Gość: baja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:31 Laryngolog zalecil przed zabiegiem zrobic tomografie nosa i zatok gdzie mam isc po skierowanie na tomograf.Dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jk Re: skierowanie na tomograf IP: *.wro.vectranet.pl 11.08.08, 12:25 no to on powinien ci dać skierowanie skoro badanie jest potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: skierowanie na tomograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 12:35 Bylam w Medikusie na Wyszyńskiego okazuje się,ze pomimo podpisanej umowy z NFZ badania i prześwietlenia są płatne.Wyslał mnie do lekarza pierwszego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: skierowanie na tomograf IP: *.as.kn.pl 11.08.08, 19:39 Niestety ale żaden lekarz pierwszego kontaktu nie wystawi ci skierowania na tomografię bo nie jest do tego przez NFZ uprawniony. Tylko lekarz specjalista tu laryngolog ma tę możliwość . Szczególy na stronie nfz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: skierowanie na tomograf IP: *.e-wro.net.pl 11.08.08, 21:28 Oczywiście, że lekarz, ktory to zlecił - czyli w twoim przypadku laryngolog. Ja w zeszłym tygodniu robiłam jamy brzusznej w szpitalu kolejowym - niestety odpłatnie, ale bez długiego oczekiwania i od ręki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: skierowanie na tomograf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:39 Przepisy się zmieniły i lekarz POZ może wystawić skierowanie, albo laryngolog mający umowę z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka Re: skierowanie na tomograf 25.08.08, 23:27 Ja miałam odpłatnie w szpitalu kolejowym, ale inni pacjenci na NFZ, nie wiem od czego to zależy, dobrych chęci lekarza, czy determinacja pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
inessta Re: skierowanie na tomograf 27.08.08, 18:17 wygląda to tak, że specjalista musi płacić ze swojej puli pieniędzy za tomograf i dlatego niechętnie daje to skierowanie. Trzeba się ostro wykłócać. Polecam telefon lub maila do rzecznika praw pacjenta albo skorzystanie z możliwości zapytania rzecznika na stronie NFZ ( dolnośląskiego. Tam uzyskasz wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś