Dodaj do ulubionych

Amelia - super film

IP: *.enh.org 01.01.02, 07:03
Jesli jeszcze nie byliscie - koniecznie pojdzcie i wezcie ze soba
dziewczyne/zone - bedzie wam wdzieczna.
Jesli do tego kochacie Francje i jezyk francuski to wasza przyjemnosc bedzie
podwojna.
Obserwuj wątek
    • Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 22:40
      Gość portalu: SD napisał(a):

> Jesli jeszcze nie byliscie - koniecznie pojdzcie i wezcie ze soba
      > dziewczyne/zone - bedzie wam wdzieczna.
      > Jesli do tego kochacie Francje i jezyk francuski to wasza przyjemnosc bedzie
      > podwojna.

a jeśli kupicie sobie soundtrack to będziecie mieli chociaż maleńką
      część "Amelii" w domku codzinnie!!!!!!
      FILM JEST UROCZY!!
      • janek.p Re: Amelia - super film 07.01.02, 20:16
        GDZIE MOZNA DOSTAC SOUNDTRACK???!!!!
        • Gość: tyrysek Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 22:56
          widzialam w empiku
          • Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 19:20
            empik na pl. Kościuszki
            empik - megastore

cena jakieś 52 zł.

:/

czzz
            • Gość: jarq Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 21:09
              Przybyłem, zobaczyłem... padam na kolana! Sposób, w jaki poszczególne
              wątki "rodzą się", fantastyczna narracja i oczywiście cały klimat... Cóż można
              powiedzieć? Ludzie! Do kina!
              • Gość: tyrysek Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 18:02
                slowem- cudo! ;-)))
                chyba sobie wkrotce odswieze wspomnienie tego filmu
                • Gość: magician Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 16:41
                  ja też do kina idę znów, ale soundtrack nie jest wyjmowany z z mojego
                  magnetofonu od Bożego Narodzenia. No nie mogę się nacieszyć! :)

P.S
                  widziałam w sobotę w empiku Megastore 'Amelie' po 36,- !!!
                  • awo Re: Amelia - super film 01.02.02, 11:43
                    Ja też byłam. Po szesciu gwiazdkach w wyborczej spodziewałam się :))))) A zobaczyłam
                    przesłodzoną,
                    postmodernistyczną (ach! te dialogi w srodku filmu po zatrzymaniu akcji!) bzdurę. Nie, nie był
                    to najgorszy film w moim życiu, ale po takich pochwałach myslałam, że jest naprawdę fajny. A był
                    sredni.
            • Gość: Jarosz Re: Amelia - super film IP: *.vogel.pl 19.03.02, 17:21
              Gość portalu: magician napisał(a):

> empik na pl. Kościuszki
              > empik - megastore
              >
              > cena jakieś 52 zł.

A w Media Markcie po 39,99 zł :-))) Za tyle ją kupiłem.
    • Gość: Nino Kocham Amelie IP: *.enh.org 23.02.02, 23:46
    • janek.p J'aime Amelie 27.02.02, 03:37
      Nino Quincampoix
      • Gość: awo Czyżbym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.02, 11:06
        była jedyna osoba której się Amelia nie podobała??
        • Gość: magician Re: Czyżbym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 20:18
          Gość portalu: awo napisał(a):

> była jedyna osoba której się Amelia nie podobała??
          chyba tak. a co Ci się mogło w tym boskim filmie nie spodobać...?muzyka?
          historia?Paryż?zdjęcia?aktorzy? hmmmmmmmmmmmm

Nino......... :-))))
          • awo Re: dlaczego nie lubię Amelii - odpowiedź 03.03.02, 16:35
            nie podobał mi się ten polukrowany torcik - z przerysowanym "paryskim" klimatem, z tymi postaciami
            narysowanymi zbyt grubą kreską, wszystko to jak dla mnie ociera sie zbyt blisko o kicz. podam
            przykład: Amelia jest paryżanką i czy mogłaby wobec tego wygladać inaczej, niz wygląda? (patrz:
            ciemne, proste włosy, scięte na pazia). Po prostu esencja francuskosci. I tak jest własnie z każdym
            szczególem w tym filmie - muzyczką, wnętrzami, knajpką (małą francuską kawiarenką...).
            Przesłodzone aż do mdłosci. JEDEN WIELKI SCHEMAT. Jesli chce sie pokazać czy przedstawić
            charakter jakiejs RZECZY BĄDŹ POSTACI, TRZEBA BARDZO UWAŻAĆ, BO ŁATWO MOŻNA
            PRZESADZIĆ.
            I tak sie własnie stało z tym filmem. Jest on dla mnie jednowymiarowy i nieautentyczny - jak
            pocztówka z Paryża dla turystów, poranne bułeczki crossaints z cafe au lait i widok z wieży Eiffla. Paryż
            w pigułce - sztampa i nuda.
            • Gość: magician Re: dlaczego nie lubię Amelii - odpowiedź IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 19:05

> I tak sie własnie stało z tym filmem. Jest on dla mnie jednowymiarowy i nieaut
              > entyczny - jak
              > pocztówka z Paryża dla turystów, poranne bułeczki crossaints z cafe au lait i w
              > idok z wieży Eiffla. Paryż
              > w pigułce - sztampa i nuda.

Byłaś w Paryżu? Jeśli tak - dziwię się Twojej odpowiedzi. Jeśli nie - jestem w
              stanie ją zrozumieć. Taki jest Paryż i tak się czujesz jak tam jesteś. Ja jestem
              zachwycona! Ale każdy ma swoje zdanie...

pozdrawiam.
            • janek.p Pomieszkaj w Paryzu - zmienisz zdanie 10.03.02, 08:09
              Ja tam bylem, mieszkalem przez pol roku i zakochalem sie w tym miescie. Jest
              prawie tak samo piekne jak Wroclaw.
              • kinga!!! Re:amelia 13.03.02, 22:00
                własnie sie wsłuchuje w muzykę z filmu..........ach rozmarzyć sie mozna
                • Gość: magician Re:Amelia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 13:08
                  Paryż PRAWIE tak ładny jak Wrocław??? Nie żartuj ze mnie. Gdyby nie moje
                  emocjonalne powiązania z Wrockiem to napewno nie przyszłoby mi do głowy takie
                  zdanie. Z resztą mimo tych powiązń nie przychodzi mi i tak. :P

kinga!!! napisał(a):

> własnie sie wsłuchuje w muzykę z filmu..........ach rozmarzyć sie mozna

Kinga: w ile płyt TY się wsłuchujesz? Naliczyłam już trzy:)))) Ja też się
                  rozmarzam przy "Amelie"..........................

M.
                  • kinga!!! Re:Amelia 09.04.02, 18:08
                    Och ach, film jest piekny a raczej go opisze słowo UROCZY!!!! mmmmm...
              • Gość: Marta Re: Pomieszkaj w Paryzu - zmienisz zdanie - JANEK IP: *.abo.wanadoo.fr 10.04.02, 17:58
                janek.p napisał(a):

> Ja tam bylem, mieszkalem przez pol roku i zakochalem sie w tym miescie. Jest
                > prawie tak samo piekne jak Wroclaw.

HAhaha..no pewnie! Tak samo brudne! Mieszkalam w Paryzu przez 5 lat a potem
                mialam go totalnie dosc. Najwiekszy problem tego miasta to psie gowno na
                chodnikach, nie mozna wyjsc z domu na 5. min, zeby nie wdepnac w gowno. Po drugie
                latem, Paryzanie wyjezdzaja z Paryza- zostaja TURYSCI. Jezu, jaki tlok, nie ma
                gdzie zaparkowac wlasnego samochodu! W metrze ludzie stoja scisnieci jak sardynki
                w puszce. Starsze kobiety mdleja z duchoty. Halas niesamowity, po wyjsciu na
                ulice od razu boli czlowieka glowa. Ceny w niektorych butikach przekraczaja
                ludzkie wyobrazenie! Miesieczna oplata za mieszkanie w centrum Paryza tez.

W Paryzu mozna pomieszkac kilka miesiecy, zeby pozwiedzac, ale tak do konca zycia
                to.....szkoda gadac.
    • Gość: k Re: Amelia - super film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.02, 00:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka