Gość: Albert Protasiewicz byłby lepszy? ha ha ha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.08, 21:01 Na pewno Protasiewicz, Zdrojewska czy Czarnecki nie mają szans być lepszymi Prezydentami od Dutkiewicza, bo są politykami i niewiele potrafią, a Dutkiewicz jest dobrym menedżerem i dobrym samorządowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Protasiewicz byłby lepszy? ha ha ha IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 21:36 Treściwa i pełna konkretów wypowiedź.. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Protasiewicz byłby lepszy? ha ha ha IP: *.171.22.242.crowley.pl 21.04.08, 08:27 Łubu dubu, łubu dubu..... Niech zyje nam! To byłem ja, spec od PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilove wroc Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:38 oj ludzie ludzie co wy gadacie???dzięki Dutkiewiczowi Wroclaw żyje w całej Polsce. naprawdę Miasto ma się nieźle. O co wam chodzi??? fanatycy PO i ich żałosne bojówki będą zawsze pisać Źle. Dobrze że, jest Dolnyśląsk XXI, który rozumie samorząd. Moim zdaniem inwestycje zmieniają Wrocław. Nie od razu Rzym zbudowano..... Panie Prezydecnie do roboty, budować Polskę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.emirates.net.ae 21.04.08, 05:34 Dutkiewicz obecnie promuje siebie bo w miescie za duzo zadzialac juz nie moze bo puste hasla i propaganda nic nie zmienia. W miescie jest bardzo duzo do zrobienia aby mieszkancom zylo sie lepiej. Dobrze by bylo aby przywrocic miasto swietnosc co zostala znuiszczona przez wojne i PRL po wojnie . Warto by bylo sie przyjrzec jak to zrobili inni , Niemcy czy Anglicy . Prezydentem Polski raczej nie ma szans zostac tak ze powinien to sobie odpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
rickb Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 21.04.08, 06:21 A niby w jaki sposób ma Prezydent realizować pomysł na Europejski Instytut Technologiczny ,jak nie poprzez aktywną działalność na "zewnątrz "Wrocławia? Przy walce o EXPO2012 przekonał się iż moze liczyć wyłącznie na Siebie !!! Od dziur w ulicach i basenów są Urzędnicy Średniego szczebla! Wrocław walczy nie tyle o status stolicy dolnego śląska co o prymat z innymi miastami znajdującymi sie w tym rejonie europy :) Pozdrawiam Wrocławian male kontem T Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Dutkiewicz 21.04.08, 07:10 www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2724 mam kaca medialnego. Z jednej strony my z wrocka przegoniliśmy "dobrze zorganizowana ekipą kolesiową wszystkich". To my mamy Policję/ MSWiA itd Siedzimy Wam na Waszych telefonach i komputerach. Ale z drugiej strony Chcemy demokracji a nie układzików rodzinnych uwłaszczajacych sie gdzie tylko popadnie. Wszak Ameryka doszła po trupach do topowej gospodarki/ wytłukli Indian/ murzynów/ miedzy soba/ Hieroszima/ Wietnam/ Korea/ Irak/ Afganistan itd itp www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2724 to My budujemy SKY Tower. A Ambasada W CCCP, a ministerstwo Obrony Narodowej? A gdzie jest konsulat Niemiec? twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 o - 21.04.08, 07:34 www.nocleg.info.pl/kampania/index.php?action=show_gallery1 zapomniałem dodać, że wrocek wszystko obserwuje od dawna z kosmosu, Całość ustawiamy bardzo KULTURAlnie w MINISTERialnych białych rekawiczkach czasami w Sejmie głosujemy na dwie ręce. A co do lidera amerykańskiego to już chyba na kolanach przed Chińczykami? Ekonomia im sie pogubiła wystarczyło tylko WTC? twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba na barykadę !!! na barykadę !! IP: 85.31.187.* 21.04.08, 08:34 Na przykładzie Dupkiewicza, widać jak Polacy nie potrafią się rządzić. Co jest dobrze opisane przez M. Rybińskiego. www.rp.pl/artykul/123507.html A tu jest najlepszy fragment : Nie mam w sobie kwalifikacji na proroka, ale mam pokusy. Ułożyłem sobie więc, jako niepoprawny optymista, pozytywne proroctwo dla Polski, którego realizacja pozwoliłaby odnaleźć się Polakom w dzisiejszym chaotycznym świecie, znaleźć pozytywne ujście dla energii społecznej i odbudować zdrowego ducha narodowego. Nie przewiduję, że się tak stanie – na to jestem za skromny – ale uważam, że w najbliższych latach konieczny jest kolejny rozbiór Polski. Między wszystkich sąsiadów. Wielkopolska i Pomorze do Niemiec, Śląsk w ramach sprawiedliwości dziejowej do Czech, Mazury do Królewca, Suwalszczyzna do Litwy, Podlasie do Białorusi, Rzeszowszczyzna do Ukrainy, Podkarpacie do Słowacji, a Kraków do Austrii. Jakaż to piękna perspektywa dla odrodzenia się ducha narodowego i pracy od postaw. Znów Polacy mogliby być Chrystusem narodów i natchnieniem dla Europy, a nie jej obstrukcją. Podlasie, poddane reżimowi Łukaszenki, stałoby się polskim Piemontem. Wydziedziczony przez Prusaków Jan Kulczyk zamieszkałby w Poznaniu w wozie kempingowym. Jan Pietrzak przeniósłby się z kabaretem do Krakowa. Zrobiłoby się parę powstań, namnożyło męczenników i znów byłoby czarownie. Wolność stanowczo nam nie służy. Nie umiemy jej zagospodarować skutecznie. Nie możemy wybudować przez tyle lat autostrad, ale na hasło patriotyczne w ciągu jednej doby dałoby się spontanicznie postawić barykady na wszystkich polskich drogach. Na takiej barykadzie Janusz Palikot bez wahania własną piersią osłoniłby Lecha Kaczyńskiego przed wrażą kulą i zmarł z okrzykiem "niech żyje prezydent!" na ustach. Walka nakazem chwili Tego nam trzeba. Rozmawiałem niedawno z pewnym anestezjologiem o służbie zdrowia i powiedział mi, że jest gotów stworzyć najlepszy oddział doraźnej pomocy na świecie, pod warunkiem że będzie to oddział konspiracyjny, sprzeczny z prawem i tropiony przez siepaczy. Bardzo mu wierzę. A czy nie mielibyśmy lepszej, uczciwszej prasy, gdyby w warunkach ostrej cenzury była podziemna? Kto by się chciał narażać na ostracyzm środowiskowy, komponując laurki dla władzy? Czytam właśnie bardzo pouczające wspomnienia Jerzego Odrowąża Pieniążka ("Więcej niż świadek", Iskry, polecam lekturę) i jakimś ponurym echem w roku 2008 dociera do mnie głos autora o roku 1918: "...na młodym organizmie państwowym od samego jego początku zagnieżdżał się typ ludzi bez czci i wiary, którzy tylko we własnym lub swej kliki interesie, pseudointeresie, pracowali, a właściwie rabowali, co się dało. I źle było z tym, kto się ośmielił naruszyć ów porządek, starał się o naprawę, gdyż w jednej chwili zgraja szakali rzucała się na niego". Skoro w dniach wolności wszystko się tak powtarza, nawet oddzielone przez stulecie, to pewnie i zniewolenie wyzwoliłoby znów najszlachetniejsze cechy Polaków. Skoro walka jest i tak nakazem chwili, miejmy przynajmniej dobry powód. Dlatego stawiam wniosek o rozbiory. Chcę się, jako Polak, poczuć znów u siebie. Jak nas w porę nie rozbiorą, zostaniemy goli i bosi. Autor jest publicystą i felietonistą dziennika "Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolnek Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:06 Co to bełkot? Publicystów Faktu lepiej nie cytować. Ten zacytowany fragment to jakiś zupełny odjazd od rzeczywistości. Autor najwyraźniej nie daje rady z analizą złożoności problemów jakich dostarcza funkcjonowanie demokratycznego państwa, ale mimo wszystko chce zaistnieć jako publicysta. I jeszcze to obraźliwe zniekształcenie nazwiska Dutkiewicza dla poparcia niby jakichś argumentów. Radzę więcej czytać, a dopiero potem pisać i nie unosić się jak balon podczas pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: ??? IP: *.server4you.de 21.04.08, 20:27 Rzeczywiście, miało być Dutkiewicz ! Artykuł pobudza do myślenia. O to chyba chodziło Maciejowi Rybińskiemu. Od 1989r, czyli od 19 lat, rządziły już wszystkie opcje. Niebiescy, czerwoni, czarni, piwni, biało-czerwoni, nacjonaliści, euroentuzjaści, ludowcy, wykształciuchy, solidarnościowcy, wykształceni i bez wykształcenia, bogaci i biedni, ... I jakie są wymierzalne efekty ?? Co zmieniło się w zbiorowej jakości życia ? Jak ktoś kiedyś tu pisał, jest ino bardziej światowo. Banki, handel, fabryki, linie lotnicze, gazety, radiostacje, lekarstwa, - jest prawie wszystko z Zachodu. Polakom pozostają centra handlowe, konta w zachodnich bankach, kredyty w zachodnich bankach, sprzątanie i mycie w Londynie, niemieckie ( bo najbliższe ) autostrady, Stolica bez autostrady !!, angielski Wedel, zachodnie samochody, .. Ale za to amatorska władza, której się wydaje że potrafi, bo nie potrafi stworzyć warunków do efektywnej pracy Polaków w Polsce. Jaki naród, taka władza. Tacy jesteśmy. Niewiele potrafimy. A jeśli odnosimy sukcesy to albo na Zachodzie ( vide Kubica ), albo pod ręką zagranicznych trenerów ( Lozano, Beenhakker, Bonita, Urlep, .. ). I co jest winny Dutkiewicz, którego wybraliśmy, a on jest jedynie katolickim filozofem i zna się na rzeczach , ale z innego Świata. Można by pisać dalej, ale jak niewielu ludzi to czyta, a chyba jeszcze mniej potrafi wyciągnąć wnioski skutek-przyczyna. Czyli i tak nas rozebrali, tylko na razie o tym głośno się nie mówi, bo daliśmy sami się rozebrać na drobne. Jakby można było zrobić interes na drogach i autostradach, to dawno by nam to zrobili. Ale drogi to nie interes , i dlatego jest jak jest i jeszcze długo, bardzo długo tak będzie. I nawet EURO 2012 nie pomoże, bo rządzą nami AMATORZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.nsn.uu3.net 21.04.08, 09:36 na TV4 puszczają często archiwalne reportaże i programy z Wrocławia i regionu z dawnej TV Odra :) warto pooglądać, od razu widać jak prężnie się nasz Wrocław rozwija np. ostatnio był reportaż archiwalny o AOW którego temat zaczął się bodajże w 1998r. Sam reportaż był z 2003roku i mówiono w nim iż w końcu nadszedł koniec problemów i najpóźniej w 2007 będziemy jeździć AOW ;) P.S w zasadzie wszystko co dobre we Wrocławiu to inwestycje prywatne, jedyna zasługa choć nie wiem czy Dutkiewicza to fakt że ci prywatni inwestorzy zdecydowali się prowadzić działalność właśnie tu a nie gdzie indziej, a to dzięki nim właśnie w 90% Wrocław zmienił się na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.08, 00:01 Opinie które się tutaj pojawiają są bardzo krzywdzące dla prezydenta. Studiuję we Wrocławiu od czterech lat i widzę jak to miasto pod jego rządami się rozwija. Dużo nowych inwestycji, przebudowy dróg. Jednak najbardziej cenię sobie go za wizjonerstwo. Które polskie miasto ma czelność starać się o EXPO, Europejski Instytut Technologiczny? Należy również przypomnieć o 100 tys miejsc pracy. W tym mieście właściwie nie ma bezrobocia! Warto sobie również zadać pytanie dlaczego Euro 2012 będzie we Wrocławiu a nie np w Krakowie? Ktoś chyba potrafił to dla Wrocławia załatwić...Ważne jest również to, że Dutkiewicz realizuje jakąś strategię wieloletnią dla tego miasta. Widać działania zmierzające do stworzenia jakiś stałych podstaw dobrobytu miasta i jego rozwoju na najbliższe dekady. Pamiętałbym także o tym że akurat budowa AOW nie zależy od miasta tylko od rządu. Myślę że gdyby zależała od miasta to już dawno by powstała. Na miejscu malkontentów rozejrzałbym się po Polsce. Wrocław to chyba najszybciej się rozwijające polskie miasto. Jeżeli będę miał okazję to z chęcią zostanę tu po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 24.04.08, 18:47 Ja temu gościowi nie płacę za wizje, ale za to, żeby mi się dobrze żyło. Jak gość chce wizji, to niech sobie pójdzie kupić gdzieś dżojnta, ale za swoje pieniądze, i niech go spokojnie wypali w sobotę gdzieś w prywatnym miejscu. W miejscu pracy powinien zajmować się swoją pracą, a nie snuciem wizji. Spróbujmy krótko scharakteryzować rządy Dutkiewicza: 1. Działania zmierzające do likwidacji edukacji (zwłaszcza przedszkolnej i wczesnoszkolnej). 2. Brak nadzoru nad inwestycjami miejskimi (nieterminowość, zła jakość prac, błędy w dokumentacji priojektowej, za którą odpowiada miasto. 3. Błędne wyznaczenie priorytetów rozwoju miasta (fontanna jest dla Dutkiewicza ważniejsza od przedszkoli!!!) 4. Brak nadzoru nad podległymi miastu spółkami (afera Panczyja, który grał na giełdzie miejskimi pieniędzmi). 5. Zaniedbanie rozwoju komunikacji miejskiej. 6. Brak aktywnej polityki miasta w celu rozładowania problemów mieszkaniowych. 7. Złe i pogarszające się wskaźniki w zakresie bezpieczeństwa publicznego. 8. Zmarnowane pieniądze na starania o Expo. Myślę, więc, że to raczej Twoja ocena jest zupełnie niesprawiedliwa. Być może jako osoba krótko mieszkająca we Wrocławiu jesteś zauroczony Wrocławiem i to chyba tylko może Ciebie wytłumaczyć. Zgodnie z wynikami badań społecznych Wrocław znajduje się w grupie polskich średniaków i żadne zaklęcia tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysieksarna Dokąd zmierza prezydent, Dutkiewicz czy Zdrojewski IP: *.171.16.22.crowley.pl 21.04.08, 21:20 Jeśli rzeczywiście dojdzie do sytuacji, w której w jednych wyborach zmierzą się Dutkiewicz ze Zdrojewskim, będzie to dla Wrocławian kolejny powód do dumy, który zawdzięczają obu Panom. To jak nie przymierzjąc pojedynek Barcelony z Menchesterem. Życzę wszytskim miastom w Polsce takich dylamatów: Kogo wybrać? Dutkiewicz czy Zdrojewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent, Dutkiewicz czy Zdroj IP: 195.94.212.* 22.04.08, 12:04 ja nie wiem czy to taki powód do dumy jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrd444 Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz totalna klęska? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 12:56 Do zadłużenia Wrocławia i rozwalenia wszystkiego co jeszcze funkcjonuje. Doprowadzi do totalnego zakorkowania miasta, walenia kamienic , mostów, zniszczenia torowisk i ulic. Sprzeda co się da i zniknie z dobrą kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz totalna kl IP: *.lanet.net.pl 22.04.08, 15:36 widac ze ograniczony czlowiek z ciebie.. a sprzedawac to polske sprzedaje teraz tusk, poczytaj wiadomosci a pozniej pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocik odsun POpaprancow i PiSiory od wladzy IP: *.lanet.net.pl 22.04.08, 15:33 jedyna szansa na normalna polske, bo PO = amatorzy, pokazuja to na kazdym kroku ze nie sa przygotowani do rzadzenia a PIS za bardzo upaprany w religie i sciganie przestepcow(z przesada) bo zamiast zajmowac si enajwazniejszymi dla polski sprawami to afera za afera.. dlatego mam nadzieje ze wkrotce cos nowego powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
javall Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 24.04.08, 09:46 Niech sie zajmie miastem, zo to mu placimy. Albo niech zlozy rezygnacje. To Zdrojewski wypracowal mu wygrana w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puciek 2 Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 14:18 Zachęcam P. Prezydenta do wizyty na Al.Kromera. Jestem mieszkańcem Kromera. Chciałbym zaprosić P.Prezydenta, aby zobaczył jak wygląda Kromera od strony "getta". Gratuluję architektom tego wynalazku. Nie dość że bloki są szare, brudne, to jeszcze odgrodzone szarymi ekranami dzwięko-szczelnymi, kóre nie dopuszczają światła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:07 I niech weżmie z sobą fachowca Trawińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodek Błotko IP: *.as.kn.pl 18.05.08, 18:09 I tak się zaczyna obrzucanie błotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klex Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: 212.127.90.* 27.09.08, 09:46 Dutkiewicz to połączenie nowoczesnego biznesowego podejścia z szacunkiem dla tradycji,moim zdaniem świetny kandydat na prezydenta RP,na prezydenta Wrocławia już coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś