04.01.02, 20:20
Otóż tak.
„Kropka nad i.”
Obejrzałem tego małego tobera dosłownie przed chwilą. Wydawało mi się, że
chamów spotyka się wyłącznie w tramwaju kiedy , wywalają oni swoją mentalną
albo i nie, owłosioną, spoconą, śmierdzącą latem pachę, na twarz pasażera obok.
Wydawało mi się, że najgorszy rodzaj człowieka już widziałem.
Rokita – notabene tzw. platformowy konik polny – zmiażdżył tobera każdym
zdaniem. Nie ma moje zgody na to, by taki arogancki ktoś jak tober – bober ,
próbował być rzecznikiem czegokolwiek (nawet śmierdzącego, czerwonego,
bezczelnego rządu chamów i czerwonych pająków oraz kilku biednych wydymanych
chłopów).
Ten gówniarz z bezczelnym uśmieszkiem na twarzy, na szczęście ośmiesza się
swoim chamstwem. Przewiduję że niedługo zniknie, bo tacy ludzie znikają ...

I DRUGA „RZECZ”

Jak śmiał miller pojechać do Watykanu ?????
JAK ŚMIAŁ NA OCZACH 80% Polaków ??? (w wyborach brało udział 45% Polaków z
tego 45% głosowało na czerwone świnie – to daje około 23/4% czerwonych świń
wśród nas – wiadomo, że czerwoni są zwarci, bo to SBECY, czyli ci co mieli
głosować na nich – głosowali. Reszta była przeciw, a jeszcze reszta nie
głosowała . Czyli tober !!! – 76/7%. jest w pewnym sensie przeciw wam ... !)

Papież tego czerwonego kogoś przyjął.

PAPIEŻ, który jest ANIOŁEM ma klasę – JA nie !

THE EGO SAID
Obserwuj wątek
    • roberto.65 Re: tober 04.01.02, 20:52
      Tobera nie widzialem.
      Co do wizyty Millera w Watykanie, to obecny premier juz przed wyborami gotow
      byl przyjac pierwsza komunie i to nawet od o.Rydzyka.Papiez zas, przyjmuje
      KAZDEGO, niezaleznie od jego przynaleznosci partyjnej, religii itp.kryteriow
      klasyfikujacych ludzi.Jaruzelski, ten general, wizyte u Papieza traktuje jako
      okolicznosc lagodzaca jego postepki.Najbardziej przezyla wizyte wnuczka
      tow.Millera, ktorej dziadek nie zdazyl zapisac do swojej b. partii.I to jest
      mily akcent.
      • Gość: MKK Re: tober IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 21:58
        Przespałam to telewizyjne toberowe wydarzenie.

Zastanawiam się jedynie, co by powiedzieli koledzy pana Millera np. 25 lat temu
        na takie dictum. Dostawcę owej futurystycznej wiadomości zapewne spalili by na
        stosie
        :(((
    • tarus Re: tober 04.01.02, 22:26
      Te same odczucia.
      Po dzisiejszym wątpliwym popisie w "Kropce nad i", stwierdzam, że rzecznik
      rządu, mimo dobrego maskowania - że niby młody, prężny i złotousty - jest
      zwykłym chamem i cwaniakiem.
      Kutas, po prostu.
    • Gość: bollo Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 00:27
      Czytam tak wasze wypociny i zygac chce mi sie na takie przekrzty jak wy.
      Ja przynajmiej wole te czerwona bande od czarnej ktora doprowadzila kraj do
      upodlenia. Nie zdziwil bym sie jak byscie brali w tym udzial nie zdziwil bym
      sie rowniez jak byscie co niedziele zapieprzali do kosciola, a po wyjsciu
      pieprznelibyscie w kogos kamieniem. To pasuje do was. A co sie tyczy tego
      mlodego faceta to o Kwasniewskim mowiono to samo - i co popatrzcie na sondaze.
      Wydaje mi sie ze taka nienawiscia moga tylko ziajac ludzie wywodzacy sie z
      formacji LPR. Ludzie ktorych wyksztalcila Polska Ludowa , ludzie ktorzy
      dostawali mieszkania za darmo a teraz pluja na nia i niszcza pomniki.
      A gdzie byli wasi rodzice wtedy!!!!!!!!!
      A co zrobili , a moze zapytajcie sie co zabrali z zakladu pracy!!!!!!!!!!!!!
      A moze spali pod stolem na styropianie i teraz uwazaja sie za bojownikow o
      wolnosc i demokracje.
      Jedno co mi sie podoba Polacy nigdy nie beda zyli w zgodzie i to nas rujnuje.
      pozdrawiam caly elektorat AWSSmanow.
      • Gość: labeo Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 04:16
        bollo mowisz tak samo jak tober! Co ma wspolnego chamskie zachowanie tobera z
        wczesniejszym rzadem? To ze rzad buzka byl nieudolny nie jest
        usprawiedliwieniem dla glupich tlumaczen tobera. Czy wszystkie potkniecia tego
        rzadu beda wyjasniane w sposob "bo buzek ....". Rzad buzka jest juz historia i
        wystarczy wypominia jego bledow. Teraz trzeba sledzic bledy nowego rzadu i nie
        kojarzyc ich w zaden sposob z rzadem buzka.
      • Gość: kolo Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 04:23
        Takiego czerwonoarmiste jakk bollo dawno juz nie widzialem.Kolega teskni widze
        za zlotymi czasami komunizmu. Synku daj sobie spokój. Spakuj walizki i
        spieprzaj na Kube. Fidel chetnie przyjmie takich jak Ty ,Tobera i cala bande
        czerwonych swin, ktore pchaja sie do koryta jak pchali sie ich komunistyczni
        przodkowie. Powiem dalej :synku nie bluznij, bo tacy ludzie jak ja tylko
        czekaja by spotkac na swej drodze takich jak przydupasek millera toberek, by
        normalnie w swiecie plunac im w twarz, by nie powiedziec wpierdolic kretynowi
        za to jakim szacunkiem darzy nas, SPOLECZENSTWO.
        Mam nadzieje ze sa na tym swiecie ludzie dobrej woli i chca naprawiac ten
        nanowoskomunizowany swiat. Goraco pozdrawiam wszystkich ludzi duzej wiary.
      • Gość: misz Re: tober IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 09:32
        a moze rodzice kolegi bollo mieli takie czerwone ksiazeczki i kolega bollo
        jezdzil sobie w danych czasach na wczasy do NRD i Bulgarii a moze nawet udalo
        im sie wybudowac dom za "zalatwione" materialy i ludzmi pozyczonymi od
        znajomego z budowy (panstwowej).........................
        itd. itp

a tak w ogole to jeszcze jakies 50 lat i moze zacznie byc normalnie

• Gość: SIR Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: *.chello.pl 05.01.02, 12:18
          Solidaruch to kurwa - nie człowiek ! Bollo, pamietaj ! Z kurwami się nie
          dyskutuje !!!
          Pozdrawiam
          • Gość: misz Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 12:35
            Gość portalu: sir napisał(a):

> S i r to kurwa - nie człowiek ! ! Z kurwami się nie
            > dyskutuje !!!

Calkowita racja

• Gość: SIR Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: *.chello.pl 05.01.02, 12:50
              Gość portalu: misz napisał(a):

> > misz to kurwa - nie człowiek ! ! Z kurwami solidaruchami się nie
              > > dyskutuje !!!
              >
              Całkowita racja !!!
          • Gość: kolo Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 22:21
            Nie chce dalej mowic waszym jezykiem. Chorzy ludzie umieraja. Jedyne argumenty
            jakie potraficie znalezc to slowo kurwa. Brawo! Powiem po waszemu Bollo, SIR
            tober ... jedno wielkie smierdzace gowno. szkoda mi was . Pewnie chodzicie
            gdzies do szkoly wydaje wam sie ze jestescie inteligentni? Brawo! Wszystko
            pieknie, ale gdzie wasze poczucie swiadomosci? Gdzie wasza moralnosc? Czy
            uczyliscie sie kiedys historii? Wszystkich takich czerwonoarmistow na
            Kube!!!!!!
            Wyjazd z mojej ukochanej Polski ...Wyjazd z mego Ukochanego miasta WROCLAWIA!
            Pakowac walizki i won z forum.
            pozdrawiam wszystkich majacych nadzieje....

• Gość: SIR Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: *.chello.pl 06.01.02, 20:01
              Gość portalu: kolo napisał(a):

> Nie chce dalej mowic waszym jezykiem. Chorzy ludzie umieraja. Jedyne argumenty
              > jakie potraficie znalezc to slowo kurwa. Brawo! Powiem po waszemu Bollo, SIR
              > tober ... jedno wielkie smierdzace gowno. szkoda mi was . Pewnie chodzicie
              > gdzies do szkoly wydaje wam sie ze jestescie inteligentni? Brawo! Wszystko
              > pieknie, ale gdzie wasze poczucie swiadomosci? Gdzie wasza moralnosc? Czy
              > uczyliscie sie kiedys historii? Wszystkich takich czerwonoarmistow na
              > Kube!!!!!!
              > Wyjazd z mojej ukochanej Polski ...Wyjazd z mego Ukochanego miasta WROCLAWIA!
              > Pakowac walizki i won z forum.
              > pozdrawiam wszystkich majacych nadzieje....
              Wypierdalaj ! Ale w podskokach ! Tobie może się uda, Wieczerzakowi się nie
              udało !

• Gość: Krist Re: Bollo - olej tych szmaciarzy ! IP: 195.216.97.* 07.01.02, 19:32
              Wiecie co Chłopcy?Coś wam powiem.Z toberowego chamstwa zrobiliście sobie
              ideologiczna przepychankę.Cham pozostanie chamem zawsze, nieważne czy będzie
              czerwony,niebieski czy w kolorze żadkiej sraczki.A wy, ideowcy gotowi jesteście
              opluć każdego, kto wam nie pasuje.ideologia,jakaby nie była jest zła, bo
              produkuje takich jak wy.A Tober to przede wszystkim wstyd dla Polski i dla
              tych, którzy poszli głosować na swoja przyszłość, a dostali taki gówno w
              prezencie. Wstyd panie Miller,wstyd! Od mówienia że jest źle jeszcze nigdy
              nikomu nie zrobiło sie dobrze.Dla logicznie myslących ludzi miara wartości jest
              działanie, a nie mówienie,że ktos czegos nie zrobił albo zrobił źle.Nie róbcie
              z Polaków, nawet tych teskniacych za PRL-em, idiotów którzy uwierzą,że to
              wszystko wina Buzka i postsolidarnosciowej ekipy.Solidaruchy a księżyc,
              komuniści na Syberię!!! Tak, tylko kto pozostanie ? Lepper? Takim gadaniem
              stawiacie siebie na równi z jego elektoratem, dla którego miarą wartości
              człowieka jest kolor jego krawata.Żal mi was.Z cięzkim sercem,ale pozdrawiam.
      • Gość: tober BOLLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 19:40
        Przeprzaszam cię Bolku ale jesteś kompletnym tumanem i zwykłym śmierdzącym
        zdrającą. Gardzę tobą oraz wszystkimi twoimi koleśami. Możecie mnie pocałować w
        sam środek sisiora !
        THE EGO - kocham Cie !!! odkryłeś że jestem idiotą - dziękuje CI -
        "tober - bober"
    • Gość: Krisqu Re: tober IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 16:59
      Tober to Malolat wsrod politykow i niezaleznie z kim rozmawia powinien go
      obdarzac nalezytym szacunkiem, a nie bezsensownie robic kpiny np. z Rokity.
      • Gość: duzY A to z Rokity nie ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 09:46
        ... wolno kpić?
    • Gość: Janek Re: smutne ale prawdziwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 19:31
      Nie miałem szczęścia oglądać panów Tobera i Rokity. Miałem za to nieszczęście
      przeczytać chamskiego posta i w dodatku tępego jak sam twórca. Ot co.
      Komentarza nie będzie. Kultury jak się nie ma, to należy się jej trochę
      nauczyć.
      • roberto.65 Re: smutne ale prawdziwe 06.01.02, 21:14
        Gość portalu: Janek napisał(a):

Kultury jak się nie ma, to należy się jej trochę
        > nauczyć.

Wezykiem,Jasiu, wezykiem!!!
        • Gość: Janek Re: smutne ale prawdziwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 21:16
          Bóg zapłać. Litościwa osobo.
          • roberto.65 Re: smutne ale prawdziwe 06.01.02, 21:24
            Mlodych nie mozna tylko ganic.Mlodym brak wzorcow.
            • Gość: hrabiaa Re: smutne ale prawdziwe IP: 213.77.64.* 06.01.02, 21:28
              ..a z pyska ciekla mu piana..
              • Gość: kolo Re: smutne ale prawdziwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 22:54
                a lyzka na to niemozliwe
                • Gość: Janek Re: smutne ale prawdziwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.02, 23:12
                  I tak w koło Wojtek.
      • egoist JASIUUUUUUUUUUUUUUU !!!!! t.e. 08.01.02, 00:26
        Jasiu - menelu - pocałuj mnie w dupe czerwonomordy prowincjonalny pedofilu oraz
        wszyscy twoi koledzy z Kostomłotów i Dziadowej Kłody !

:))))

EGOIST
    • Gość: nell Re: tober IP: 10.197.112.* 07.01.02, 08:34
      Oglądałam z wielkim zainteresowaniem "Kropkę" i mam nieco odmienne odczucia, to
      Rokita był napastliwy i bardzo chciał udzielać Toberowi porad, strofowować go
      jak małego Kazia na forum publicznym i to w nie najlepszym stylu i
      niegrzecznie. A jak to mówią kto tak chętnie i na siłę udziela porad to
      prawdopodobnie sam ich potrzebuje. Po prostu Rokita wymadrzął się i to głupio,
      ten facet niestety nie ma klasy i nie potrafi wytrzymać ciśnienia. To Tober go
      zmiażdzył w stylu w jakim Rokita go zaatakował. Tober po prostu nie zapomniał
      języka w gębie, a Rokita zrobił sobie "kuku", bo sam w sposób zajadły zaczął.
      A co do Millera, to wyszły z nas niestety skórkojady, obciach, żeby rodzina
      Premiera miała sama płacić za taki wyjazd.
      Wczoraj na kazaniu ksiądz powiedział, że Chrystus przyjmuje wszystkich
      niezależnie od koloru skóry itd. Przypomnijcie sobie przykazanie miłości i to
      wszystko.
    • Gość: duzY Zastanawiam sie jak ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 09:49
      ... taki frustrat może, żądać od innych zachowań zgodnych z dobrymi wzorcami?
      Nick "Egoist" chyba nie oddaje ładunku nienawści jaka sie w tym człowieku
      zebrała.
      Podsumowując - szkoda gadać.
      • egoist Re: Zastanawiam sie jak ... 08.01.02, 00:30
        Ty również frajerze nie wchodź na moje tematy i nic tu nie pisz, bo sobie nie
        życzę towjej głupoty i prostactwa.
        Co wciąż bolą słowa prawdy w świńskie oczka ????
        Pozdrawiam cię komunistyczna świnio z zabitej dechami prowincji oraz twoich
        koluni !!!

THE EGOIST
        • Gość: duzY Re: Zastanawiam sie jak ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.02, 10:10
          Twoje życzenia nie będa dla mnie rozkazem więc i w przyszłości zobaczysz moje
          wpisy na swoich tematach.
          Pozdrowienia z CENTRUM WROCŁAWIA (od urodzenia).
    • Gość: duzY Re: tober IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 10:06
      A co do spotykania chamów to odnosze nieodparte wrażenie, że chamowi patrzysz
      codzień w oczy przy porannej toalecie.
      • Gość: Adek Re: Tober wdeptał w ziemię Rudą Marychę (JMR) ! IP: 157.25.130.* 07.01.02, 11:22
        Jestem tego samego zdania co nell i inne normalne osoby !
        To była kolejna klęska solidaruchów i teraz te śmiecie próbują odwrócić kota
        ogonem.
        • Gość: bonczek żenada IP: 10.85.101.* 07.01.02, 11:34
          oglądałem popisy wspaniałej trójki :olejnik,tobera i rokity.Każde z nich jest dla mnie w swoim fachu cieniasem.
          Olejnik stronnicza,Tber arogancki a Rokita po prostu żenujący.Zgodze się natomiast z faktem iż taki rzecznik jak
          Tober z którego bije buta i chamstwo oraz dziwna pewnośc siebie nie sprzyja sondażom rządowi Millera bez
          względu na jego opcje i charakter.Winni sie pozbyć tobera im szybciej tym lepiej.Co do wzizyty w Watykanie
          Millera to już taka polska wdać tradycja by pokłony papie oddać a papież z racji stanowiska spotyka sie z
          wszystkimi i nie ma co sobie z tego powodu włosów rwać.Wracając jednak do meritum sprawy w/g mnie rodzina
          po za małżonką winna płacić tak za przelot jak i za pobyt na wszelakich wojażach zagranicznych tatusia.
          Dotyczy to wszystkich rządów.
          pozdrawiam
          bonczydło
          • Gość: duzY Re: żenada IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 11:40
            Myślę, że problem zrodził się z napastliwego ataku mediów, które przez
            poprzednie 4 lata o bizantyjskich wyprawach ekipy Buzka milczały a nagle ukłuło
            je, że Miller zabrał familię na wycieczkę. Uważam to za błąd (nie zabranie
            rodziny) a sposób obrony sposobu rozliczenia. To że poprzednicy doili państwo
            jak tylko się dało nie usprawiedliwia następców. Zamiast mówić "a Buzkowe
            jeździły z rodzinami" należało krótko obiecac, że sprawa zostanie sprawdzona i
            wyjasniona. Tak jak to zrobił kiedyś Siwiec. Nie dyskutował kto dokąd za
            państwowe lata, tylko wyjął kase i zapłacił.
          • Gość: bromden rokita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 11:49
            rokita to jeden z najbardziej inteligentych poslow, ktorych wypowiedzi mialem
            okazje slyszec
            • Gość: duzY Re: rokita IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 11:53
              a wykorzystując swoją inteligencje staje sie wręcz chamski.
            • Gość: bonczek Re: rokita IP: 10.85.101.* 07.01.02, 12:02
              Gość portalu: bromden napisał(a):

> rokita to jeden z najbardziej inteligentych poslow, ktorych wypowiedzi mialem
              > okazje slyszec

he to chyba niewiele i niewielu słuchałeś brom......współczuje
              hue hue hue hue
              bonczek
              • Gość: tyrysek Re: rokita IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 12:44
                Gość portalu: bonczek napisał(a):

> Gość portalu: bromden napisał(a):
                >
                > > rokita to jeden z najbardziej inteligentych poslow, ktorych wypowiedzi mia
                > lem okazje slyszec
                > he to chyba niewiele i niewielu słuchałeś brom......współczuje
                > hue hue hue hue
                > bonczek

wsrod naszych poslow inteligencji ze swieca szukac....
                kogo proponujesz na inteligentniejszego? (mloda jestem i, jak roberto gdzies
                napisal, brakuje mi autorytetow)
                przy okazji, na marginesie: bonczek to po prostu bonczek, czy moze bończek lub
                bączek? ;-)
                • Gość: duzY Re: rokita IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 12:50
                  Polecam posłuchac Marka Borowskiego. Lubię jego polemiki ze śniadania kiedys w
                  Radiu Zet potem w Trójce.
                • Gość: bonczek Re: rokita IP: 10.85.101.* 07.01.02, 12:56
                  bonczek - od nazwiska bąk a ponieważ nie ma czcionki "ą" więc przez "on" się piszę.Co do inteligencji posłów
                  nie uogólniałbym że nie ma takowych bo ktoś ich wybrał i kogoś reprezentują więc generalnie obrażamy siebie
                  samych.Rokity nie lubię bo w/g mnie jest błaznem politycznym często zmianiającym tak zdanie jak również partie
                  w których znajdowął się i znajduje się w parlamaencie.Proponowąłbym poszukać w szeregach tych mniej
                  krzykliwych i demagogicznych posłów pierwszych szeregów sceny parlamentarnej a niewątpie ,że kilka osób
                  znalażloby się , którym braku inteligencji nie można zarzucić..ale to już inna historia.
                  pozdrawiam
                  www.bonczek.hydroforgroup.prv.pl
                  ą
                  • Gość: bromden Re: rokita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 13:10
                    borowski jest rzeczywiscie inteligenty i kulturalny, to podobna klasa wg mnie, co
                    rokita, problem w tym, ze czesto musi uzywac swojej inteligencji do karkolomnych
                    uzasadnien nieslusznych decyzji sld,
                    przyklad: w czasie kampanii wyborczej sld forsowalo pomysl ulg dla
                    przedsiebiorcow tworzacych nowe miejsca pracy, jest to zle rozwiazanie, ale tak
                    ustalil klub sld, wiec borowski musial sie gimnastykowac, zeby uzasadnic, ze ten
                    pomysl jest dobry,
                    rokita nie robi raczej takich rzeczy, powiedzialby, ze tak ustalila jego partia,
                    a nie wymyslal bajek,

bonczku, czy moglbys podac konkretne przyklady, kiedy rokita zmienial zdanie?
                    • Gość: duzY Re: rokita IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 13:14
                      Ale przyznasz, że szlak bojowy Rokity jest imponujący.
                      A przed rozpadem AWS Rokita coś móił o odrębności SKLu i że jest to jego
                      ostatnia partia. jakby był wierny zasadom a nie konfiturą toby teraz razem z
                      Balszasem był secesjonusta a nie wiernym synem Platformy. Ale to nie jest
                      książe z mojej bajki to i problem nie mój.
                      • Gość: nell Re: rokita IP: 10.197.112.* 07.01.02, 13:28
                        W tej dyskusji Rokita zrobił z siebie bałwana na własne życzenie. Jemu jest
                        obojętne co i gdzie, byle na świeczniku.
                        • Gość: duzY Re: rokita IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 13:33
                          Rokicie po prostu brak pokory. On zawsze wszystko wie najlepiej. teraz daje
                          mądre rady Millerowi. Mógł mądrze radzić Suchockiej i Buzkowi.
                    • Gość: bonczek Re: rokita - do bromdena IP: 10.85.101.* 07.01.02, 16:04

> bonczku, czy moglbys podac konkretne przyklady, kiedy rokita zmienial zdanie?
                      pewnie mógłbym i jak sie zawezmę to uczynię ale zapraszam do wystąpienia punkt po punkcie millera w trakcie
                      expose w którym tak wypunktowął rokitę ,że nawet koledzy tego ostatniego z jego klubu parlamentarnego mieli ubaw
                      co niemiara..a tak naprawde to wejdz na strone sejmowa tam masz chyba przebieg kariery politycznej rokity

pozdrawiam

• Gość: Miki Re: żenada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 13:51
            Niestety tego wydania "Kropki nad i" nie prowadziła Moniczka Olejnik a pan
            Tomek.Możliwe, że gdyby było na odwrót Tober zostałby "wdeptany w ziemię"
            jeszcze mocniej!
            • Gość: duzY Re: żenada IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 13:55
              fakt, nawet Tober zwracał się do niego "panie Tomku"
            • Gość: nell Re: żenada IP: 10.197.112.* 07.01.02, 14:00
              Gość portalu: Miki napisał(a):

> Niestety tego wydania "Kropki nad i" nie prowadziła Moniczka Olejnik a pan
              > Tomek.Możliwe, że gdyby było na odwrót Tober zostałby "wdeptany w ziemię"
              > jeszcze mocniej!

Czyżby to Tober został wdeptany w ziemię a nie Rokita ?
              Tomek to tylko cicho siedział i miał niewielki wpływ na kierunek dyskusji
              doświadczonego polityka i nowego w branży.
              • Gość: Miki Re: żenada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 14:22
                Tober otrzymał dobrą lekcje pokory od rzeczywiście bardziej doświadczonego
                polityka. Pytanie zasadnicze, czy weźmie ją sobie do serca? Zgadzam się, że pan
                Tomek zachowywał się jak słoń w składzie porcelany.Niestety zabrało Olejnik.
                • Gość: duzY Re: żenada IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 14:31
                  Na szczęście Monisia była nieobecna. Coraz bardziej jej nieobecność mi
                  odpowiada.
                  • Gość: Olej Nik Re: żenada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 00:21
                    Jesteś durniem DuŻy
                    • Gość: duzY Re: żenada IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.02, 10:11
                      A czy to zmienia coś w tej dyskusji?
                      Nie każdy może być tak mądry. Daj i durniom pożyć.
                • Gość: nell Re: żenada IP: 10.197.112.* 07.01.02, 14:40
                  Gość portalu: Miki napisał(a):

> Tober otrzymał dobrą lekcje pokory od rzeczywiście bardziej doświadczonego
                  > polityka. Pytanie zasadnicze, czy weźmie ją sobie do serca? Zgadzam się, że pan
                  >
                  O Rokicie pisałam oczywiście w cudzysłowie "doświadczony polityk" , doświadczony
                  to on jest chyba w gierkach na swoim poziomie. I w opluwaniu całej reszty.
                  • Gość: Miki Re: żenada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 14:48
                    Rokita nie należy do moich ulubieńców. Jego polityczny życiorys przemawia
                    jednak za uznaniem go bardziej doświadczonym od żółtodzioba toberka.Właśnie
                    dzięki temu "doświadczeniu" ( jak sobie życzysz w cudzysłowie)tak sprytnie
                    lawiruje między różnymi ugrupowaniami.Rokita posiada jednak pewną klasę - czego
                    brak Toberowi.
          • Gość: Olej Nik DO BONCZKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 00:16
            Ty bonczek - mnie tam nie było nie kałm bo ci rośnie nos ...
            Olej Nik
    • Gość: kacha Re: tober IP: 195.117.149.* 07.01.02, 15:15
      Tober ma po prostu mordke lizusa i nic tego nie zmieni.Wygląda jak jakiś dupek z ZMP.Tylko mu
      kielnie dać do łapki albo kosę i na traktor.300% normy.Do tej pory ładnie sie maskował,że niby taki
      ą,ę a po tej wizycie w Watykanie rodzinki Millera wyraźnie puściły mu nerwy.A Miller niech sobie tam
      jeżdzi jak chce ,mnie to nie przeszkadza.
      • Gość: duzY Re: tober IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.01.02, 15:29
        Czyli słuszne poglądy mają tylko ci co się nam podobają?
        Mi akurat twarzyczka Tobera się nie podoba, ale mi się generalnie męskie twarze
        nie podobają więc to nie mój problem.
      • antoni.goczal Re: Morda kachy to dopiero kicha !!! 07.01.02, 15:38
        Gość portalu: kacha napisał(a):

> Tober ma po prostu mordke lizusa i nic tego nie zmieni.Wygląda jak jakiś dupek
        > z ZMP.Tylko mu
        > kielnie dać do łapki albo kosę i na traktor.300% normy.Do tej pory ładnie sie m
        > askował,że niby taki
        > ą,ę a po tej wizycie w Watykanie rodzinki Millera wyraźnie puściły mu nerwy.A
        > Miller niech sobie tam
        > jeżdzi jak chce ,mnie to nie przeszkadza.

Kacha nie wychodź na miasto ! Nie strasz ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: kuba Re: tober IP: 168.143.112.* 07.01.02, 16:14
          Musze sie przyznac, ze znam Pana Tobera jeszcze sprzed
          jego rzecznikowania. Zawsze mial pewne cechy, ktorych
          nie lubimy. Byl: za bardzo ambitny, dla kariery robil
          wszystko. Ale to co teraz z nim sie stalo przekracza
          wszelkie normy. Nie mialem okazji widzeci sie z nim po
          objeci stanowiska, ale rzeczywiscie - argoancja
          wladzy, buta i bezczelnosc udzielily mu sie bardzo.
          Wielu sie tego spodziewalo i to widac. Nie jestem w
          stanie ocenic jego kompetencji jako rzecznika. Jako
          polityk byl i jest skuteczny - jesli mozna to tak
          okreslic. Po prostu - po trupach, po trupach. Uwazam,
          ze ze wzgledu na wiek mlody (mamy tyle samo) powinien
          zachowac nieco szacunku dla straszych kolegow w
          polityce. Mozna byc skutecznym i profesjonalnym
          politykiem nie stosujac retoryki a'la Leszek Miller,
          ktory notabene moze sobie na to pozwolic. Nasladowanie
          Millera przez Tobera wychodzi temu drugiemu nie za
          dobrze. Szkoda, bo byc moze doczekalibysmy sie
          mlodego, zdolnego i profesjonalnego. Przykre.
          • Gość: Andy Re: Kuba wypróbowany przyjaciel Tobera IP: *.chello.pl 07.01.02, 18:08
            Gość portalu: kuba napisał(a):

> Musze sie przyznac, ze znam Pana Tobera jeszcze sprzed
            > jego rzecznikowania. Zawsze mial pewne cechy, ktorych
            > nie lubimy. Byl: za bardzo ambitny, dla kariery robil
            > wszystko. Ale to co teraz z nim sie stalo przekracza
            > wszelkie normy. Nie mialem okazji widzeci sie z nim po
            > objeci stanowiska, ale rzeczywiscie - argoancja
            > wladzy, buta i bezczelnosc udzielily mu sie bardzo.
            > Wielu sie tego spodziewalo i to widac. Nie jestem w
            > stanie ocenic jego kompetencji jako rzecznika. Jako
            > polityk byl i jest skuteczny - jesli mozna to tak
            > okreslic. Po prostu - po trupach, po trupach. Uwazam,
            > ze ze wzgledu na wiek mlody (mamy tyle samo) powinien
            > zachowac nieco szacunku dla straszych kolegow w
            > polityce. Mozna byc skutecznym i profesjonalnym
            > politykiem nie stosujac retoryki a'la Leszek Miller,
            > ktory notabene moze sobie na to pozwolic. Nasladowanie
            > Millera przez Tobera wychodzi temu drugiemu nie za
            > dobrze. Szkoda, bo byc moze doczekalibysmy sie
            > mlodego, zdolnego i profesjonalnego. Przykre.

Kuba - jak na wieloletniego przyjaciela kolegi T. to Ty jesteś "w porzo" !
            Obym ja nie miał takich przyjaciół jak Ty.

PS
            Przecież wiemy, czego Ci Tober nie załatwił chociaż tak go mocno o to
            prosiłeś ... .

• Gość: Kuba Re: Kuba wypróbowany przyjaciel Tobera IP: 168.143.112.* 08.01.02, 10:05
              Gość portalu: Andy napisał(a):

> Gość portalu: kuba napisał(a):
              >
              > > Musze sie przyznac, ze znam Pana Tobera jeszcze
              sprzed
              > > jego rzecznikowania. Zawsze mial pewne cechy,
              ktorych
              > > nie lubimy. Byl: za bardzo ambitny, dla kariery
              robil
              > > wszystko. Ale to co teraz z nim sie stalo przekracza
              > > wszelkie normy. Nie mialem okazji widzeci sie z nim
              po
              > > objeci stanowiska, ale rzeczywiscie - argoancja
              > > wladzy, buta i bezczelnosc udzielily mu sie bardzo.
              > > Wielu sie tego spodziewalo i to widac. Nie jestem w
              > > stanie ocenic jego kompetencji jako rzecznika. Jako
              > > polityk byl i jest skuteczny - jesli mozna to tak
              > > okreslic. Po prostu - po trupach, po trupach.
              Uwazam,
              > > ze ze wzgledu na wiek mlody (mamy tyle samo)
              powinien
              > > zachowac nieco szacunku dla straszych kolegow w
              > > polityce. Mozna byc skutecznym i profesjonalnym
              > > politykiem nie stosujac retoryki a'la Leszek Miller,
              > > ktory notabene moze sobie na to pozwolic.
              Nasladowanie
              > > Millera przez Tobera wychodzi temu drugiemu nie za
              > > dobrze. Szkoda, bo byc moze doczekalibysmy sie
              > > mlodego, zdolnego i profesjonalnego. Przykre.
              >
              > Kuba - jak na wieloletniego przyjaciela kolegi T. to
              Ty jesteś "w porzo" !
              > Obym ja nie miał takich przyjaciół jak Ty.
              >
              > PS
              > Przecież wiemy, czego Ci Tober nie załatwił chociaż
              tak go mocno o to
              > prosiłeś ... .
              >

Drogi Andy. W żadnej z linijek nie napisałem, że pan
              Tober był moim wieloletim przyjacielem. Dalszej cześci
              Twego listu komentować nie ma więc sensu.

• Gość: Janek Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 22:05
      Adek pisze, że pan Rokita jest rudy. A ja cały czas myślałem, że jest łysy.
      Czyżby wzrok mnie mylił?
    • Gość: bromden Rokita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 23:45
      1. Szlak bojowy Rokity to:
      1) Unia Demokratyczna (pozniej Unia Wolnosci)
      2) Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe (ktore przystapilo do AWS)
      3) Platforma Obywatelska (SKL do niej przystapilo).
      Zmian partii: jedna - z UD do SKL. Czy to, ze SKL przystapilo najpierw do AWS, a
      potem do PO nalezy liczyc jako zmiane partii przez Rokite? Nie uwazam, ale
      przeciwnicy pewnie sie upra, ze 3.

Poza tym, jezeli uwazacie, ze im mniej partii ktos ma w swojej karierze tym
      lepiej, to powinniscie byc fanami Leszka Millera i jego kolegow - jedna partia od
      zawsze. Oczywiscie, duzo partii w karierze zle wyglada, ale pod tym wzgledem
      Rokita wypada (wedlug mnie) wcale przyzwoicie.

2. Expose Leszka Millera
      Bonczku, musialo ci sie chyba cos pomylic. Zadalem sobie trud i przeczytalem
      cale wystapienie premiera. Nie ma w nim zadnych osobistych wycieczek i bardzo
      bylbym zdziwiony, gdyby takie sie tam znalazly. Nie ma nawet duzo zwalania winy
      na poprzednikow, bo w expose mowi sie, co sie zamierza zrobic. Byc moze chodzilo
      ci o jakas inna wypowiedz.

Niezaleznie od tego, nie opieralbym sie na wypowiedziach Millera. Ten pan kiedys
      byl bardziej rzeczowy, ale od pewnego czasu celuje w populizmie, a w dodatku
      nabral specyficznej maniery ironicznego komentowania swoich przeciwnikow
      politycznych omijajac calkowicie meritum omawianej sprawy. Jedym zdaniem, jakby
      chcial, to moglby 'wypunktowac' kazdego. Tylko dyskutujac na powaznie trudno
      jest sie na tym opierac.

Swoja droga, dyskusja Rokity z Millerem na zywo bylaby ciekawa. Mysle, ze R
      obnazylby plytkosc M.

Tym samym, Bonczku (i inni), dalej oczekuje na konkretne przyklady do twojej
      wypowiedzi o R, cytuje: 'czesto zmieniajacym tak zdanie jak rowniez partie'.

3. Zarzucacie Rokicie, ze wszedl do Platformy, chociaz deklarowal, ze SKL to jego
      ostatnia partia. SKL przeglosowal wstapienie do PO, nie zrobil tego Rokita,
      tylko cala partia. Co mial zrobic? Wystapic z SKL i stworzyc nowa partie?
      Jestem pewien, ze wtedy wieszalibyscie na nim psy, za rozbijanie sie po
      prawicowych partyjkach. On przedlozyl rozsadek, pragmatyzm nad dume i
      podporzadkowal sie decyzji swojej partii.

4. O Toberze: skoro zostal rzecznikiem rzadu, to ostro musial isc po trupach w
      SLDowskich mlodziezowkach. Nie mialem okazji slyszec tego pana, ale nie
      spodziewam sie po nim niczego dobrego.
      • Gość: Janek Re: Rokita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 23:53
        Bonczkowi chodziło chyba o o dpowiedzi Premiera w czasie dyskusji nad jego
        expose. Załatwił Rokitę jego bronią, przypominając wcześniejsze wystąpienia.
        Komedia.
        • Gość: bromden Re: Rokita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 00:02
          > Bonczkowi chodziło chyba o o dpowiedzi Premiera w czasie dyskusji nad jego
          > expose. Załatwił Rokitę jego bronią, przypominając wcześniejsze wystąpienia.
          > Komedia.

zalatwil oznacza wygrana na merytoryczne argumenty czy wygrana na slowa,
          osmieszenie?
          podeslijcie link, przy okazji, to sobie porozmawiamy
          • Gość: Homar Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 00:27
            Hej! Poczytalem sobie wasza naprawde interesujaca dyskusje, choc przeplatana -
            jak zawsze - wiekszymi lub mniejszymi blazenstwami. Nie mnie oceniac ten
            program, bo go nie ogladalem. Nie bede tez komentowal "goracych" wypowiedzi
            egoista, bolla i innych, bo... wiadomo. Jednakze zastanawia mnie glos Ciebie,
            bonczku. Jak mogles napisac taki tekst:
            "oglądałem popisy wspaniałej trójki :olejnik(!!!), tobera i rokity. (...)
            Olejnik (!) stronnicza,Tber arogancki a Rokita po prostu żenujący"

Dziwie sie dlatego, ze okazalo sie, ze Olejnik wcale nie bylo tego dnia w
            studio! To jaki ty program ogladales? TV Ostankino? Jak mozesz oceniac poziom
            wypowiedzi uczestnikow programu, tak przekonujaco i pewnie? Co?

Pisze to ku przestrodze: za duzo jest u nas ludzi, ktorzy wypowiadaja sie na
            tematy, o ktorych nie maja pojecia. Jedynie sa do danych "ustosunkowani". I to
            wystarcza im do oceniania niezaleznie od tego, co ktos robi. To dlatego
            populizm Leppera dal mu taki wynik wyborczy i dlatego SLD bedzie stosowac
            polityke doraznych rozwiazan. Tak, aby nie popsuc spokoju swojemu
            najliczniejszemu elektoratowi - ludziom pracy.
            • Gość: bonczek Re: tober IP: 10.85.101.* 08.01.02, 10:36
              masz racje homar w przeciwieństwie do ciebie ja o niczym pojecia nie mam a co do olejnik to masz rację wtedy
              prowadził to drugi z prezenterow TVN- nie zmienia to jednak mojego zdania a do takiego mam prawo że tak
              naprawdę nie ma wśród "dziennikarzy" szeroko pojętej bezstronności.
              pozdrawiam
              • Gość: Homar Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 13:24
                Gość portalu: bonczek napisał(a):
                > masz racje homar w przeciwieństwie do ciebie ja o niczym pojecia nie mam (...)

Ty to napisales bonczek, nie ja. Zastanow sie jednak, gdy zabierasz glos w
                dyskusji. Czy musisz powielac stereotyp "wszystkowiedzacego Polaczka", choc nie
                wiesz, o czym mowisz? Wcale nie uwazam Cie za laika, wrecz przeciwnie, widze, ze
                sie orientujesz i jestes pilnym obserwatorem zycia politycznego. Ale chodzi o to,
                zeby wzniesc sie ponad emocje i uprzedzenia i mowic na temat. I tylko na temat.
                Sadze, ze Ty to potrafisz, bo nie mozna powiedziec tego o kolesiu typu Bollo...

>(...) a co do olejnik to masz rację wtedy prowadził to drugi z prezenterow TVN -
                nie >zmienia to jednak mojego zdania a do takiego mam prawo że tak naprawdę nie
                ma >wśród "dziennikarzy" szeroko pojętej bezstronności. pozdrawiam

Szanuje Twoje zdanie i mysle, ze jest w nim sporo racji.
                Pozdrawiam
      • Gość: bonczek Re: Rokita DO BROMDENA IP: 10.85.101.* 08.01.02, 10:33
        chyle czoła mea culpa miałem na myśli dzien exposee a nie samo exposee i polemikę millera z trybuny sejmowej
        dotyczącej Rokity.Co do wyboru pomiędzy dwoma panami ja osobiście preferuje millera bo po nim wiem czego się
        spodziewac w przeciwieństwie do Rokity.
        Szkoda że nie oglądałeś tego w tv bo naprawde mając na uwadze argumenty a nie postac millera może
        zmieniłbyś zdanie
        pozdrawiam
        • Gość: bromden Re: Rokita DO BROMDENA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 20:44
          Homar ma calkowita racje, wiekszosc z was kieruje sie emocjami, a nie
          rozsadkiem. Wyglaszacie opinie oparte na swoich uprzedzeniach, a jak przychodzi
          do konkretow, to cisza ...
          Do dalszych zrodel nie siegam, bo szkoda mi czasu
          • Gość: Janek Re: Janek DO BROMDENA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 22:11
            Dziękuję Ci bardzo za zaliczenie mnie do bolszewików.
    • Gość: Żarłacz Re: tober IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 01:33
      ...ale chroń mnie Panie od nienawiści
      ocal mnie od pogardy Panie...
      • Gość: Jajaccek Re: tober IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 01:42
        Amen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka