Dodaj do ulubionych

Przekupne kanary

IP: 213.76.92.* 03.08.01, 12:44
Dziś w pracy byłem świadkiem jak przyszedł kanar po 20 zł do kumpla, który rano
jechał do pracy bez biletu , nie miał akurat przy sobie kasy, więc umówili się
na 11. Skurczybyk przyszedł punktualnie. Oszczędności są, podobno kara za jazdę
bez przejazdówki kosztuje 65 zł. Ciekawe czy czekał 3 h, czy też dobierał sobie
trasy aby jeździć w pobliżu. Pewnie łapią do 11, a potem jeżdżą po firmach i
zbierają haracz. Dobrze, że nie mam takiego problemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: hen Re: Przekupne kanary IP: 156.17.85.* 03.08.01, 13:45
      Ja mam troche inne zdanie, Roy. Przynajmniej mniej sie buli. Bardzo dobrze, że
      nie są tacy zasadniczy. Niestety to - jedyne co w nich dobre, ze można się z
      nimi dogadać.
      • Gość: roy Re: Przekupne kanary IP: 213.76.92.* 03.08.01, 13:56
        zgoda hen, ale czy to nie jest śmieszne, ja tez pewnie dałbym te 2 dychy i mam
        święty spokój.
        • Gość: JaJaccek Re: Przekupne kanary IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 03.08.01, 14:18
          Gość portalu: roy napisał(a):

> zgoda hen, ale czy to nie jest śmieszne, ja tez pewnie dałbym te 2 dychy i mam
          > święty spokój.

Ja tez bym dal.Moze to i smieszne, ale praktyczne.Moze by tak uprawomocnic i
          opodatkowac?:-))
          • Gość: hen Re: Przekupne kanary IP: 156.17.85.* 03.08.01, 16:51
            Gość portalu: JaJaccek napisał(a):

> Gość portalu: roy napisał(a):
            >
            > > zgoda hen, ale czy to nie jest śmieszne, ja tez pewnie dałbym te 2 dychy i
            > mam
            > > święty spokój.
            >
            > Ja tez bym dal.Moze to i smieszne, ale praktyczne.Moze by tak uprawomocnic i
            > opodatkowac?:-))

Można wprowadzić ceny umowne, zależne od wygladu kanara:
            - wygląda, jakby miał sie kłócic do końca świata i jeden dzień dłużej - ok. 10 zł
            - wyglada, jakby mógł napluć w oczy - ok. 20 zł
            - wygląda, jakby mógł złamać rękę - ok. 30 zł
            - wygląda jak Andrzej Gołota - ok. 40 zł

• Gość: Obcy Re: Przekupne kanary IP: *.seattle.navipath.net 03.08.01, 21:51
              Pewnie...uprawomocnic, a co?
              Przekupstwo w sadach tez...a co?
              Niech za zabojstwo np placi sie 5000 zl a za kradziez 1000 zl
              LUDZIE!!! Prawo jest po to by go przestrzegac! Jesli ktos je lamie to niech za
              to odpowiada.I nie wazne czy to jazda bez biletu czy przekroczenie predkosci
              czy tez cos gorszego. Wlasnie tacy jestesmy. Przymykamy oczy na takie rzeczy! I
              dlatego w kraju mamy tak jak mamy i tylu przestepcow na wolnosci ilu mamy. Poki
              nie zaczniemy przestrzegac wlasnie takich podstawowych zasad doputy bedziemy
              sie bali wyjsc na ulice czy czasem jakis debil w dresiku bezkarnie przejedzie
              nam dzieciaka...
              Zastanowcie sie nad tym a dopiero potem piszcie takie glupoty

• Gość: JaJaccek Re: Przekupne kanary IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 04.08.01, 00:06
                40-taka za Golote nie dam bo po ostatnim meczu nikt sie go nie boi.
              • Gość: JaJaccek Re: Przekupne kanary IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 04.08.01, 00:16
                Gość portalu: Obcy napisał(a):

> Pewnie...uprawomocnic, a co?
                > Przekupstwo w sadach tez...a co?
                > Niech za zabojstwo np placi sie 5000 zl a za kradziez 1000 zl
                > LUDZIE!!! Prawo jest po to by go przestrzegac! Jesli ktos je lamie to niech za
                > to odpowiada.I nie wazne czy to jazda bez biletu czy przekroczenie predkosci
                > czy tez cos gorszego. Wlasnie tacy jestesmy. Przymykamy oczy na takie rzeczy! I
                >
                > dlatego w kraju mamy tak jak mamy i tylu przestepcow na wolnosci ilu mamy. Poki
                >
                > nie zaczniemy przestrzegac wlasnie takich podstawowych zasad doputy bedziemy
                > sie bali wyjsc na ulice czy czasem jakis debil w dresiku bezkarnie przejedzie
                > nam dzieciaka...
                > Zastanowcie sie nad tym a dopiero potem piszcie takie glupoty
                >

Nie dostrzegles chyba ironii.Lapownictwo czy tez wyrazy wdziecznosci, jak kto
                woli istnieje od zarania ludzkosci i ma zasieg globalny.W niektorych rejonach
                jest nawet zwyczajowo-ustawowy(bakszysz).Wydaje sie niemozliwy do zlikwidowania.i
                stad moja irionia.
    • Gość: Roberto Re: Przekupne kanary IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 15:42

> Dziś w pracy byłem świadkiem jak przyszedł kanar po 20 zł do kumpla, który rano
      >
      > jechał do pracy bez biletu , nie miał akurat przy sobie kasy, więc umówili się
      > na 11. Skurczybyk przyszedł punktualnie. Oszczędności są, podobno kara za jazdę
      >
      > bez przejazdówki kosztuje 65 zł. Ciekawe czy czekał 3 h, czy też dobierał sobie
      >
      > trasy aby jeździć w pobliżu. Pewnie łapią do 11, a potem jeżdżą po firmach i
      > zbierają haracz. Dobrze, że nie mam takiego problemu.

Jak Polska długa i szeroka, "kanary" zawsze były przekupne , są i będą...
      • Gość: deINO Re: Przekupne kanary IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.02, 19:13
        Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Gość portalu: roy napisał(a):
        >
        > > Dziś w pracy byłem świadkiem jak przyszedł kanar po 20 zł do kumpla, który
        > rano
        > >
        > > jechał do pracy bez biletu , nie miał akurat przy sobie kasy, więc umówili
        > się
        > > na 11. Skurczybyk przyszedł punktualnie. Oszczędności są, podobno kara za
        > jazdę
        > >
        > > bez przejazdówki kosztuje 65 zł. Ciekawe czy czekał 3 h, czy też dobierał
        > sobie
        > >
        > > trasy aby jeździć w pobliżu. Pewnie łapią do 11, a potem jeżdżą po firmach
        > i
        > > zbierają haracz. Dobrze, że nie mam takiego problemu.
        >
        >
        > Jak Polska długa i szeroka, "kanary" zawsze były przekupne , są i będą...

i zalosne takze, mi sie rok temu udalo za 5,35 ... bez komentarza..

• walpurga.jarzabek Re: Przekupne kanary 20.06.02, 15:10

> Dziś w pracy byłem świadkiem jak przyszedł kanar po 20 zł do kumpla, który rano
      >
      > jechał do pracy bez biletu , nie miał akurat przy sobie kasy, więc umówili się
      > na 11. Skurczybyk przyszedł punktualnie. Oszczędności są, podobno kara za jazdę
      >
      > bez przejazdówki kosztuje 65 zł. Ciekawe czy czekał 3 h, czy też dobierał sobie
      >
      > trasy aby jeździć w pobliżu. Pewnie łapią do 11, a potem jeżdżą po firmach i
      > zbierają haracz. Dobrze, że nie mam takiego problemu.

• Gość: jaza Re: Przekupne kanary IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 09:33
      >
      > na 11. Skurczybyk przyszedł punktualnie. Pewnie łapią do 11, a potem jeżdżą po
      firmach i
      > zbierają haracz.

Ze mną pani kanar też się umówiła. Ale nie przyszła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka