Gość: raf IP: *.smrw.lodz.pl 04.10.03, 09:37 to byli zwykli piramidalni oszuści a bankructwo na szkode warty zaplanowane jeszcze w czwartek sprzedawali wycieczki a w piątek klops Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Omek Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.19.* 04.10.03, 09:58 O ile wiem, a wiem dokladnie szukali inwestora do konca, liczyli ze se uda, niestety nikt nie chcial dofinansowac BB i stad nagla decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monio Zamknac tego, kto dal im licencje. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.03, 15:40 Zamknac tego, kto dal im licencje. A Warcie krzywda sie nie stanie. Zlodziej okradl zlodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.chello.pl 04.10.03, 10:07 To było bardzo porząne, profesjonalne biuro. Wyjeżdżałem z nimi 2 razy. Ciekawa oferta, żadnej ściemy. 1000 razy lepsze od TUI i Neckermanna. fANTASTYCZNIE DOBIERALI LOKALIZACJE, NP. NA rODOS. Z tymi posiłkami to zdaje się nieprawda. Mówili w radio jacyś indagowani urlopowicze, że nikt ich nie traktuje gorzej, a BB jest ubezpieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 10:11 No niestety szli poniżej kosztów, i wiadomo było ze padna juz na początku sezonu. Niemozliwościa było aby za tak śmieszne ceny sprzedawać i sie utrzymać. To przyklrem, ale z drugiej strony dobrze bo wszyscy i nedzni operatorzy i turyści sie nauczą, że tanie mięso psy jedzą. To samo było z SDS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Polskie biura to ściema IP: *.lodz.mm.pl 04.10.03, 10:25 Polskie biura podrózy to niestety mina. nauczony doświadczeniem juz nigdy z takiego nie skorzystam. polecam wszystkim niemieckie biura, w których standard obsługi jest bez porównania lepszy, ceny bardziej atrakcyjne ( nie Tui i Neckerman). jedyna nieogodność to wylot np. z Berlina. Ale czy warto placić 2x więcej i ryzykować tylko dlatego, że wylot z W-wy? dla zainteresowanych: www.1001-last-minute-reise.de, www.transorient.de. pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last Re: Polskie biura to ściema IP: *.piekary.net / *.piekary.net 04.10.03, 12:23 Witam. Polecam tmg.pl - strona już trochę spolszczona, wszystkie lotniska niemieckie + przeloty + dojazd własny + domki + samochody + możliwość złożenia sobie samemu oferty ( przelot,hotel,samochód) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Polskie biura to ściema IP: *.socantel.net 04.10.03, 14:51 Zydokomuna zlikwidowała karę śmierci, by pod tym czerwonym kapturkiem, nas rabować, organizować afery, podpisywać zgubne kontrakty, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Polskie biura to ściema IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.10.03, 00:35 Erad, chyba cie pojebało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Eradowi, mimo leczenia, coagle sie nie poprawia. Zal. IP: *.nott.cable.ntl.com 05.10.03, 00:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 10:23 To biuro zbankrutowało już w zeszłym roku. W tym zmieniło tylko trochę nazwę. Ci sami ludzie te same metody. Odpowiedzialność za to ponosi wojewoda, który wydał kolejne zezwolenie. Ciekawe czy odpowie za ten ,,błąd''. Zgadzam się, że jest to proste i oczywiste działanie na szkodę Warty. Też ciekawe czy ktoś odpowie za ,,nieuważne" udzielenie gwarancji. Piękny interes w majestacie prawa. Można wymyślać jeszcze bardziej rygorystyczne ustawy i co z tego. Wykonawcami są nasi ,,nieskazitelni" urzędnicy. Rynek usług turystycznych miał się już ponoć uporządkować. Mieli pozostać rzetelni zawodowcy. Nic z tego. Przyszły sezon będzie taki sam. Moja rada dla ludzi z poza branży. Jak cię nie stać na zagraniczne podróże to nie jedź. Pooszczędzaj i jedź tylko z firmami, które mają kilkudziesięcioletnią tradycję i podstawy kapitałowe. Takich firm jest na polskim rynku (tych specjalizujących się w samolotowych wyjazdach masowych) 4 - słownie cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: 217.96.29.* 04.10.03, 10:24 Wyjeżdzałam z nimi 4 razy przez 4 lata i za każdym razem było OK. Ja tam żałuję. Nie stać mnie na wyjazdy w sezonie całą rodziną z TUI i Neckermana i na dokładkę mam odruch patriotyczny. Ostatecznie było to polskie biuro, korzystało z polskich czarterów, zatrudniało ileś tam osób, które dziś znalazły się na bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Golasy jadą za granicę.... IP: 217.153.68.* 04.10.03, 10:56 Gość portalu: el_la napisał(a): > Wyjeżdzałam z nimi 4 razy przez 4 lata i za każdym razem było > OK. Ja tam żałuję. Nie stać mnie na wyjazdy w sezonie całą > rodziną z TUI i Neckermana i na dokładkę mam odruch > patriotyczny. Ostatecznie było to polskie biuro, korzystało z > polskich czarterów, zatrudniało ileś tam osób, które dziś > znalazły się na bruku. Wielki problem bo muszą płacić "25 Euro za dobę" to raptem 100 PLN. Kto jedzie na takie wycieczki ? Chyba same golasy - zapłacą za pobyt i wyżywnienie,a w kieszeni zostaje im 100 Euro. I jak przytrafia się taka historia to "nie mają za co wrócić". Golasy siedzieć w domu - co najwyżej do babci na wieś, albo na działkę do znajomych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilla Re: Golasy jadą za granicę.... IP: 217.96.29.* 04.10.03, 11:23 Gość portalu: Sceptyk napisał(a): Golasy > siedzieć w domu - co najwyżej do babci na wieś, albo na działkę > do znajomych !!! > Obyś zawsze był piękny, bogaty i zdrowy. Ja spotykałam za granicą ludzi, którzy cały rok ciułali, aby zobaczyć kawałek świata i wszystko mieli wyliczone "co do grosza". Czy takim np emerytom już nie wolno ruszyć się z kraju, bo nie szastają forsą na prawo i lewo. Czasmi ludzie jadą za granicę, żeby coś zobaczyć, zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Golasy jadą za granicę.... IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 12:44 Gość portalu: lilla napisał(a): > Gość portalu: Sceptyk napisał(a): > > Golasy > > siedzieć w domu - co najwyżej do babci na wieś, albo na > działkę > > do znajomych !!! > > > Obyś zawsze był piękny, bogaty i zdrowy. Ja spotykałam za > granicą ludzi, którzy cały rok ciułali, aby zobaczyć kawałek > świata i wszystko mieli wyliczone "co do grosza". Czy takim np > emerytom już nie wolno ruszyć się z kraju, bo nie szastają forsą > na prawo i lewo. Czasmi ludzie jadą za granicę, żeby coś > zobaczyć, zwiedzić. ...święte słowa. To nie jest chleb czy mleko. Nikt nikogo nie zmusza do wyjazdów. Rozdmuchane ambicje ,,polaków- europejczyków'' bez pieniędzy, i w samych pretensjach do całego świata. Może tak za 50 lat ale nie teraz. Inna sprawa, że takie upadki firm trzeba badać, a jeżeli wykaże się premedytację w działaniu, to za kraty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posum Re: Golasy jadą za granicę.... IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.10.03, 15:10 Gość portalu: Sceptyk napisał(a): > Gość portalu: el_la napisał(a): > > > Wyjeżdzałam z nimi 4 razy przez 4 lata i za każdym razem było > > OK. Ja tam żałuję. Nie stać mnie na wyjazdy w sezonie całą > > rodziną z TUI i Neckermana i na dokładkę mam odruch > > patriotyczny. Ostatecznie było to polskie biuro, korzystało z > > polskich czarterów, zatrudniało ileś tam osób, które dziś > > znalazły się na bruku. > > Wielki problem bo muszą płacić "25 Euro za dobę" to raptem 100 > PLN. Kto jedzie na takie wycieczki ? Chyba same golasy - zapłacą > za pobyt i wyżywnienie,a w kieszeni zostaje im 100 Euro. I jak > przytrafia się taka historia to "nie mają za co wrócić". Golasy > siedzieć w domu - co najwyżej do babci na wieś, albo na działkę > do znajomych !!! > zycze ci zebys mial wielki dom a w tym domu 40 pokoi a wkazdym po 2 luzka i zeby zucalo cie z wyra na wyro i zebes nie mogl zdechnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . BRAWO, Aussie!!! Dobrzes CHAMOWI powiedzial. IP: *.nott.cable.ntl.com 05.10.03, 00:43 A pierwszy "golodupiec" to zapewne on sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: receptor CZYJA TO WINA? IP: *.chello.pl 04.10.03, 10:59 Gość portalu: raf napisał(a): > to byli zwykli piramidalni oszuści a bankructwo na szkode warty > zaplanowane jeszcze w czwartek sprzedawali wycieczki a w piątek > klops Balcerowicz musi odejść a Miller na białoruś i wtedu będzie O'kay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: CZYJA TO WINA? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 13:06 nie bede tego komentował. I tak niedługo nie bedzie nasz stać aby gdzie kolwiek jechać. A kożystanie z niemieckich biur podrózy przyczynia sie do upadku naszej krajowej oferty. Ale czemu tu sie dziwic - POLACY zawsze byli mało inteligentni ( tez jestem Polakiem). Kozystajcie dalej z ofert TUI i tak dalej a zakupy na wyjazd rubcie w sieci TESCO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: CZYJA TO WINA? IP: 158.75.5.* 04.10.03, 14:24 Gość portalu: Rafał napisał(a): > nie bede tego komentował. I tak niedługo nie bedzie nasz stać > aby gdzie kolwiek jechać. A kożystanie z niemieckich biur > podrózy przyczynia sie do upadku naszej krajowej oferty. Ale > czemu tu sie dziwic - POLACY zawsze byli mało inteligentni ( tez > jestem Polakiem). Kozystajcie dalej z ofert TUI i tak dalej a > zakupy na wyjazd rubcie w sieci TESCO. Pozdrawiam Przed jakimkolwiek wyjazdem oraz zanim jeszcze nazwiesz sie Polakiem proponowalbym zajrzec do slownika ortograficznego. Tez_Polak_ale_nie_z_tych_malo_inteligentnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK MAŁY JA TEZ TEGO NIE SKOMENTUJĘ IP: *.cg.shawcable.net 04.10.03, 21:03 TO ŻE JESTEŚ MAŁO INTELIGENTNY, WIDAC PO BŁĘDACH ORTOGRAFICZNYCH. W RAMACH LEKCJI PISANIA PO POLSKU, SPRÓBUJ SAM JE ZNALEŹĆ W SWOIM TEKŚCIE. Gość portalu: Rafał napisał(a): > nie bede tego komentował. I tak niedługo nie bedzie nasz stać > aby gdzie kolwiek jechać. A kożystanie z niemieckich biur > podrózy przyczynia sie do upadku naszej krajowej oferty. Ale > czemu tu sie dziwic - POLACY zawsze byli mało inteligentni ( tez > jestem Polakiem). Kozystajcie dalej z ofert TUI i tak dalej a > zakupy na wyjazd rubcie w sieci TESCO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr byłem z nimi na Krecie i było super IP: *.amg.gda.pl 04.10.03, 12:25 Nie jestem związany z biurem - ale byłem z ich biura w zeszłym roku na Krecie i było wszystko super. nawet dostaliśmy ponad umowę darmowe obiady, opieka swietna, wszystkim ich polecałem. Nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: byłem z nimi na Krecie i było super IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 13:09 Czego tu nie rozumieć. Jezeli nie zmienimy przepisów w Polsce to dalej bedą takie sytuacje. Liczę tylko że zminii sie nasza Polska. Precz z EU. BIG BLUE to było najlepsze biuro w Polsce. Ale cóż pozostaje nam czekać jak wszyskich nas wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: byłem z nimi na Krecie i było super IP: *.104.203.62.dial.bluewin.ch 04.10.03, 16:23 Nigdzie z nimi nie bylem, ale z tego co slysze bankrutuja z klasa i dbaja w miare mozlwisci o zabezpieczenie klientow. To postep w stosunku do poprzednich bankructw. Bankructwo moze sie zawsze zdazyc, prozaicza ekonomia ma czesto malo wspolnego z jakoscia firmy. Gość portalu: Rafal napisał(a): > Czego tu nie rozumieć. Jezeli nie zmienimy przepisów w Polsce to > dalej bedą takie sytuacje. Liczę tylko że zminii sie nasza > Polska. Precz z EU. BIG BLUE to było najlepsze biuro w Polsce. > Ale cóż pozostaje nam czekać jak wszyskich nas wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: byłem z nimi na Krecie i było super 04.10.03, 13:11 To było dobre biuro a bankructwa to normalna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z To bylo dobre biuro podrozy. IP: *.azory.net.pl 04.10.03, 13:53 Kiedys razem z zona bylismi z nimi w Grecji na wyspach i bylo bardzo fajnie. Obsluga, rezydenci kontakt i elastycznosc bez zarzutu. Moze powinela im sie noga ale byli ubezpieczeni i to swiadczy o profesjalizmie. Nie bylo to zadne biurko-krzak gdzie wlasciciel zniknal z kasa. Zle ich nie wspominam i troche mi szkoda. Na pewno nie sa zlodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.ipt.aol.com 04.10.03, 16:02 A szef big blue uciekl do swoich kumpli z ministerstwa finansow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro podróży Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.klik.bydgoszcz.pl 04.10.03, 16:16 Moi Drodzy Obrońcy Big Blue ! Big Blue zostało założone na kredyt i funkcjonowało tylko dzięki kolejnym kredytom. Ich długi sięgają milionów złotych. Przeinwestowali w najgorszym momencie dla turystyki- po 11 SEP. Nie mieli racji bytu. Otwieranie własnych oddziałów w kilkunastu miastach Polski aby uniknąć płacenia agentom prowizji(10 %) okazało się błędem. Profesjonalizm? Sprzedawanie oferty z wylotami z Bydgoszczy pomimo braku załatwienia takowych było zwykłą ściemą. Powodzenia na turystycznym szlaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lamper Prezes powinien wylądować w pierdlu IP: *.magma-net.pl 04.10.03, 17:30 Nikt z prokuratury się tym nie zainteresuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gornik Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.otyn.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 20:58 Jak padają kopalnie , bo żle nimi kierują jakieś cwaniaczki to z kasy państwowej grube pieniądze się wypłaca na ratowanie. A jak pada prywatna firma to ani grosza nie dostanie i jeszcze na niej wszyscy psy wieszają. GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: 217.96.29.* 04.10.03, 21:14 Ja bym chętniej "oddłużyła" (jakie to ładne słowo) BB niz kopalnie. Ostatecznie też tam jacyś ludzie pracują/pracowali. Taką miałam ochotę na Zakyntos !!! A z niemieckimi biurami nie pojadę! "Wanda leży w naszej ziemi bo nie chciała Niemca, lepiej zawsze być ze swemi niż mieć cudzoziemca". Czytam dziecku książkę Makuszyńskiego o tejże Wandzie, wszczepiając patriotyzm to nie będę nabijała kabzy jakiemuś niemiaszkowi , co ma mnie za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikd Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 21:37 Byliśmy we wrześniu na Rodos z B.B pierwszy raz . Hotel **** zasługiwał na gwiazdki, jedzenie było Ok , obsługa OK. Pobyt b. udany. Można tylko ubolewać, że takie biuro zbankrutowało. Może dlatego, że Polacy wolą korzystać z obcych biura, a co za tym idzie polskie nie mają takiej siły w negocjacjach cen. Jak będziemy korzystać z obcych biur, zagranicznych hipermarketów, kupować rzeczy nie wyprodukowane w Polsce to niedługo nie będzie nas stać na wyjazd w Bieszczady.A obcy za nasze pieniądze (zyski z działalności w Polsce) będą się prażyć na słoncu w ciepłych krajach. Pozdrawiam wszystkich, których myślenie wykracza po za horyzont najbliższych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: 217.96.29.* 04.10.03, 21:44 Czyżby Sun Beach ? Byliśmy w czerwcu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.10.03, 00:32 Byłem z nimi jeszcze tego lata w Egipcie (wcześniej też dwa razy) i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 00:41 Trzeba się przyzwyczajić do upadłości. Po wejściu do Unii będzie ich cała lawina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.magma-net.pl 05.10.03, 02:15 Eh... szkoda gadać. Bo i tak przeciwnicy BB wiedzą lepiej. Polskie buractwo, które myśli, że jak zapłacą 2000 PLN zaz dwa tygodnie w Grecji to im będą złotym papierem dupe podcierać. Owszem, TUI i NECKERMAN to klasa. Tylko, że często mają te same hotele co BB tylko o wiele drożej a standard usług ten sam. To samo żarcie, obsługa etc. No ale renomowne zachodnie biuro... Czy to przypadek, że od jakiegoś czasu ciągle wieszczono upadek BB. Byłem z nimi i było ok. Ciekawa oferta dla ludzi, którzy interesują się czymś więcej niż standard dla mas. Aha, i to nie są goście, którzy po prostu spie... z kasą klientów. Jednym słowem szkoda ich a bankructwo z klasą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Bardzo mnie rozbawiła ta wiadomość, bo kiedy parę IP: *.dialup.medianet.pl 05.10.03, 04:38 Bardzo mnie rozbawiła ta wiadomość, bo kiedy parę miesięcy temu na forum napisałem, że Big Blue jest na skraju bankructwa, to zaraz powstały dziesiątki postów, że Big Blue ma się swietnie, że się rozwija i że ludzie z nim jeżdżą i są super zadowoleni... Tymczasem jak widać w każdej plotce, zwłaszcza krążącej wśród ludzi z branży jest sporo racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: Bardzo mnie rozbawiła ta wiadomość, bo kiedy IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 11:49 Wiele firm działa na kredyt i praktycznie w każdej chwili może zniknąc z rynku... Zobacz choćby na klub sportowy Legia... mają taaakie długi, ze dawno powinni zbankrutowac, ale prezes wie jak sobie poradzić... może ni ejest to działanie na dłuzej, ale ważne jest by ten rok jakoś sie skończył pomyslnie, a potem sie bedą martwic... Z big blue było podobnie. Wcześniej połaczenia lotnicze były przez przewożników zagranicznych - tańszych od lotu czy WEA... niestety tym razem rząd martwiąc sie o polskich przewoźników dał biurom kopniaka... Ostatni spadek wartości złotego tez miał w tym wszystkim udział. Niedługo wogóle może nie być nic polskiego w Polsce (troche to niegramatycznie wyszło :-( ). Sklepy, biura, firmy, co jeszcze? może sam rząd? (to akurat może wyszłoby nam na lepsze)... szkoda biura - przynajmniej nikt nie zwiał z kasą do innego kraju z milionem w walizce. Poprostu ciągłe obcinanie kosztów i sytuacja ekonomiczna sprawiła, tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.03, 10:29 Jeszcz jedna firma "Krzak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Biuro podróży Big Blue zbankrutowało IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 13:31 Byłem z nimi dwa razy, co więcej z ostatniego razu wróciłem 20.09.03 (Zakyntos). W obu przypadkach byłem zadowolony. I jeszcze wtedy nic nie zapowiadało takiego końca. Szkoda, bo w przyszłym roku będzie trudniej o wyjazd w fajne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Golasy 2 IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 20:02 Jesli ktoś ciuła cały rok - to niech ma świadomość, że i tak jedzie właśnie na takie ryzyko. "Byłem z nimi już 2 razy i było OK" - kolego, na początku jest ok bo moga dawać niskie ceny i lecieć na stracie, ale to nie trwa wiecznie i tak się własnie kończy. Pociułaj drugi rok i jedź jak gość. Nie masz kasy - takie są efekty i miej tego świadomosć. Jeśli kupujesz tani produkt to on ma zazwyczaj gorszą jakość - w usługach jest analogicznie. "Będe jeździła tylko z Polakami" - Bóg z Tobą ! Ja będę jeżdził z tymi którzy dadzą mi lepsze warunki - bo co mnie to obchodzi, że to Polak a to Niemiec. Musisz dziecko popatrzeć na świat bez ksenofobicznych i "patriotycznych" klapek na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Golasy 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 10:47 Tylko zauważ iż ty też jesteś "polak" i jakąś tam pracę wykonujesz za którą dostajesz pieniążki za które możesz pojechać z niemcem tylko ten pracownik np BIGBlue kupował towar w który w jakiś sposób ty zapracowałeś za co dostałeś pieniążki. Tak więc poczekaj chwilę a będzieasz się wybierał do pobliskiegob stawu z wędką i rozmyślał o tym gdzie może byś miał ochotę pojechać. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś