tbasiura 09.12.07, 19:10 położył się pod koła lawety, a NIE RZUCIł SIę!!! po co tak wyolbrzymiać? laweta go przecież nie przejechała! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anautoor Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.telsat.wroc.pl 09.12.07, 19:15 i nie rozumiem dlaczego zdesperowany??, przeciez zablokowal lawete skutecznie, bez zbednej biurokracji eheheh, brawaa dla Pana:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Straż Miejska to potwory IP: *.ar.wroc.pl 09.12.07, 21:36 Na ul. Norwida straż miejska i policja parkuje w niedozwolonych miejscach. Święte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tratwanakolach Re: Straż Miejska to potwory 10.12.07, 07:55 Zrób zdjęcie i prześlij gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: 77.252.33.* 10.12.07, 07:18 ten Pan to ma chyba nie wszystko ok w główce? Proponuję takim dać miotłę i nich zamiatają ulice. Najwidoczniej gościu ma za dużo wolnego czasu i dlatego ma głupie pomysły. Szkodza ż położył się w porzek na jezdni. Jednego głupka byłoby mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltn Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.07, 08:31 to się nazywa wyobraźnia, panie kolego... proszę nie podsumowywać mi tu człowieka, o którym nic pan nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta 10.12.07, 11:41 Laweta była bez szans. Przejechaliby gościa przy świadkach? Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Uuuu - a byłaby nadgroda Darwina - a tak mamy ... 10.12.07, 14:30 ...państwo opiekuńcze nad idotami się chylące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Po moim trupie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.12.07, 15:56 Podoba mi się to. Nareszcie ktoś nie mówi gołosłownie "Po moim trupie" tylko traktuje to powiedzenie dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Ahh media lubią zawsze ubarwiac i straszyc ludzi . 09.12.07, 19:23 Za to im płacą przyszli władcy świata . Władcy NEW WORLD ORDER :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqr Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.zjz.pl 09.12.07, 19:28 ach, ten Wrocław!- uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jeśli mieć przyjaciół to tylko tutaj :) 09.12.07, 19:33 Gość portalu: marqr napisał(a): > ach, ten Wrocław!- uwielbiam Też kocham to miasto, ale rażą mnie rozpychanki Dutka - "Hala Stulecia" - co to takiego i gdzie się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Co to jest "Hala Stulecia"? 09.12.07, 19:30 Pan Dutkiewicz już steruje Wrocławiem sto lat? Czy może zamierza tyle jak inny sterownik JK, co miał sterować RP do swojej 90'tki Dla wrocławian Hala ta zawsze będzie Ludową, podobnie jak Plac I Maja, Plac Czerwony itp. Zlikwidowali Przodowników Pracy i LG żali się, że nie ma komu pracować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 19:39 Jestem urodzonym Wrocławianinem i nie wiem gdzie był plac czerwony. szczerze mówiąc do dzisiaj nie wiedziałem że taki był we Wrocławiu. Plac JPII powolutku zapada w pamięć a i Hala w końcu stanie się spowrotem stulecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.07, 19:49 To znasz tylko ulice wszystkich świętych. Gratuluję znajomości miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 20:14 myślę, że na temat znajomości miasta i jego historii moglibyśmy długo rozmawiać. Nie oczekuj jednak znajomości poprzednich jedynie właściwych nazw ulic. A tak na marginesie co widzisz świętego w "placu Solidarności" czy "Hali Stulecia"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:47 "Plac Czerwony" to nazwa historyczna, pochodzi od czerwonego koloru warstwy cegieł powstałej po zniszczonych budynkach w 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: 80.68.236.* 10.12.07, 09:46 Gość portalu: Egghead napisał(a): > "Plac Czerwony" to nazwa historyczna, pochodzi od czerwonego koloru warstwy > cegieł powstałej po zniszczonych budynkach w 1945 roku. nazwa Placu Czerwonego wywodzi się jeszcze z przedwojennej historii Wrocławia i pochodzi od przeznaczenia miejsca w którym się znajduje, a był tam wcześniej targ rzeźniczy i nazwa prawdopodobnie pochodzi od koloru nawierzni placu zabarwionego krwią zwierząt. I nie ma nic wspólnego z komunistami jak chcieli niektórzy panowie z NSZZ Solidarność. Tak przynajmniej czytałem w jakiejś publikacji na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statom Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.07, 13:28 Wychodzi ze ktos z tej dwojki nie zna hisorii placu czerwonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroman Nie dziw się IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 10.12.07, 21:21 Nie dziw się, masz do czynienia z dzieckiem neostrady. Jeśli mu byś powiedział że szedłeś ulicą Nowotki, na światłach skręciłeś w kierunku placu Kirowa, a potem w lewo ulicą Świerczewskiego aż do PKWN to by gościu pomyślał że o innym mieście mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Co to jest "Hala Stulecia"? 09.12.07, 19:55 Gość portalu: manwe napisał(a): > Jestem urodzonym Wrocławianinem i nie wiem gdzie był plac czerwony. szczerze mó > wiąc do dzisiaj nie wiedziałem że taki był we Wrocławiu. Plac JPII powolutku za > pada w pamięć a i Hala w końcu stanie się spowrotem stulecia A plac Solidarności (z kim?) wiesz gdzie jest? Z placem Solidarności dano ciała i nie pomogą Krasnale. Miast zmieniać nazwę należało nadać nowym placom nazwy od kolorów. Np. Plac Zielony. Miejsce powrotu Rodaków z Irlandii. PS Jesteś wrocławianinem czy Wrocławianinem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 20:08 rzeczywiście już sobie przypomniałem. i proszę się nie czepiać ortografii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad W[w]roclawianin IP: *.ice.ae.wroc.pl 09.12.07, 21:57 to nie ortografia - a gra slow. roznica miedzy Wroclawianinem a wroclawianinem jest na tyle duza, ze jest to meritum tego watku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity??? Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.e-wro.net.pl 09.12.07, 22:45 to ile masz lat? 5 czy 10? mama pozwala uzywac internetu bez nadzoru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: 82.160.255.* 10.12.07, 16:53 no to chyba niedawno się urodziłeś. Pl Czerwony to obecny plac Solidarności. Póki był czerwony to było tam parę poważnych urzędów, odkąd jest Solidarności to jest tam parę knajp w tym jedna ze stripisem Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Co to jest "Hala Stulecia"? 09.12.07, 20:55 Pod taką nazwą jest wpisana do jakiegoś rejestru zabytków i pod taką nazwą kojarzona za granicą. Halę Ludową znamy tylko my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.e-wro.net.pl 09.12.07, 22:46 ale to MY tu mieszkamy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Hala Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:35 Gość portalu: bleble napisał(a): > ale to MY tu mieszkamy:))) > no wlasnie - ja tez tu mieszkam i to od urodzenia, a nie podzielam twojej opinii ... pomyslales o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WrocPl Niepełnoletni nie mają nic do gadania IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.07, 00:06 Najpierw, kolego, dojrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Niepełnoletni nie mają nic do gadania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 00:05 muszę cię zmartwić - pudło z tą niepełnoletniością - dopadła mnie jeszcze w ubiegłym tysiącleciu ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: 62.69.213.* 09.12.07, 23:16 nie. Volkshalle kojarzą także Niemcy bo to oni tę halę wybudowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:34 oktawianc napisał: > Pod taką nazwą jest wpisana do jakiegoś rejestru zabytków i pod taką nazwą > kojarzona za granicą. Halę Ludową znamy tylko my. hallo oktawianc ! granie glupka nie jest juz na topie - laski na to nie leca wiec sie lepiej doucz o "jakichs rejestrach" zwlaszcza jak mowa o rejestrach unesco a nie rejestrach utoniec w lyzce wody ... Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Co to jest "Hala Stulecia"? 10.12.07, 16:24 No toś zabłysnął... Teraz to już spalę się ze wstydu. I laski na to nie lecą? W mordę, to dałem plamy... Teraz lecą na chamstwo i prostactwo? To będę pilnie śledził twoje posty, może się czegoś nauczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 00:08 > No toś zabłysnął... Teraz to już spalę się ze wstydu. I laski na to nie lecą? W > mordę, to dałem plamy... Teraz lecą na chamstwo i prostactwo? To będę pilnie > śledził twoje posty, może się czegoś nauczę. chamstwa się ode mnie nie nauczysz bo nie podejmę licytacji na inwektywy, która zdajesz się prowokować - granie głupka to jeszcze nie bycie głupkiem ale jak wolisz - nie wiedzieć co to unesco nie jest powodem do dumy ani prostym brakiem w oczytaniu; zwłaszcza jeśli ma się w swoim mieście obiekt wpisany do rejestru tej organizacji. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:31 hummer napisał: > Dla wrocławian Hala ta zawsze będzie Ludową, podobnie jak Plac I Maja, Plac > Czerwony itp. Zlikwidowali Przodowników Pracy i LG żali się, że nie ma komu > pracować :) badz laskaw mowic i pisac za siebie a nie za wszystkich Wroclawian - dla mnie hala ludowa to cos jak hitlerstrasse wole wiec nazwe historyczna pod ktora powstala czyli 100-lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Co to jest "Hala Stulecia"? 10.12.07, 11:28 Gość portalu: dro napisał(a): > hummer napisał: > > > Dla wrocławian Hala ta zawsze będzie Ludową, podobnie jak Plac I Maja, Pl > ac > > Czerwony itp. Zlikwidowali Przodowników Pracy i LG żali się, że nie ma ko > mu > > pracować :) > > badz laskaw mowic i pisac za siebie a nie za wszystkich Wroclawian - dla mnie > hala ludowa to cos jak hitlerstrasse wole wiec nazwe historyczna pod ktora > powstala czyli 100-lecia. Dla 'Wrocławian' może i nie jest to takie oczywiste. Jeśli już stosować nazwę oryginalną to Jahrhunderthalle. Tak powstał koszmar. Powiedz Niemcowi 'Hala Stulecia' we Wrocławiu i zobaczysz karpia przed Wigilią. Powiedz mu 'Jahrhunderthalle' in Breslau i usłyszysz ja, ja - Max Berg. de.wikipedia.org/wiki/Jahrhunderthalle_%28Breslau%29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Co to jest "Hala Stulecia"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 00:17 dziwisz się że Niemcy mówią i rozumieją po niemiecku a nie rozumieją po polsku ? spytaj na ulicy Polaka co to Wien lub Munchen a ciekawe ilu sie połapie o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Co to jest "Hala Stulecia"? 11.12.07, 10:35 Gość portalu: dro napisał(a): > dziwisz się że Niemcy mówią i rozumieją po niemiecku a nie rozumieją po polsku > ? > spytaj na ulicy Polaka co to Wien lub Munchen a ciekawe ilu sie połapie o co > chodzi ... A co w tym dziwnego. Dziwnym jest natomiast fakt, że ktoś na siłę stara się spolszczać niemieckie nazwy, choć istnieją przyjęte na świecie ich odpowiedniki polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Mamy coraz więcej przykładów GW = brukowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:31 "Rzucił się pod koła lawety...", a kilka tygodni wcześniej była "katastrofa budowlana w Magnolii" kiedy tak naprawdę spadło kilka kasetonów. Żenujące. Niestety przychylam się do opini nielubianych przeze mnie polityków, że GW rozmyślnie manipuluje ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł HAA HAA. Już tylko zablokował :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroc.pl Re: Mamy coraz więcej przykładów GW = brukowiec IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.07, 00:08 Niestety, to prawda. GW zeszmaciła się strasznie. Jeszcze ze dwa trzy lata temu była to w miarę porządna gazeta, a teraz po prostu brukowa szczekaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.socal.res.rr.com 09.12.07, 19:40 NIEKTORZY LUDZIE ZACHOWUJA SIE JAKBY IM ROZUM ODEBRALO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatsu to mi przypomina pewien feralny czwartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:50 i poczatek fantastycznej książki. Ciekawe, czy pan czytał "Podróżując autostopem przez galaktykę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan nie ma takiej książki IP: *.wroclaw.mm.pl 09.12.07, 20:11 www.biblionetka.pl/ks.asp?id=89 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatsu sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 20:36 czytałam po angielsku, potem mi sie polski tytuł obił o uszy (i glowa mi spuchła :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatsu ale to był czwartek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 20:36 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Rzucił się pod koła lawety w obronie auta 09.12.07, 20:47 Oto prawdziwy przyjaciel, na takiego można liczyć,szczególnie w biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joki Hehehe, to się nazywa prawdziwy kumpel :-) IP: *.fdk.airbites.pl 09.12.07, 20:52 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.chello.pl 09.12.07, 20:56 Dlaczego płacił laweciarzowi 170,-?Powinien dostać mandat za nieprawidłowe parkowanie i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz dlaczego zapłacił 170 zet? Bo Straż Miejska ma 09.12.07, 21:36 działkę od laweciarza dlatego lubią odholować źle zaparkowany samochód i wzywają swoich kumpli z lawetami przy byle okazji... Straż Miejska nie rozróżnia między źle zaparkowanym samochodem, który rzeczywiście realnie utrudnia ruch i stawrza zagrożenia a takim który co prawda nikomu nie wadzi ale pozostawiony został w miejscu jakiegoś ograniczenia czy zakazu parkowania... To jest ta sama logika działania, która karze strażnikom-pasożytom ustawiać się z fotoradarem w miejscach gdzie są absurdalne ograniczenia prędkości bo tam najłatwiej oskubać kierowców... Ta sama logika zabrania chyba Straży Miejskiej pojawiać się w miejscach gdzi są co prawda potrzebni (np. jakieś roboty drogowe i związane z tym ograniczenia i trudności) ale nie bardzo jest jak złapać kogoś na przestępstwie drogowym bo z reguły takie miejsca są świadkami zwykłego chamstwa i cwaniactwa na drodze a nie przekraczania szybkości... Reasumując; dziwnym jest, że pozwalamy naszym politykom utrzymywać w każdym mieście taką bandę pasożytów społecznych za nasze pieniądze. A oni zamiast służyć obywatelom zajmują się ich szykanowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc.pl Nie.Czasami jednak się przydają. IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.07, 00:11 Można za ich pomocą uciszyć hałasujących nocami pijaczków - za co jestem im bardzo wdzięczny. Chociaż oczywiście wywóz aut lawetami powinien być dla straży miejskiej zabroniony, dopóki ktoś w tym zasranym mieście nie zbuduje parkingów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Re: dlaczego zapłacił 170 zet? Bo Straż Miejska m IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.07, 21:18 Oho! To i teorię spiskową tu mamy! Tak więc gwoli sprostowania, chciałbym szanownych forumowiczów poinformować, że to nie Straż Miejska, lecz dyżurny Centrum Zarządzania Kryzysowego Urzędu Miejskiego Wrocławia decyduje, z której firmy w danym momencie należy wezwać lawetę. To samo zresztą dotyczy lawet ściąganych na zlecenie Policji. Zanim, szanowny forumowicz rzuci kolejne bzdurne oszczerstwa na temat rzekomego brania w łapę, niech się najpierw zapozna z przepisami, które w danej materii obowiązują (patrz rozporządzenie MSWiA). Zaś wszystkim malkontentom i osobom generalnie niezadowolonym z pracy wrocławskiej SM życzyłbym jednego roku w mieście bez tej instytucji. I wtedy moglibyśmy zacząć nową dyskusję. Ciekawe, czy opinie forumowiczów byłyby równie negatywne. Osobiście głęboko w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.fema.krakow.pl 09.12.07, 20:58 Dzielny facet!!! Zwłaszcza, że zrobił to dla znajomego. Uważam, że Straż Miejska powinna w takim wypadku odstapić od pobrania opłaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 21:00 Swoją drogą to nieźle ci laweciarze zarabiają. 170 zl za dojazd bez holowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.07, 00:26 ja zwiększyłbym jeszcze te stawki, wtedy może niektórzy zastanawialiby się gdzie i jak parują swoje samochody, dla oburzonych tymi stawkami proponuję choćby wycieczkę ul K. Wielkiego od Krupniczej do pl Dominikańskiego chodnikiem od południowej strony (po tej gdzie są kościoły ewangelickie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.connecta.pl 10.12.07, 07:28 > ja zwiększyłbym jeszcze te stawki, wtedy może niektórzy zastanawialiby się gdzi > e > i jak parują swoje samochody, dla oburzonych tymi stawkami proponuję choćby > wycieczkę ul K. Wielkiego od Krupniczej do pl Dominikańskiego chodnikiem od > południowej strony (po tej gdzie są kościoły ewangelickie). Wczoraj akurat byłem pod Halą i wiem skąd te lawety - autobus nie mógł tam skręcić i korek ciągnął się do Grunwaldu. A debil jeszcze się położył, żeby czasem ktoś po innym debilu nie mógł posprzątać. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Laweciarze odpalają działkę strażnikom miejskim,. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:26 AS swoja droga to czego pilnuja straznicy ..miejsc parkingowych ????? , ja bym tym wszystkim nierobom wreczył łopaty ,grabki i porzadek w mieście mają utrzymywać !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomala Re: Laweciarze odpalają działkę strażnikom miejs IP: *.elektrosat.pl 09.12.07, 21:39 Rozumiem ze miasto zaplanowało przedświąteczny jarmark w miejscu gdzie spokojnie można dojechać i jest sporo miejsc parkingowych,i dlatego straż miejska odwozi laweta auta źle zaparkowane. To nie jest drwina, to jest nasza władza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klex Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:33 co to znaczy, że starżacy miejscy poradzili, aby dogać się z laweciarzem?????? przecież on wykonywał tylko polecenia tej dziwnej formacji! może się mylę? zresztą laweciarze to w sporej części wyrwigrosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:54 Mylisz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadek Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.lanet.net.pl 09.12.07, 21:35 akrat bylem swiadkiem tego i samochody byly odholowywane dlatego ze zastawily przejazd na drodze, ktora jest objazdem (mostu szczytnickiego) dla ciezarowek - choc straz miejska uwazam za pasozytow - akcje uznaje za jak najbardziej sluszna trzeba to uczciwie przyznac, jak mozna zaparkowac tak aby zablokowac ulice to trzeba miec cos nie tak z glowa i wyslal bym takie goscia na powtorny egzamin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trok chyba pod a nie po kola IP: *.chello.pl 09.12.07, 21:41 jak sie mozna polozyc po kola lawety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pahu Re: nocoz..glupich nei sieja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:57 hehe. cos zielone drzewa w tym wrocławiu o tej porze roku:-) Fotka chyba z innej akcji:-) bardziej wiosenno-letniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Chciałbyś mieć takiego "głupiego" kumpla! 10.12.07, 17:21 Bo taki "mąrdy" jak ty musiałby becalować kilkaset peelenów za odholowanie pojazdu! Strasznie jesteś mądry! Nie dziwię się, że nie mieści ci się w głowie pojęcie prawdziwej przyjaźni. Tacy mądrzy, doskonali i nieomylni jak ty nie mają przyjaciół, bo wszyscy są dla nich za głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulv Jaki kurna LOL wielki IP: *.bergsoe.dtu.dk 09.12.07, 21:57 Jaki kurna LOL wielki. Jak dla mnie kolesia powinni wyciągnąc spod lawety. Jeśli samochody są zaprkowane w niedozwolonych miejscach to należy je ususwać. Najgorsi są biedni upośledzeni umysłowo ludzie parkujący przy wyjazdach karetek pogotowia. Znajomy który jest kierowcą karetki (w Polsce) fluga na nich codziennie (Teksty typu " </bluzg na s> bezmózgie </bluzg na p> pajace, żebym tak </bluzg na k> nie zdążycł dojechać jak </bluzg na k> któryś z nich będzie miał </bluzg na k> wypadek itp "). A tak naprawdę to do stworzenia państwa prawa potrzebni są obyatele którzy to państwo szanują. Jeśli obywatele prawa nie szaują jedyną metodą na wprowadzenie porządku jest państwo policyjne. Podziwiam społeczeństwa skandynawskie za psozanowanie wartości wspólnych i umiejętność współpracy. Ale to wynika z historii. Wikingowie na łodzi musieli na sobie polegać i sobie ufać. Jak nie byli zgranym zespołem to szli na dno. I w ten sposób przetrwali tylko ci którzy umieją współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Kiedy zlikwidują tę dziadowską Straż Miejską ?? IP: *.dream.net.pl 09.12.07, 22:01 Komu tak naprawdę jest potrzebna ta formacja utrzymywana z naszych podatków, może wreszcie PO zlikwiduje Ustawą ten cyrk w czarnych mundurkach !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.132.rev.vline.pl 09.12.07, 22:03 Widać, kretynów ci u nas dostatek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.12.07, 22:16 Za cos takiego powinni jednak gosciowi wlepic jakas grzywne. Ale swoja droga to wroclawianie maja jednak te kresowa fantazje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 22:30 Chcialbym mieć takiego sasiada, co jest w stanie nawet narazić się aby pomóc.Bierzcie z niego przykład, a nie tak że Polak Polaka dla korzyści w łyżce wody by utopił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.toya.net.pl 09.12.07, 23:04 ile ta laweta jechała? 170zł, ja na tą kwotę muszę pracować 3 dni, a tu za przyjazd 170zł, draństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Rzucił się pod koła lawety w obronie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:28 dojazd, zaladunek , rozladunek .. laweta to nie maluch swoje kosztuje i pali tez wiecej + czas pracy kierowcy .... tez kiedys zaplacilem za lawete wezwana przez policje i wiecie co ? wyszlo najtaniej jak sie tylko dalo - jeszcze w ciagu dnia to by sie udalo znalezc za te 170 lawete ale tez nie na wezwanie od reki tylko wczesniej umowiona. za to w nocy to sie zaden nie chcial ruszyc ponizej 3-4 stow a laweta wezwana przez policje moze wziac tyle ile podala do umowy i ani grosza wiecej - bez wzgledu na to czy sie facetowi chce z bazy wyjezdzac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 "nie został ukarany.", lecz wyrozniony artykulem 09.12.07, 23:17 w GW. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś