felix_macierewicz służby mundurowe zmuszane do praktyk religijnych 15.09.08, 08:40 Kościół w ten sposób przekonuje swoich wiernych ,ze świecki aparat państwa i podległych mu służb mundurowych ma na swoich usługach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: służby mundurowe zmuszane do praktyk religijn IP: *.biol.uni.lodz.pl 15.09.08, 09:27 To nic nowego. Od poczatku ludzkości władza była wspierana przez religię, często wręcz władza świecka i religijna były praktycznie nieodróżnialne. Trzeba było pokazać maluczkim, że rządzący mają "zakotwiczenie" i wsparcie boga (bogów). Do dziś niewiele się zmieniło i długo jeszcze nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andras Re: służby mundurowe zmuszane do praktyk religijn IP: *.187.243.194.ip.airbites.pl 15.09.08, 10:27 NIE ZMUSZAĆ RUDYCH DO CHODZENIA DO FRYZJERA !!! DOMAGAMY SIĘ SWOBÓD OBYWATELSKICH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enite Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 15.09.08, 08:46 "(...)Wzięli w niej udział także żołnierze, Straż Graniczna oraz policjanci.(...)" Przepraszam ale z jakiej racji? Państwo i służby jemu podległe są Świeckie! Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem 15.09.08, 12:19 I z racji tej świeckosci chcesz mundurowym zakazać chodzenia do koscioła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak ateista Re: Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 19:11 jedna rzecz to zakazywanie, a zupełnie czym innym jest zmuszanie do uczestnictwa, tak jak właśnie ma to miejsce w służbach mundurowych. Może sam zaczniesz uczęszczać np: na spotkania przyjaciół ufo. A jak ci się nie spodoba i ktoś pod presją cię zmusi do uczestnictwa w tym, to będziesz inaczej pierdział cwaniaczku-katoliczku. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_lolek Cenckiewicz, komuchy Gucwińscy, Rydzyk, Dobrosz... 15.09.08, 08:51 doborowa ekipa, gratulacje - tow. Cenckiewicz robi w tym środowisku błyskotliwą karierę!. Stragan pod kościołem... - tylko pozazdrościć naukowcowi z prawdziwego zdarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Czytajcie, umiłowani 15.09.08, 08:56 "Życie seksualne papieży" autor: Nigel Cawthorne - [format pliku - Word spakowany do zip] przedstawienie biskupów Rzymu od św. Piotra do czasów obecnych. www.alternatywa.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=42&title=%C5%BBycie%20seksualne%20papie%C5%BCy%20-%20Nigel%20Cawthorne Praca naukowa z bogatą bibliografia. Za frico. Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem 15.09.08, 08:55 modl sie i pracuj,a garb ci sam wyrosnie.Zaklamany klecha,rece po pieniadze do liberalow wyciaga chetnie.Chodzcie owieczki do kosciola,tu jest wasza przyszlosc i zbawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 czy po spotkaniu wsiedli w piekne samochody, pomkn 15.09.08, 08:56 do swoich wlosci w pieknych ogrodach, popijajac drogie czerowne wino aby sprawdzic stan kont???? a potem spotkali sie ze swoimim gospodyniami????czy to prawda cy tylko plotki??? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Atak na świątobliwego biskupa to grzech ciężki 15.09.08, 08:57 Teraz ścierwoliberały to na forum udowodniły jakie z nich bezbożne ścierwa parszywe co nie mają za grosz pobożności! I jak taki łajdacki rynsztok nauczać prawdy i miłosierdzia, gdy nie potrafi stulić ryja w obliczu pobożnych słów biskupa? W dodatku te inwektywy, które świadczą o skundleniu ścierwoliberałów z diabłem. Załgana padlina libertyńska ubliża mi swoim łajdackim ateizmem. Sprzedajne knury odbytnicze nie chcą dać najmniejszego świadectwa miłosierdzia. To tylko dowodzi jakie jest w nich zło wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JatoB Re: Atak na świątobliwego biskupa to grzech ciężk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 09:46 Człowieku zmień lekarza!!! Ten do który stawiał Ci diagnozę już jest w Tworkach. Twoja wypowiedź przypomina mi czasy "JEDNEJ, SłUSZNEJ DROGI" jaką mieliśmy 20 lat temu. Czytając Twoje wypociny wiem że nie różnisz się niczym od komuchów.... A może neofita? Jeżeli tak to już się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Atak na świątobliwego biskupa to grzech ciężk 15.09.08, 11:27 Słownictwo żywcem przeniesione z zebrania partyjnego z czasów towarzysza Stalina. Pogratulować wzorców do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Podnieś się z kolan ścierwojadzie i choć na 15.09.08, 14:08 chwilę wyjdź z kruchtu na świeże powietrze, to może przewietrzą ci się te resztki szarych komórek i zaczniesz logicznie myśleć, bo jak na razie zatęchła atmosfera kruchty kościelnej całkowicie ci to uniemożłiwia:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Biskup Ignacy Dec straszy...Co tam robili 15.09.08, 09:01 strażacy, policjanci i straż graniczna? Urzędnik, który wysłał ich na zebranie religijne powinien stracić pracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Polacy odrzucają "idee"zboczonych Biskupów .. 15.09.08, 09:07 naiwiększy "zbiór" zboczenców i złodziei to faceci w sutannach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciakawy Re: Biskup Ignacy Dec straszy...Co tam robili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 09:08 Ciekawym reakcji ministra szefa MON i spraw wewnetrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Mili terrorysci z Al-kaida.Zabraniam wam atakowac 15.09.08, 09:09 Szanowni Terrosci piszacy po polsku, gratuluje wam komentarzy i zaplaty. Pilnie realizujecie plany Bin Ladena. Nie zapominajcie ze piszac o Kosciele katolickim, z taka nienawiscia i absolutna ignoracja,piszecie zle o diakonii,o yewisch agency czyli o .....pracodawcach, zatrudniajacy w EU,USA i innych stronach miliony pracownikow, placacych podatki czyli was utrzymujacych i wasze rodziny....... Ja swojego nazwiska nie ukrywam czego wam tez zycze. Zabraniam wam atakowac polskie i europejskie dzieci i mlodziez, w kk,ewangelickich,yewisch agency przedszkolach,szkolach i uczelniach.. Terrorysci dbajcie o swoje dzieci i swoja religie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Mili terrorysci z Al-kaida.Zabraniam wam atak IP: *.biol.uni.lodz.pl 15.09.08, 09:31 Sam wymyśliłeś ten bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BM Re: Przestancie polskie dzieci w PL,EU atakowac b IP: 64.209.90.* 15.09.08, 16:11 Przeczytałem kilka komentarzy i myślę że nie jest dobrze. Argumenty i styl rodem z magla. Artykuł głupi jak i jego autor. Ani biskup nic nowego i przełomowego (ani tymbardziej ultrakonserwatywnego) w nauce Kościoła nie powiedział, ani nie stało się nic nielegalnego czy choćby sensacyjnego. Pewni ludzie zebrali się na mszy, był pewien jubileusz jednego z księży a koło kościoła był kiosk z legalnymi książkami. Wszystko. Liberalizm moralny jest uznawany przez Kościół jako zło. Myślę że chodzi tutaj o postawę w której punktem odniesienia i wyznacznikiem oceny moralnej jest zaspokajanie rządz jednostki, czyli apoteoza "ja". Postawa taka wpływa m.in. na rozwój konsumpcyjnego stylu życia a więc jest bardzo promowana czy to wprost czy pośrednio przez wszelkie formy współczesnego marketingu (money, money... marketing to przepotężna pralnia mózgów której ulegamy wszyscy), dlatego wiele osób po długotrwałej takiej tresurze uważa ją za bardzo nowoczesną, postępową i jedyną właściwą (paradoksalnie przy okazji będąc przekonanym o swojej tolerancji i otwartości). Z drugiej strony liberalizm moralny przynosi degradację życia rodzinnego, kult materializmu, piekło w relacjach międzyludzkich w szkole, pracy i rodzinie. Są to rzeczy z którymi wszyscy mamy do czynienia na codzień i trzeba być naprawdę kompletnie zamkniętym na rzeczywistość aby tego nie widzieć dookoła, choć mało kto zastanawia się nad przyczyną takiego stanu rzeczy. A więc Koścół mówił i mówi - to przez powszechny dookoła kult samych siebie czyli "róbta co chceta". Można mieć inne zdanie ale dlaczego od razu szydzić i toczyć pianę? A może coś jest na rzeczy i taka ocena trafia w sedno powodując właśnie taką reakcję obronną? Nie wiem tylko kto i dlaczego wszystko to kojarzy od razu z wolnorynkową gospodarką czy też krytyką Rządu (ach, to samo słowo - "liberalizm"), ale jest to bardzo chybione skojarzenie. Na koniec aby uprzedzić głupie komentarze - fanem politycznych przedsięwzięć ojca Rydzyka nie jestem a Radia Maryja nie słucham, choć nie dlatego że mam coś przeciwko (tego w gruncie rzeczy nie wiem) ale po prostu lubię inną muzykę. Mam też wielką sympatię do Żydów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Brawo wrocławscy radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 09:18 Olaliscie tego szarlatana i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Brawo Biskup Dec 15.09.08, 09:22 Nie wiem o co gazeta robi szum. Biskup poiwiedział to, co powinien. Liberalizm obyczajowy jest absolutnie sprzeczny z chrześcijaństwem. Co innego liberalizm gospodarczy Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 10:56 svetomir napisał: > Nie wiem o co gazeta robi szum. Gazeta szumu nie robi, podała informację. Szum robią internauci, m. in. ty. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 11:13 stefan-50 napisał: > svetomir napisał: > > > Nie wiem o co gazeta robi szum. > > > Gazeta szumu nie robi, podała informację. A po co podała taka informację? Czy każde normalne kazanie to temat5 na newsa? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 11:50 svetomir napisał: > A po co [Gazeta] podała taka informację? Czy każde normalne kazanie to temat5 > na newsa? Chyba nie, ale tym razem Gazeta postąpiła słusznie, sądząc po odzewie, jaki ten artykuł wzbudził wśród czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 12:14 koloratura1 napisała: > svetomir napisał: > > > A po co [Gazeta] podała taka informację? Czy każde normalne kazanie to te > mat5 > > na newsa? > > Chyba nie, ale tym razem Gazeta postąpiła słusznie, sądząc po odzewie, jaki ten > artykuł wzbudził wśród czytelników. Zapewne Gazeta Aborcza po to go właśnie opublikowała, żeby wywołać antyklerykalna histerię wśród części czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 12:47 svetomir napisał: > > Zapewne Gazeta Aborcza po to go właśnie opublikowała, żeby wywołać > antyklerykalna histerię wśród części czytelników I bardzo dobrze. Oby jak najwięcej "antyklerykalnej histerii" i to nie tylko "wśród części czytelników" GW, a mamy szansę stać się normalnym europejskim krajem szybciej niż to się niektórym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Brawo Biskup Dec 15.09.08, 14:51 Czyli przyznajesz, ze durne wypowiedzi durnych klechow wioda do antyklerykalizmu. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Największe nieszczęście Polski - Kościół IP: *.chello.pl 15.09.08, 09:31 Pazerny, bez wykształcenia, popierający ciemnogród, Kościół, który jak żadna inna organizacja lubiący zamiatać wszystko co nie wygodne pod dywan. Wiara katolicka nie ma aż takiej siły żeby się przed Kościołem obronić. Znam wspaniałych księży katolickich, ale oni nie są w stanie obronić się przed wszechwłądną głupotą biskupów. Tutaj, jak wszędzie musi nastąpić zmiana pokoleniowa. Czekam na to od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem 15.09.08, 09:31 Osoba duchowna po prostu nie zna definicji słowa "liberalizm". Nawiedzeni nadają mu sens pejoratywny i używają prawie jak obelgi, strasząc "maluczkich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 09:33 przyjechała świnia do miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis ma racje ten Biskup 15.09.08, 09:37 absolutny liberalizm, a zwlaszcza neoliberalizm to grob dla ludzkosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: ma racje ten Biskup IP: *.biol.uni.lodz.pl 15.09.08, 09:48 Fanatyzm religijny niestety też. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ma racje ten Biskup 15.09.08, 10:40 anathesis napisała: > absolutny liberalizm, a zwlaszcza neoliberalizm to grob dla ludzkosci Ale nie myl liberalizmu z libertynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie wiem co złego widzisz w liberaliźmie, ale 15.09.08, 12:58 zaręczam ci że jest on o wiele przyjaźniejszy od katolicyzmu reprezentowanego przez rydzykową sektę katolicką, która posługując się pięknymi hasłami uzależnia ludzi po to żeby potem ich grabić ku chwale i pożytkowui funkcjonariuszy KRK. ____________________________________________________________ Spowiedż to opium dla duszy - Immanuel Kant Religia to duchowe opium - Heinrich Heine Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Dec Golc Rydzyk-trójca nieświęta 15.09.08, 09:39 złodzieje z Lux Veritatis bardzo smierdzącej przykrywki do ciemnych interesów.Patronat kaczyńskich i innych pis_dzielców.Sie maja dobrze,A ciemny naród to kupuje.A władze wysyłają wojsko i policje jako klake na tą hucpę i reality schow.W jakim kraju przyszło nam żyć !? Chomeinowie sa górą! do kiedy? Benek 16 kiepsko włada- wychodzi szkółka hitlerjugend a tam był rygor,ale byli dobrzy i lepsi.Do jakiej grupy należał benek? ot i zagwozdka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Dec Golc Rydzyk-trójca nieświęta IP: *.bredband.comhem.se 15.09.08, 10:30 co za geby. Odpowiedz Link Zgłoś
loader Re: Dec Golc Rydzyk-trójca nieświęta 16.09.08, 06:33 nic ująć a dodałbym sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Całe to obrzydliwe towarzystwo należałoby 15.09.08, 09:45 podrzucić misiowi Mago. On wiedziałby jak należy z takimi typkami postąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Wśród biskupów też są głupcy . 15.09.08, 09:46 Sakra biskupia nie podnosi IQ . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wśród biskupów też są głupcy . 15.09.08, 11:58 areabis napisał: > Sakra biskupia nie podnosi IQ . Ja mam wrażenie, że w wielu wypadkach - wręcz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania27 Re: Wśród biskupów też są głupcy . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:03 Najwyższe IQ mają PO i Lewica i to jest oczywista opczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Ojciec Rydzyk - Aktualny Polski Papierz IP: *.chello.pl 15.09.08, 09:46 Jaki naród Taki papierz, teraz trzeba jeszcze tylko założyć ruch pod nazwą : "pokolenie TR 1" i mamy to co będzie można nazwać "odnową kościołą inaczej". Oby tak dalej, a na mszach bęzie coraz mniej wiernych. Tylko czerwoni się z tego ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster a co mi tam, wolno mi... 15.09.08, 10:04 co potwierdzają nieobyczajne treści forumowych mołojców; (a tak na marginesie) kokot - ma kłopot: pisze - bez zrozumienia rozumie - mało, albo wcale zrozumie - się zarumieni Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster Re: a co mi tam, wolno mi... 15.09.08, 10:15 żeby zrozumieć - trza mieć dobrą wolę i wolny(*) umysł (*) k. pod rozwagę - może trzeba przestać pić a jak trudno, to o g r a n i c z a ć s i ę; i ćwiczyć w logicznym myśleniu, tu - polecam krzyżówki, począwszy od tych prostszych, np. w misiu, świerszczyku; i dużo spacerów na świeżym powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Módlmy się....... 15.09.08, 10:05 ....."..komuniści, lewacy, toleraści, socjaliści, żydzi i żydofile, sodomici - pederaści i lesbijki, volksdeutsche-"europejczycy", "ekolodzy" i "zieloni", libertyni i masoni, hedoniści, pacyfiści, anarchiści, feministki i feminiści, aborcjoniści, anty-katoliccy i anty-klerykalni "racjonaliści", poganie, ateusze i gnostycy, ...łączy ich jedno - kosmopolityzm, to elementy krymino- i korupcjogenne, elementy internacjonalistyczne finansowane i powiązane z żydokomunistycznymi międzynarodówkami i światową żydomasonerią, to elementy gnilne, dywersyjne, anty-narodowe, anty-polskie i niegodne zaufania..., wszystkich łączy jedna i ciągle ta sama, ponadnarodowa - internacjonalistyczna idea: "proletariusze wszystkich krajów łączcie się" ... amen.... ---------------- Teraz i zawsze niech będzie pochylony moherowy, ciemny naród przez Balzebuba Rydzola zniewolony.... vader.joemonster.org/zzv/eee07eb4eddea2.gif Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Rzeczywiście, masz powód żeby modlić się o 15.09.08, 13:02 zbawienie swojej duszy, bo wszyscy ci których wymieniłeś nie wyrządzili łącznie tyle zła co twój idol Rydzyk i jego moherowe legiony do których zapewne należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Rzeczywiście, masz powód żeby modlić się o 15.09.08, 18:39 guru133 napisał: > zbawienie swojej duszy, bo wszyscy ci których wymieniłeś nie > wyrządzili łącznie tyle zła co twój idol Rydzyk i jego moherowe > legiony do których zapewne należysz. ------------------------ hehehehehehehehehehehe...:))))))))) www.joemonster.org/phorum/images/smiles/hot.gif guru133 ....ale dowaliłeś...:))))) dawno tak się nie uśmiałem.........:))) Czytaj tekst ze zrozumieniem a raczej zrozum "kon__tekst" ....:-)))) ...powiem Ci,że z puentą trafiłeś w "10"...jesteś błyskotliwy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 damian, wpadniesz? 15.09.08, 10:07 www.youtube.com/watch?v=0lYUrZdHx10 bo tusk to jakiś populistyczny socjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher kaput Re: Ignac Ignac... nie bredź, napijmy się lepiej. IP: *.bg.us.edu.pl 15.09.08, 12:43 Biskup "inteligentnie" utożsamił liberalizm z luzem.Pojęcia te wręcz są przeciwstwne. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie sądzę aby zechciał to zrobić... 15.09.08, 16:05 z chamami oraz psami łańcuchowymi... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Ty i Twoja irytacja, kleszy sługusie, są urocze :) 16.09.08, 08:40 Podoba mi się Twoja katolska mentalność i irytacja która z niej wynika. W gruncie rzeczy czcisz, poganinie jeden, takich bożków pomniejszych jak tego tu przywołanego Ignaca oraz jego kompana rydzyka z torunia i im podobnych towarzyszy. Pomyśl kiedyś o sobie jako o psie łańcuchowym zaściankowego polskiego katolicyzmu. Krk rad musi być wielce, że ma na swoje posługi tak inteligentną i cwaną bestię jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Zaś z Ciebie... 16.09.08, 18:20 chamie prosty i bezbożniku nikczemny nijakiego pożytku nie ma dla nikogo. Jeno smród i niesmak pozostaje przez czas pewien, że aż litość bierze... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra prostota nie jest wadą :) prostacki łańcuchowcu :) 17.09.08, 00:00 bezbożnictwo to też raczej zaleta niż wada, świadczy o braku ograniczeń w procesie poznawania złożoności tego ziemskiego padołu. Wszak nie ma czegoś takiego jak katolicka matematyka, prawda? A zmącenie spokoju twego umysłu to juz pewien pożytek... dla ciebie również, świadczy o tym, że poza kruchtą jest morze nieprzebrane wolnych ludzi. To tacy jak ty sekciarze katolscy szkodzą temu światu ze szczegolnym uwzglednieniem RP. Pa, bydlo do usłyszenia... P.S. Zerwij kiedyś łańcuch i pomyśl samodzielnie, zobaczysz jaka to frajda... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Rozum który posiadasz tak mizern w rzeczy samej... 17.09.08, 17:26 gdyż jego część zajęło chamstwo i bezbożnictwo, że bez wiary doprowadzić Cię może tylko do nihilizmu. Tylko rozum i wiara daje nadzieję poznania prawdy. No, ale jak tę prostą prawdę mógłbyś pojąć swoim ograniczonym rozumem, to nie wiem. Pilnuj się kazusu Voltaira i Nietzschego... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra otóż to porzućmy inwektywy i łańcuchy 18.09.08, 00:04 zawsze o lepiej spokojnie wymieniś się pogladami na dany temat, bez inwektyw i obrażania między wierszami. Zapewne poglądów swych nie zmienimy ale dyskusja pozwoli poznać wzajemnie punkty widzenia danego problemu, a jak wszem wiadomo od nadmiaru wiedzy jeszcze nikomu nie ubyło. :) Z mojej strony gotów jestem, na potrzeby wzajemnej dyskusji z Tobą, zrezygnować z określeń typu katolski, "rydzykowy pies", itp. określeń oddających mój stosunek do tej części krk która swą stolicę ma w Toruniu. Myślę, że to wielce ułatwi dyskurs pozbawiwszy go zbytniego emocjonalnego zabarwienia... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ha ha ha pokolenie JP2. Było minęło. 15.09.08, 10:52 abrahadabra...jako były SBek chciałby aby tak było, ale niestety nie jest.... Pokolenie JP II nie wyginęło i pokazało swoją siłę prawie dokładnie rok temu...i pokaże jeszcze nie raz...nie zapomnieliśmy nauk Naszego Papieża.... Gorzej jest natomiast z sektą Belzebuba Rydzola, która nie pamiętając słów JP II za nic ma drugiego człowieka.....niestety oni już nie doczekają tych pięknych dni kiedy spełnia sie marzenia pokolenia JP II..... Tak jak zapowiedział JP II aby zstąpił Duch Święty i odmienił oblicze Tej Ziemi.....tak też się stało 21 X 2007 r ....zstąpił i odmienił oblicze naszej Ojczyzny..... Opatrzność ma jeszcze w opiece nasz kraj i normalnych ludzi w nim żyjących,którzy przez dwa lata KACZYZMU doświadczyli więcej obelg i zniewagi niż przez cały okres tzw."komunizmu"..... Został pokonany FASZYZM...pokonaliśmy KOMUNIZM...pokonaliśmy KACZYZM.. Pycha i buta PiSuarowych "elit" została srogo skarcona..... I na tym nie KONIEC...... Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Biskup Ignacy Dec straszy liberalnym złem 15.09.08, 10:31 Żadne tytuły i funkcje nie chronią przed głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś