jest absolutnie
                    jednoznaczne - wyrażasz bezdenną pogardę dla znaczącej większości
                    współmieszkańców. wyłącznie dlatego, że mieli czelność głosować na tych których
                    ty nie lubisz.

więc trzym się w tej swej alemądrości ...

> To Ty jesteś wrogo
                    > nastawiony do innych. Aż kipi z Ciebie nienawiść.

tak? doprawdy? wyobraź sobie że czuję się mocno urażony tonem waszych
                    wypowiedzi. dla mnie są obraźliwe. mówią obraźliwie o mnie i o sektach tysięcy
                    innych. zastanów się kto tu kogo nienawidzi i za co.

> A tak a'propos kaczorka - zmień płytę, bo tego już się nie da
                    > słuchać...

tak, tak, była już jedna taka pani z pisu która w noc wyborczą zrównała
                    głosujących za po warszawiaków z glebą. wypisz wymaluj wasze wypowiedzi ...
                    durny naród ślepo głosuje, niestety nie na jedynie słuszną alternatywę....
                    • Gość: Pan_Kierownik Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.as.kn.pl 22.11.07, 16:01
                      Nasz socjalistyczno-oligarchiczny gawędziarz jak zwykle niezawodny i czujny na
                      wszelkie reakcyjne forumowe komentarze! Tak trzymać towarzyszu Artku!
                      A to że np. jacyś komisarze BIE nie doceniają naszej ciężkiej pracy i dostaniemy
                      3 głosy to nie znaczy źle o nas a o nich!
                    • Gość: Plazzek Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.srv.volvo.com 23.11.07, 08:55
                      Widzę, że noc rządów PiSu była dla Ciebie wielką traumą, z której do
                      tej pory nie możesz się otrząsnąć. Ale co wszystko to ma do krytyki
                      obecnej wrocławskiej ekipy?

Ja głosowałem na Dutkiewicza, głównie dlatego, że nie było innej
                      sensownej postaci. Ale uważam, że to co się dzieje w obszarze
                      remontów dróg i mostów, dobitnie wyraża pogardę dla mieszkańców.
                      Czasem czuję się traktowany jak śmieć...
                      • Gość: Łoś_bimbacz Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:09
                        Ja głosowałem na Dutkiewicza, głównie dlatego, że nie było innej
                        > sensownej postaci. Ale uważam, że to co się dzieje w obszarze
                        > remontów dróg i mostów, dobitnie wyraża pogardę dla mieszkańców.
                        > Czasem czuję się traktowany jak śmieć...

sprzecznośc logiczna: dla mnie nie miałoby znaczenia kto traktuje
                        mnie jak śmiec i POgardza: Wielki Sternik ( no bo kto inny?) czy
                        inny pretendent:)
                      • koffola Re: EXPO a sprawa Wrocławia 23.11.07, 23:07
                        pitu pitu, albo popierasz Dutkiewicza albo ...
                        czy tez tak jak wiele osob w polsce cierpisz na schizofrenie pt nie jestem
                        zadowolony, ale nie ma nic lepszego pod reka ? zawsze jest wyjscie ...
                        • Gość: bart Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.wr.energiapro.pl 26.11.07, 23:07
                          no to problem się rozwiązał .. nie ma EXPO nie potrzeba dróg :-(
                          • Gość: Łoś_bimbacz Re: EXPO a sprawa Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:33
                            > no to problem się rozwiązał .. nie ma EXPO nie potrzeba dróg :-(

nie, nie teraz o brak dróg można obwiniac dodatkowo BIE, które
                            uwaliło eksPO. BIE dołączy do wcześniejszych winnych: mieszkanców
                            wielkiej wyspy oraz dawnego POsiadacza nieruchomości na
                            Klecińskiej:), który blokowali dynamiczne inwestycje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka