Dodaj do ulubionych

Ranking firm mieleckich

15.01.06, 15:21
Proponuję stworzyć ranking firm działających na terenie Mielca - przyznaję, że wątek zerżnięty z forum innego miasta... i uważam, że to dobry pomysł - napiszcie jak się Wam pracuje u swoich pracodawców - dzięki temu ktoś kto szuka może pracy będzie miał pojęcie jakie firmy omijać szerokim łukiem, a jakim warto poświścić trochę czasu przy poszukiwaniu idealnego pracodawcy. Mam nadzieję, że pomysł "chwyci" i będziecie wpisywać tu swoje uwagi dotyczącego wszystkiego co się w Waszych firmach dzieje.
Obserwuj wątek
    • oscarmielec Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 00:36
      mmm wszelkiego rodzaju urzedy miasta gminy itp.
      po prostu budzetowka
      rok pracowałem w starostwie po prostu miodzio zero stresu
      od 7:30 do 15:30
      kawka, ciasteczko, telefonik
      a kasa wpływala luzzzzzzzzz
      • absit Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 06:09
        oscarmielec napisał:

> mmm wszelkiego rodzaju urzedy miasta gminy itp.
        > po prostu budzetowka
        > rok pracowałem w starostwie po prostu miodzio zero stresu
        > od 7:30 do 15:30
        > kawka, ciasteczko, telefonik
        > a kasa wpływala luzzzzzzzzz

farciarz:) rzeczywiscie budzetówka to chyba najlepsze miejsce do pracy ale nie dla szaraczkow:)
      • biankalow Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 12:00
        hihihi.... pewnie, ze zart.... wyluzuj sie :)
        • absit Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 15:02
          biankalow napisała:

> hihihi.... pewnie, ze zart.... wyluzuj sie :)

ja zart zrozumialam - stad taki usmiech :))))
      • agajac Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 13:31
        Jeśli więcej ludzi ma takie podejście do swojej pracy, do wykonywanych
        obowiazków to wcale nie powinniśmy się dziwić, że ten kraj tak wygląda jak wygląda.

J.
    • biankalow Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 07:54
      budzetowka.. i czym tu sie podniecac. od-do. kawki, ciasteczka, caluje raczki,
      uklady, ukladziki, spodniczki do kolan, szkolenia, imieniny, urodziny,
      koniaczek .... jakos praca w starostwie, um bardzo zle mi sie kojarzy. zero
      kreatywnosci. pieniadze? jakie pieniadze mozna dostac w budzetowce?? moja
      bliska znajoma ktora pracuje w starostwie juz ponad 10 lat zdziwaczala wsrod
      ograniczonych babek pracujacych w takim miejscu. jak dla mnie to faciu, ktory
      tak pisze, ze pracuje od-do i sie caly czas opierdziela powinien sie wstydzic.
      za nic nie chcialabym takiego meza. i jak bede szukala kandydata to pierwsze
      pytanie "czy pracujesz w budzetowce??" :)))))))))
      • absit Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 11:17
        biankalow napisała:

> budzetowka.. i czym tu sie podniecac. od-do. kawki, ciasteczka, caluje raczki,
        > uklady, ukladziki, spodniczki do kolan, szkolenia, imieniny, urodziny,
        > koniaczek .... jakos praca w starostwie, um bardzo zle mi sie kojarzy. zero
        > kreatywnosci. pieniadze? jakie pieniadze mozna dostac w budzetowce?? moja
        > bliska znajoma ktora pracuje w starostwie juz ponad 10 lat zdziwaczala wsrod
        > ograniczonych babek pracujacych w takim miejscu. jak dla mnie to faciu, ktory
        > tak pisze, ze pracuje od-do i sie caly czas opierdziela powinien sie wstydzic.
        > za nic nie chcialabym takiego meza. i jak bede szukala kandydata to pierwsze
        > pytanie "czy pracujesz w budzetowce??" :)))))))))

:))))) pozdrawiam:)
      • ispaniola Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 11:54
        Szokujesz mnie! Piszesz: "i jak bede szukala kandydata to pierwsze
        pytanie "czy pracujesz w budzetowce??" I to jest dla Ciebie naprawdę
        najwazniejsze??? mam nadzieję, że ten usmiech na końcu oznacza, iz jest to od
        początku do konca żart. Gdyby facet był świetnym, szczerym, wesołym czlowiekiem
        to bys go przekresliła, bo pracuje w budżetówce? Raaaaanyyy! Życze powodzenia w
        poszukiwaniu męża poza budżetówką, jesli to jest gwarant uczciwości.
      • oscarmielec Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 00:49
        ja chyba po prostu uwielbiam pisac rzeczy na ktore ludzie sie strasznie potem
        jeżą :)
    • biankalow Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 12:03
      w zlym miejscu napisalam odpowiedz.
      pewnie, ze zartowalam... :))
      • yapkovitz Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 13:17
        Czy majac na mysli budzetowke, piszecie o organach i jednostkach
        ogranizacyjnych administracji rzadowej czy samorzadowej?
        Troche inaczje wyglada praca w Komendzie Policji, jednostce Panstwowej Strazy
        Pozarnej, szkole podstawowej, złobku a urzedzie gminy, czy w starostwie
        powiatowym.
        • absit Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 15:05
          Podając ten wątek miałam raczej na myśli wymianę takich informacji jak np. "pracuję w firmie XXXXX ( tu wpisz nazwę ;) płace są takie i takie, traktuje się tu pracowników tak i tak, atmosfera w pracy taka i taka itd...." coś w tym mniej więcej rodzaju, żeby każdy kto tu zaglądnie miał jakieś pojęcie gdzie warto się starać o pracę a gdzie nie.
          • jagaaa Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 15:32
            Jesli moge jeszcz wtrącić coś do 'budżetówki' - choć obróciliście to w żart -
            to dało mi to do myslenia i jaki wnisoek ? - uważam, ż erzeczywiście jesli mój
            facet miałby pracowac w 'takich warunkach' - kawusia, ciasteczka, kolanka,
            spódniczki a kasiorka sama wpływa i totalny luzik - to zastanawiałabym się;-)
            przeciez w kryzysie taki facet by sobie nie poradził - w tej pracy 9co wynika z
            niektórych wypowiedzi)rzeczywiście nie ma nauki kreatywności, operatywności i
            zaradności - wszystko to odwalanie przez 8 godzin tego co w grafiku ... eeee
            wole tych ... pomysłowych choć oczywiście - uprzedzam pytanie ispanioli nie to
            jest najwazniejsze w życiu !!!
            • absit Re: Ranking firm mieleckich 16.01.06, 19:18
              jagaaa napisała:

> Jesli moge jeszcz wtrącić coś do 'budżetówki' - choć obróciliście to w żart -
              > to dało mi to do myslenia i jaki wnisoek ? - uważam, ż erzeczywiście jesli mój
              > facet miałby pracowac w 'takich warunkach' - kawusia, ciasteczka, kolanka,
              > spódniczki a kasiorka sama wpływa i totalny luzik - to zastanawiałabym się;-)
              > przeciez w kryzysie taki facet by sobie nie poradził - w tej pracy 9co wynika z
              >
              > niektórych wypowiedzi)rzeczywiście nie ma nauki kreatywności, operatywności i
              > zaradności - wszystko to odwalanie przez 8 godzin tego co w grafiku ... eeee
              > wole tych ... pomysłowych choć oczywiście - uprzedzam pytanie ispanioli nie to
              > jest najwazniejsze w życiu !!!

wez pod uwage tez inne strony takiej pracy - facet wybyczony w pracy .. ilez on musi miec energii do prac domowych!!!!hihihihi
          • ispaniola Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 08:12
            tak, no bo razie to jest ranking miejsc, w których nie nalezy szukać męża i to
            jednopunktowy ;)- BUDZETÓWKA heheh
            • yapkovitz Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 08:32
              Pracuje w tzw. budzetowce, wiec wypadam z gry:)
              • ispaniola Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 08:40
                Nie marwt się, może potem będzie nowy ranking z innymi kryteriami i będziesz na
                szczycie :)
                • yapkovitz Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 08:59
                  Oki:) a teraz moze pojde poszukac tych mitycznych kawek, ciasteczek, spodniczek
                  i kolanek.
                  • ispaniola Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 09:34
                    Oki, a nie macie tam jakiś fajnych męskich tyłeczków? Ale w obcisłych
                    spodniach? Bo jak nie, to ta budżetówka wcale nie jest znowu taka rajska i ja
                    tam nie chcę pracować hehehe No ale jak macie, to co tam, chyba zaryzukuję
                    karierę w budżetówce. I tak niczym mężem nie mam szans być, więc o mi tam!
                    • yapkovitz Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 09:41
                      Meskich tyleczkow jest sporo, ale chodza tylko w garniturach, dziwacznie
                      wygladaliby z obcislymi spodniami:)
                      • ispaniola Re: Ranking firm mieleckich 17.01.06, 15:22
                        ale co szkodzi spróbować...zaraz dziwacznie...zalezy kto patrzy...heheheh
                        • lrrp19 Re: Ranking firm mieleckich 19.01.06, 14:53
                          nie pracuje w budzetówce, ba w firmie która ma spore zyski, jakiez bylo moje zdziwienie jak w 1 tygodniu zaliczylem 2x imieninki:)
                          nie ma regul, mozna zapitalac w budzetówce(szczególnie jak się nie ma układów)i opitalać w tzw. dobrych firmach czego jestem swiadkiem na codzień.odnośnie przedsiębiorczych panów za którymi sie rozgladacie: wiekszosc z nich w warunkach mieleckich mówie o tych bez dobrych układów kończy działalność w ciągu 3 lat (GUS)....z długami
                          • wojciechp1982 Re: Ranking firm mieleckich 20.01.06, 10:10
                            Zamiast toczyc spór odnosnie budżetówki skupcie sie na pytaniu.
                            Ja pracuje na BRW i jak nazłość kiedy sie przyjołem to było w październiku spadły stawki. Ale ogólnei atmosfera panujaca w pracy jest OK. Wcześneij pracowałem w THB BURY i jak widac z zewnątrz " obóz koncentracyjny " płot z drótem kolczastym :). Atmosfera tam była naganna, układy układziki nic więcej. Nie polecam tam pracować no chyba że w biurze zreszta jak wszędie zwykły pracownik sie nie liczy. IV brygadówka (masakra) mała kasa no i poprostu człowiekowi sie nie chciało sie isć tam do praacy, nic nie cieszyło. Przerwa 15 min w ciągu 8 godzin nawet herbaty nie był człowiek spokojnie sie napić nie mówiąc juz o zjedzeniu prowiantu itd długo by wymieniać jak narazie najgorsze doświadczenie zawodowe.
                            • absit Re: Ranking firm mieleckich 20.01.06, 13:35
                              No dzieki wielkie za pierwszy konkretny wpis;) O to mi wlasnie chodzilo:) a co do Burego - wiem jak tam jest;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka