Dodaj do ulubionych

Kontenery na rogu Maczka i Powstańców

21.04.11, 14:26
Tak ma wyglądać docelowo mini-centrum handlowe w tych okolicach? To chyba jakieś kpiny. Dodajmy do tego zwały piachu na poboczach (po przejściu kilkudziesięciu metrów buty są szare), te tiry i inne koparki jeżdżące wciąż Powstańców tam i z powrotem i przyznam, że odechciewa się wracać do domu, czuję się, jakbym mieszkała na wiecznym placu budowy, może niech jeszcze niech przenośne toalety porozkładają, będzie w sam raz.
Obserwuj wątek
    • pi0trw Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 21.04.11, 16:35
      Myślę, że właśnie tak. Przecież te kontenery idealnie wpisują się w okoliczny krajobraz. Jaka okoliczna infrastruktura, takie "centrum" handlowe.

A na poważnie - mam nadzieję, że nawet jeśli coś tam wybudują, to warzywniak zostanie na swoim miejscu.
      • malezeby Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 22.04.11, 09:42
        Ja też optuję za pozostawieniem warzywniaka :)
        • babalutek Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 12.05.11, 16:06
          Witam:)
          jestem właścielką jednego z "konterów", chociaż ja wolę określe nie pawilon handlowy:).
          Fajnie by było, gdyby było tu mini centrum hadlowe z prawdziewgo zdarzenia. O lokal użytkowy bardzo cięzko w dobrym miejscu a i one są dosyć drogie w wynajęciu.
          Dlatego jest to co jest, chociaż mamy bardzo sobie chwalą że sklepik z ubrankami dla dzieci wkońcu powstał i nie muszą po czapeczkę jechać "do miasta".
          A ja zachęcam do wpierania lokalnego biznesu i robieniu zakupów z Ząbkach i zostawianiu tu pieniędzy a nie w Warszawie. To zachęci małych przedsiębiorców a infrastruktura hadlowo- usługowa się rozwinie. Może wtedy będzie ładniej.
          Ale żeby było ładnie musi się też w pewnym momecie budować.
          Mam nadzieję, że niedługo tak się stanie i Ząbki przestaną być tylko sypialnią.
          • qba_zabki Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 13.05.11, 12:40
            Dla mnie gorszy od wyglądu tej zbieraniny budek jest brak podłączonego prądu. Co dostawią budę to wraz z nią kopcący generator.

Natomiast samo istnienie punktów handlowych przy osiedlu jest jak najbardziej korzystne. Szkoda, że nie mogą powstawać w cywilizowany sposób.

Kuba
            • meggy.kotka Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 16.05.11, 19:11
              Wizja zbieraniny blaszaków raczej nie jest zachęcająca. Nie ma tam podłączonej wody (a co za tym idzie łazienek) i brak prądu. Będziemy mieli swój własny prywatny "Jarmark Europa". Współczuje tym co będą mieli widok na to paskudztwo z okien.
              • robek1978 Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 17.05.11, 18:39
                i pewnie będą szczury i myszy syf smród i malaria
                • babalutek Re: Kontenery na rogu Maczka i Powstańców 19.05.11, 17:15
                  oraz dzikie węże:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka