Dodaj do ulubionych

Volvo 7000A in Potsdam

26.09.03, 08:44
Potsdam, linia 601, autobus Volvo 7000A, z 3 drzwiami, w tym z dwoma tzw.
odskokowo-uchylnymi, pierwszy tydzien eksploatacji i ... kurs o 15:20 i po
kilku przystankach, podczas jazdy ... utworzyly sie ostatnie drzwi! :P Czyzby
typowe problemy Volvo 7000 z drzwiami? :PPPP
Obserwuj wątek
    • rafalszcz Re: Volvo 7000A in Potsdam 30.09.03, 20:39
      a co znaczy typowe problemy z drzwiami???Czyzby zdarzaly sie taki lub inne
      przypadki?Moze to kierowca oparl sie o pulpit?:)

• ka_27 Volvo 7000A in Potsdam 01.10.03, 08:33
        To byl jedyny przegubowy model w VIP Potsdam, pozostale Volvo 7000 solo jezdza
        w BVG Berlin, np. na liniach 116 i 118 i takze maja problemy techniczne, np. z
        wlaczeniem silnika, z zamknieciem drzwi itp. Kierowcy raczej nie wypowiadali
        sie o nich pochlebnie ...

A jezeli kierowca opralby sie o przyciski (ciekawe w jaki sposob?) to jakim
        cudem otworzylyby sie w czasie jazdy????

Nasze wroclawskie coraz czesciej maja problemy z zamykaniem drzwi, nieraz
        kierowcy musza je zamykac dwukrotnie ...
        • antoni14 Re: Volvo 7000A in Potsdam 01.10.03, 21:11
          Cuz
          jestem pewien ze wszystkie sa zabezpieczane przed otwarciem drzwi w czasie
          jazdy sa w kazdym pojezdzie - tego wymaga prawo europejskie.
          Jesli takowe sie jednak otwieraja oznacza to ze przeprowadzone zostaly
          nieudolne naprawy serwisowe (nawet nie wiadomo czy autoryzowane)

Jesli chodzi o berlin to znam te auta bo z nimi pracuje...

System drziwowy w nich nie byl robiony z volvoskiego standardu ale na podstawie
          systemu PRONOVA - specjalne na zyczenie BVG.
          Cuz sam system nigdy nie byl idealny i ten sam jest w MAN, Solarisach i Citaro.
          Zatem i problemy te same...

Kierowcy berlinscy cuz znam ich i wiem ze to samo mowia o innych markach

Nie bronie tu Volvo ale staram sie byc obiektywny

Jesli chodzi o rozruch silnika to cuz ... ciezko zapalic kazde auto jesli
          akumulator jest wyladowany. Kierowcy niestety czesto nie wylaczaja wylacznika
          glownego i ida do domu.

Tak na koniec moze powiesz mi k_27 ktore to marki sa najlepsze i jakie ty
          preferujesz. Moze podziele sie moimi doswiadczeniami na forum.

pozdrawiam
          • ka_27 Volvo 7000A 02.10.03, 08:15
            No tak ...

Volvo 7000A, o ktorym mowilem na poczatku, bylo nowym nabytkiem VIP-u :-)
            Nie wiem, moze wiesz lepiej, czy ViP i BVG przeprowadzaja NIEAUTORYZOWANE i
            NIEUDOLNE naprawy serwisowe NOWYCH AUTOBUSOW? :-P

Niestety, moze moja opinia jest subiektywna, ale z problemami przy zamykaniu
            drzwi napotkalem sie na razie tylko w przypadku Volvo 7000/7000A :-)

Tu ponownie odwolam sie do swojego, moze subiektywnego doswiadczenia, na razie
            wylacznie w przypadkach ww. w temacie autobusow spotkalem sie z tymi usterkami.
            Moze inne marki maja podobne problemy, ale jak na razie ja nie bylem ich
            swiadkiem, wiec o innych markach w ViP i BVG nie moge sie na razie niestety
            wypowiedziec :-)
            A napisalem o tym, co sam zobaczylem :-)

Moj drogi, w moim watku wcale nie chodzi o wykazanie wyzszosci jednej marki,
            nad druga ... Jak szukasz sensacji i pola do tzw. popisu, to akurat na tym
            watku zle trafiles :-))))

Nie ma najlepszej marki, kazda ma swoje wady i zalety. Ja nie preferuje zadnej
            z nich w sposob szczegolny. Dla mnie liczy sie funkcjonalnosc, niezawodnosc i
            estetyka, a kazdy producent spelnia te wymagania w wiekszym lub mniejszym
            stopniu :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka