prezzzes 30.06.08, 18:47 Na litość boską, co za debil robił strony urzędu... Spójrzcie sami na www.umwd.dolnyslask.pl/ Animacja flash w nagłówku ma 8 megabajtów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodywroclaw.pl Re: Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów 30.06.08, 20:47 Nie widziałeś poprzedniej, więc nie narzekaj. Jeszcze kilka miesięcy temu ta strona była tak żenująca, że aż wstyd było się przyznać do bycia dolnoślązakiem. Nie wiem, kto się jest odpowiedzialny za stronę marszałkowskiego, ale ewidentnie powinien się douczyć. Na pewno mają jakieś kursy z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów IP: 78.8.139.* 30.06.08, 21:12 ... z wnioskiem na sprzedaRZ alkoholu - dlaczego zatrudniają analfabetów? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywroclaw.pl Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów 30.06.08, 21:18 Kilka refleksji po lekturze artykułu i odwiedzinach na stronie. Jedna ogólna pozytywna opinia: dobrze, że coś takiego powstało. Ogromny plus, że ktoś wreszcie w marszałkowskim wpadł na pomysł, z którego firmy komercyjne (banki) korzystają od jakiś 10 lat. Ale widzę, że finansowany jest ze ZPORR, więc sam pomysł i realizacja wlecze się już pewnie ładnych kilka lat. Ważne, że jest. A teraz już mniej optymistycznie. - formularze przy zakładaniu kont są prymitywne (dlaczego nie ma kalendarzyka lub przynajmniej listy przy datach, tylko obowiązuje nieintuicyjna metoda myślnikowa?) - nieintuicyjne wyszukiwanie formularzy; powinno się najpierw wskazać z listy urząd, potem wybrać odpowiedni formularz/sprawę; jest chaos zupełnie nieogarnięty przez nieprzemyślaną wyszukiwarkę; - dlaczego tak mało urzędów przystąpiło do projektu - a przede wszystkim dlaczego nie ma tam Wrocławia (ale to uwaga do tych urzędów bardziej niż do marszałkowskiego); mam nadzieję, że będą mogły w każdej chwili dołączyć; - nie rozumię potrzeby wizyty w marszałkowskim po założeniu konta; po co? Przecież prawdziwość danych i tak potwierdza się przy każdym formularzu podpisem elektronicznym. - dlaczego bezwzględnie potrzebny jest podpis elektroniczny? powinna być możliwość składania wniosku również bez podpisu, tyle że po późniejszych odwiedzinach w danym urzędzie; urzędnik nie musiałby wklepywać sam danych do systemu, tylko wydrukowałby wypełniony formularz i dał do podpisu, po czym zaakceptowałby przejście z bazy pomocniczej do właściwej. Ech, miało być dobrze, a wyszło jak zawsze. Ale może jeszcze coś z tego będzie. Mam nadzieję, że jest możliwość rozbudowy i poprawy funkcjonalności tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIK t Re: e - mieszkanie IP: *.centertel.pl 01.07.08, 09:01 może moje rozmurujecie wkońcu, Wprowadzicie prąd,dacie prawdziwą umowe najmu, dacie prawdziwą skrzynkę pocztową o zabójstwie ojca nie pomne i kto ważny czaił sie na moje mieszkanie wartości ok 2 mln? www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_whole_article&id=55 Morderstwa przy udziale urzeników to chyba nowa specjalizacja naszego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów IP: *.centertel.pl 01.07.08, 12:57 Jedno pytanie: a gdzie szyfrowanie !? Dane osobowe, PESEL, adres zamieszkania - wszystko wysyłamy otwartym tekstem....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów IP: *.klaudyny.waw.pl 01.07.08, 22:32 A po kiego grzyba pierwsza wizyta, by podpisać pierwszy dokument? zy fantastyczny e-urząd nie moze zweryfikować e-podpisukwalifikowanego? Wystarczy się zgłosic do wystawcy owych e-podpisów po potwierdzenie wiarygodności. Jest ich raptem całe 3 szt. Chore, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
red_rafal Dolnośląski e-urząd już czeka na e-klientów 21.08.08, 19:23 mam pytanie do naszych samorządowców dlaczego lekka ręką wydają 15 000 000 PLN na zabawki informatyczne z których nikt nie korzysta ? sprawdziłem dostępnych jest łącznie 5 rodzajów wniosków co daje po 3 miliony na jeden wniosek. Zaprzyjaźniony Informatyk z urzędu powiedział mi że do tej pory do jego urzędu nie spłynął ani jedn wniosek. Jak czytam teksty w stylu że Pan Jan Warszawa, pełnomocnik marszałka województwa dolnośląskiego ds. informatyzacji powiedział że - Mieszkańcy regionu za pośrednictwem internetu już teraz mogą załatwić wiele, a w przyszłości praktycznie wszystkie sprawy, które wymagają od nich kilkakrotnego odwiedzania urzędu. To mnie trafia. Że moje pieniądze sa marnotrawione na zabawki z których nikt nie korzysta . za taką kasę można by zrobić dużo więcej pożytecznych rzeczy. I na Koniec coś co mnie zabiło – jestem teraz u kolegi który pracuje w podwarszawski urzędzie i dowiedziałem się ze oni wdrażają sobie system bezpłatny na który nie wydali ani złotówki !!!!! dlaczego informatycy z naszych urzędów nie mogą sobie sami poradzić tylko biorą firmy z grube miliony. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś