Gość: SD IP: *.enh.org 01.01.02, 07:03 Jesli jeszcze nie byliscie - koniecznie pojdzcie i wezcie ze soba dziewczyne/zone - bedzie wam wdzieczna. Jesli do tego kochacie Francje i jezyk francuski to wasza przyjemnosc bedzie podwojna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 22:40 Gość portalu: SD napisał(a): > Jesli jeszcze nie byliscie - koniecznie pojdzcie i wezcie ze soba > dziewczyne/zone - bedzie wam wdzieczna. > Jesli do tego kochacie Francje i jezyk francuski to wasza przyjemnosc bedzie > podwojna. a jeśli kupicie sobie soundtrack to będziecie mieli chociaż maleńką część "Amelii" w domku codzinnie!!!!!! FILM JEST UROCZY!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Re: Amelia - super film 07.01.02, 20:16 GDZIE MOZNA DOSTAC SOUNDTRACK???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 22:56 widzialam w empiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 19:20 empik na pl. Kościuszki empik - megastore cena jakieś 52 zł. :/ czzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 21:09 Przybyłem, zobaczyłem... padam na kolana! Sposób, w jaki poszczególne wątki "rodzą się", fantastyczna narracja i oczywiście cały klimat... Cóż można powiedzieć? Ludzie! Do kina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 18:02 slowem- cudo! ;-))) chyba sobie wkrotce odswieze wspomnienie tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 16:41 ja też do kina idę znów, ale soundtrack nie jest wyjmowany z z mojego magnetofonu od Bożego Narodzenia. No nie mogę się nacieszyć! :) P.S widziałam w sobotę w empiku Megastore 'Amelie' po 36,- !!! Odpowiedz Link Zgłoś
awo Re: Amelia - super film 01.02.02, 11:43 Ja też byłam. Po szesciu gwiazdkach w wyborczej spodziewałam się :))))) A zobaczyłam przesłodzoną, postmodernistyczną (ach! te dialogi w srodku filmu po zatrzymaniu akcji!) bzdurę. Nie, nie był to najgorszy film w moim życiu, ale po takich pochwałach myslałam, że jest naprawdę fajny. A był sredni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Amelia - super film IP: *.vogel.pl 19.03.02, 17:21 Gość portalu: magician napisał(a): > empik na pl. Kościuszki > empik - megastore > > cena jakieś 52 zł. A w Media Markcie po 39,99 zł :-))) Za tyle ją kupiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awo Czyżbym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.02, 11:06 była jedyna osoba której się Amelia nie podobała?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Czyżbym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 20:18 Gość portalu: awo napisał(a): > była jedyna osoba której się Amelia nie podobała?? chyba tak. a co Ci się mogło w tym boskim filmie nie spodobać...?muzyka? historia?Paryż?zdjęcia?aktorzy? hmmmmmmmmmmmm Nino......... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
awo Re: dlaczego nie lubię Amelii - odpowiedź 03.03.02, 16:35 nie podobał mi się ten polukrowany torcik - z przerysowanym "paryskim" klimatem, z tymi postaciami narysowanymi zbyt grubą kreską, wszystko to jak dla mnie ociera sie zbyt blisko o kicz. podam przykład: Amelia jest paryżanką i czy mogłaby wobec tego wygladać inaczej, niz wygląda? (patrz: ciemne, proste włosy, scięte na pazia). Po prostu esencja francuskosci. I tak jest własnie z każdym szczególem w tym filmie - muzyczką, wnętrzami, knajpką (małą francuską kawiarenką...). Przesłodzone aż do mdłosci. JEDEN WIELKI SCHEMAT. Jesli chce sie pokazać czy przedstawić charakter jakiejs RZECZY BĄDŹ POSTACI, TRZEBA BARDZO UWAŻAĆ, BO ŁATWO MOŻNA PRZESADZIĆ. I tak sie własnie stało z tym filmem. Jest on dla mnie jednowymiarowy i nieautentyczny - jak pocztówka z Paryża dla turystów, poranne bułeczki crossaints z cafe au lait i widok z wieży Eiffla. Paryż w pigułce - sztampa i nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: dlaczego nie lubię Amelii - odpowiedź IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 19:05 > I tak sie własnie stało z tym filmem. Jest on dla mnie jednowymiarowy i nieaut > entyczny - jak > pocztówka z Paryża dla turystów, poranne bułeczki crossaints z cafe au lait i w > idok z wieży Eiffla. Paryż > w pigułce - sztampa i nuda. Byłaś w Paryżu? Jeśli tak - dziwię się Twojej odpowiedzi. Jeśli nie - jestem w stanie ją zrozumieć. Taki jest Paryż i tak się czujesz jak tam jesteś. Ja jestem zachwycona! Ale każdy ma swoje zdanie... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Pomieszkaj w Paryzu - zmienisz zdanie 10.03.02, 08:09 Ja tam bylem, mieszkalem przez pol roku i zakochalem sie w tym miescie. Jest prawie tak samo piekne jak Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re:amelia 13.03.02, 22:00 własnie sie wsłuchuje w muzykę z filmu..........ach rozmarzyć sie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re:Amelia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 13:08 Paryż PRAWIE tak ładny jak Wrocław??? Nie żartuj ze mnie. Gdyby nie moje emocjonalne powiązania z Wrockiem to napewno nie przyszłoby mi do głowy takie zdanie. Z resztą mimo tych powiązń nie przychodzi mi i tak. :P kinga!!! napisał(a): > własnie sie wsłuchuje w muzykę z filmu..........ach rozmarzyć sie mozna Kinga: w ile płyt TY się wsłuchujesz? Naliczyłam już trzy:)))) Ja też się rozmarzam przy "Amelie".......................... M. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re:Amelia 09.04.02, 18:08 Och ach, film jest piekny a raczej go opisze słowo UROCZY!!!! mmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pomieszkaj w Paryzu - zmienisz zdanie - JANEK IP: *.abo.wanadoo.fr 10.04.02, 17:58 janek.p napisał(a): > Ja tam bylem, mieszkalem przez pol roku i zakochalem sie w tym miescie. Jest > prawie tak samo piekne jak Wroclaw. HAhaha..no pewnie! Tak samo brudne! Mieszkalam w Paryzu przez 5 lat a potem mialam go totalnie dosc. Najwiekszy problem tego miasta to psie gowno na chodnikach, nie mozna wyjsc z domu na 5. min, zeby nie wdepnac w gowno. Po drugie latem, Paryzanie wyjezdzaja z Paryza- zostaja TURYSCI. Jezu, jaki tlok, nie ma gdzie zaparkowac wlasnego samochodu! W metrze ludzie stoja scisnieci jak sardynki w puszce. Starsze kobiety mdleja z duchoty. Halas niesamowity, po wyjsciu na ulice od razu boli czlowieka glowa. Ceny w niektorych butikach przekraczaja ludzkie wyobrazenie! Miesieczna oplata za mieszkanie w centrum Paryza tez. W Paryzu mozna pomieszkac kilka miesiecy, zeby pozwiedzac, ale tak do konca zycia to.....szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś