debil13 07.07.08, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tazet4 Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.chello.pl 07.07.08, 21:27 No i wszystko jasne: Mutoru out, ale on się cały poci by nic nie wiedzieć i się nie dowiedzieć, Pan. TP - kiedyś kandydat Pis Na TV, też out, choć on akurat jest twórcą wielu wystaw i ksiązek z historii od solidarki do sks, i nikt w materii historycznej złego słowa o nim nie powie. Nawet ci z innego obozu. Ale trzeba równo z trawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 21:44 Pan minister Zdrojewski ma obecnie rację. Ośrodek czy też muzeum musi mieć silny związek z powodzią, która nawiedziła Wrocław. Przypomnieć należy, że pan Zdrojewski jako ówczesny prezydent uratował miasto przed zatopieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.171.19.131.crowley.pl 07.07.08, 22:49 zdrojewski uratowal miasto przed powodzia? ty chyba kpisz czlowieku, to miasto zostalo zalane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms zdrojewski ocalił wrocław od klęski suszy IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 08.07.08, 06:51 tak brzmi prawidłowy pr tegoż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUL Re: i nosił kalosze za Gulbinowiczem IP: *.centertel.pl 08.07.08, 07:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: 195.136.189.* 08.07.08, 15:58 Tak, Zdrojewski uratował przed zatopieniem....a Tyś sie sam zalał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:55 Na własne oczy widziałem jak pan prezydent Zdrojewski stanął w Leśnicy na moście na Bystrzycy, spojrzał i fala powodziowa, która zalała Kąty Wrocławskie, uległa spłaszczeniu i zaczęła trzymać się koryta. Nota bene, trzyma się do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalola Re: Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.wro.vectranet.pl 08.07.08, 19:02 Jasne uratował... a potem sam sobie nagrodę wypłacił. Ludzie, na jakim wy świecie żyjecie, że pasożytów i cwaniaków nie rozpoznajecie?! Wrocław niestety zalało, bo SZ.P. Zdrojewski nie potrafi podejmować odpowiednio szybkich i MĄDRYCH decyzji. Bynajmniej jego działalność z ratunkiem nie miała nic wspólnego, a jedynie z kreowaniem własnego wizerunku. Szkoda, że ciągle ma w tym kraju jakiś głos, bo powinno się go ograniczyć tylko do głosu wyborczego i nic ponad to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudkiewicz Re: Zdrojewski: A medali to Wy nie chceta IP: *.centertel.pl 07.07.08, 22:09 albo jakiegoś pomnika z ukochaną temidą i mswIA ? Za ta sprawę pasteura www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_gallery2 To Pasteura, to nigdy byście nie przypuszczali, że taką Wam chwałę i światowy rozgłos przyniesie przyćmiło to muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Zdrojewski: A medali to Wy nie chceta IP: *.chello.pl 07.07.08, 22:38 ale o co chodzi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Zdrojewski: A medali to Wy nie chceta IP: *.centertel.pl 08.07.08, 07:12 wystarczy zobaczyć www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_gallery2 by się zorientować po dokumentach jak Ci ludzie zarządzają a PO zarząd jest z Wrocławia, gdzie stworzyli sobie bezkarny układ a Sławek wyjaśniając przyczyny ew. zabójstwa ojca , sąsiadki i zamurowania mu chaty przez zarząd miasta i P. Zdrojewskiego przypadkowo w 1996 r odkrył poza prawne mechanizmy ludzi prawa, magistratu, kurii. A że jest strategiem, to gdy na dobre ruszył internet to je ujawnia i my już wiemy na całym świecie. Zaraz zapewne dojdzie cd. jak np nagłe wymarcie rodziny z Kaszubskiej skąd pojawiły się osoby, które wmeldował się jemu do mieszkania (a tam najlepsza i najwiękrza wytwórnia lewych dolarów na świecie) a nowi u niego w czacie lokatorzy to nie byle kto bo zarząd z resortu MSWiA. No i oczywiście wszyscy by zatrzeć ew. ślady przestępstw rzucili mu się do gardła bo ew. zabójstwo i udział a może i w poczwórnym, gdyż mataczenie prokuratury i izby skarbowj i sądu, króre to czytamy na jego stronie www.twojprezydent.pl na to wskazuje. Ale co ja będę Wam pisała. Szkoda tylko, że ci ludzie utopili tak wspaniałą partię polityczną i zarazem wszystkich liderów PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:44 czy ktoś w ogóle widział co ten ośrodek zrobił. ja tak. zapraszam na strone www.pamieciprzyszlosc.pl wszystkie rzeczy widział z bliska Czy ktos inny wpadł na takie pomysły. jako mlody czlowiek duzo dowiedziałem sie z historii. oby tak dalej. a zdrojewski to chyba polityke uprawia i pewnie ktoś mu tylko mówi co ma robić bo poza 966, 1410 1939 to innych dat nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.08, 23:00 Wtdaje mi się, ze obecna władza całkiem postaradała poczucie rzeczywistości. W tym konkretnym wypadku, przykład Muzeum Powstania Warszawskiego i jego niesamowite powodzenie, nowatorskie jak na nasze polskie realia, pokazanie tego co już przeminęło, a zasługuje na pamięc i szacunek...ach, nerwy mnie poprostu biorą! Moze obecnemu prezydentowi Kaczyńskiemu niewiele się udąło w Warszawie, gdy był prezydentem tego miasta, ale na Boga, oddajmy mu sprawiedliwość i przyznajmy, że na to muzeum czekaliśmy ponad 50 lat. Politycy od prawa do lewa przyznają, że to sukces, więc może pan Zdrojewski boi się, że marnie wypadną jego osiągnięcia z czasów jego rządów we Wrocławiu w porównaniu z dokonaniami Dudkiewicza. Wrocław to miasto niezwykłe, miasto wielu kultur, miasto spotkań. Jego polscy pionierzy z Wilna i Lwowa zasługują na pamięć, zasługują na szacunek. Tak nie można, tak się nie robi!!!!!!! p.s. i jeszcze jedno - polityka to czysty brud - kiedy Dudkiewicz nie otwierał się na politykę krajową było buzi buzi oraz toasty i zdjęcia ze Zdrojewskim i Schetyną, a teraz? ...każdy widzi... ale każdy też zapamięta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:05 Instytut historyczny...a myślałem, że jest już we Wrocławiu takowy. Ale to nie ważne - jak się chce podpisać pod czyimś pomysłem to trzeba chociaż nazwę zmienić, a że mało oryginalna, no cóż. Trzeba docenić ten wkład ministra w edukację historyczną. A tak na prawdę to szkoda mi ludzi, którzy pracują w tym Ośrodku. Widzę na stronie ile natrzaskali naprawdę niezłych projektów, w czasie w którym w innych instytucjach nawet jednej porządnej wystawy nie mieli, a teraz ich pracę miesza się z błotem. Ot polityka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oda Zdrojewski: Ośrodek tak, ale nie taki IP: *.wro.vectranet.pl 07.07.08, 23:17 Wrocławski Ośrodek "Pamięć i Przyszłość" jest zły i musi być zlikwidowany. Dlaczego zły? Bo stworzył go PiS i to jest wystarczający argument dla PO, aby go zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hors Nepotyzm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.08, 23:19 Powinno się wprowadzić jakieś takie przepisy, że Wrocław jest własnością Państwa Zdrojewskich i oni mają pierwszeństwo na intratne stanowiska, prawo pierwokupu galerii, muzeów ... i ich dzieci powinny to potem dziedziczyć, powinni stać ponad prawem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nepotyzm IP: *.centertel.pl 08.07.08, 00:38 bo tak sie zachowywał B.Zdrojewski.Nawet zmieniał plany zagospodarowania przestrzennego miasta dla swoich kolesi. Odszedł Zdrojewski i został Zdrojewski bo reszte zrobila jego zona B. Zdrojewska.Traktowali Wroclaw jak prywatny "folwark". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Zdrojewski - go home IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:20 czytałem artykuł i myślę że Dutkiewicz znów się wydygał. Powinien nawet nie gadać z pseudo ministrem POwskaj zarazy i konkretnie się postawić. Ja widziałem pociąg i był to konkretny projekt... Widzę, że znów Wrocław zaliczył spory nokaut. Teraz trzeba wstać i oddać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hors Pieniądze przejdą na Gdańsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.08, 23:24 Tusk chętnie przekaże zaoszczędzone pieniądze na Muzeum w Gdańsku i pogłaszcze Zdroja po główce. Wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Kiedy Zdroju był Prezydentem Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.08, 23:36 Kiedy Zdroju był Prezydentem Wrocławia miał rewelacyjny, jak na owe czasy, PR i jest przystojny – miał dobry PR i NIC WIĘCEJ, w środku pustka – teraz to widać w całej okazałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan PO prostu opadł mejkap i widać pryszcze IP: *.chello.pl 08.07.08, 01:09 Kiedyś pablisity Zdroja np. w telewizji Klecina było proste "pan prezydent mówi, dziennikarz grzecznie słucha, kiwa głową i robi maślane oczka". Niestety - rządy nieudaczników-kaczorów zasiały wśród prostego i poczciwego ludu Wroclove ziarno zwiątpienia i pesymizmu wlewając w ich pracowite i poczciwe serduszka defetyzm i malkątenctwo. Stąd Zdrój choć mówi jak mówił (dużo i smacznie ale mało treściwie) i wygląda jak wyglądał zawsze to jego wystąpienia nie sPOtykają się już z takim entuzjazmem jak kiedyś. > teraz to widać w całej okazałości. Opadł mejkap i pokazały się pryszcze i wory pod oczami które zawsze tam były ale kiedyś były lepiej tuszowane i kamera nie robiła takich zbliżeń jak dziś. Stąd rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: PO prostu opadł mejkap i widać pryszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 01:19 >Wolę wydać 20, a nawet 30 mln zł na wielką wystawę "lata 45-90", i jeszcze x-dziesiąt milionów na wystawę kamieniarską w Gros-Rosen. większy przerób w lodziarni:)? ><niż wspierać jakieś projekty "wagon jedzie". Ośrodek "Pamięć i >Przyszłość" w swojej dotychczasowej formie nic konkretnego nie zrobi może Słoneczko nie wie, że "jadący wagon" dobrowolnie obejrzało 40 tys. tybylców, zainteresowanych skąd POchodzimy, kto przesiedlił naszych przodków, kto narysował kreski na mapie i przesiedlił Niemców. Zobaczymy jaka frekwencja będzie w "Muzeum Instalcji ze Sznurka i Patyków i Obrazów Malowanych Odkurzaczem", które Słoneczko tak namiętnie lansuje w Wawie za 300 mln pln. To prawdziwy wizjoner:tanich projektów dla ludu nie będzie POpierał, co innego wyrafinowana sztuka wsPÓłczesna lub kolejne muzeum holakastu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Kr. Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.magma-net.pl 08.07.08, 05:49 Czy to min. Ujazdowski wpadł pierwszy na pomysł dokumentowania pamięci lat powojennych? Czy był tagi genialny, czy tam mało zorientowany? Przecież ktoś, kto się tym interesuje, pamięta wielką wystawę "Wracamy na ziemię ojców naszych" - w Muzeum Hiostorycznym. Pamięta działalność Towarzystwa Ludoznawczego - cały cykl niezwyk;le cennych publikacji książkowych. Wie też, że w Muzeum Etnograficznym teraz, dziś, trwa wystawa Dolnoślązacy, na której są pamiątki , relacje , zdjęcia dotyczące przyjazdu na Dolny Śląsk Polaków po II wojnie. Po co PiP? Żeby zapewnić posadę partyjnym kolesiom? - To pół biedy. Ale także po to, by zakłócić wieloletnie zainteresowanie placówek, które do tej pory się tym zajmowały. A pomysły PiPu są żenujące. Ten pociąg, ta "gra uliczna" sławiąca MO , kapitana Żbika- zresztą pokazująca słabą pamięć , bo realia były kiepsko odtworzone, np. zupełnie błędne pomalowanie tzw. suki MO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2 Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 07:32 Ta wystawa w Muzeum Etnograficznym ma tytuł "Dolnoślązacy. Pamięć. Kultura. Tożsamość". Na niej współczesne dzieje dopowiedziane są projekcjami filmowymi, dokumentami, fotografiami oraz przedmiotami przywiezionymi przez powojennych osadników. I jeszcze jedno: stoimy przed udostępnieniem wielkiej wystawy w byłej siedzibie Muzeum Archeologicznego. Remont tego zabytkowego budynku, adaptacja jego do tej wystawy - to duży koszt. Trudno sobie wyobrazić, by na tej wystawie nie przewidziasno tematyki, którą zagarnia dla siebie ośrodek Pamięć i Przyszłość. Więc racje ma minister, który w tym wypadku wzniósł się ponad partyjny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo, brawo Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 09:50 od początku powstania tego ośrodka powstawało w mojej głowie pytanie: po co? jaka jest wartość dodana? co będzie tam czego nie ma gdzie indziej? bo do realizowania zadań "pamięciowych" przecież jest: -Instytut Historyczny na UWr -Katedra Historii w Centrum Willy Brandta (kontekst przesiedleń, stosunków polsko-niemieckich, ziem zachodnich) -Ossolineum, które ma tez badawcze zadania (dziedzictwo lwowskie) -Muzeum Etnograficzne zajmujące się powojennym Dolnym Śląskiem w kontekście warunków społeczno-kulturowych, konsekwencji [przesiedleń, etc. -Muzeum Miejskie, Archeologiczne, etc. ps i jak przypuszczam żadna z tych istytucji nie ma budzetu 4,5 mln (chyba ze Osso., ale na cele powiekszania zbiorow, a nie badania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo, brawo Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 09:53 zapomniawszy w tej wyliczance o IPN i Archiwach (miejskim, uczelnianych, poszczególnych istytucji), Muzeum Architektury oraz Instytutach Historii Sztuki, Kulturoznawstwa, Etnologii, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinko Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 14:03 i Fundacji Dom Pokoju, która robi tę samą robotę tylko niskobudżetowo, zbiera świadectwa przesiedleńców poprzez wolontariuszy z Niemiec, Polski i Ukrainy, wspomnienia, pamiątki. Pracę dokumentującą losy Dolnoślązaków łączy z edukacją młodzieży nt. wielokulturowości, historii i tolerancji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hors Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.08, 21:30 Sami widzicie, że brakuje jednego silnego ośrodka, który zajmowałby się tą tematyką. > zbiera świadectwa przesiedleńców poprzez wolontariuszy z Niemiec, Polski i Ukrainy Cudowny pomysł, niech historię Polski dokumentują wolontariusze z Niemiec i Polski! Niech tylko platfus się odezwie, a sam się kompromituje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-e Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 21:38 osrodków jest mnostwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.08, 21:55 Pomyśl, w młodości dużo wycierpiałeś od Niemców, a teraz najdroższe pamiątki dasz niemieckiemu wolontariuszowi? Platfusy nie rozumieją nowoczesnej polityki historycznej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.171.18.98.crowley.pl 08.07.08, 07:39 "Ten pociąg, ta "gra uliczna" sławiąca MO , kapitana Żbika- [...]" Czemu mam wrazenie, ze ktos tutaj ogladal pociag tylko w internecie? Pomysl byl genialny, pozwolil ludziom obejrzec wystawe, ktra w formie stacjonarnej nie byla dla nich osiagalna. A jak na warunki jakie zapewnia pociag stworzona byla pierwszorzednie. Nie byla wolna od bledow, ale ludzie popelniaja bledy. Wystarczylo zglosic organizatorom co jest nie tak i by poprawili. Moje zgloszenie bledu uwzglednili wiec nie widze problemu z uwzglednieniem innych zgloszen. A takie narzekanie na cos tylko dlatego ze nie jest 'POmyslem' jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz Re: jaja sobie robisz- Astra IP: *.centertel.pl 08.07.08, 08:07 wrocłaianom chaty sie na głowę wala, ulice mają dziury jak po wojnie. A klsa tych ludzi ogranicza sie jedynie do interesów. Patrz jak wystraszyliśmy tym rządzeniem inwestorów i dlatego wypłaty nędzne. Sławkowi zamurowli chatę chcąc przejąć a zniszczyli wizerunek uczciwego wrocka i PO. A straty sięgaja miliardów. Będą jaja jak wyjdzie, że to było zmontowane poczwórne zabójstwo i to przez świętą grupę???? Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: jaja sobie robisz- Astra 08.07.08, 08:18 Gość portalu: jowisz napisał(a): > nędzne. Sławkowi zamurowli chatę chcąc przejąć a zniszczyli > wizerunek uczciwego wrocka i PO. A straty sięgaja miliardów. Będą > jaja jak wyjdzie, że to było zmontowane poczwórne zabójstwo i to > przez świętą grupę???? Musisz wszystkie tematy zaśmiecać swoimi bredniami?? idź sobie na jakieś forum dla oszołomów i tam wypisuj te swoje bzdety ok? Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: jaja sobie robisz- Astra 08.07.08, 16:18 Czy zakład psychiatryczny nie ma jakiegoś swojego forum? Może czas to naprawić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2 Re: Czy to Ujazdowski pierwszy wpadł na pomysł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:16 jeżeli na coś ida publiczne pieniądze, to nie są ważne partyjne uwarunkowania i kompleksy. To ma być dobre. Myślę, że czas tryumfu idei nad rozsądkiem powinien stanowić żałosny element pamięci i nie mieć kontynuacji w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska 21 Brawo Zdroj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:49 Wreszczcie ktoś myśli i widzi jakie to było żałosne - ten wagon i idea ala kargul i pawlak za dziesiątki milionów moich podatków. Do tego ten ujazdowski i jego przydupas mutor. Tacy ludzi jeszcze nie tak dawno rozdawali karty i kasiorę dla siebie i swoich kolesi. A tu naród POwiedział dziękujemy i do tego jeszcze podpadli kaczorom. Ups... Materiał na tragedię grecką. Brawo Zdroj a dla was matoły czas na desant z wrocka, może do łodzi...? podwodnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje zdanie Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.08, 08:55 Wczoraj był po raz pierwszy w życiu w byłym obozie w Gross Rosen, i tłumaczył przed kamerą, że to dowód na to, iż obóz słabo funkcjonuje w pamięci i świadomości Dolnoślązaków (sic!) :-P I to mówi absolwent filozofii i kulturoznawstwa! Ale za to ile bankietów się zaliczyło, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to dziwne Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 09:39 Pierwszy raz? Hmm, to dziwne, bo ja jako mieszkanka Wrocławia (od urodzenia) do KL Gross Rosen byłam wywożona za przeproszeniem przy byle okazji ze szkołą, wycieczką, wymianą uczniowską. Pierwszy raz tam byłam, kiedy byłam jeszcze w podstawowce i zostawiło to na mnie traumatyczne wspomnienia (wtedy była ta wystawa na ktorej były sterty butów byłych więźniów, etc.). Prawde mowiac musiałam unikac "okazji" wybrania sie do obozu, bo tyle ich było,a jak wiadomo taka wizyta zostawia na czlowieku slad traumy i za czesto nie mozna wizytowac takich miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: 08.07.08, 10:35 Gość portalu: to dziwne napisał(a): > Pierwszy raz? > Hmm, to dziwne, bo ja jako mieszkanka Wrocławia (od urodzenia) do KL > Gross Rosen byłam wywożona za przeproszeniem przy byle okazji ze > szkołą, wycieczką, wymianą uczniowską. To do jakiej Ty szkoły chodziłaś jeśli można wiedzieć? bo ja ani w podstawówce ani LO nie miałem okazji...i jakoś nikt ze znajomych też sobie nie przypomina. Chyba, że kończyłaś podstawówkę w zeszłym roku na przykład to wtedy uwierzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 12:21 w zeszłym wieku:) prawdę mowiąc miałam wrażenie że wszyscy jeżdżą (mam na myśli moich ówczesnych znajomych z innych szkół we Wro, moje pokolenie) do Gross Rosen na obowiązkowa wycieczkę szkolną, więc stąd moje zdziwienie ze straszy ode mnie Zdrój tam nie był:) jeździłam też tam w liceum a ostatnio byłam tam z Gregorem Thumem:) i nota bene pracownicy skarżyli się na niedostateczną ilość pieniędzy nawet na tworzenie dokumentacji poobozowej poza tym na wycieczkach szkolnych/kolonijnych/etc. byłam też w Stuthoffie i Sobiborze Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: 08.07.08, 16:23 Dziwne, też w zeszłym wieku kończyłem i nigdy nie pojawiał się choćby pomysł wyjazdu do tego obozu. Naprawdę było to takie popularne miejsce wycieczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: 195.136.189.* 08.07.08, 15:43 PO pierwsze zdroj nie jest wrocławianinem.... ani się tu nie urodził, ani nie dorastał... po drugie z tego co wiem to chyba pochodzi z kłodzka. więc do gross-rosen ma chyba nawet bliżej po trzecie gross-rosen jest niereklamowane no bo niby jak miałaby brzmieć reklama takowego? "Zapraszamy do obozu pracy!" po czwarte jeśli to prawda że zdrój nie był wcześniej w gross-rosen to tylko świadczy o jego indolencji i braku kwalifikacji bo wiedza i obecnośc w takim miejscu jest elementatrnym obowiązkiem kazdego dolnoślązaka i Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: 08.07.08, 16:24 No trochę z tym obowiązkiem przesadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:01 Pan Zdrojewski wywodzi się z rodziny kolejarskiej. Sam też pracował na kolei jako maszynista i zgodnie z tym jest teraz jest ministrem dziedzictwa. Podobny rodowód miał generał Konstanty Rokossowski tyle, że został ministrem obrony narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Zdrojewski sam sobie robi obciach - dowód: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 07:56 wielka wpadka z tym Gross Rosen ale to częściowo wyjaśnia dlaczego żona zdroja chciała zmienić nazwę ulicy Ofiar Oświęcimskich - braki w edukacji historycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hash Panie Zdrojewski tutaj bardzo cuchnie POlityka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:59 Duzy minus dla Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Panie Zdrojewski tutaj bardzo cuchnie POlityk IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.08, 20:51 Najlepszy numer, że Kamienne Piekło wynalazł Pawluszek z Wróblewskim-dużo o tym pisała wtedy prasa, ale teraz jakoś dziwnie zapomniała:) Potem Łoś (PO) projekt wykreślił i skrytykował, a teraz...Nasz Minister -Słoneczko (PO) wymyślił... od nowa:) Kolejny plagiat Zdroja:) Odpowiedz Link Zgłoś