Gość: Wrocławianka IP: *.chello.pl 17.10.03, 09:04 Co niektórzy w tym kraju to DEBILE do ostatniej potęgi. Aż żal patrzeć!!! Co im to przeszkadza? Szkoda że sobie tych durnych głów nie porozwalali! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jawa Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.10.03, 11:06 Mocno wierzę, że policja wytropi sprawcę, ukarze, a następnie wyegzekwuje karę. Jego nazwisko proponuję ponadto umieścić przy wejściu na cmentarz fundując następującą informację: "Dnia 14 października 2003 r. X Y zamieszkały (tu dokładny adres przestępcy) dopuścił się zbrodni przeciw kulturze europejskiej niszcząc doszczętnie zabytkowe nagrobki. Niech będzie za czyn ten potępiony." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.03, 12:01 No cóż, czego nie zrobili nadludzie z SS i NSDAP ani Hunowie ze Wschodu, zrobili neandertalczycy z polskimi paszportami. W takich chwilach wstydzę się, że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim 17.10.03, 12:29 a zaczyna sie od malowania uniwersytetu, szkoly, pozniej synagogi ... a jak zlapia takiego kretyna top "mala szkodliwosc spoleczna". moje zdanie - zwiekszyc uprawnienia obywateli skoro policja nic nie chce/ nie moze poradzic na wandali. dla siebie wnosze o prawo do polamania raczki wandalowi ktory zniszczy moja wlasnosc. wiem ze to prymitywny odwet ale to i prymitywne jednostki wiec powinni pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim 17.10.03, 14:50 "Nasz cmentarz ma prawie pięć hektarów, a zdewastowane pomniki są tuż koło ulicy Sztabowej - wyjaśnia dyrektor. - To po przeciwległej stronie od służbówki strażniczej. Złodzieje musieli mieć chyba drabinę, by przeleźć przez wysoki mur. Nie zależało im na kradzieży zabytków, po prostu chcieli się wyżyć - dodaje." Noo, troche zbyt lekcewazace... Co z tego, ze sluzbowka jest po przeciwnej stronie? Stroz jest od pilnowanie, a nie siedzenia w budce i otwierania bramki. 5ha to jest 250x200m. Mozna zrobic w miare przyzwoity obchod w 15 min. Tylko trzeba chciec... Oczywiscie nalezy przede wszystkim chodzic wdluz ogrodzenia... Chyba, ze ktos sie boi duchow... Co do plotu, to jest znacznie nizszy od strony Urzedu Skarbowego (2,5m?). Nie trzeba drabiny... No itam tzreba przede wszystkim pilnować! Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim 17.10.03, 16:09 probujesz zrzucic wine na straznika? wysokosc plotu? czy urzad skarbowy? dla mnie sprawa jest w oczywista: jakis kretyn lub kretyni wdarli sie bezprawnie na cudzy teren i narobili strasznych szkod. bez znaczenia jest czy posesja byla ogrodzona 5-metrowym ogrodzeniem elktrycznym z drutem kolczastym czy zywoplotem. uwazam ze nasz sejm powinien w koncu dac obywatelom szersze prawo do samoobrony, obrony swoich bliskich i swojego mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Dewastacja na Cmentarzu Żydowskim IP: *.coxfiber.net 17.10.03, 22:50 Gdzie sa dzisiaj wielcy 'patriotami' wroclawscy? Czas bronic honoru swego miasta. Moze mala leckja z wychowania obywatelskiego, Co Pan na to?' Panie Hrabio Odpowiedz Link Zgłoś