Dodaj do ulubionych

Autostrada Praga-Warszawa

IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 18:14
Oczywiście przez Wrocław i Łódź to powinien być teraz priorytet dla władz
Wrocławia i regionu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 18:27
      o ile wiem nie ma w planach takiej drogi. Jest S8 (nie autostrada!!)z Warszawy
      do Wrocawia przez Piotrków Trybunalski a nie Łódz i jakas tam inna z wybrzeza
      do Pragi przez Legnice. Czyli Tranzyt z Wawy do Pragi przejezdzalby S8 przez
      Piotrków, potem obwodnice Wrocławia, potem A4 do Legnicy i potem na południe tą
      drogą do Pragi. Nie wiem czy moje informacje są prawdziwe ale chyba tak;)
      • Gość: (!) Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 18:48
        Może i teraz nie ma w planach takiej drogi ale powinna być i warto powalczyć
        żeby takie połączenie zaistniało gdzieś w komisjach UE odpowiedzialnych za
        komunikację ale to już zadanie dla władz terenów przez które by przechodziła ta
        autostrada.
        • Gość: kotbehemot Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 21:58
          ale napisałem Ci ze jest planowane takie połączenie, tyle ze niezupełnie tą
          drogą którą powiedziałes
          • misiu_uszatek Potrzebny lobbing od zaraz 22.10.03, 14:07
            ...tu trzeba intensyfikacji dzialan. Co z tego, ze trudno o srodki. Teraz ich
            nie ma, wiec trzeba znalezc. Plus jest taki, ze Lodzianie takze chca
            autostrady A8 i to obok swojego miasta. Lobbi Wroclaw-Lodz mogloby cos
            zdzialac. Poza tym wzrost kosztow z poziomu planowania drogi ekspresowej (S8)
            do autostrady A8 nie byby tak tragiczny. Kwestia budowy skrzyzowan
            bezkolizyjnych i wiaduktow.
            • Gość: Woj Re: Franciszek Jozef naszym Cesarzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.03, 23:35
              A ja proponuję rozebrać tę drogę do Warszawy i zacząć budować tę do Pragi !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka