annb nie informuja 31.03.08, 08:39 o odwolaniu lotow tez nie informuja zaplaciles, czekaj na kase i kombinuj innymi liniami klient nasz pan? nie u tych panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek-twojej-zony Re: nie informuja 31.03.08, 10:04 Nie wiem w czym problem - od razu ich do sadu, przeciez wygracie a oni poniosa koszty rozprawy. Kilkanascie takich pozwow i przejrza na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I oni pewnie dostali te e-maile. 31.03.08, 09:50 Wrócą do UK i sprawdzą pocztę. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtf Centralwings... i wszystko jasne IP: *.ip89191141.host.ukw.edu.pl 31.03.08, 09:50 Żałosna linia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q. Samolot odleciał, pasażerowie zostali na lodzie IP: *.chem.univ.gda.pl 31.03.08, 10:47 Firma Centralwings nie jest zbyt dobra w informowaniu. Kiedy w ogole odwolali wszelkie loty z Lodzi to dowiedzialem sie o tym patrzac na ich stronie ze nie ma juz takiego lotniska w spisie. Firma nie skontaktowala sie ze mna mimo ze juz wiedziala, ze zaden samolot z Lodzi nie wystartuje. Kiedy zadzwonilem na infolinie i poprosilem o zwrot pieniedzy to mnie ponad miesiac zwodzili (maja bodajze 7 dni na zwrot), az zdobylem numer bezposrednio do ksiegowosci (na infolinii nie chcieli go podac) i pieniadze byly nastepnego dnia na moim koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Samolot odleciał, pasażerowie zostali na lodz IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 31.03.08, 14:22 Czy możesz podać numer do ich księgowości, bo 2 dni temu przez znajomego dowiedziałam się, że odwołali również loty z Krakowa do Manchesteru (od nich informacji jeszcze nie otrzymałam). W ten sposób wychujali mnie i 4 moich znajomych. Kumpel już do nich dzwonił, ale powiedzieli, że musimy sobie poczekać na te pieniądze. Nie sądzę, że wogóle się doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
5absolwent5 powiadomienie smsem w tak ważnej sprawie to.... 31.03.08, 11:05 ...przesada. Sieci telefoniii komórkowej pracują tak, że czasem smsy nie dochodzą, czasem dochodzą z opóźnieniem. Nie ma 100% pewności że sms dojdzie. Powinny jak najszybciej wejść przepisy o zakazie informowania w tak ważnych sprawach swoich klientów za pomocą smsów. Również z e-mialami różnie bywa, czasem ludzie po prostu nie mają dostępu do komputera bo im np. padł sprzęt. Takie informacje powinny być przekazywane telefonicznie - ustnie. To tak jak PIT-y muszą być wysyłane listem poleconym. Wiadomo wtedy czy doszły czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo kto ponosi winę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:25 Centralwings czy pasażerowie? Bo jeśli 80% osób jednak wiedziało o zmianie terminu to Centralwings jednak informował o tym pasażerów. Oczywiście istnieje szans, że nie poinformowali wszystkich. Ja jednak stawiałbym, że część pasażerów po prostu nie podała informacji jak się z nimi skontaktować lub nie odbierała otrzymywanych wiadommości Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=234&id=2867&from=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:27 kolejna wpadka tej badziewnej firmy w ciągu ostatnich dni, gdy siedzibę miała w Łodzi to się nie zdarzało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigstar Samolot odleciał, pasażerowie zostali na lodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:30 ja też małem z centralwingsem same kłopoty. dostałem od nich maila, że zmieniła się godzina wylotu. gdy do nich zadzwoniłem okazało się, że rzeczywiście zmieniała się... wylotu o 48 godzin, a lotu powrotnego o 24 godziny.... a w ramach zadośćuczynienia zwrot pieniędzy, bo o innych roszczeniach oczywiście nie ma mowy, bo oni nie odpowiadają za szkody poniesione w wyniku zmiany terminu lotu. a że ja miałem przesiadkę na inny samolot w rzymie i zarezerwowane hotele to ich nie interesuje. naprawdę, odradzam centralwings. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam to normalka w Centralwings IP: 89.101.141.* 31.03.08, 11:39 Raz wybralem sie w podroz tymi liniami DUB-WRO i WRO-DUB. W pierwsza strone samolot byl opozniony jakies 6 godzin. Dali wszystkim vouchery na 7 EUR na jedzenie (w Dublinie to starcza na kanapke i kawe). Spedzilem tyle godzin w niewygodnym garniturze na tlocznym lotnisku no i spoznilem sie na chrzciny. W tym samym dniu jeszcze jeden gosc zaproszony na chrzciny lecial Centralwingsem z Rzymu i tez sie spoznil o pare godzin. Przed powrotem zadzwonilem do Centralwings z pytanie w stylu "Misia": o ktorej jutro odlatuje ten samolot z 6:15 i pan mi powiedzial ze o 6:15. Niestety wylecial 5 godzin pozniej :) W ramach przeprosin kazdy dostal kanapke na pokladzie samolotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Rzescznik mija się z prawdą IP: *.teta.com.pl 31.03.08, 12:53 jedno jest pewne że w firmie panuje bałagan i nie powiadamiają zawsze o zmianach. Mnie nie powiadomili o 2 h przesunieęciu lotu. Na szczęście na godzinę późniejszą. Sami przyznali, że tak było, powiedzieli, że mam prawo do reklamacji. Niestety po wielu pismach ani razu nie odpowiedzieli mi na reklamację. W końcu sobie odpuściłem ale z ich usług nie zamierzam juz korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irizar W zwykłych liniach potwierdza się na 72h przed IP: *.groni1.gr.home.nl 31.03.08, 14:36 ...przed odlotem. Trzeba zadzwonic i sie spytac czy nic nie zmienilo sie. To gwarantuje ze nie przegapi sie samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Lecę w maju do Hurghady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:35 Macie jakieś dobre rady??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A n g l i k Do Londynu? IP: 201.134.234.* 01.04.08, 00:31 Centralwings nie lata do/z Londynu - kiedys latali w piatek wieczorem z Gatwick, juz od miesecy nie. W calym kwietni nie ma zupelnie lotow Gatwick-Wroc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia bez przesady IP: *.33-79-r.retail.telecomitalia.it 18.04.08, 09:55 czytajac to mozna sie tylko wkurzyc, jestem stala klientka centralwings, jak to jest mozliwe ze 190 pasazerow zostalo poinformowanych o zmianie godziny lotu i tylko 30 nie, apozatym jak ludzie sa nieodpowiedzialni to juz ich problem, ja przed kazdym lotem dzwonie do centralwings albo na interesujace mnie lotnisko i potwierdzam godzine odlotu, czasami trzeba sie samemu zainteresowac a nie czekac az ktos nas poinformuje, chociaz tak powinno byc.mnie rowniez zdazyla sie jakas nieprzyjemna sytuacja nie ukrywam np. opoznienie lotu z powodu awarii, czy likwidacja lotu, no ale jak sie nie chce miec takich problemow to trzeba kupowac bilety na samoloty linowe ktore sa 5krotnie drozsze, pa Odpowiedz Link Zgłoś