heraldek 24.11.08, 00:33 Panie Bachmann, najgorzej bedzie, gdy nastepnym razem nie dojedziesz nawet do Leszna, bo gdzies miedzy Obornikami Sl a Rawiczem kolerzarze przejda na "pomostowki"..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heraldek Europa to raj dla nygusow..... 24.11.08, 00:38 ......niech "pomostowki" daja juz w przedszkolach.... Bedzie mniej wydatkow na szkolnictwo, klopotow z bezrobociem, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Panie Bachmann, chcesz pan powiedziesz, ze sknery 24.11.08, 00:42 .....z Pyrolandii w pociagu gazety zostawiaja....niemozliwe.... A czym beda w domu w piecu rozpalac.....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub_czasopisma Re: Panie Bachmann, chcesz pan powiedziesz, ze sk IP: *.as.kn.pl 24.11.08, 10:56 ty to lubisz gadać do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek 50+ Bachmann: To jest mój kraj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 11:44 Ten tekścik jast zabawny i gorzki. Świetny. Pozdrawiam Krzysiek z Kłodzka Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Panie Bachmann 24.11.08, 12:30 Radzę poczytać o zachowaniu dużej części Żydów podczas wojny 1920 i na terenach okupowanych przez sowietów w czasie II wojny i tuż po niej. To rzuci Panu trochę światła na te polsko-żydowskie stosunki. Nie - nie chodzi o usprawiedliwianie się, tłumaczenie, etc. Chodzi o pokazanie, że to nie jest tak, że źli Polacy bez powodu prześladują dobrych Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Panie Bachmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:46 Dzięki za błyskotliwe wyjaśnienie, czarowniku, dlaczego dobrzy Polacy mają prawo prześladować złych Żydów. Jak zwykle zaimponowałeś wszystkim swą inteligencją. Może zmień sobie ksywkę z wielkiego czarownika na Wielkiego Patriotę? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Panie Bachmann 24.11.08, 19:18 Jak widać nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem. A ponoć czytać uczą w zerówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jardo Re: Panie Bachmann IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 25.11.08, 04:30 Uważaj czarownik, zaraz ktoś Cię tutaj wrzuci do antysemickiego wora. Skąd ja to znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoidea Zydzi na Kresach w 1920 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 00:09 Zawsze sie tacy znajda. Jak mozna po tym oceniac cale wyznanie ? Dlaczego chcemy byc swietsi od papieza, skoro rownie duzo lotrow i durniow jest w kazdej nacji ? No i po co nam taka wymowka - czy kazdy mieszkaniec Polski nie broni sie sam ? mm Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik To nie jest wymówka 25.11.08, 11:28 To jest po prostu dowód na trudną przeszłość polsko-żydowską. AFAIK wśród dezerterów z polskiej armii w czasie wojny 1920 ok 75-80% stanowili Żydzi! To potem Żydom wielokrotnie wypominano. My robiliśmy pogromy, oni nie chcieli się bić za Polskę. My donosiliśmy na nich Niemcom (bo donosiliśmy wbrew powszechnym mitom) a oni za to po wojnie nas prześladowali jako członkowie stalinowskich specsłużb. Ot dwa narody w jednym państwie. Chodzi o to, żeby w końcu przestać z pieprzeniem o polskim antysemityzmie, tylko uczciwie pokazać historię obu naszych narodów i zgodnie z prawdą wskazać, że i my i oni mamy równie dużo za uszami. Natomast dzisiaj to działa w jedną stronę. Polacy źli, bo Kowalski w 43 doniósł Niemcom na Rabinowicza. Ale jak się w odpowiedzi wyciągnie Żydom np. Salomona Morela to już jest to antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: To nie jest wymówka 25.11.08, 11:37 Witam! W miedzywojniu stosunki polsko-żydowskie w niektórych regionach przypominały chyba trochę Ulster z regularnymi bitwami nacjonalistycznych bojówek, w których ofiary padały po obu stronach. Skąd inąd haniebna jest postawa ówczesnych polskich władz. W 1938 r. Hitler w rozmowie z polskim ambasadorem wspomniał o konieczności "rozwiązania kwestii żydowskiej" w regionie. Nasz ambasador miał mu podobno odpowiedzieć: "Jeżeli się to panu uda, wystawimy panu pomnik w Warszawie". Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Bachmann: To jest mój kraj! 25.11.08, 07:17 Lieber Bachmann. Ich habe gestern im Internet einen Artikel gelesen (unter dem Titel "Asafs Reise um die Welt", 24.11.2008. Welt online). Dort steht geschrieben: "Eine israelische Schulgruppe hatte das Foto auf ihrer Reise in das ehemalige polnische Konzentrationslager Majdanek dabei,...". Polnische Konzentrationslager Majdanek? Es ist kein wahres Wort daran. Das ist ja heller Wahnsinn!!! Udo Vogt, Erika Steinbach (Bund der Vertriebenen), Rudi Pavelka (Preußische Treuhand) - sie müssen der Wahrheit klar in die Augen sehen, um schließlich zu sagen: wir sind blutgierige, mordlustige Deutschen, wir haben das alles gemacht. Und noch etwas: "wir vergeben und bitten um Vergebung". Ich vergebe....weil die zweite Weltkrieg für alle die Hölle war..., trotzdem habe ich Angst. Ich befürchte, daß Detschen in der Lage sind, damit sich in seiner wahren Gestalt noch einmal zeigen. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Panie Bachmann, akurat będąc przedstawicielem 25.11.08, 09:01 niemieckiej nie powinien Pan nas - Polaków - uczyć stosunku do Żydów. Jak Pan odczuwa misję pouczania innych w tej materii, to niech Pan jedzie - na przykład - do Bawarii i tam na wioskach klaruje swoje mądrości. I niech Pan nie pisze o Polsce "to jest mój kraj", bo to nie jest Pana kraj i nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Panie Bachmann, akurat będąc przedstawicielem 25.11.08, 11:31 Witam! gonzales.wroclaw napisał: > (...) I niech Pan nie pisze o > Polsce "to jest mój kraj", bo to nie jest Pana kraj i nigdy nie będzie. Wyluzuj trochę człowieku. Nie masz wyłączności na Polskę. To także mój kraj, i jeżeli o mnie chodzi Pan Bachmann może go sobie nazywać swoim krajem. Nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Panie Bachmann, gdybyś Pan miał emeryturę , 25.11.08, 11:36 z polskiego ZUS-u, a nie z jakiegoś niemieckiego Versicherungu, to byś inaczej śpiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work czy to ten od benzyny po 10 zł IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.08, 16:41 czy to aby nie ten niemiec który napisał artykulik że podróżowanie to luksus i nie musi być każdemy człowiekowi dany i że paliwo powinno być po 10 złotych wtedy problem braku ropy, zanieczyszczenia powietrza zniknie Odpowiedz Link Zgłoś